Results 1 to 15 of 22
Thread: Κουμπαριά(Άλλο θεμα)
-
27-02-2019, 10:56 #1
Κουμπαριά(Άλλο θεμα)
Εχθές με τον αδερφό μου μιλούσαμε για κουμπαριές και ετσι θυμήθηκα τι έγινε στον γάμο μου.Λοιπον περάσαμε υπέροχα..έβρεχε και γάμος έγινε έξω..με βροχή δεν μασισαμε πουθενά και μεις και οι καλεσμένοι κανένας δεν παραπονέθηκε γλέντι και μυστήριο ήταν υπέροχα με κέφι και απλότητα μέχρι αηδίας .
Στο διαταυτα. Μας πάντρεψε ο καλύτερος μου φίλος και ο καλύτερος φίλος του άντρα μου.. Ο δικός μου κουμπάρος είχε σχέση με τη καλύτερη μου φιλη.αλλα έκαναν μόνο εκείνον κουμπάρο λόγω του ότι τον ήξερα πιο πολλά χρόνια.
Να σημειώσω ότι εγώ τους γνώρισα και τα φτιάξανε .20 μέρες πριν τον γάμο μου λογοδοθηκανε χωρίς τον πατερα της κοπέλας παρόν και εκεί άρχισα να καταλάβαινω ότι κάτι δεν πάει καλά.3 μέρες πριν τον γάμο τους είπα ότι στο νυφικό τραπέζι θα κάτσουν κουμπάροι και γονείς . Κανεις άλλος.ετσι κι αλλιώς σε δέκα λεπτά σκορπιζομαστε. Και επειδή ήξερα τι γκρίνια θα ακολουθήσει είχα σχεδιάσει το τραπέζι των φίλων να είναι δίπλα από το νυφικό για να μην είναι μακριά ο κουμπάρος από την κοπέλα του.
Σάββατο ο γάμος,Την Πέμπτη στο στρώσιμο του κρεβατιού είχα ζητήσει από την φιλενάδα μου να ρθει νωρίτερα γιατί μια θεία μου πρέπει να φύγει νωρίς επειδή δούλευε βραδυνή ώρα και είχε και το θείο μου πολύ άρρωστο. Λοιπόν οχι μόνο δεν ήρθε την ώρα π είπαμε ήρθε και μιάμιση ώρα μετά γιατί είχε πάει να κοντυνει το φόρεμα που της έκανα εγω δωρο να βάλει την ημέρα του γάμου μου και εκείνη τη ημέρα είχε πάρει ρεπό.
Όταν ήρθαν καθόντουσαν με τον κουμπάρο μου ο ένας πάνω στον άλλον κλαμμενοι σαν να ήταν σε κηδεία.Πιανει ο αντρας μου τον κουμπάρο μου και του λέει καταλαβαίνω ότι η Χ εχει θεμα γιατι δν θα κατσει στο νυφικο τραπεζι αλλα σας εχουμε εξηγησει οτι δεν εχουμε την πολυτελεια του χωρου .ναι λεει ο κουμπαρος μου,χαζομαρες αφου δεν καθομαστε στο νυφικό για πολύ.δεν τρέχει τίποτα του λέει.Την Παρασκευή όλη την ημέρα μιλούσαμε και την συμβούλευα για κάποια πράγματα και μου πε ότι έχει χαλάσει που δεν θα κάτσει στο νυφικό τραπέζι.και της ξαναεξηγω ότι μόνο γονείς και κουμπάροι θα κάτσουν πχ η αδερφή μου δεν κάθησε στο νυφικό και πως έχω κανονίσει να κάτσουν δίπλα ακριβώς οι φίλοι μου.και άρχισε να μ λέει ότι έχει λογοδοτεί με τον κουμπάρο κλπ.(στο δικο της λογοδοσιμο της τα καναμε ολα εμεις -ψήσιμο-κομμωτριες -μακιγιεζ τραπεζι)της λέω ότι εκείνη την ημέρα είσαι φίλη μου οχι μόνο η γυναικα του κουμπάρου .Το Σάββατο ήρθε σπιτι μου ντύθηκε στο σπίτι μου γιατί είχε εδώ το φόρεμα της.εφυγε χωρίς την δικη μου κομβόι. Δεν μοίρασε ούτε Ρύζια ούτε μπομπονιέρες που τους το ζήτησαν και πηγαίνοντας στο κέντρο λόγω βροχής τα τραπέζια είχαν τροποποιηθεί για να μην βρέχονται (ήταν Ιούνιος ).Και πήρε ο κουμπάρος μου τον άντρα μου και του λεγε η Χ κάθεται μακριά και να κάτσει στο νυφικονκαι έχω προβλημα .ρε συ του λέει ο άντρας μου περιμένετε να ανέβουμε να μπούμε να δουμμε τι έχει συμβεί και θα βγάλουμε άκρη (Μας έπαιρναν από το κέντρο παράλληλα και μας έλεγαν τις αλλαγές αλλά έπρεπε να σου με και απο κοντά).Σε όλο το γάμο όλοι ήμασταν μέσα στο κέφι μόνο εκείνοι οι 2 ήταν μέσα στην μιζέρια. Δν είχε κάνεις παράπονο το αφεντικό μου βρεχοταν η αδερφή μου έτρεχε να βοηθήσει χορεύαμε από τις 9 ως τις 6 δεν έφευγε κάνεις που από τις 7 το απόγευμα ήταν μέσα στη βροχα. Μόνο ο κουμπάρος και καλύτερη μου φιλη είχαν παράπονο που τους κάναμε και εξήγηση και ξαφνικα ο κουμπάρος μου είχε θέμα που η κοπέλα του καθόταν 3 τραπέζια πιο μακριά από αυτό που είχε κανονιστεί.δεν σεβάστηκαν δεν βοήθησαν που θα έκανε κάθε άλλος φίλος.(Ο άλλος ο κουμπάρος χαιρετούσε τους καλεσμενουςο δικός μου σιαμαιος με την κοπέλα του )Πάρα είχαν καθίσει και κλαιγαν. Στο τέλος ο άντρας μου αφού είχαν φύγει οι περισσότεροι και είχαμε μείνει λίγοι τους λέει ελάτε πιο εδω μην κάθεστε μακριά μόνοι. Και άρχισαν να κλαίνε.εγω χόρευα δεν πηρα είδηση.
Πάει λοιπόν με το ποτήρι του ο άντρας μου και τους λέει ..δεν ξέρω την γνώμη της μινας...ειναι φίλη σας....Για μένα σαν φίλος σας και σαν Νίκος.. τελειώσατε σήμερα .
Του λέει ο κουμπάρος μου θα τα πούμε αυριο..
Όχι του λέει αγαπητέ.εγω σήμερα παντρεύομουν και σήμερα τελειώσατε.του έδωσε το δωρο που του είχαμε πάρει και φύγανε. Έκτοτε δεν μιλήσαμε Ποτέ!
Για ΕΜΈΝΑ είχαν τελειώσει 3 μέρες πριν στονστρωσιμο του κρεβατιού που δεν σεβάστηκαν τοσο κόσμο καθόντουσαν σαν κακομοίροι.και κατ' εμέ λογοδοθηκανε 20 μέρες πριν το γάμο μου για να το παίζει η κύρια του κυρίου.κατινια. Και χωρις τον πατερα της ήμαρτον που θα ερχόταν σε 6 μήνες.τοση βιασύνη.
- 27-02-2019, 11:37 #2
Ολόκληρα γαιδούρια κλαίγανε επειδή δεν θα καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι; Πόσο χρονών είναι αυτοί οι τύποι βρε Μίνα;
Εντωμεταξύ εσένα πώς σου ήρθε αυτή η ιστορία τώρα; Απ' ότι καταλαβαίνω έχετε κόψει επαφές από τον γάμο, τι σε έκανε να ξανασκεφτείς αυτή την ιστορία;
27-02-2019, 12:19 #3
Μίλαγα χθες με τον αδερφό μου..
Και γελούσαμε. Θεωρώ ότι ο άντρας μου ήταν απόλυτος και όλοι του δώσανε δικιο .Εγώ απλά αδιαφόρησαν για εκείνους. Ιδια ηλικία έχουμε τότε ήμασταν 26 στα 27
27-02-2019, 15:52 #4
Εννοείς ότι ο άντρας σου ήταν υπερβολικός μαζί τους ενώ θα μπορούσε απλά να αδιαφορήσει όπως εσύ;
27-02-2019, 16:03 #5
εαν ηταν παντρεμενοι η αρραβωνιασμενοι, θα καθοντουσαν κι οι δυο κοντα σας η ουτε παλι;
27-02-2019, 16:09 #6
Οχι απλα δεν υπήρχε ο χώρος για παραπάνω άτομα ούτε η αδερφή μου δεν έκατσε.
27-02-2019, 16:14 #7
δεν καταλαβα την απαντηση. αν ηταν παντρεμενοι, παλι χωριστα θα καθονταν;
η αδερφη σου δεν ειναι κουμπαρα, ουτε γονιος. οι κουμπαροι ομως αν ειναι ζευγαρι θεωρουνται και οι δυο κουμπαροι συνηθως κι ας περναει ο ενας τα στεφανα. βρισκω υπερβολικη και ανοητη την αντιδραση τους, κι εσεις ομως επρεπε να προσπαθησετε να το διευθετησετε.
27-02-2019, 17:06 #8
Δεν ήταν κουμπάροι και οι δύο ο ένας ήταν ο κολλητός μου ..Και πριν τονγαλο τους πιάσανε και τους είπαμε τους λόγους και συμφώνησαν Ξαφνικά είχαν πρόβλημα.κουμπαρος είναι όποιος σε στεφανομωνει και όποιος σου περνάει τις βέρες.ο ένας ήταν ο κολλητός μου και ο άλλος του νικου.δηλαδη εάν είχε σχέση ο άλλος ο κουμπάρος θα καθόταν και του άλλου;Άλλωστε εξηγηθηκαμε και δεν είχανε πρόβλημα .Ξαφνικα απεκτησαν εκεινξ την ημερα..σαν φικοι εφοαον βλεπαν οτι υπαρχει ενα προβλημα λογω βροχής αντί να βοηθήσουν είχαν θέμα.. βοήθησαν άγνωστοι και στα 200 και είχαν εκείνοι οι 2 προβλημα;Εμείς στο δικό τους το αρραβώνα δεν μιλήσαμε ούτε φέραμε αντίρρηση αν μας άρεσε κάτι.
27-02-2019, 17:15 #9
σαν αν διαβαζω το ημρολογιο της γιαγια μου!! κλασικη περιπτωση ελληνικου γαμου, με παραξενιες τελειως ακυρες! αναλωνοντας το μυαλο σε απιθανα πραματα! ο συζηγος εχει παντα δικαιο, εαν ο ανδρς δλδη γυρναγε και χουφτωνε την κουμπαρα δεν θα εφταιγε αυτος αλλα ο κολο της κουμπαρας οπου περναει διπλα απο τον γαμπρο μας που εχει ορεξεις διοτις ειναι ανδραλακας!! ο πρωτος στο χωριο!!! αθανατη ελληνικη οικογενεια!! για αυτο θα ειμαστε μια ζωη ετσι!
Δεν ξερω εαν πρεπει να το θαυμασω αυτο το στορυ, δλδη να πω οτι υπαρχει ακομα η παραδοσιακη ελληνικη χωριατικη οικογενεια! με συνηθειες που ερχωντε απο τον μεσαιωνα! η θα πρεπει να βαλουμε τα κλαματα κι να παρουμε χαμπαρι οτι δεν θα σοθουμε πωτες σαν λαος! οτι τα μυαλα μας οχι δεν εχουν καμια σχεση με την τεχνολογικη προοδο της εποχης μας και την αλλαγη των ηθων προς εναν καλητερο κι αδεσμευτο πολυτισμο! αλλα να κλαιμε ολη μερα οπου δυστυχως ο αντρακλας ειναι το καμαρι και οπου το κουτσομπολιο παει συννεφο!! ημαρτον οπου κουτσομπολιο ειναι ανηπαρξια του ιδιου του ατομου με ενδιαφερωντα δικα του και ζει μεσα απο τις ζωες των αλλων ανθρωπων. δλδη αυτοκτωνα!
27-02-2019, 17:24 #10
Δεν κατάλαβα την άποψη σου δυστυχώς αν θες πες τα λίγο πιο απλά.κανενας δε δεν είπε τον άντρα μου αντρακαλα.απλα θεωρώ πως στην ημέρα του γάμου του άλλου δεν πας να δημιουργήσεις πρόβλημα γιατί απλά είσαι φίλος. Όπως κάναμε κ μεις.
27-02-2019, 20:22 #11
Επίσης να επισημάνω ότι ο Νίκος του έλεγε.. περίμενε να ανέβουμε σε 10 λεπτά είμαστε πάνω..ας κατσει εκει που ειναι η θεση της για λιγο αφου στο νυφικο δε εχει χωρο..οχι θα βαλω καρεκλα μπροστα απο το νυφικο ..ρε συ του απανταει εχεις δει πολλα νυφικα τραπεζια να χει μπροστα καρεκλες..περιμενε να ανεβουμε να δουμε τι μπορουμε να κανουμε και καθεστε οπου θελετε μετα..και στο τελος του λεει ας κατσει οπου θελει δεν αφου δεν μπορειτε να περιμενετε 10 λεπτα.οταν μπήκαμε μπηκαμε όλοι μαζί οι φίλοι και χορέψαμε δεξια αγορια αριστερά κορίτσια..οπότε κάνεις δεν καθόταν...Δεν γινόταν εκ τω ν πραγμάτων να κάθεται αφού είχαμε κανονίσει αυτό το σκερτσακι
28-02-2019, 09:42 #12
ε τωρα, κανεις οτι δεν καταλαβαινεις μαλλον.
οταν παντρευει καποιος και εχει επισημη σχεση κι οχι δεσμο, τους λες κουμπαρους και τους δυο και τους αντιμετωπιζεις το ιδιο. δεν τους βαζεις χωριστα.
με ρωτας τι θα γινοταν αν ειχε κι ο αλλος κουμπαρος "σχεση". γιατι δεν μερ ωτας τι θα γινοταν αν ηταν παντρεμενος η αρραβωνιασμενος;
αυτο ηταν το προβλημα της κοπελας αν δεν το καταλαβες. οτι αντιμετωπιστηκε σαν τυχαια σχεση κι οχι σαν επισημη...
κι εμενα μου εχει τυχει να παντρεψει ο δικος μου τον κολλητο του, κουμπαροι λεγομαστε ολοι μεταξυ μας, μαζι καθισαμε, δεν μας ειπε κανεις να κατσουμε χωριστα.
τι θελω να πω:
ο κουμπαρος σας δεν ειχε κανενα προβλημα.
απεκτησε προβλημα, επειδη ειχε προβλημα η δικια του και κλαιγανε μαζι, μετα.
η δικια του, συμφωνω κι εγω οτι πιθανοτατα λογοδοθηκε (τι αστειο) βιαστικα για να ειναι κατι παραπανω απο απλη σχεση στον γαμο και να ειστε ολοι μαζι κουμπαροι και να κατσετε μαζι, κλπ.
το οτι δεν υπηρχε χωρος κι επιμενατε να τους χωρισετε, εκεινη δεν το πηρε για απλο προβλημα , αλλα για πληγμα στον μελλοντικο της γαμο και αμφισβητηση της θεσης της στην ζωη του δικου της...
εν ολιγοις, μικροαστισμοι του 1950, αλλα τι να σου κανω, αυτο ειναι το περιβαλλον σου...
τι πιστευω οτι επρεπε να γινει:
πρωτα απ ολα αυτοι δεν επρεπε να κανουν σαν μωρα παιδια που τους πηραν το γλειφιτζουρι.
δευτερον, εσεις παρ οτι δεν ειχατε χωρο, αφου ειδατε οτι δεν το ξεπερνανε και εχουν τοσο σοβαρο προβλημα, επρεπε να κανετε προσπαθεια να το λυσετε, οχι γιατι ειχαν δικιο, αλλα γιατι ηταν τοσο κοντινοι σας φιλοι και εγιναν δυστυχισμενοι.
που τον κανατε τον γαμο ρε μινα; σε τροχοσπιτο και δεν χωρουσε μια καρεκλα ακομα; ελα τωρα...
σιγα τον γαμο των ροτσιλντ που θα χαλουσε η τελετη αν το τραπεζι ειχε μια καρεκλα ακομα και πανω στο τραπεζι.
μικροαστισμος κι εκ μερους σας λοιπον... ομοιος ομοιω αει πελαζει...
28-02-2019, 09:51 #13
να σου θυμησω οτι μας ειπες οτι η κοπελα ηταν η καλυτερη σου φιλη και θα μπορουσε καλλιστα να ειναι εκεινη η κουμπαρα σου, αλλα εκανες τον δικο της γιατι τον ξερεις πιο πολυ καιρο. τι πιο βολικο εφοσον ηταν επισημο ζευγαρι να ειστε ολοι μαζι; δεν ηταν καμια αγνωστη που ειχε τυχαιο δεσμο με τον κουμπαρο...
αυτη ηθελε να ειστε τα δυο ζευγαρακια των κουμπαρων.
εσυ μιλας γι αυτην σαν να ηταν καμια ασχετη (απο την στιγμη που δημιουργησε το προβλημα).
28-02-2019, 10:13 #14
Συμφωνω με ρεμεντυ, ελεος δλδ
28-02-2019, 10:23 #15
Δεν καταλάβατε.. τα είχαμε ξεκαθαρίσει εξαρχής .υπήρχε πρόβλημα χώρου οχι επισημότητας. Θα η τα στο δίπλα ακριβώς.εφοσον είχαν πρόβλημα να το έλεγαν και Οχι να το έπαιζαν κουλ. Όλο αυτό ήταν για 10 λεπτά ξαναλέει . Έχει να ανέβουμε. Ήταν ξ καλύτερη μου φιλη μέχρι που άρχισε να απομακρύνει τον καλύτερο μου φίλο από εκείνη.ο λόγος που επέλεξα τον έναν από τους δύο ήταν γιατί δεν χρειαζόταν 3 κουμπάροι ειχε καινο αντρας μου φιλο πιυ ηθελε να γινει.Και της είχα πει θα γινόταν η νονά που για μένα είναι πιο ιερό. Υπήρχε θέμα χώρου ξαναλέω.θα ήταν στο δίπλα τραπέζι.για Ον ομα του θεού 1.5 χρονο δεν Την πείραζε και Την πείραξε τοτε;απλά ήθελα να τραβήξει τα βλέμματα. Την κουμπάρια την κανονίσαμε 1.5 χρονο πριν εκείνοι ενω αντεδραν εκείνη την ημέρα για τη θεση οχι για κατι αλλο.και τα μιλησαμε τα εξηγησαμε .δεν δημιουργείς προβλήματα την ημέρα της χαράς του άλλου . Το δεκαλεπτο θα τους εκανε ανεπίσημο ζευγαρι;Δηλαδή εγώ που πάντρεψα ένα ζευγάρι Και ο άντρας μου κάθισε αλλου θα έπρεπε να δημιουργήσει θεματα;φικοι ημασταν .
Στο γάμο του άλλου όταν βλέπεις ότι υπάρχει κάποια δυσκολια δεν κοιτάς να δείξεις πόσο αγαπιέσαι με τον άλλον.και ότι λογοδοθηκανε 20 μέρες πριν τον δικό μου γάμο χωρίς τον πατέρα της ο οποίος θα ερχόταν σε 5 -6 μήνες μου λέει παααρα πολλά.βιασυνη χωρίς λόγο.δεν κλαις στο γάμο του άλλου για να τραβήξεις τα βλέμματα.εξαλλου μέχρι και την τελευταία στιγμή μαζί τα καναμε ολα..Εγώ την συμβουλευα για την δουλειά της Εγώ έτρεχα μέσα στην βροχή να πάρω το φόρεμα που ήθελε κοντιμα αντί να καθόμαι σπιτι μου και μερα πριν το γάμο και να ξινομαι. Τα είχαμε συμφωνήσει και κάνεις δεν είχε πρόβλημα.το πρόβλημα ξαφνικά το απέκτησαν.απαραδεκτο.για μια θέση. Τραγικο