Υπάρχει ζωή πριν τον θάνατο? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Junior Member
    8 χρόνια ..

Senior Member
    8 χρόνια είναι μια ζωή και είμαι σίγουρος πως δεν πέρασαν σαν μια μέρα. έχει νοσηλευτεί η αδερφή σου; χρήματα υπάρχουν για να νοσηλευτεί σε μια ιδιωτική κλινική;

Junior Member
    Μαριάννα στην ερώτησή σου για το αν κάποιος με διπολική διαταραχή μπορεί να αντιμετωπίσει εντελώς την ασθένειά του ή αν απλά σταθεροποιείται θα σου παραθέτω δύο link που αναφέρονται σε γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, της πολιτικής κ.τ.λ. οι οποίοι έπασχαν από διπολική διαταραχή και μάλιστα πολλοί από αυτούς σε εποχές στις οποίες η ψυχιατρική δεν είχε εξελιχθεί ακόμα όπως σήμερα και η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής ήταν από ανύπαρκτη έως ελάχιστη. Μπορείς να δεις τα links αυτά στις διεθύνσεις:
    http://video.google.com/videosearch?hl=el&q=famous+people+with+bipolar +disorder&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4& amp;ct=title#

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_believed_to_have_been_affected_by_b ipolar_disorder

Αυτό που θέλω να σου πω μ\' αυτό είναι ότι η διπολική διαταραχή ναι μεν είναι μια αρκετά σοβαρή πάθηση, αλλά πολλοί άνθρωποι με αυτήν την ασθένεια τα έχουν καταφέρει πολύ καλά στη ζωή τους ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα που υπάρχουν οι κατάλληλες θεραπείες γι\' αυτό. Όπως σου έχω πει και σε προηγούμενο μήνυμά μου το σημαντικότερο είναι κανείς να ακολουθεί έναν σωστό συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης προκειμένου σε βάθος χρόνου να δει απτά αποτελέσματα με την κατάστασή του. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μένα αφού χρειάστηκε όπως σου είπα να περάσω από όλα τα ενδιάμεσα στάδια αυτής της αθένειας και ίσως και αυτό να είναι και αναπόφευκτο, ανάλογα βέβαια με το κάθε άτομο και την ιδιοσυγκρασία του. Θέλει προσπάθεια η όλη κατάσταση, αλλά μπορώ να σου πω ότι ένας άνθρωπος με διπολική διαταραχή μπορεί να ζήσει φυσιολογικά όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, απλά θα πρέπει ίσως να βρίσκεται σε μία κατά κάποιο τρόπο διαρκή επαγρύπνηση, δηλαδή να είναι τυπικός στην φαρμακευτική αγωγή που του έχει υποδείξει ο γιατρός του και επίσης να μπορεί να καταλαβαίνει τις διακυμάνσεις τις ψυχολογικής του κατάστασης (τις οποίες όλλοι οι άνθρωποι έχουν σε κάποιο βαθμό, απλά οι διπολικοί μπορεί ενίοτε να τις έχουν σε κάπως μεγαλύτερο), ώστε να μπορεί να προλαβαίνει έντονα κάποιο μανιακό ή καταθλιπτικό επεισόδιο. Πάντως τελικά θέλω να σου ότι αυτό που έχει σημασία για έναν πάσχων από διπολική διαταραχή είναι να μην το βάζει ποτέ κάτω, να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για να την αντιμετωπίσει. Αυτά και όπως σου είπα, θέλει υπομονή το πράγμα...

Junior Member
    Απο\'τι φαινεται το προβλημα της αδερφης σου ειναι πιο σοβαρο απο το δικο σου...οποτε μαλλον αυτη ειναι που εχει αναγκη την βοηθεια σου....θα σου προτεινα να την παρεις και να βγαινετε εξω οι δυο σας....να κανετε βολτες να πηγαινετε...
    για καφε...να πατε σε καποιο γυμναστηριο ισως...παρτην εξω με το ζορι ...αρχικα θα αρνηθει αλλα μετα θα ερθει και θα της αρεσει...καπως ετσι σιγα σιγα μερα με τη μερα θα αρχιζει να αλλαζει η ζωη της με μικρα βηματα....

αυτα που σου λεω στα λεω εκ πειρας....κι εγω εδω και κατι μηνες ημουνα κλεισμενος μεσα στο σπιτι...δεν ηθελα να βλεπω ατομα...ολη μερα κατεβαζα και εβλεπα ταινιες....ευτυχως ειχα την συπαρασταση του αδερφου μου...που επεμενε να βγαινουμε εξω...στην αρχη δεν ηθελα...εβγαινα εξω με σκυφτο το κεφαλι...τωρα ομως μετα απο αρκετο καιρο..
    νομιζω πως ειμαι σε καλο δρομο...ANYWAY...δε θελω να γραψω πολλα ...καποια στιγμη θα κανω ενα topic και θα αναφερομαι στην δικη μου ιστορια...ελπιζω να μου χωρεσουν 15 σελιδες...:P

Senior Member
    ποπο χριστε μου..πραγματικα πολυ δυσκολα εγω κλαιω καθε μερα γιαυτο που μου συνεβει αλλα τελικα κ δυστυχως υπαρχουν χειροτερες κ πολυ δυσκολοτερες καταστασεις
    κ εγω πιστευω οτι η καλυτερη λυση θα ηταν η κλινικη

Marianna ego exo dipoliki diatraxi kai pisteuo oti i aderfi sou fisika den theorei elkistiki tin idea tis klinikis giati ekei den tha pernane katholou oi malakies tis.Kai ego exo kanei \"malakies\" alla xoris na stekomai apo pano kai na goustaro sodomazoxistika.
    Me voithise poli i oikogeneia mou alla perissotero me voithisa ego kai o giatros mou.
    Kai i kliniki den einai katholou asximi kai kaki idea.
    Kai iparxei kai ena blog,to diko mou ,pou simera leo na grapso kai to deutero post.Tsekare to an theleis
    dipolikidiataraxi.blogspot.com

Page 2 of 2 FirstFirst 12