Results 61 to 75 of 88
Thread: Καρδιά και άγχος
-
11-05-2019, 21:07 #61Antonis8Guest
Για να καταγραψεις στο χαρτί πρεπει να βαλεις χολτερ, αυτό εννοεί η κοπέλα, ότι κατέγραψε ενώ φορούσε το χολτερ άρα μπορεσε να συγκρίνει ο γιατρός. Είναι το πρώτο που επρεπε να ειχες κανει όταν περιγραφεις τυχαίες ταχυκαρδιες. Εγώ πιστευω ότι δεν θα σου βρει κάτι, αλλά επιμενω ότι επρεπε να έχεις βάλει, έστω και μέσα στον έλεγχο που έκανες σαν τσεκ απ. Κι εγώ θα ξαναβαλω πάραπάνω ημερών μηπως και δείξει τιποτα. Σήμερα είμαι όλη τη μέρα με έκτακτες.
Απο κει και περα, χρειαζεσαι άλλου είδους βοήθεια, ούτε η ομοιοπαθητικη σε βοηθάει πραγματικά,εξακολουθεις να εχεις εμμονες ιδέες με την καρδιά που αναπτερονονται με το παραμικρό. Τα συμπτωματα που περιγραφεις είναι εξωπραγματικά, τι θα πει "σπασμους στην καρδιά", δεν υπαρχει αυτο το πράγμα,θα ήσουν νεκρος. Ο πονος στο σαγόνι μπορει να είναι απο οισοφάγο, απο αυχένα και πολλα αλλά. Τα οποια όσο παραβλεπεις επείδη δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η καρδιά, δημιουργούν προβλημα στον οργανισμό σου. Αν θεωρεις ότι ειναι καρδιά, προσπαθησε να μιλησεις να τον γιατρό σου οταν σε πιανουν συμπτωματα,για να σε εξετάσει επι τοπου.
Είμαι κι εγώ της απόψης ότι σίγουρα θέλει ενδελεχή έλεγχο, να καλυφθουν όλα τα ενδεχόμενα και φυσικά συχνα τσεκ απ, όχι επειδή βγήκαν οκ εξετασεις και μας ειπαν "άγχος", παει να πει ότι δεν θα παθουμε ποτε τιποτα. Αλλά απο την άλλη δεν σημαίνει ότι όλοι θα έχουν κάτι κρυμμενο οπως η Νάντια.
- 11-05-2019, 21:16 #62
Συμφωνώ απόλυτα βάλε ένα χολντερ πάνω από 24ωρες κ γράψε στο χαρτί αυτά που νιώθεις κ πότε τα νιώθεις..κ εύχομαι να ναι απλές κ αθώες έκτακτες... Όπως κ εύχομαι κ σε μένα να ναι αρρυθμιες που θα θεραπεύουν με τον έναν ή άλλον τρόπο...
11-05-2019, 21:21 #63Antonis8GuestΚαλά απο όσο έχω διαβάσει 1400 δεν είναι τοσες πολλες για τέσσερις μέρες, εδώ άλλοι έχουν χιλιάδες στο 24ωρο. Προφανως η ταχυαρρυθμια που λες τους ανησυχησε. Για τις έκτακτες σου ειπαν ότι είναι επικινδυνες; έκανες ριπες έκτακτων κλπ;
Αλλά και παλι μην αγχωνεσαι. Δύσκολο βέβαια,κι εγώ θα είχα αγχωθει πολυ αν μου λεγαν κάτι τέτοιο,αλλά σκεψου ότι εφόσον δεν σου ειπαν "μπες στο νοσοκομείο εδώ και τώρα" και εφόσον έχεις φτασει και τα 36 και ζούσες τόσα χρόνια με αυτό και περασες και τόσες κρίσεις πανικου χωρίς να παθεις κάτι,λογικά θα είναι κάτι που αντιμετωπιζεται.
11-05-2019, 21:27 #64
Οι έκτακτες όσο τρομακτικές κ ν είναι κ μένα πλέον δε με αγχώνουν τόσο πολύ... Οχι ότι είναι ευχάριστες.... Και όντως για 4 μέρες δεν είναι πολλές τον Απρίλιο είχα καθημερινά επί 6 μέρες έκτακτες.. Τέλεια είχα περάσει... Το πιο ενοχλητικο κ τρομακτικό είναι η ταχυαρρυθμια αυτή θέλουν να παρακολουθήσουν από που προήλθε κλπ... Η διάγνωση της είναι επεισόδιο ταχυαρρυθμιας με ευρεα qrs αρρυθμα μεταξύ τους μεταβαλομςμης μορφολογίας κ διαφορετικής προέλευσης απ τις κοιλιακες έκτακτες συστολες κ ακόμα παρουσία συστολών εκ συλλήψεων κ πιθανών εκ συγχωνευσεως..
11-05-2019, 21:30 #65Antonis8GuestΤην ταχυαρρυθμια την αισθανεσαι σαν ταχυκαρδία ή σαν ακανόνιστο κτυπο;
Ή και τα δυο; Εύχομαι παντως να είναι κάτι περαστικό, σκεψου πως ,απο όσα έχω διαβάσει, αλλοι ζουν με κολπικη μαρμαρυγη πχ. Λογικά θα σου γραψουν καποια χαπια που θα ρυθμίζουν το πρόβλημα.
11-05-2019, 21:32 #66
Απ το στόμα σου κ στου Θεού ταυτι... Κ γω όταν μ. Είπε για μαγνητική κατάλυση κλπ τα κάνα πάνω μου με. Πήρε από πολύ κάτω είμαι κ αρρωστοφοβικη... Άστα να πάνε... Απλά όπως λες προσπαθώ να βάλω στο μυαλό μ ότι 36χρομια ζω μαυτο κ το πολεμάει η καρδούλα μου.... Ελπίζω απλά να μην έχει κουραστεί... Κ να αντιμετωπίσει... Μέχρι να κάνω τη μαγνητική πάντως τον Ιούνιο λέω μη πιω γουλιά αλκοόλ κ να μη γυμναστω...ετσι μ πε ο γιατρός... Προληπτικά..... Κόψαμε το τσιγάρο... Κόψαμε το σκληρό αλκοόλ... Τώρα αν κόψω κ τη γυμναστική κ το κρασάκι να δω τι θα μ απομείνει...
11-05-2019, 21:34 #67
Σαν ακανόνιστο ρυθμό μου είπε είναι κοιλιακή ταχυκαρδία ππυ κρατάει λίγο αλλά είναι κ αρρυθμη... Μιλάμε για 7 δευτερόλεπτα επεισόδιο... Εγώ έτσι όπως τη νιώθω πάντως πιστεύω ότι αν κρατήσει δευτερόλεπτο παραπάνω... Θα σκάσει η καρδιά.... Τόσο ανυπόφορη... Η κοιλ μαρμαρυγη πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ πως είναι... Κ ελπίζω να μη μάθω και πότε...
10-04-2020, 17:34 #68
Nagia83 , το επεισοδιο της ταχυαρρυθμιας πως ακριβως το νιωθεις?
Γιατι ακριβως το ιδιο εχω κι εγω κατα 99,9%. Και το επαθα χθες αμεσως αφου ηπια καφε.
Εκει που καθομαι νιωθω ξαφνικα σαν συνεχομενες εκτακτες . Ταχυκαρδια "αλλου τυπου" σαν να αποδιοργανωνεται η καρδια για λιγα δευτερολεπτα εντελως. Με εναν πολυ γρηγορο ρυθμο και μετα επανερχεται στον κανονικο. Αυτο το επεισοδιο δυστυχως δεν εχει καταγραφει ακομα και σε 4μηρο χολτερ που εβαλα οποτε δεν μπορουν να με κατευθυνουν οι γιατροι,.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι προκειτε για επεισοδια μη εμμενουσας κοιλιακης ταχυκαρδιας. Μιλησα και με τον καρδιολογο μου γι αυτο το θεμα και μου ειπε εφοσον εχουμε κοιταξει την καρδια σου ακομα και τετοιο επεισοδιο να ναι να μην ανησυχω. Μου ειπε οτι μπορει να ναι και ριπες υπερκοιλιακης ταχυκαρδιας. Αλλα και παλι καθομαι σε αναμμενα καρβουνα. Να σημιωσω οτι την στιγη που παθαινω το επεισοδιο δεν νιωθω ζαλη η κατι αλλο παρα μονο το αποτομα ανεβασμα παλμων σαν πολλες ριπες εκτακτων συστολων μαζι και χτυπος ειναι λιγο αδυναμος εκεινη την ωρα αν μπορω να το περιγραψω σωστα. Αυτα τα επεισοδια τα εχω παθει τα τελευταια 10 χρονια γυρω στις 6-7 φορες.
11-05-2020, 21:14 #69
Ρε παιδιά έχετε νιώσει ποτέ την καρδιά σας πολύ βαριά? Σαν να προσπαθεί παρά πολύ ακόμα και για ένα βήμα η μια μικρή κίνηση? Δεν μπορώ καν να σταθώ όρθια πλέον και γιατί ανεβαίνουν απότομα οι παλμοί και γιατί νιώθω ένα τρομερό βάρος...
11-05-2020, 21:32 #70Antonis8GuestΈχει μια βδομάδα που νιώθω να χτυπάει βαριά/δυνατα, δεν ξέρω γιατί. Υποθέτω ότι είμαι στα τελευταία μου.
11-05-2020, 21:41 #71
Όχι ρε συ Αντώνη μην το σκέφτεσαι έτσι. Φαντάζομαι είναι λόγω άγχους γιατι έπαθα μια κρίση ταχυκαρδίας πολύ περίεργης με έκτακτες και έκτοτε δεν την παλεύω. Ωστόσο νιώθω πολύ άσχημα. Ήθελα να αποφύγω τα αντικαταθλιπτικά αυτή την φορά αλλά μάλλον πάλι σε αυτά θα καταλήξω. Και εσύ με τέτοιο άγχος πως να μην νιώθεις έτσι...
11-05-2020, 21:43 #72
Να αυτό ακριβώς Αντώνη... Στα δικά σου θέματα χάνεις τν λογική σου. Τώρα αυτή η σκέψη μόνο ξέρεις(προφανώς ξέρεις) πόσο άγχος σε φορτώνει??
11-05-2020, 21:49 #73Antonis8GuestTo είπα εν μέρη χιουμοριστικά/αυτοσαρκαστικά, αλλά ναι το σκέφτομαι και ως πιθανότητα γιατί είναι καινούργιο. Εικάζω πως μπορεί να είναι θέμα στομάχου, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι παρά πολύ ενοχλητικό/αγχωτικό. Ειδικά αν έχω παράλληλα και ταχυπαλμία, νιώθω την καρδιά μου βαριά να χοροπηδάει, είναι ανυπόφορο. Πριν ανέβηκα τις σκάλες (μιας και είμαστε σε θέμα του Μπιλ να αναφερω και κάτι σχετικό για σκάλες) για να πάω στο δεύτερο όροφο (είναι είκοσι σκαλιά) δεν ανεβαίνουν υπερβολικά οι παλμοί μου, απλά νιώθω βαριά την καρδιά. Και σκέφτομαι μήπως όντως έχω πολλαπλό μυέλωμα. Γιατί παράλληλα είναι και η πολυουρία. Πηγαίνω στην τουαλέτα μία φορά την ώρα, είναι εντελώς τρελό και φοβάμαι ότι θα πάθω καμιά διαταραχή στους ηλεκτρολύτες και θα πάθω αρρυθμίες.
Εσύ Elenas δεν έπαιρνες ήδη αντικαταθλιπτικά; Γιατί τα σταμάτησες αν επιτρέπεται;
11-05-2020, 21:53 #74
Σε άλλο θέμα είμαστε αλλά οκ χαχααχ
11-05-2020, 23:03 #75
Κοίτα όσον αφορά το θέμα της συχνοουρίας να ξέρεις και το άγχος την προκαλεί. Την περίοδο που άρχισα να πρωτοεχω τα ψυχοσωματικά και τις κρίσεις πανικού πήγαινα συνεχώς, ένιωθα μόνιμα ότι έπρεπε να τρέξω τουαλέτα.
Έπαιρνα ναι αλλά είμαι γενικά ότι ναναι και επειδή όλα είχαν στρώσει και οι μέρες μου ήταν έρωτας ,μπαράκια αθλητισμός , παρέες, μπύρες, ταξίδια κτλ κτλ κτλ ξυπνησα μια μέρα και συνειδητοποιησα ότι είχα ένα μήνα να τα πάρω αλλά είπα κλαιν Έλενα τέλεια είσαι και δεν τα ξαναπήρα.
Δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων και τα φοβάμαι αλλά από το να υποφέρω με αυτές τις μ@@@@@@ χίλιες φορές αντικαταθλιπτικα.