Results 16 to 30 of 52
Thread: Περί σχεσεων
-
24-02-2019, 14:09 #16
Σχετικά με την ερώτηση για τον φίλο μου, ναι κάλυψε τα έξοδα για μια περίοδο περίπου 3 μηνών. Στη χώρα που ζω οι γυναίκες έχουν δυνατότητα τηλεργασίας (εργασία από το σπίτι) για περίοδο 30 μηνών (αν θυμάμαι καλά) από το πέρας της άδειας λοχείας. Οπότε η γυναίκα του πολύ σύντομα εργαζόταν από το σπίτι και είχε κανονικότατα εισόδημα.
Γενικά η εργασιακές συνθήκες στο εξωτερικό είναι εξαιρετικές... Αλλοίμονο σε μας στην Ελλάδα...
Όπως είπες και εσύ αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Πάντως εγώ στη θέση σου δεν θα συγκατοικούσα χωρίς να έχω καταφέρει να εξασφαλίσω ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα (ξέρω... στην Ελλάδα... δύσκολα τα πράγματα...).
Επειδή όπως είπαμε στην αρχή το οικονομικό θέμα είναι πολύ σημαντικό στις σχέσεις του ζευγαριού, πρέπει να υπάρχουν από την αρχή κάποιες σταθερές.
Η συμβουλή μου είναι αν δεν σας έχουν πάρει τρόπον τινά τα χρόνια (άνω των 30 ετών τουλάχιστον), μην συγκατοικήσετε μέχρι να ισιώσει κάπως το πράγμα.
Και κάτι άλλο.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σου να νοιώσεις σιγουριά και εξασφαλισμένη. Είναι πέρα για πέρα ανθρώπινο. Όμως είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του 2019 να βρεις σύντροφο που θα μπορέσει να σου εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική υποστήριξη (που είναι και αναγκαία και απαραίτητη φυσικά) όντας μισθωτός. Μόνο αν βρεις κάποιον που έχει δική του επιχείρηση (η οποία πηγαίνει καλά), ή δουλεύει σε οικογενειακή επιχείρηση (η οποία πηγαίνει επίσης καλά). Οποιοσδήποτε άλλος μισθωτός, αργά ή γρήγορα, έμμεσα ή άμεσα, θα σου ζητήσει να συνεισφέρεις και εσύ οικονομικά στο κοινό σας νοικοκυριό.
Τέλος πάντων, εύχομαι ολόψυχα να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
- 24-02-2019, 15:01 #17
24-02-2019, 16:12 #18
Αποστολια...κανετε και οι δυο λαθος..αυτος οτι σου ζηταει λεφτα να πληρωνετε μαζι το νοικι..κανονικα επρεπε να το κανεις με την καρδια σου και οχι να στο απαιτει...κι εσυ ενω δεν εχεις λεφτα να θες να αγοραζεις ακριβα καλλυντικα και ρουχα..κακα τα ψεμματα..εγω που συγκατοικω και μασκαρα θα αγορασω απο τα λιντλ η απο το 1 ευρω..και τα υπολοιπα..και ρουχα απο τα πιο φθηνα..προσεχε..μην χασεις τον ανθρωπο σου για βλακειες..
24-02-2019, 16:38 #19
Η αλήθεια είναι λουλούδι μου ότι έχεις δίκιο και εσύ. Απλώς εγώ έχω μεγαλώσει λιγο καλύτερα από τον φίλο μου και εχω μάθει αλλιώς. Το θέμα είναι όταν συγκατοικεις με κάποιον το ζητουμενο είναι να είσαι ευτυχισμενος.και εγώ αν περιορισω έστω και αυτά τα λίγα δεν θα είμαι
Ευτυχισμένη.δεν ζητάω από τον σύντροφό μου να μου τα αγοραζει αυτός και ούτε έχω απαιτήσεις για έξοδους και ταξιδια.αλλά έχω μια αδυναμία προς τον καλλωπισμο που εμένα προσωπικά με κάνει χαρουμενη αυτό το κομμάτι.άλλωστε είναι ωραίο και ο σύντροφος σου να σε βλέπει όμορφη και περιποιημενη.
24-02-2019, 16:44 #20
Διαφωνω. Οπως και να χεις μαθει, τωρα με την κριση ολα αλλαζουν. Εμενα το αγορι μου με εχει δει στα χειροτερα μου και παλι με θελει. Αν δεν σε θελει γι'αυτο που εισαι τοτε μην εχει απαιτησεις στα λεφτα. Δεν μπορει να σε πιεζει τοσο. Ναι θα βαφτεις αλλα που και που και τα καλλυντικα και τα ρουχα απο φθηνα μαγαζια. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ποτε, παντα κατι θα μας λειπει.
24-02-2019, 17:03 #21
Δεν ξέρω αν θα συμφωνησω μαζί σου. Όταν πηγαίνεις και δουλευεις σε ένα γραφείο όπου το μισό προσωπικο είναι στην τρίχα θέλω και εγώ και πρέπει να έχω μια εμφάνιση καλή.είναι και θέμα δουλειας.αν καθόμουν σπίτι χωρίς δουλειά ούτε ρούχα θα ήθελα ούτε καλλυντικα.αλλά όπως καταλαβαινεις σε ένα γραφειο έχουν άλλες απαιτήσεις
24-02-2019, 17:16 #22
Αποστολία μου,
Σίγουρα το οικονομικό είναι πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα όμως είναι διάχυτο στην Ελληνική κοινωνία.
Κατά την άποψη μου, θεωρώ πως είτε είστε πολύ νέοι (εσύ και ο σύντροφος σου) είτε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη αγάπη ανάμεσα σας. Να με συγχωρέσεις ίσως να είμαι και λίγο άδικος. Δεν το λέω από κακία. Απλά τα προβλήματα που αναφέρεις είναι προβλήματα που τα περισσότερα ζευγάρια καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Ποια ζευγάρια όμως καταφέρνουν να τα αντιμετωπίσουν; Θεωρώ ότι το κάνουν τα ζευγάρια που έχουν την ωριμότητα να αναγνωρίσουν και να προσαρμοστούν στις συνθήκες που επικρατούν. Αυτό το πετυχαίνουν επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα τους.
Αυτό είναι λοιπόν και το πρόβλημα με σας κατά τη γνώμη μου. Ούτε εσύ μπορείς να εμπιστευθείς τον σύντροφο σου ότι θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σου. Ούτε και εκείνος όμως μοιάζει να σε εμπιστεύετε ότι θα μπορείς (ή και θα θέλεις) να ανταποκριθείς οικονομικά στις κοινές υποχρεώσεις διαβίωσης σας."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
24-02-2019, 17:17 #23
Αυτο δεν μας το πες οτι τα θες για το γραφειο!! Ε τοτε γαμω την τυχη μας με την κριση που οι δουλειες εχουν περσσοτερα εξοδα παρα εσοδα!! Οι αλλες που τα βρισκουν τα λεφτα απορω αν και δεν φταινε αυτες αλλα η πολιτικη της εταιριας προφανως η η φυση της δουλειας. Μηπως να εβρισκες μια αλλη δουλεια τοτε 8ωρου;;;
24-02-2019, 17:24 #24
24-02-2019, 17:26 #25
Τι να σου πω τώρα. Σε όλα αυτά που λες έχεις δίκιο. Και εγω αγαπάω τον σύντροφό μου αλλά δεν ξέρω πόσο. Δηλαδή κατά πόσο στις δυσκολιες θα μπορέσω να του σταθώ και πόσο και μέχρι που μπορεί να φτάσει η αγάπη μου για αυτό.άρα αναρωτιέμαι μήπως δεν τον αγαπώ και δεν με αγαπά αρκετά.
24-02-2019, 17:31 #26
Αμα το προβλημα σου ειναι τα καλλυντικα σου και οχι ο συντροφος σου, ναι, δεν τον αγαπας αρκετα, ουτε και αυτος που απαιτει απο εσενα!!
24-02-2019, 17:37 #27
Καλή μου,
Και εγώ αυτή την αίσθηση έχω. Δεν είναι κακό αυτό. Ίσα ίσα είναι καλό το ότι το συνειδητοποιείς νωρίς. Απλά, προσπάθησε να πάρεις ότι μαθήματα έχει να σου δώσει αυτή η εμπειρία και να προχωρήσεις αξιοπρεπώς στη ζωή σου.
Με φιλική διάθεση, έχω να σου πω ότι πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και κάτι ακόμα. Τις προσδοκίες σου αναφορικά με τα οικονομικά από έναν μελλοντικό σύντροφο. Είναι πολύ δύσκολο (να μη πω αδύνατο) να βρεις άντρα που θα δεχτεί να πληρώνει μόνο εκείνος για τη κοινή σας ζωή. Αλλά ακόμα και να βρεις κάποιον ο οποίος θα το δεχόταν. Πόσο πιστεύεις ότι θα άντεχε να το κάνει αυτό; Τρεις μήνες; Έξι μήνες; Ένα χρόνο; Κάποια στιγμή καλή μου, θα κουραστεί και θα ξεσπάσει. Κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστο.
Και στο τέλος ρε Αποστολία, ακόμα και εσύ η ίδια θα νοιώθεις πολύ πιο ικανοποιημένη γνωρίζοντας ότι συνεισφέρεις και εσύ στα οικονομικά του σπιτιού. Πίστεψε με, είναι πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο...
Να περνάς καλά."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
24-02-2019, 17:41 #28
Εχετε δίκιο και οι δύο. Αλλά βλέπω ζευγάρια χωρίς κανένα σημαντικό εισόδημα απλά με το βασικό που βγάζουν πέρα ενοίκια και παιδιά και εμείς με τα ίδια χρήματα δεν μπορούμε ούτε ένα σπίτι να φταιξουμε.θεωρώ ότι παίζει ρόλο να είναι δοτικος και ο σύντροφος μας.εγώ μπορεί να του πάρω πχ δώρα κάποια ρούχα που είναι η αδυναμία αλλά από την πλευρά δεν είναι να το πω λαϊκά ο κουβαλητης του σπιτιού δηλαδή να έχει γεμάτο το ψυγειο πχ όταν πηγαινω χωρίς να αναγκάζομαι να βγαίνω έξω να ψωνίζω και εγω
24-02-2019, 17:43 #29
24-02-2019, 17:52 #30
Όχι βέβαια. Αν μιλάμε για Ελλάδα.
Επειδή όμως εδώ που ζω είναι σχεδόν αδύνατο να μη βρεις δουλειά, ε δεν θα το δεχόμουν. Δε μιλάω για περιπτώσεις υγείας κτλ. που ενδεχομένως θα την εμπόδιζαν να εργαστεί.
Να ξέρεις όμως καλή μου,
Οι άντρες ΔΕΝ είμαστε superheroes!!! Αν βρεις κάποιον που προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι ήρωας, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, σε συμβουλεύω να το ψάξεις περισσότερο μαζί του. Πολύ πιθανόν να ανακαλύψεις ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του.
Για αυτό το λόγο θέλω και εγώ να μπορώ να δω ότι η συντροφός μου, αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν στη κοινή μας ζωή. Συμμετέχει ενεργητικά στο μέτρο των δυνατοτήτων της στη σχέση μας.
Γυναίκες και Άντρες είναι ισότιμοι. Τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.
Ελπίζω να κατάφερα να απαντήσω στην ερώτηση σου."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll