Παιδιά Βοήθεια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Antonis8
    Guest
    Μα το άγχος το έχει ήδη και αντί για γιατρούς ψάχνει καθησυχαση εδώ. Το ίδιο ππράγμα είναι. Εγώ θεωρώ πως απο τη στιγμή που βρήκε λίγο ανεβασμενες τιμες,δεν χάνει να κανει έναν επανελεγχο με μια αιματολογικη. Δεν είμαστε ατρωτοι ως οργανισμοί. Πεντε μήνες είναι μικρό διάστημα για να κανει επανελεγχο στην καρδιά αλλα όχι σε αιματολογικες. Πχ εγώ είχα χαμηλό καλλιο που καποιες φορες προκαλει αρρυθμίες. Οι τιμες σε εξετάσεις χρονικής διαφοράς δυο μηνών, ήταν υπαρκτες.

Senior Member
    Παιδιά ειμε 25 ετών καπνιστής καθόλου παχύσαρκος φυσιολογικά κιλά τους τελευταίους 6 μήνες έχω κάνει αιματολογικές τεστ κοπώσεως υπερηχογράφημα και καμία 6 καρδιογραφηματα Όχι λογο της πίεσης για άλλο λόγο και όλα καλά

Antonis8
    Guest
    Εγώ είμαι 29 και έχω συμπτωματα άγχους απο τα 19. Παρολα αυτα δεν θεωρώ πως είναι λάθος ο συχνος έλεγχος. Αν τα συμπτωματα σου υποχωρησαν μετά τη διαβεβαίωση του γιατρού σου και νιωθεις καλά πλεόν, μην ασχοληθεις άλλο, αλλά αν επιμενουν κοίταξε το με κάτι τόσο απλο όσο μια γενική αιματος. Το οτι έχουμε όλοι μια νοσοφοβια εδώ μέσα δεν σημαίνει ότι είμαστε σουπερμαν και δεν θα αρρωστησουμε ποτε. Ο καρδιολογικος έλεγχος που εκανες είναι πληρης δε, αλλά συνήθως προτείνεται και χολτερ (ρυθμου και πιεσης). Αν δεν στο προτεινε βεβαια ο καρδιολογος σου, αστο προς το παρον.

Ψυχολόγο βλεπεις; θα σε βοηθήσει.

Νερό πινεις αρκετό; Γιατί επηρεαζει γενικά η έλλειψη του. Κοιμασαι καλά;

Senior Member
    Μα έχω κάνει 300 εξέτασης δόξα τον θεό όλα καλα

Senior Member
    Αντώνη, πραγματικά δεν βάζεις τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση όταν λες σε 25 χρονών άνθρωπο που έχει κάνει ένα σωρό εξετάσεις πρόσφατα να κάνει γενική αίματος απλά επειδή σε μία τυχαία στιγμή του ανέβηκε λίγο η πίεση. Την αρρωστοφοβία και το άγχος του πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως και εσύ. Λες έχεις συμπτώματα άγχους από τα 19 και 10 χρόνια μετά τι έγινε; Έπαθες καμια καρδιά; Όχι. Αρρωστοφοβία έχεις πάθει και τρέχεις σε ένα σωρό γιατρούς κι αγχώνεσαι χειρότερα.

Vaper, νομίζω στο έχω ξαναγράψει: Άσε τα πιεσόμετρα στην άκρη, μη μετράς παλμούς κάθε λίγο και λιγάκι και πήγαινε ζήσε τη ζωή σου. Μην πανικοβάλλεσαι με το παραμικρό σύμπτωμα, προσπάθησε να το αγνοείς. Αλλιώς και σε 10 χρόνια τα ίδια θα μπαίνεις και θα γράφεις και εσύ και όλοι με τις αρρωστοφοβίες. Μόλις ξεκολλήσει λίγο το μυαλό κι ανέβει η διάθεσή σου θα δεις για πότε δεν θα αισθάνεσαι κανένα σύμπτωμα ή κι αν αισθανθείς κάτι στιγμιαία θα το αγνοείς και θα περνάει σε χρόνο dt. Για έναν μέσο άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερους λόγους να κάνει κάτι διαφορετικό (π.χ. ιστορικό στην οικογένεια στην τάδε κληρονομική άρρωστια κτλ), όλοι οι γιατροί λένε ότι εξετάσεις αίματος μια φορά το χρόνο αρκούν. Εξετάσεις στην καρδιά συνήθως λένε να κάνεις μετά τα 40 και κάθε 5 χρόνια αν δεν βρεθεί κάτι. Οπότε cool λίγο όλοι εδώ μέσα!

Senior Member
    Αλήθεια σε ευχαριστώ πάρα πολύ πόσο δίκαιο έχεις ο Θεός να σε έχει καλά δεν ξαναπάω σε γιατρό μόνο σε ψυχολογο θα ξεκινήσω

Antonis8
    Guest
    Πεντε μήνες όταν έχεις συμπτωματα απτα και όχι "με πιανουν αοριστοι πονοι" ,αλλά κανονικές μετρησεις δεν μου φαίνεται παραλογο να κανει κάτι τόσο μικρό και διαφωτιστικο όσο μια εξέταση αίματος.

Η ηλικία δεν λέει κάτι. Ατομα 18 χρόνων πεθαινουν απο καρδιά. Δεν του ειπα ούτε να αγχωθει ούτε τιποτα, συνεστησα να το κοιτάξει αν οι μετρήσεις είναι επαναλαμβανομενες. Ποια η διαφορά να ψάχνει καθυσηχαση εδώ ή σε έναν γιατρό; Ας παει σε έναν ψυχολόγο εκτός των άλλων. Και η πιεση μπορει να επηρεαζεται απο τους παράγοντες που ανεφερα (αφυδατωση, αυπνια κλπ) Αν απλως θέλει να ακούσει "δεν έχεις τιποτα" καλώς.

Δεν επαθα κάτι απο το άγχος προσωπικα, αλλά σίγουρα δεν θεωρώ πως δεν θα αρρωστησω ποτε επείδη το φετινο τσεκ απ μου βγήκε καλό.

Senior Member
    Μα βρε Αντώνη, πολλές φορές μετρήσιμα είναι όλα αυτά, δεν είναι τυχαίες εκφράσεις όπως π.χ. "Μου ανέβηκε η πίεση" όταν συγχύζεσαι από κάτι κτλ. Δεν σημαίνει όμως ότι η αιτιολογία είναι παθολογική, ψυχολογική είναι. Άρα την αιτία πρέπει να καταπολεμήσεις. Αν οι γιατροί σου έχουν κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό υπόβαθρο, το να ψάχνεις με το ζόρι την λύση εκεί, δεν καταφέρνεις κάτι.

Antonis8
    Guest
    Ναι δεν διαφωνω απλα απο όσα ανέφερε κατάλαβα ότι ππρόκειται για κάτι συνεχές,όχι απλα μια δυο φορές. Αν κατάλαβα λάθος καλώς. Σίγουρα το πρώτο που πρεπει να κανει είναι επισκεψη σε ψυχολογο. Απο κει και περα αν υπαρχουν υπονοιες ότι μπορει να υπαρχει θέμα με την πθέση, συνίσταται χολτερ πιεσης, οι εξετάσεις καρδιάς δεν έχουν σχέση με αυτό.

Senior Member
    Μα το χόλτερ πίεσης θα σου δείξει πόση πίεση έχεις κατά τη διάρκεια της μέρας κτλ. Μέτρηση είναι κι αυτό. Αν πας σε ένα γιατρό και του πεις ότι τον τελευταίο καιρό έχεις ας πούμε σταθερά 15 με 9 την πίεση και κατά τα άλλα σε βρει υγιή, το πιθανότερο είναι πως ούτε καν χάπια δεν θα σου δώσει γιατί δεν είναι απειλητική κατάσταση για τη ζωή. Θα σου πει αρχικά να δοκιμάσεις π.χ. να περπατάς, να βελτιώσεις λίγο την διατροφή σου, να προσπαθήσεις να ηρεμίσεις και να πας σε κάνα δίμηνο να τον ξαναδείς. Δηλαδή πάλι θα προσπαθήσει να βρει το αίτιο που είναι κάποιος παράγοντας όχι παθολογικός. Το αίτιο εδώ είναι σαφές ότι είναι ψυχολογικής φύσεως, άρα εκεί πρέπει να δώσει βάση ο φίλος.

Senior Member
    Ναι σύμφωνο πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο αλλά αυτά τα παιδιά που πεθαίνουν από καρδια νέοι έχουν πρόβλημα και δεν το ξέρουν εγώ είμαι 25 και το τελευταίο 6 μηνώ μόνο έχω κάνει 6 καρδιογραφηματα έχω πάει σε 3 Καρδιολογικής τεστ κοπώσεως και υπέρηχο καρδια και όλα οκ δεν πρέπει να αγχονομε για καρδια αλλά πάλη αγχονομε αυτό είναι το προβλημα

Senior Member
    Και ι πίεση μια φορά βγήκε ψιλι τις άλλες ήταν 13 η 12 η 11 φυσιολογικες

Antonis8
    Guest
    Πήγαινε σε ψυχολόγο αμεσα τότε.

Senior Member
    Αυτά τα παιδιά που πεθαίνουν νέοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ανάμεσα σε εκατομμύρια συνομηλίκους τους σε αυτόν τον πλανήτη και όπως το λες, έχουν πρόβλημα και δεν το ξέρουν ή έχουν παίξει ρόλο και πολλοί άλλοι παράγοντες (π.χ. αναβολικά ή ναρκωτικά και αλκοόλ ή συνοσηρότητα ή άλλα πράγματα). Εσύ με τόσες εξετάσεις που έχεις κάνει, θα το ήξερες αν είχες πρόβλημα, βλακείες δεν κάνεις,ε, τι αγχώνεσαι;

Αν δεν μπορείς να σταματήσεις να αγχώνεσαι, ο ψυχολόγος είναι ο γιατρός που πρέπει να δεις, ούτε ο παθολόγος ούτε ο καρδιολόγος...

Senior Member
    Έχεις απόλυτο δίκαιο το θέμα είναι πως όλο αυτό ξεκίνησε από ένα πολύ ανόητο λογο το άγχος και ι κρίσης πανικού και η αλήθεια μου δεν πολύ πιστεύω στην δύναμη της ψυχολόγου σε χάπια τέτοια δεν πρόκειται να πέσω είναι η τελευταία μου λύση απλα φοβάμαι πως θα έχω πάντα μαζί μου αυτές της σκέψεις και το άγχος

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast