Results 31 to 45 of 67
Thread: Δεν αντέχω άλλο...
-
06-12-2008, 11:39 #31
Παιδιά έφυγα! Έφυγα! Είμαι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή σε φίλους και δικούς μου ανθρώπους.
Εννοείται ότι ήρθαν από πίσω μου και βρίσκονται στο φοιτητικό μου σπίτι αυτή τη στιγμή το οποίο για μένα είναι πλέον ξένο, παραβιασμένο και βεβηλωμένο και στο οποίο δεν πρόκειται να πατήσω.
Μπορεί να έχω μόνο 4 αλλαξιές ρούχα αλλα έχω την ελευθερία μου. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο πόλεμος τους. Παίρνουν τηλέφωνα και ενοχλούνε τους φίλους μου που γνωρίζουν. Δεν ξέρω για πόσο θα αντέξουν και οι φίλοι μου την κατάσταση ώστε να με στηρίξουν.
Το περίεργο είναι ότι εμένα δεν με παίρνουν τηλέφωνα. Χτες μόνο μίλησα με τηλεφωνικώς με τον πατέρα μου, του ανακοίνωσα ήρεμα και όμορφα ότί αποφάσισα πλέον να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου και μου απάντησε έξω φρενών ότι τώρα θα μου δείξει ποιος είναι, ότι θα με διαλύσει και θα μου καταστρέψει τη ζωή και ότι είμαι πολύ τιποτένια ώστε να μην τον υπακούσω. Το ξέρω ότι ακολουθεί πόλεμος. Το ξέρω ότι θα έρθουν στη δουλειά μου (αν δεν την έχω χάσει ήδη τόσες μέρες που έλειπα φυλακισμένη στη Λάρισα). Δεν ξέρω πως να τη χειριστώ ψύχραιμα και σωστα την κατάσταση ώστε να με αφήσουν ήσυχη και να το πάρουν απόφαση. Δε θέλω για αρχή να ξέρουν που βρίσκομαι μέχρι να βρω σπίτι γιατι δεν θέλω να ενοχλούν τα άτομα που με βοηθούνε. Δεν θέλω γενικά να τους συναντήσω καν. Είμαι αποφασισμένη, αλλά φοβαμαι ότι δε θα με αφήσουν στην ησυχία μου να οργανώσω τα πράγματα και να βάλω τη ζωή μου σε σειρά. Ανησυχούνε το ξέρω αλλά αυτη τη στιγμή το τελευταίο που μου χρειάζεται είναι οι υστερικές σπασμωδικές και επικίνδυνες κινήσεις τους...
Τι να κάνω πλέον; Θέλω να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης!
- 06-12-2008, 14:54 #32
συχαρητηρια απο εμενα εκανες το μεγαλο βημα τωρα που θα σποσπαθησουν να σε μετα πεισουν πολεμοντας σε, να εχεις κουραγιο.προσπαθησε να χασουν τα ιχνη σου, και αν ειναι πραγνατικη φιλοι αυτοι που εχεις θα απαντουν αναλογος στους γονεις σου.καλα ειπε ο πατερα σου θα σε διαλυσω; ελεος.κατα την γνωη μου μην τους περνεις τηλεφωνο καθολου κανε την ζωη σου σαν να μην τρεχει τιποτα αγνωησε τους. ειναι ολοκληρη αθηνα βρες αλλη δουλεια αν σε διωξουν απο εκει , η ζωη ειναι μπροστα σου και για εσενα.βρες το αγορι σου , την αγαπη σου για σενα , για τους αλλους, για τους γονιου σου αλλα η αγαπη σημενει ελευθερια.
συχαρητηρια και παλι
06-12-2008, 16:44 #33
Πολύ ωραία helplease! :)
Τώρα ένα βήμα τη φορά.
Μην κάνεις το \"λάθος\" να προσπαθήσεις να τα φτιάξεις όλα με μιάς!
Δεν ξέρω πως να τη χειριστώ ψύχραιμα και σωστα την κατάσταση ώστε να με αφήσουν ήσυχη και να το πάρουν απόφαση.
Όσο για το \"να το πάρουν απόφαση\", στη θέση σου δεν θα είχα πολλές ελπίδες για να γίνει κάτι τέτοιο σύντομα, οπότε άστο προς το παρόν αυτό το \"πρόβλημα\". Αυτό θα σε αποσυντονίζει από το να φτιάξεις μια γερή βάση.
Λες ότι ξέρουν πού δουλεύεις. Άρα δεν είναι εκτός πιθανοτήτων μια \"επίσκεψή\" τους εκεί.
Δεν ξέρω ποιά είναι η σχέση σου με τον διευθυντή σου εκεί.
Αν είναι καλή, εξήγησέ του την κατάσταση (για την οποία ήδη έχει κάποια γνώση όπως λες) και δες τι θα σου προτείνει.
Αν είναι αδιάφορη/ κακή, άρχισε να ψάχνεις μια δουλειά-γέφυρα ώστε να μπορέσεις να συντηρηθείς για λίγο μέχρι να χαράξεις τα επόμενα μονοπάτια σου (ενδεχομένως ζήτα από κάποιον καθηγητή σου στη Σχολή που να έχεις κάποια σχέση μήπως μπορεί να σου΄βρει μια απασχόληση).
Να ρωτήσω, μίλησες για κάποια ερωτική σχέση σου. Τι θέση παίρνει ο σύντροφός σου;
όσο γι\'αυτό:
Από την άλλη τους πονάω και τους έχω ήδη πληγώσει αρκετά.
06-12-2008, 16:54 #34
Φυσικά και τους έχω πληγώσει με τα δικά τους κριτήρια και αυτό με πονά, δεν ειμαι από πέτρα... Εγώ δεν έχω τίποτα να μετανοιώσω πέρα απο το κομμάτι των μαθημάτων που άφησα πίσω.
Δυστυχώς ενόχλησαν τη φίλη μου που με φιλοξενεί και εκείνη στην προσπαθειά της να τους καθησυχάσει τους είπε ότι μένω σπίτι της, οπότε έχουν ίχνη μου. Ενόχλησαν επίσης και τους γονείς της τους οποίους δεν γνωρίζουν.
Ο φίλος μου με στηρίζει και στηρίζει την απόφαση μου και πρακτικά και ψυχολογικά. Ενόχλησαν και τους γονείς του τους οποίους επίσης δεν γνωρίζουν για να τους πουν ότι δεν πρέπει να είμαστε μαζί διότι ο καθένας μας αποσπά τον άλλο από το στόχο του.
Δυστυχώς η κατάσταση τους ξεφευγει... Με έχουν τρλάνει... Η μητέρα μου μίλησε μαζι μου στο τηλέφωνο, μου είπε ότι είμαι τρελή και δε θα τα καταφέρω και οτι το προβατο που φεύγει από το κοπάδι το τρώει ο λύκος. Επίσης η απάντηση της στο ότι μου θίγουν την προσςπικότητα ήταν \"σιγά την προσωπικότητα\". Με απείλησε ότι θα μιλήσει στους γονείς του φίλου μου και της είπα ότι κάτι τέτοιο δεν θα της συγχωρεθεί.
Όπως βλέπετε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και δεν μπορώ να βρω την ηρεμία μου...
06-12-2008, 17:00 #35
Έχεις κάποια άλλη φίλη στην οποία να μπορείς να μείνεις για λίγο και που να μην ξέρουν το τηλέφωνό της ή το όνομά της;
06-12-2008, 18:28 #36
Έχω, αλλά και πάλι θα παίρνουν τη φίλη που με φιλοξενεί τώρα και θα τη ρωτάνε που βρίσκομαι, θα παίρνουν και το φίλο μου, θα έρχονται στη δουλειά μου. θα με ακολουθούνε για να εξακριβώσουνε που θα πάω μετα και γενικά θα με κυνηγάνε.
Το βρίσκω αδιανόητο αυτό που γίνεται. Μακάρι κάποιος να τους μιλούσε, να τους έλεγε πόσο χαμηλά έχουνε πέσει. Μακάρι κάποιος να τους έπειθε να με αφήσουν στην ησυχία μου...Γιατί από εμένα δεν το ακούνε. Και τα άτομα τα οποία ενοχλούνε δεν το κάνουνε λόγω ευγένειας και συμπόνοιας και λόγω της λεπτής θέσης τους.
06-12-2008, 18:29 #37
helplease, καταρχήν…μπράβο!! έπραξες πολύ καλά, νομίζω είναι καιρός να σταθείς στα δικά σου πόδια και είναι πολύ καλύτερα να είναι κι οι όποιες δυσκολίες χάρη σε δικές σου επιλογές από το να ζεις υπό τις προσταγές άλλων, ακόμη κι αν είναι γονείς σου και δεν έχουν άσχημες προθέσεις, μπράβο λοιπόν που ύψωσες το ανάστημά σου…
Τώρα για το πώς να χειριστείς τα πράγματα…δεν νομίζω ότι εξαρτάται κάτι ιδιαίτερο από σένα,κι ούτε πρέπει να ανησυχείς τόσο για τους φίλους σου, οι φίλοι δεν εγκαταλείπουν στα δύσκολα, αντίθετα μας στηρίζουν κι από ότι λες εσύ έχεις τέτοιους καλούς φίλους. πιστεύω όμως πως ακόμα κι αν πας σε κάποιον που δεν γνωρίζουν οι δικοί σου, πολύ πιθανό να ρωτήσουν αυτούς που ήδη γνωρίζουν, να μάθουν και πάει λέγοντας, …υποθέτω ένα κομμάτι τους λειτουργεί έτσι επειδή ανησυχούν, και κάποιο άλλο βρίσκεται σε πανικό επειδή νιώθουν πως χάνουν την κυριαρχία τους επάνω σου…κανένα από αυτά δεν μου προκαλεί έκπληξη προσωπικά…αυτό όμως που όντως με εκπλήσσει, είναι τα σκληρά λόγια τους, θα σε διαλύσω, σιγά την προσωπικότητα κτλ…μάλλον είχαν συνηθίσει αλλιώς, και η απόσταση, ( ασυναίσθητα ίσως και εσύ ή ίδια για να μην τους στενοχωρήσεις), τους είχε αφήσει να πλάθουν ένα σενάριο για σένα με βάση τα δικά τους σταθμά…
Νομίζω πως το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να μένεις ψύχραιμη και ήρεμη, όσο μπορείς, και να μην σε αγγίζουν αυτά που λέγονται, να μην ενισχυθεί δηλ. η ανασφάλειά σου, είσαι σε μια ηλικία που άνετα μπορείς να τα καταφέρεις και χωρίς την βοήθειά τους…το αν θα μαλακώσουν κάποια στιγμή ( που προσωπικά το πιστεύω ) είναι άλλο θέμα και όπως σου παν και τα παιδιά πιο πάνω είναι κάτι που μάλλον χρειάζεται κάποιο χρόνο, τώρα επείγει να είσαι εσύ συνεπής με τον εαυτό σου και να δείξεις σταθερότητα στις κινήσεις σου…για μένα, είναι και πολύ θετικό το ότι έχεις και έναν σύντροφο να σε στηρίζει σε όλο αυτό…εξάλλου, ήταν κάτι που κάποια στιγμή θα γινόταν κατά την άποψή μου, απλά ίσως με άλλη αφορμή…εσύ κοίτα την ζωή σου, τις σπουδές σου, τον εαυτό σου και τότε μόνο θα τους κάνεις και κείνους να καταλάβουν και να χτίσεις, το εύχομαι, μια πιο πραγματική σχέση μαζί τους…αν πάλι όχι, θα χεις κερδίσει την αυτονομία σου…λίγο το χεις; :)
06-12-2008, 18:55 #38
Συγχαρητηρια για την γενναια κινηση σου...!! Αποδειξες στον εαυτο σου οτι μπορεις να το καταφερεις...δυστυχως ομως το γεγονος οτι σε παρακολουθουν συνεχεια ειναι προβλημα. Και αυτα περι προβατου και λυκου ειναι το λιγοτερο ανοησιες για εναν ανθρωπο ο οποιος θελει να βγει εξω και να ζησει....
τα τηλεφωνα των φιλων σου που τα βρηκαν?? ξερουν επισης που μενεις?? οδο και αριθμο εννοω.
Προσωπικη αποψη αποτελει οτι αν θελεις να τα καταφερεις παραπερα, προσπαθησε να μην τους δινεις σημασια οσο περισσοτερο γινεται...καποια στιγμη θα καταλαβουν οτι μπορεις και μονη σου και θα κουραστουν να σε παρακολουθουν με τοσο ασχημο τροπο.Some of us of fall some of us fly...most of us live to try, till the edge of forever.
06-12-2008, 19:33 #39
Μπράβο!!!! Είσαι πολύ καθαρό μυαλό και ικανότατη. Ευτυχώς που δεν άφησες αυτές τις αρετές σου να γίνουν κερασάκι στο περιορισμένο τους γλυκάκι.
Επειδή τώρα σου χρειάζεται λίγη ηρεμία μετά από όλα αυτά για να συγκεντρωθείς να διαβάσεις για τις εξετάσεις σου και αυτό το ανθρωποκυνηγητό δεν βοηθάει πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσουν. Η ιδέα να έρθουν στη δουλειά σου και να σου τα χαλάσουν είναι παράνομη όπως ακόμα και να τηλεφωνούν στους γονείς του φίλου σου ή της κολλητής σου. Είσαι ενήλικη, θα μπορούσες να έχεις και παιδι στην ηλικία σου. Έχω 2 ιδέες αν δεν σταματήσουν. Η 1η είναι να μας γράψεις το τηλέφωνό τους και να τους πάρουμε όλοι να τους τα πούμε και μεις με τον τρόπο μας. Η 2η είναι να πας στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων και να βγάλει ένα χαρτί (γιατί όπως σου είπα είναι παράνομα όλα αυτά) με το οποίο χαρτί θα τους καλέσει η αστυνομία για συστάσεις. Πρέπει να σταματήσουν να σε απειλούν ότι θα σε καταστρέψουν και να σε κυνηγουν.
Μπράβο σου και πάλι.
06-12-2008, 20:46 #40
Τα τηλέφωνα των πολύ στενών μου φίλων τα βρήκαν από τον τηλεφωνικό κατάλογο. Το τηλέφωνο του φίλου επίσης. εφ\' όσον κακώς γνώριζαν το ονοματεπώνυμό του. Η μητέρα μου παίρνει σε ξένα σπίτια και κλαίει σε ξένους γονείς ότι χάνει το παιδί της. Βρίσκεται στην Αθήνα στο σπίτι μου και είναι σε κατάσταση υστερίας, πανικού κτλ. Δυσκολεύεται πάρα πολύ να συνειδητοποιήσει αυτό που γινεται. Της είναι αδύνατον να το αποδεχτεί. Η ίδια μου είπε \" με τι πρόσωπο θα κυκλοφορώ και θα λέω στον κόσμο ότι έχασα το παιδί μου\". Προσπάθησα να της πω ότι οι σχέσεις μπορούν να μην χαθούν αλλά να τεθούν πλέον σε άλλη βάση. Επικοινώνησε και με τον φίλο μου και τον παρακάλεσε να μη με ενθαρρύνει στο εγχείρημά μου. Είπε επίσης ότι το κάνω για να ζω μακρυά τους ανεξέλεγκτη και να \"σπιτώνω γκόμενους\".
Θα ήθελα να βρεθώ μαζί της και να μιλήσω ήρεμα, φοβάμαι όμως πως βλέποντας με αποφασισμένη και κάθετη θα ξεφύγει και πάλι... Δεν είναι και το πιο εύκολο να βλέπω τη μάνα μου να καταρρέει έτσι. Είμαι κι εγώ άνθρωπος, πονάω γιατί ξέρω ότι με αγαπάει αλλά με λάθος τρόπο. Τη λυπάμαι.. Πλέον θα με εμποδίσει και πρακτικά να οργανωθώ, να βρω σπίτι. Ήδη υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες. Τα χρήματα αυτή τη στιγμή με πολύ ζόρι φτάνουν για να βρω στέγη. Για τον εξοπλισμό της στέγης δε, δεν το συζητώ. Το μόνο που έχω είναι τέσσερεις αλλαξιές ρουχα. Γνωρίζω ότι θα ζήσω τριτοκοσμικά.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους έναν προς ένα για τη συμπαράσταση, μου είναι πολύ σημαντικό να βλέπω ότι υπάρχουν άνθωποι με τους οποίους μπορώ να μοιραστώ την κατάσταση και να λάβω γνώμες και υποστήριξη...Άνθρωποι άγνωστοι που μπαίνουν στη διαδικασία να πουν δυό λόγια αντικειμενικά. Συμβάλλετε στο να κρατηθώ δυνατη, γιατί υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι ότι θα λυγίσω και κάνω δεύτερες σκέψεις χωρίς να το ελέγχω. Και πάλι ευχαριστώ...
Triella ναι. γνωρίζει τη διεύθυνση της φίλης μου και την έχω ικανή να φτάσει στα άκρα. Επίσης η φίλη μου δε θέλει να την αποπάρει. Πλέον ενεπλάκησαν και οι γονείς της. Καμία ιδέα για το πως να της μιλήσω ώστε να σταματήσει την παράνοια,να μην ενοχλεί ξένο κόσμο, να ηρεμήσει και να το αποδεχτεί;
06-12-2008, 22:06 #41
Υπάρχει καποιος θείος σου, κάποια θεία, κάποιος-οποιοσδήποτε- συγγενής/φίλος των γονιών σου τον οποίον εμπιστεύονται? Αν ναι, δοκίμασε να μιλήσεις σ αυτόν, μήπως καταφέρει και τους λογικέψει. Βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, νοιώθουν προδομένοι, δε σε εμπιστεύονται. Κάποιος τρίτος ίσως βοηθήσει την κατάσταση.
06-12-2008, 22:22 #42
γιατι μερικοι γονεις δεν μπορουν να καταλαβουν πως το παιδι τους δεν ειναι το αυτοκινητο τους;μπραβο σου και πιστευω πως σε τελικη αναλυση εισαι απο τα σπανια κοριτσια με θεληση και δυναμη,συνειδηση και τσαγανο.Υπομονη σε ολα,αυτη τη στιγμη περνας μια απο τις δυσκολοτερες φασεις της ζωης σου,χωρις να εχεις ουσιαστικες βασεις προσπαθεις να σταθεις στα ποδια σου.κανεις δεν χαθηκε,πιστευω θα τα καταφερεις και θα μαθεις παρα πολλα πραγματα απο αυτη σου την εμπειρια τα οποια θα μπορεσεις να τα χρησιμοποιεισεις και στο μελλον.καλυ επιτυχια σε οτι και να αποφασισεις,και μονο που βλεπω ενα ανεξαρτητο και ισχυρο πνευμα φτανει να καταλαβω πως εισαι κατι διαφορετικο.δεν ξερω αν θα μπορουσες να μεινεις με το αγορι σου για καποιο καιρο.το καλυτερο θα ηταν να μη χασεις επαφη με τους γονεις σου γιατι κακα τα ψεματα ειναι οι μονοι που θα σταθουν σε σενα,αλλα να σταθουν σε σενα οχι στο τι θα πει ο κοσμος,αλλα αν δεν μπορουν να το καταλαβουν ....
06-12-2008, 22:52 #43
Δυστυχώς ανοιχτόμυαλοι και λογικοί συγγενείς δεν υπάρχουν...
Και ο φίλος μου μένει Λάρισα, στην Αθήνα είναι επισκέπτης. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι ίσως κάποια στιγμή ο χρόνος θα με κάνει να ξεχάσω όλα αυτα τα άσχημα συναισθήματα που με έκαναν να αγγίξω την τρέλα. Και τότε θα νιώσω τύψεις για τον πόνο που τους προκαλώ... Και για να το σκέφτομαι ήδη, ίσως νιώθω ήδη τύψεις.
06-12-2008, 23:49 #44
ΜΠΡΑΒΟ helplease!!!!!!!!MΠΡΑΒΟ κοριτσι μου!!!!!!!!!!Αυτο ειναι η αρχη του \'\'παιρνω τη ζωη μου στα χερια μου και παλευω για τα ονειρα και τους στοχους μου\'\'.Αναγνωρισες τα λαθη σου,ζητησες συγνωμη και συνεχισες.Εκανες το σωστο.Τωρα......ψυχραιμια.Δε θελω να σε ταραξω,αλλα οι γονεις σου δε θα σταματησουν και τοσο γρηγορα τα οσα κανουν.Θα παιρνουν τηλεφωνα,θα ψαχνουν,θα σε απειλουν.Ειναι εκτος εαυτου τωρα,δεν ειναι ο εαυτος τους.Εσυ θα επιμενεις στο στοχο σου και θα παλευεις.Κουραγιο και υπομονη.Σιγουρα θα τα καταφερεις και ολα θα φτιαξουν!!!!!!!!!! ;)
07-12-2008, 02:32 #45
helplease χαίρομαι που είσαι καλύτερα και έκανες αυτό που ήθελες....ξέρεις, όσο κι αν μας αγαπούν οι γονείς μας, δεν τους ανήκουμε.
Αύριο που θα είσαι μόνη σου, χωρίς να έχεις εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες σου όντας μισός άνθρωπος, θα έρθει ο μπαμπάς σου ή η μαμά σου να σου φέρουν πίσω τα νιάτα σου;
Διακρινω μια τρομερά παρεμβατική συμπεριφορά και μια καταστροφολογία από την μεριά τους, που σε κάνουν να καταφεύγεις σε πράγματα που σε βλάπτουν (όπως το χασίς το οποίο και θεωρώ το μόνο σοβαρό λαθος από πλευράς σου!). Δεν είσαι μαστούρα αλλά σίγουρα θα γίνεις αν το συνεχίσεις. Δεν καταλαβαίνω αφού όπως λες είσαι μια χαρά κοπέλα, γιατί πρέπει να παίρνεις τέτοια σκευάσματα....
Ελπίζω απο δω και πέρα να σου πάνε όλα καλά και μην νομίζεις...όσο \"σκληροί\" κι αν είναι οι γονείς, όταν έχουν απέναντί τους ένα παιδί που υποστηρίζει τις επιλογές του και είναι ευτυχισμένο με αυτές ούτε θέλουν αλλά ούτε και μπορούν να μην είναι ευτυχισμένοι και οι ίδιοι!
Πρόσεχε μόνο να μην σε επηρρεάσουν ΠΟΤΕ σε θέματα επιλογής συντρόφου αργότερα.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....