ψυχωση και μεταφυσικη που αρχιζει η μια και που τελειωνει η αλλη; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 38
    Member
    υπαρχη κανεις?

Administrator
    Να χαρείτε, ας μην κάνουμε το θέμα τσατ. Για απορίες που αφορούν τη λειτουργία του φόρουμ, υπάρχει κατάλληλη ενότητα.

http://www.e-psychology.gr/forum/forumdisplay.php?fid=3
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Member
    γιατι αναφερεις ορους του οποιους εχω τειρηση.εκτος απο τον δευτερο που απλος λεω την γνωμη μου.επειδη ειμαι καινουργιος στο ιντερνετ τι ενοεις chat;

Member
    μια ερωτηση αν ακουγα το θεο και μου μηλουσε που δεν τον ακουω για να ημαστε ξεκαθαρη τι θα ημουνα ψυχωτικος η αγιος.και οι αγιοι τι ηταν ψυχωτικη;

Senior Member
    Η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει αγίους. Μάλον άγιοι δεν υπάρχουν πλέον. Το βιβλίο της ιστορίας έχει γραφτεί για λίγους. Πλέον υπάρχει το σταρ συστεμ...

Ξέρεις την έχω κάνει και εγώ αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου. Δεν άκουγα φωνές αλλά μπορώ να πώ πως ένιωσα να ακούω φανταστικούς ήχους κατα κάποιο τρόπο (η καλύτερα να φαντάζομαι πως ακούω ήχους..). Πάνε αυτά...

Κάποιες ακόμα σκέψεις όσον αφορά αυτό που ρώτησες. Εάν υποθέσουμε οτι ένας άγιος μιλάει με τον Θεό, έστω κάποιος άγιος που έχει περάσει στην ιστορία, τότε σύμφωνα με την θρησκεία βρίσκεται κοντά στον Θεό. Σύμφωνα με την επιστήμη βιώνει θρησκευτικό παραλήρημα. Συνεπώς, η σχιζοφρένεια έχει να κάνει περισσότερο με την κουλτούρα της κοινωνίας και πως αυτή την αξιολογεί και λιγότερο με την ιδιοτροπεία της ίδιας της ψύχωσης. Για να υπάρξει ένας θόρυβος πρέπει κάποιος να τον ακούσει. Βεβαια σε ετούτη την περίπτωση η ύπαρξη είναι συλλογική...

Member
    και εγω σου λεω η φωνες μου λενε οτι ειμαι τηλεπαθητικος και τηλεπαθητικη κατα την αποψη μου υπαρχουν οπως πιστευουν και αλλοι σαν εμενα οποτε τι ειμαι ψυχωτικος η τηλεπαθητικος;εκτος αυτου η υπαρξη ειναι συλλογικη ιδεατα ο θορυβος ειναι ιδιωτικα για τον αγιο

Senior Member
    Ναι, εκτός και άν μιλάμε για μαθηματικά οπού δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το υποκειμενικό απο το αντικειμενικό. Σε κοινωνικο-ανθρωπιστική βάση η γνώση μας έχει προέλθει απο τα χαρακτηριστικά της ίδιας μας της κοινωνίας. Για έναν εξωγήινο πχ η τηλεπάθεια μπορεί να θεωρέιτω μία απο τις βασικές του αισθήσεις, δέν ισχυεί το ίδιο και για τον άνθρωπο όμως..

Member
    δηλαδη μου λες να πορευτω μαζι μετην μαζα των ανθρωπων και οχι σαν ενας ξεχωριστος ανθρωπως με διαφορετικα πιστευω;αναμφιβολα ειμαι ψυχωτικος γιατι με εμποδιζει στην καθημερινοτητα μου οταν με πιανει αυτο και εχω ολα τα συμπτωματα, αλλα αυτο δεν σημενει οτι δεν μπορει να ειμαι και τηλεπαθητικος αν το αναπτυξω.

Senior Member
    Οι απαντήσεις που δίνουμε σε τέτοια ζητήματα εχουν να κάνουν με τα πιστεύω του καθενός (πάνω σε αυτά που αξίζουν για μάς) και πολύ λόγικά θέλεις να τις υπερασπίσεις. Το ζητούμενο όπως το βλέπω δεν είναι να έχουμε όλοι τα ίδια πιστεύω αλλά να σεβόμαστε τα πιστεύω του καθενός και να αναθεωρούμε με βάση την προδιαγραφόμενη πορεία μας..

Σε τελική ανάλυση διαλέγουμε και παίρνουμε. Σε μια κοινωνία ζούμε όλοι, κάτι μας έμαθε κάτι μας στράβωσε ...αγάπα τον πλησίον σου, αγάπα τον εαυτό σου και πάει λέγοντας. Μπορούμε και τα δύο. Θα έπρεπε...

Καλή συνέχεια.

Member
    βασικα ψανχω να βρω που αρχηζει η ψυχωση και που τελειωνει σε σχεση με την μεταφυσικη.απο γιατρους παντος δεν περιμενω απαντηση απλα μπηκα εδω για δω αν και αλλη ειχαν μεταφυσικες εμπειριες πριν η καθως εγινα ψυχωτικη.

Member
    τελικα κανεις αλλος δεν συνδιαζει την ψυχωση με την μεταφυσικη;

Senior Member
    νικο αν πιστευεις πως εισαι τηλεπαθητικος κανε καποια πειραματα ωστε να αποδειχθει.πχ βρες τι σκεφτεται καποιος φιλος σου η κανε καποιο φιλο σου αυτη τη στιγμη να σε παρει τηλ μεσω τηλεπαθειας.Αν το καταφερεις τοτε πραγματι το εχεις,εισαι τηλεπαθητικος,αν δεν το καταφερεις τοτε ειναι ιδεα σου και αδικα ασχολεισαι ....

Member
    αν ηταν τοσο ευκολο θα το ειχα κανει.για να καταφερεις κατι τετοιο θελει πολυ εξασκηση.απλα υποθετο οτι η ψυχωση με εμποδισε να γινω τηλεπαθιτικος.αναρωτιεμαι ομως μηπως η ψυχωση μου η και καποιον αλλον συνδεεται με την μεταφυσικη και απλος ψαχνω ανθρωπους που πριν αρωστησουν βαρια και παρουν φαρμακα η και κατα την διαρκεια της ψυχωσης ειχαν μεταφυσικες εμπειριες

Senior Member
    το να εχεις μεταφυσικες εμπειριες δεν ειναι τοσο δυσκολο,υπαρχει ειδικος δρομος για να το καταφερεις,και μπορουν να το βιωσει αρκετα μεγαλο μερος πληθυσμου.Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο σε τελικη αναλυση για το ατομο,αν θα το μπερδεψει η θα του δωσει λυσεις.αλλα μαλλον εχεις ψυχωση με την τηλεπαθεια φιλε μου και τις μεταφυσικες εμπειριες.Βιαζεσαι να τις γνωρισεις;υπομονη 50 χρονακια και ολα θα τα γευτουμε :)

Member
    ωραιος, καλη μεταθανατια ζωη και στους αιωνες των αιωνων αμην.εχεις προοδευτικο μυαλο δεν το ειχα σκεφτει ετσι.λες στην επομενη ζωη να εχω ψυχωση με την ζωσα ζωη;θα φροντισω να βλεπω και εκει τον γιατρο μου.ισως εμπνευστη να σε επισκεπτομε στον υπνο σου και να σε επνεω περι μεταφυσικης.και αν τα καταφερω θα σου μηλαω σαν φωνη απο αυτες που ακουγα να σε πριζω λιγο.μπου, θα σου πω αρχηκα και μετα θα κανουμε ενα ωραιο διαλογο περι μεταφυσικης, μπορει να σου ενφανιστω κιολας να με δεις εως τοτε στο μεταξυ πραγμα που δεν ευχομαι θα εχεις γινει υπουργος με τοσα αστερια που εχεις.στο μεταξυ αν δεν βρω ακρη απο εδω θα βρω την ακρη μονος μου εως του πεθανω.καλη ζωη επνευστη και πραγματικα μετα απο 50 χρονια θα με ξαναθυμηθης

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast