Results 1 to 15 of 23
-
19-02-2019, 10:59 #1
Προβληματισμος σχετικά με τα κιλά του συντρόφου μου
Καλημέρα σε όλους! Έγινα μέλος γιατί ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου. Είμαι 21 και εδώ και 4 μήνες είμαι σε μια σχέση με κάποιον ο οποίος είναι 20 και με τον οποίο ήμασταν φίλοι. Είναι μια καλή σχέση και περνάω όμορφα αλλά με προβληματίζει αρκετά κάτι. Ο σύντροφος μου είναι αρκετά παχύς. Αν και είναι ψηλός το πάχος είναι πολύ έντονο. Είχαμε πει να ξεκινήσουμε ταυτόχρονα διατροφή, εγώ για συντήρηση και ενθάρρυνση ώστε να χάσει τα κιλά που χρειάζεται αλλά τα παράτησε αμέσως. Η μητέρα του και κάποιοι φίλοι του του λένε ότι χρειάζεται να αδυνατίσει αλλά αυτός λέει ότι δεν μπορεί και δεν έχει κίνητρο. Αυτό το τελευταίο δε μου άρεσε όταν το άκουσα γιατί αν μη τι άλλο δε θα έπρεπε να γυμναστεί και να κάνει διατροφή ώστε να είναι ωραίος στη σχέση;; Ειναι πολύ νέος αλλά όλη μέρα τρώει και κάθεται. Έχουν μείνει 4 μήνες σχεδόν μέχρι το καλοκαίρι και θα ήθελα να τον πείσω με κάποιον τρόπο να χάσει κιλά. Δεν θα αισθάνομαι άνετα να βγαίνουμε μαζί στην παραλία έτσι. Μπορείτε να μου δώσετε καμιά ιδέα για το πώς να τον πείσω να ξεκινήσει να προσέχει την εμφάνιση του; ευχαριστώ εκ των προτέρων
- 19-02-2019, 11:29 #2
Electr@ καλημέρα.
Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορείς να τον πείσεις. Όσο τον πρήζετε όλοι τόσο πιο δύσκολο είναι να αρχίσει διατροφή ή αν την αρχίσει να μην την παρατήσει. Το βασικό είναι να το αποφασίσει ο ίδιος συνειδητά κι όχι να το κάνει επειδή τον προτρέπουν οι άλλοι. Αυτά τα πράγματα είναι και θέμα timing.
Τώρα το αν είσαι με κάποιον και δεν αισθάνεσαι άνετα δίπλα του, είναι άλλο ζήτημα προς συζήτηση.
19-02-2019, 11:55 #3
οχι, δεν θα πρεπε.
κανεις λαθος να νομιζεις οτι η παρουσια σου ειναι τοσο καθοριστικη στην ζωη ενος ανθρωπου, ωστε να λυνει δια μαγειας τα προβληματα τους.
και ψυχοθεραπευτρια να ησουν, δεν θα μπορουσες να το κανεις αυτο για την προσωπικη σου ζωη (συγκεκριμενα, ξερω ψυχοθεραπευτρια που δουλευει μεν με αλλους, αλλα εχει εντελως αποτυχημενη προσωπικη ζωη γιατι δεν μπορει να διαχειριστει τα δικα της θεματα).
καποιος ανθρωπος ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ!
γραψτο αυτο σε μια επιγραφη πανω απο τον καθρεφτη σου και διαβαζε το καθε μερα μεχρι να το εμπεδωσεις.
απ οτι καταλαβα, τον φιλο σου ετσι τον γνωρισες.
δεν ηταν αδυνατος που παχυνε. επομενως αν δεν σου αρεσε η αν ντρεπεσαισ την παραλια μαζι του, ας μην τα εφιαχνες μαζι του.
τα φιαχνουμε με ανθρωπους που μας αρεσουν εξωτερικα.
αν δεν σουα ρεσε αλλα δεν ειχες αλλες επιλογες, το προβλημα ειναι δικο σου, οχι δικο του.
ο φιλος σουε χει καποια αλυτα θεματα και δεν αδυνατιζει. αν τα λυσει θα αδυνατισει.
ΕΣΥ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ.Last edited by Remedy; 19-02-2019 at 12:28.
19-02-2019, 12:25 #4
Συμφωνω απολυτα με Σονια και Ρεμεντυ εκτος στο οτι δεν ειναι κινητρο η θεματοθετρια. Βασικα θα επρεπε να ειναι κινητρο αλλα ειναι δυσκολο οταν θες να χασεις κιλα οσα κινητρα και αν εχεις να το παρεις αποφαση αν δεν ειναι η ωρα να το παρεις. Πρεπει να σου γινει το κλικ. Και για να σου γινει θελεις χρονο, οχι πιεση και υπομονη. Μην τον πιεζετε να αδυνατισει γιατι φερνετε τα αντιθετα αποτελεσματα ολοι. Τον πιεσατε; Ενταξει, πηρε το μηνυμα. Απο εκει και περα ειναι θεμα δικο του ποτε θα αρχισει, βασικα θεμα τυχης ποτε θα του γινει το κλικ. Εμενα παντως μου πηρε πολλα χρονια να γινει το κλικ. Και αυτο γιατι εγω πιεζα τον εαυτο μου και μου βγαινε σε αντιδραση. Οποτε μονο κακο του κανετε.
19-02-2019, 12:41 #5
19-02-2019, 12:45 #6
19-02-2019, 12:47 #7Miliva21GuestΚαλή μέρα
Ο σύντροφος σου ήταν στα ίδια κιλά όταν τον γνώρισες; και αν ναι για ποιο λόγο να κάνει τώρα τεράστια αλλαγή στην εμφάνιση του; επδ έκανε σχεση; μα αν ηταν απο την αρχη ετσι σημαίνει ότι δεν είχες θέμα και τον αποδεχοσουν ετσι....Αλλιώς γτ να τα φτιάξεις μαζί του....Δεν κανουμε σχεση με κάποιον με τη προοπτική ότι θα αλλάξει την εμφάνιση του κατά τον τρόπο που θέλουμε.....
Ο μόνος που μπορεί να τον πείσει να χάσει κιλά είναι ο εαυτός του.....Δεν μπορείς να κάνεις τπτ για τον αλλο όσο και να τον πιέζεις αν δεν το βάλει μόνος του στόχο και δεν έχει και ισχυρη θέληση να τον πετύχει δεν θα δεις αποτελέσματα......ειδικά αν έχει και πολλά παραπανίσια κιλά που θέλουν συστηματική διατροφή και άσκηση.....
Αν σε χαλάει τόσο η εξωτερική του εμφάνιση δεν βρίσκω λογο να μην χωρίσεις και να βρεις κτ που θα σε καλύπτει
19-02-2019, 12:51 #8Miliva21GuestΓτ δλδ να είχε άδικο η θεματοθετρια μονο στο ενδεχόμενο να μείνει πιο παχύς;; τι ειναι το σωστό;;;;; αυτό που λέει η κοινωνία και τα πρότυπα για το πώς πρέπει να είναι ένας άνθρωπος;;; αυτό έχει σημασία;; σημασία έχει ο ίδιος ο άνθρωπος πως νιώθει καλά με τον εαυτό του....αν καποιος είναι γεματουλης Αλλά νιώθει καλά με το σώμα του ....του αρέσει και θέλει να είναι έτσι και του αρεσει το φαγητό και θέλει να τρώει τόσο ώστε να συντηρεί το βάρος του δεν σημαίνει ότι είναι λάθος.....αντίστοιχα και ένας άνθρωπος που θέλει να είναι αδύνατος και του αρεσει το σώμα του έτσι πάλι είναι θεμιτό.....
Το συμπέρασμα στο θέμα είναι ότι άμα ο άλλος σαν εξωτερική εμφάνιση δεν σε καλύπτει για σχεση τότε καντην γτ δεν μπορείς να επιβάλλεις στον άλλο πως να ειναι
19-02-2019, 13:01 #9
Δεν ειναι μονο τα προτυπα ειναι και θεμα υγειας.........αλλα περα απο αυτο..........αμα ολοι τον κοροιδευουνε σιγουρα το καλο του ειναι να αδυνατισει........
19-02-2019, 13:03 #10
Το καλό του άλλου δεν είναι απαραίτητα αυτό που υποδεικνύουν οι άλλοι.
19-02-2019, 13:09 #11
Αυτο ειναι ενα μεγαλο θεμα αλλα θα σου πω μονο για τα κιλα οτι για μενα καλυτερα να στερηθει λιγο μερικα φαγητα και να εχει αυτοπεποιθηση υγεια και να μην εχει κανεναν αναγκη παρα να τρωει. Γνωμη μου ειναι οτι αυτο ειναι το καλο του. Το ιδιο πιστευει και η θεματοθετρια. Τι ειναι καλυτερο δλδ, να τον χωρισει; Αφου περνανε καλα γιατι να μην κανει μια προσπαθεια; Απλα οχι με πιεση.
19-02-2019, 13:20 #12
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Λουλούδι συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο. Κατάλαβα αυτό που λέτε για την πίεση. Miliva21 δεν είναι ότι με χαλάει τόσο πολύ η εξωτερική εμφάνιση απλά ξέρω ότι και ο ίδιος θέλει να αδυνατίσει και θέλει να έχει ωραίο σωμα. Σε καμία περίπτωση δεν τα έφτιαξα μαζί του έχοντας στο μυαλό μου να τον αλλάξω, είμαι μαζί του για άλλους λόγους. Απλά θεωρώ ότι θα του έκανε καλό να ξεκινήσει διατροφή.
19-02-2019, 13:23 #13
Ελεκτρα αφου το θελει ειναι πολυ θετικο. Το ηξερα κι εγω οτι αυτο ειναι το καλο του. Δεν ειναι ωραια η ζωη αμα εχεις κιλα απλα ειναι να σου γινει και αυτο το ******** το κλικ. Πες σε ολους να σταματησουν να τον πιεζουν, κανε του κολακειες για το ποσο πολυ σου αρεσει γιατι τον εχετε πιεσει απο το ενα ακρο, τραβηξτε το και προς το αλλο να ισορροπησει λιγο!!!!!!
19-02-2019, 13:25 #14
Έχεις δίκιο θα του είναι δύσκολο να το πάρει απόφαση αν όλοι τον πρήζουν. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου λουλούδι
19-02-2019, 13:26 #15Miliva21GuestΤο φαντάζομαι ότι και ο ίδιος το θέλει αλλά αν δεν το βάλει στόχο από μόνος του είναι πολύ δύσκολο