υπερφαγία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Banned

υπερφαγία

Υπερφαγία, αυτό που αποκρύπτουν οι ψυχιατροι είναι πως έχει σημασία η ποιότητα και όχι μόνο η ποσότητα. Αλλά που να τους κόψει να τα εξηγούν αυτά. Φάε μια κατσαρόλα φακές χωρις να τηγανισεις κρεμμυδια και ενα ολοκληρο κοτοπουλο χωρις πετσα. παχαινεις οχι δε παχαινεις. αυτή που να εξηγήσουν στο κοσμο αυτά που εχει ενα ψυγειο που αμα πεινας δε χορταινεις κι ας παρεις 7 χιλλαδες θερμιδες

Senior Member
    Καλημερα αιρετικε. Δεν καταλαβα την τελευταια σου προταση;;;

Banned
    Γεια σου λουλούδι, εννοω τα φαγητα που δε χορταινουν αλλα παχαινουν και λογικο ειναι να τρως πολλα απο αυτα αν πεινας γιατι απλουστατα δε χορταινεις και τα τζιμανια της ψυχιατρικης το λενε υπερφαγια.

Senior Member
    Αα, καταλαβα αιρετικε, ευχαριστω!

Senior Member
    Και το πιο απαχο πρωτεινουχο φαγητο να φας , αμα το φας σε ποσοτητες , παλι θα παχυνεις ..........

Senior Member
    Τελικα η ποιοτητα εχει σημασια η η ποσοτητα; Με μπερδεψες.

Banned
    Quote Originally Posted by λουλούδι View Post
    Τελικα η ποιοτητα εχει σημασια η η ποσοτητα; Με μπερδεψες.
    σημασια κατα την γνωμη μου εχει να βαλεις στοχο οταν τρως να τρως μεχρι να παψεις να πηνας!!!! και οχι να τρως μεχρι να μην χοραει αλλο, μεχρι δλδη να μπουχτησεις! εαν καταφερεις καθε φορα που σηκωνεσαι απο το τραπεζι να μπορουσες να φας κι αλλο αλλα να μην το κανεις, απλα να εχεις δλδη παψει να πεινας! με αυτον τον τροπο αδυνατηζεις!

Senior Member
    Α τωρα ειδα οτι ειχε γραψει ο Μαγκαιβερ, νομιζα οτι τα ελεγε ο αιρετικος, γι'αυτο μπερδευτηκα!!! Γιωργο πανου εγω συνεχεια πειναω, εχω συναισθηματικη πεινα που μου τη δημιουργουν τα φαρμακα!! Ποτε δεν τρωω αμα δεν πειναω, αλλα δεν ειναι και βιολογικη πεινα να πεις κανω καλα!! Καταλαβες;

Χαιρετίζω ολους.
    Παιδιά ειμαι νεα στο φορουμ αλλα θαρρω οτι εφόσον αναγράφει ο τίτλος του section "Συναισθηματική Υπερφαγία" όσοι δεν είστε αντιμέτωποι με αυτό ή δεν γνωρίζετε πώς να το χειριστείτε ή ακόμη χειρότερα αν αμφισβητείτε την ύπαρξή του ως συμπεριφορικό σύνδρομο, καλό θα είναι να μην γράφετε τίποτα. Κάποιοι εδώ πασχίζουν να βοηθηθούν, να βρούν μια σανίδα σωτηρίας και να αλληλοστηριχτούν απο ομοπάσχοντες στον ψυχολογικό Γολγοθά που διανύουν.

Banned
    Αμα τρωνε σκουπιδια και δε τους λεει κανεις οτι παιζει ρολο και τι τρως να μη το πουμε δηλαδη να ξερουν. Κατσε φαε μεχρι να σκασεις κι αν τρως ανεραστα πραγματα τοτε δε παχαινεις. Κατσε φαε τωρα απο το περιπτερο η με το τηγανι και χωρις να χορταινεις γινε σα βοδι, δηλαδη αυτο δεν ειναι χρησιμη συμβουλη. Τι λεμε δηλαδη κατι που ειναι κακο. Γιατι ο αλλος τρωει μονο σκουπιδια και να μη τρωει πολυ παλι δε χανει και χαλαει και το μεταβολισμο του να μη τον ενημερωσω, απλα οι ψυχιατροι αντι να βαλουν πρωτα τον αλλον να μαθει να τρωει να μαθει μαγειρευει καθονται και το κοροιδευουν, αμα ο αλλος δε ξερει τι να τρωει και τρωει τσιζπεργκερ πιτσες σουβλακια και σοκολατες δε χορταινει ποτε και φυσικα συνεχεια το πιανει να τρωει μυαλο θελει. Ασε τωρα εδω μεσα ειναι παρα πολυ που αντι να τους εκπαιδευσει ο ψυχιατρος να σκεφτονται και να πρατουν τους χαπακωνει και καθεται και συζηταει τι μαλακια τους και της δεινει αξια. Ψυχαναληση αλλά τα συμπερασματα που βγαζεται μετα να τα κανεται κιολας.

Αιρετικέ μου, οταν πάσχεις απο binge eating disorder, ποτε δεν θα θελήσεις να το σβήσεις με φακές ή με σαλάτα ή με οτιδήποτε υγιεινό.
    Ολοι εμείς που πασχουμε απο το σύνδρομο αυτο αν κουβεντιάσεις μαζί μας θα διαπιστώσεις οτι εχουμε παρα πολλή επαφή είτε με διατροφολόγους είτε με διαφορες αλλες μεθοδους αδυνατισματος σχεδόν ολη μας της ζωή. Οι περισσότεροι έχουμε γίνει ειδήμονες πια. Ξέρουμε επακριβώς και την ποιότητα αλλα και την ποσότητα του φαγητου που χρειαζεται ενας οργανισμος για να διατηρήσει χαμηλά τα κιλά του.

Βλέπεις μας απασχολεί πάρα πολύ το θέμα του να αδυνατίσουμε, ολοημέρως μας απασχολεί, θα έλεγα σε επίπεδο εμμονικό.
    Όμως επειδή έρχονται οι κακές στιγμές που τρώμε συναισθηματικά και εκείνες τις στιγμές θολώνει ο εγκέφαλος τοσο πολύ που δεν μπορεί να υπερνικήσει τιποτα αλλο. Παρα μόνο η αναγκη για ευκολη και γρήγορη και εκρηκτική έκλυση σεροτονίνης. Πως γίνεται? Μα φυσικά ο οργανισμος ενστικτωδώς θα αναζητήσει τις τροφές που θα εκτινάξουν την σεροτονίνη στα υψη. Trust me .. δεν ειναι το κοτόπουλο χωρις πέτσα.. δεν ειναι κάν κοτοπουλο. Θα είναι πάντα terramix λιπαρών και σακχάρων.

Τελος, εγώ εννοείται δεν εχω κανένα δικαίωμα να σε αποκλείσω στο να εκφράσεις αυτο που αισθάνεσαι πως μπορεί να βοηθήσει.
    Εχω δικαίωμα ομως να πω οτι σε posts που αφορούν την συναισθηματική υπερφαγία καλο είναι να δίνουμε συμβουλές συναισθηματικής και συμπεριφορικής φύσεως.

Banned
    Δε ξερω τι πλυση εγκεφαλου εχετε φαει με την αναλυση μπαιτα ιτινγκ και οτι να ναι αλλα είμαι σιγουρος πως και οι διατροφολογοι καθονται και σας λενε παπατζες κι αυτοι. Γιατι για να μη πασχεις απο συναισθηματικη υπερφαγια και οπως αλλιως σας μαθαναι οτι αναλυεται και πασχετε πρεπει να ξερετε πως μπορειται να φατε υγιεινες τροφες. Γιατι εσεις που εισαστε και εμμονικοι με τη διατροφη ειμαι σιγουρος στη συντριπτικη πληοψειφια δε ξερετε. Πατε στο σουπερ μαρκετ και ψωνιζεται ολη τη σαβουρα και μετα σας φταιει οτι δε το ελεγχεται. Ημαρτον ολοι αυτοι οι ειδικοι σας εχουν καψει και δε σας εχουν εκπαιδευσει πως θα μπορεσετε να μαγειρεψετε να τρωτε σωστα αμα σας δω να μαγειρευτε θα ναι σα βομβα διατροφικη. Αλλο να μη μπορεις να κρατηθεις και αλλο να τρως οτι να ναι και να μην εχεις φαει ποτε κατι υγιεινο. απλα αντι ο διατροφολογος να σου πει μαθε να μεγειρευεις βρες και μη τροποποιημενα τροφιμα και χαμηλου γλυκαιμικου δειχτει και φαε του σκασμου σας λεει φαε αυτο αυτο που δε τρωγονται και δς χορταινουν και πατε και τρωτε και οτι να ναι μετα και βγαινεται και ασθενοις. Εγω δεν ειμαι κανενας βλακας αλλα πεντε πραξεις και πως δουλευει το ανθρωπινο σωμα εκατσα και εμαθα και με αυτα που βλεπω μου εχουν βγει τα ματια εδω μεσα. Πρεπει να βγει τρομοκρατικη για ψυχιατρους διατροφολογους να τους μαθει μπαλιτσα γιατι το εχουν ξεφτυλισει. Αμα τρως ανεραστα και μονο και τα αλλα ολα τα πεταξεις τοτε δε θα πεινας μονο να μην θες να φας θα γινεται και να σπασεις. Οι διατροφολογοι αν ηταν σωστοι στο πρωτο ραντεβου θα τους διωχνανε απο πελατες ολους αλλα αυτοι σας θελουν πελατακια εκει δε σας μιλανε στα ισα να σας λενε την αληθεια μονο παπατζα. Οι ψυχιατροι αστο να μη μιλησω.

Banned
    και με τερραμιξ οτι και να κανεις ειτε υγεια κακη θα χεις ειτε υγεια και κιλα απλα τα πραγματα, σε πειρα απο τα μαλλια αλλα εχετε βρει χομπι και προβλημα μαζι με τους ειδικους να συντηρειται.

Senior Member
    Βρε αιρετικε νομιζεις θα χορτασουμε με το κοτοπουλο; Εκτος οτι θελουμε πολυ παχυντικα φαγητα οταν μας πιανει λυσσα, πρεπει να φαμε δυο κοτοπουλα για να χορτασουμε!!!!!! Και εκτος οτι μπορει και να παχυνουμε, ειναι και πανακριβα τα ατιμα!!!!!!! Εγω εκανα διαιτα απο διαιτολογο, και χαλασα μεσα σε μια εβδομαδα 100 ευρω, ναι, δεν πειναγα, ηταν επιτυχημενη αλλα πως να τη διατηρησω οταν πρεπει να χαλαω 400 ευρω το μηνα μονο για φαι;;; Και ετσι την ειδα αρνητικα και κουραστηκα, τωρα ουτε να ξανακουσω δεν θελω!!!!! Επιπλεον, μας λες για κοτοπουλο μονο, καλα οι φακες δεν το συζητω, παχαινουν αν φας πολλες........αλλα φαγητα τι προτεινεις δλδ; Και παλι σου λεω ακριβα θα ειναι!