Results 1 to 15 of 32
Thread: και αλλη φωνη ξανα
-
01-02-2019, 15:07 #1
και αλλη φωνη ξανα
Γεια σας παιδια για εκατοστη φορα. Μου συνεβη ξανα, αυτος ο ψιθυρος ακουγοντας το ονομα μου. Η τελευταια φορα ηταν στης 16/1/19. Σημερα παλι στης 1/2/19 μου συνεβη ξανα. Το ανεφερα στον γιατρο μου και μου ειπε το εξης: Αν η ψυχωση επηρεαζει ολους τους ανθρωπους σας εσενα ,δεν θα αποτελουσε προβλημα. Με αλλα λογια μου απερριψε ξανα το γεγονος οτι εχω ψυχωση. Αν ηταν μερος της ψυχωσης, με ολα αυτα που εχω βιωσει, δεν θα ειχα και αλλα συμπτωματα? Τι μου συμβαινει ρε παιδια επιτελους?
- 01-02-2019, 16:00 #2
Απο ακραιο αγχος ειναι... Κι εμενα μου εχει συμβει. Μεχρι και στον Carl Sagan ειχε συμβει αφου ειχε χασει τους γονεις του (μπορει να ξαναβρω το βιντεο με τη συνεντευξη καποια στιγμη). Γενικα ειναι κατι που το αγχος μπορει να προκαλεσει, και σαν συμπτωμα θεωρειται οτι ανηκει διασχιστικο φασμα, οχι στο ψυχωσικο. Οπως δηλαδη η αποπροσωποποιηση/αποπραγματοποιηση επισης λογω αγχους κλπ.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
01-02-2019, 16:28 #3
01-02-2019, 16:36 #4
Αν ψαξεις για την αποπροσωποποιηση η αποπραγματοποιηση θα καταλαβεις τι εννοω. Καμια σχεση παντως με ψυχωση.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
01-02-2019, 16:45 #5
01-02-2019, 17:01 #6
Ναι και τα διασχιστικα σε φασμα ειναι γενικα, ας πουμε το να ακους καμια φωνη μιας στις τοσες λογω πολυ εντονου αγχους ειναι απ' τα πιο ηπια. Αποπραγματοποιηση/αποπροσωποποιηση πιο βαρια, ψυχογενης φυγη βαρυτερα κ.ο.κ. Και εντος ολων αυτων ποικιλλει η βαρυτητα, ας πουμε στην αποπροσωποποιηση αλλο πραγμα να μην αναγνωριζεις φουλ 100% τον εαυτο σου στον καθρεφτη, αλλο να φτανεις στο σημειο να αμφιβαλλεις αν υπαρχεις ως εσυ η ως αλλο ατομο.
Σ' εσενα βαρια ειναι το αγχος και η νοσοφοβια απ' οσα γραφεις. Απ' οτι καταλαβα εχεις μπει σε εναν φαυλο κυκλο οπου αγχωνεσαι απιστευτα γυρω απ' τον φοβο ψυχωσης (την οποια δεν εχεις), το αγχος οδηγει σε ολοενα πιο εντονα συμπτωματα, ωσπου τελικα ακους ενα ψιθυρο κι αυτο εκ νεου τροφοδοτει τη νοσοφοβια και το αγχος σου. Πρεπει να σπασεις αυτο τον φαυλο κυκλο καπως... Σε παρακολουθει καποιος ψυχιατρος αυτο τον καιρο;"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
01-02-2019, 17:41 #7
01-02-2019, 17:50 #8
Εε σορρυ αλλα νομιζω οτι μ' αυτη την ερωτηση πλαθεις σεναρια παλι
Δηλαδη αυτο το "να ακουω φωνες συνεχεια" τι αλλο μπορει να σημαινει; Παλι φοβασαι οτι μπορει να εμφανισεις συμπτωματα που παραπεμπουνε σε ψυχωση, οτι μπορει να εχεις ψυχωση, να εισαι και ψυχωσικος, ακομα και ψυχωσικος που εχει ψυχωση...
Δεν εχεις ομως ψυχωση.
Σ' αυτον τον ψυχιατρο ποσο καιρο πηγαινεις;"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
01-02-2019, 20:00 #9
01-02-2019, 20:15 #10
εμενα μου λενε οτι εχω σχιζο.δεν το πιστευω οταν ειμαι σε επεισοδιο αλλα και μετα απο αυτο το μυαλο ειναι θολο και δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει σληθεια ή ψεμα..
οι ψυχωτικοι δεν αναρωτιουνται.ουτε καν τους παει το μυαλο.σταματα να ανθυποβαλεις τον εαυτο σου.πηγαινε και σ αλλον ψυχιατο αν αυτος δε σου φτανει και εχεις ενδοιασμους.
μεταξυ υπνου και ξυπνιου μπορουμε να ακουσουμε πολλα.δε σημαινει κατι αυτο.
αλλα και μεσα στη μερα μπορει να συμβει ενω ειναι ιδεα μας.μπορει να προερχεται απο καποιον εξωτερικο παραγοντα ή να το σκεφτεσαι και να συμβει.
εγω κατι μερες νομιζα οτι ο κολλητος μου οταν με επαιρνε αργα το βραδυ τηλ οτι εστελνε σηματα μορς στους αποπανω μετα απο λιγες μερες ειδα οτι ακουγοταν απο το πλυντηριο..αυτο το τακ τακ
μη φοβασαι δεν εχεις ψυχωση...είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
01-02-2019, 20:22 #11
Δηλαδη σημειωνεις και τις ημερομηνιες; Ρε συ, τι να σου πω, δυο μονο περιστατικα ειναι πολυ μικρο δειγμα για αξιοπιστη στατιστικη αναλυση. Οταν φτασεις στο n=101 ελα να τα ξαναπουμε λολ. Οκ λοιπον περα απ' την πλακα, με το να κρατας σημειωσεις και να εστιαζεις στις λεπτομερειες το μονο που καταφερνεις ειναι να τροφοδοτεις το αγχος και την νοσοφοβια ταυτοχρονα. Ο ψυχιατρος σου απο που ακριβως κρινει οτι δε βασανιζεσαι και τοσο πολυ; Δε λεω να του πεις τι γραφεις στο φορουμ αλλα ας πουμε οτι εχεις ποσα ποστ που αγωνιας το γνωριζει η κρινει μονο απ' οσα του λες προφορικα; Απ' την αλλη ισως δεν εχει προτεινει τα φαρμακα γιατι δε σε ξερει και πολυ καιρο. Αλλα ειναι σημαντικο να εχει οσο πιο συνολικη εικονα γινεται. Στον προφορικο λογο γενικα εκφραζεσαι ευκολα για τα θεματα σου η εισαι περισσοτερο του γραπτου;
01-02-2019, 20:49 #12
οχι οχι με γνωριζει αρκετα καλα. Εχουμε πολυ καλη σχεση πλεον. Τα γνωριζει ολα. Γενικα δεν ειμαι μονιμως φοβισμενος, υπαρχουν στιγμες που απλα ηρεμω και δεν σκεφτομαι τιποτα. Το θεμα ειναι οτι οταν μου συμβαινει, δεν μπορω να το διαχειριστω απο τον φοβο, οδηγωντας ετσι τον εαυτο μου στο φορουμ και να ξαναλεω τα ιδια στην γιατρο. Το ιδιο ρωτησα και εγω. Μου ειπε οτι δεν βασανιζομαι συνεχεια για να μου δωσει φαρμακα, με αφορμη τις κρισεις πανικου.
01-02-2019, 20:53 #13
01-02-2019, 20:56 #14
Οι κρισεις νοσοφοβιας με τι συχνοτητα σου συμβαινουν περιπου;
01-02-2019, 23:08 #15