Kai mena me apatise!!!!! - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 96
    Member
    Originally posted by Sofia
    τώρα διάβασα πώς η αποψη της πριν την πράξη για την απιστια ήταν διαφορετικη, απο οτι τώρα. νομιζω πώς για πολλά πράγματα μιλάμε διαφορετικα πριν τα κανουμε κ διαφορετικα αφου τα κανουμε. αλλωστε ολα ειναι αλλιως στην θεωρια κι αλλιως στην πράξη.

πολλα ειπαμε πώς δεν θα τα κανουμε ΠΟΤΕ κ πολλα απο αυτα τα εχουμε κανει. στην πορεια της ζωης μας βλεπουμε τον εαυτο μας κ τις αναγκες του να διαμορφώνονται διαφορετικα.Αλλαζουν οι προτεραιοτητες μας πολλες φορές κ οι αναγκες μας επισης. Κι ετσι ειναι πιθανο αυτες τις αλλαγες της συντροφου σου να μη βρισκουν κοινο τοπο με τις δικες σου αλλαγές ή τις δικες σου παγιωμενες θεσεις. κ δεν ξέρω αν μπορει να κανει κανεις κατι γι αυτο.

εχει παντα σημασια κ ο χρονος κ η εξελιξη μας μεσα σ αυτον κ στις καταστασεις.

έχεις το ίδιο όνομα με αυτην...

αν την ρωτήσεις τώρα πάλι για την απιστία κλπ..θα σου πεί οτι είναι κατά..και ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας..
    δεν έχει αλλάξει κάτι, ούτε και είπαμε να γινουμε Σουηδοί..
    δεν θα αλλάξω εγώ την γνώμη μου για την απιστία επειδή αυτή υπέκυψε..αλλά το τραγικό είναι πως έστω και μετά από οοοοολα αυτά..το θεωρεί εξίσου \'\'κακο\'\'!!!!

Senior Member
    εγω το βλεπω ως εξης:αν μπορεσεις να την συχωρεσεις το κανεις και συνεχιζεις.Αν και παντα η ρωγμη στο γυαλι θα υπαρχει.Αν δεν μπορεις κερατωσε την και εσυ για να εισαστε ισσοπαλια και στο μυαλο σου να μην νοιωθεις πως σου χρωσταει κατι...

Member
    σωστός...αλλά δε μπορώ να κάνω το ίδιο..δε το έχω ανάγκη και ούτε το θέλω!
    ευχαριστώ πάντως!

Senior Member
    Originally posted by Thessalo

Originally posted by stella78
    …εάν όμως θέλει πραγματικά να χτίσει μια καλή σχέση μαζί της, θα πρέπει να κάνει το άλμα και να κατανοήσει την δική της συμπεριφορά, για να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την αμφιθυμία στην σχέση του και να δει τις όποιες προοπτικές της., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ευκολο...πχ εγώ μάλλον δεν θα το προσπαθούσα καν.
    Στελακι ξανά δεν κατάλαβα… τι ακριβός εννοείς ; Μήπως εννοείς να καταλάβει την φυσιολογική ανάγκη για έρωτα και σεξ π.χ. η την ανάγκη για να δοκιμάσει η να αλλάξεις παραστάσεις και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα … να καταλάβει ότι απλά ήταν μια στιγμιαία επιθυμία και όλα τέλειωσαν εκεί
    Βοήθησε με λιγάκι ποιο συγκριμένα για να συνειδητοποίηση αυτό που λες θεωρικά και πρακτικά .
    Γι αυτό που με ρώτησες thessalo…νομίζω πως μάλλον έχεις καταλάβει τί λέω, απλά εσύ το λες με άλλα λόγια… «η βρίσκεις τη δύναμη μέσα σου και το ξεπεράσεις και δεν ασχολείσαι άλλο…», αυτό είπες πιο πάνω….ε, κάτι ανάλογο λέω και γω… δεν μπορώ να βρω την εξήγηση της κοπέλας (πχ αυτά περί ανάγκης για σεξ ή πειραματισμό, στιγμιαία επιθυμία ή οτιδήποτε άλλο ), γιατί δεν είμαι εκείνη, αλλά και γιατί δεν λειτουργώ όπως εκείνη… οπότε και να θελα δεν θα μπορούσα να κάνω υποθέσεις… δεν στάθηκα στο τι είναι αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει το παιδί... αυτό που είχα στο νου μου είναι η γενικότερη διαδικασία εφόσον τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, δηλ. το ότι μερικές φορές καλούμαστε να κατανοήσουμε πράγματα που εμείς δεν θα κάναμε, όταν δηλ. μας ενδιαφέρει να συνυπάρξουμε με κάποιον κι έτσι κάνουμε την υπέρβαση, μικρή ή μεγάλη…νομίζω όλοι μας το κάνουμε αυτό, ακόμα και στα πιο καθημερινά πράγματα,πιθανότατα και εσύ να το κάνεις σε κάποιο επίπεδο που η στάση ζωής σου στο επιτρέπει, οπότε ως παράδειγμα πάρε εσένα:)…τώρα, από την άλλη, πάντα υπάρχουν σημεία στα οποία αυτό δεν είναι εφικτό, ή κι αν είναι, δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιθυμητό για εμάς τους ίδιους να κάνουμε υποχωρήσεις, και τότε διαπιστώνουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας με τον χ άνθρωπο….αλλά το αν η απιστία της κοπέλας ανήκει ή όχι στην μία ή την άλλη κατηγορία, αυτό είναι ζήτημα του φίλου μας…πχ εγώ καθαρά υποκειμενικά είπα πως θα έβαζα την απιστία στην κατηγορία του μη αποδεκτού, αλλά αυτό δεν λέει κάτι… εν ολίγοις, αυτό που είπα ήταν το δικό σου…βρίσκει την δύναμη και το ξεπερνάει, δηλ. δεν το θάβει γιατί αυτό θα τον ¨σκάβει¨ μέσα του αλλά καταφέρνει να το αφήσει πίσω του, εφόσον φυσικά και το επιθυμεί και το μπορεί…ε, πιστεύω πως τώρα σε κάλυψα…τι στο καλό:)

Member
    εγώ να πω κατι που δνε ανέφερε κανενας πριν..?

Εκανες μια μικρή μικρή παράθεση προς το τέλος του πρώτου σου ποστ..
    Εχεις περάσει μια δύσκολη ζωή, έχεις ωριμάσει νωρίς (πίστεψε με φάινεται-). Και γενικότερα όσοι εχουν ωριμάσει νωρίς (και δεν εχουν πέσει στα ναρκωτικά) εχουν αυτόν τον σωστό χαρακτήρα..και η θεωρία τους ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ απο τις πράξεις τους (συγχαρητήρια αρχικά!!!)
    .......Συνειδητοποίησε ,σε παρακαλώ, οτι δεν είσαι απλά ερωτευμένος.. 3μιση χρόνια τώρα..κρατιέσαι από κάπου. Κρατιέσαι από κάπου που ποτέ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν σε είχε απογοητεύσει.. και ως ευγνωμοσύνη ,ίσως, συνέχισες να δίνεις... Δεν είναι ακριβώς κακό..αλλα διαχώρισε τον ερωτα από την εξάρτηση. ..απλά στο λεω σε περίπτωση που δεν το εχεις σκεφτέι.

Στη σχολή ,ο καθηγητής μιλώντας για την απιστία μας είχε πει οτι θεωρείται από πολλούς ειδικούς πως η απιστία σημαίνει οτι θέλεις να προσπαθήσεις για μια σχέση (φυσικά οταν δεν γίνεται καθ\'επανάληψη.) Αλλά λογικό το βρίσκω οτι δεν μπορέις να το χωνέψεις.. Λογικό. και ειδικά αν το έμαθες με τον τρόπο που το έμαθες. Για μένα, μην κάνεις πλάνο..... οτι σου βγάλει η μέρα.. Γιατι αν εχεις σκοπό να μείνεις μαζί της,αλλά μια μέρα το συναίσθημα απέχθειας είναι τόοοοοσο μεγάλο ,τότε δεν αξίζει. Επειδή φαίνεται οτι δεν είσαι από τα άτομα που σκαλίζουν την ιστορία με το άτομο που εμπλέκεται σε αυτήν... προτείνω για μια ακόμη φορά να ανοίξεις το θέμα..απλά για να πεις οτι προσπαθείς,ΑΛΛΑ, χρειάζεται ακόοομη μεγαλύτερη προσπάθεια από μερους της... Δεν θα χάσεις τίποτα αν το πεις.Αν πεις οτι χρειάζεσαι να τονωθείς. Αν πεις οτι χρειάζεσαι καποια αλλαγή. Θα έπρεπε να το εχει καταλαβει..
    Για μένα ,υπάρχουν κάποια κενά από μέρους της. Αλλά εσυ την ξέρεις καλύτερα.. Την ξέρεις???

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    ... κερατωσε την και εσυ για να εισαστε ισσοπαλια και στο μυαλο σου να μην νοιωθεις πως σου χρωσταει κατι...
    Originally posted by tts
    σωστός...αλλά δε μπορώ να κάνω το ίδιο..δε το έχω ανάγκη και ούτε το θέλω!
    ευχαριστώ πάντως!
    Χαλαλι σου ρε φιλέ χαλαλι σου ………….

Α βρε στελακι πότε θα σας καταλάβω εσάς τις γυναίκες μα πότε επιτελούς :)
    Αυτό όμως που ξέρω με σιγουριά είναι πως δεν θα παψω πότε να σας λατρεύω : )

Member
    Originally posted by epsy
    εγώ να πω κατι που δνε ανέφερε κανενας πριν..?

Εκανες μια μικρή μικρή παράθεση προς το τέλος του πρώτου σου ποστ..
    Εχεις περάσει μια δύσκολη ζωή, έχεις ωριμάσει νωρίς (πίστεψε με φάινεται-). Και γενικότερα όσοι εχουν ωριμάσει νωρίς (και δεν εχουν πέσει στα ναρκωτικά) εχουν αυτόν τον σωστό χαρακτήρα..και η θεωρία τους ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ απο τις πράξεις τους (συγχαρητήρια αρχικά!!!)
    .......Συνειδητοποίησε ,σε παρακαλώ, οτι δεν είσαι απλά ερωτευμένος.. 3μιση χρόνια τώρα..κρατιέσαι από κάπου. Κρατιέσαι από κάπου που ποτέ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ δεν σε είχε απογοητεύσει.. και ως ευγνωμοσύνη ,ίσως, συνέχισες να δίνεις... Δεν είναι ακριβώς κακό..αλλα διαχώρισε τον ερωτα από την εξάρτηση. ..απλά στο λεω σε περίπτωση που δεν το εχεις σκεφτέι.

Στη σχολή ,ο καθηγητής μιλώντας για την απιστία μας είχε πει οτι θεωρείται από πολλούς ειδικούς πως η απιστία σημαίνει οτι θέλεις να προσπαθήσεις για μια σχέση (φυσικά οταν δεν γίνεται καθ\'επανάληψη.) Αλλά λογικό το βρίσκω οτι δεν μπορέις να το χωνέψεις.. Λογικό. και ειδικά αν το έμαθες με τον τρόπο που το έμαθες. Για μένα, μην κάνεις πλάνο..... οτι σου βγάλει η μέρα.. Γιατι αν εχεις σκοπό να μείνεις μαζί της,αλλά μια μέρα το συναίσθημα απέχθειας είναι τόοοοοσο μεγάλο ,τότε δεν αξίζει. Επειδή φαίνεται οτι δεν είσαι από τα άτομα που σκαλίζουν την ιστορία με το άτομο που εμπλέκεται σε αυτήν... προτείνω για μια ακόμη φορά να ανοίξεις το θέμα..απλά για να πεις οτι προσπαθείς,ΑΛΛΑ, χρειάζεται ακόοομη μεγαλύτερη προσπάθεια από μερους της... Δεν θα χάσεις τίποτα αν το πεις.Αν πεις οτι χρειάζεσαι να τονωθείς. Αν πεις οτι χρειάζεσαι καποια αλλαγή. Θα έπρεπε να το εχει καταλαβει..
    Για μένα ,υπάρχουν κάποια κενά από μέρους της. Αλλά εσυ την ξέρεις καλύτερα.. Την ξέρεις???
    Δεν ξέρω αν θα την μάθω ποτέ ολοκληρωτικά..τα κενά που λές και συ και εγώ τα βλέπω αλλά δε ξέρω πως να το χειριστώ για να τα πεί όλα..το θέμα είναι ότι είναι ένα άτομο που το έχω \'\'κακομάθει\'\'..και κακώς που το έχω κάνει..πάντα εγώ κυνηγούσα, πάντα εγώ ήμουν αν θες ο δεδομένος σε αυτη την σχέση και αναγνωρίζω ότι ήταν μεγαλο λάθος από την πλευρα μου. Όταν όμως γνωρίζεις τον άλλο εδω και μια 10ετία..και τελικά τον ερωτεύεσαι..τα δίνεις όλα θες δε θες γιατί έχει χτιστεί ήδη η εμπιστοσύνη και μία ασφάλεια διαφορετική...και όταν συμβαίνει αυτό που συμβαίνει τώρα..είναι ρε παιδί μου κεραμίδα και αναρωτιέσαι και λές..όταν ο ανθρωπος που έχω μοιραστεί τα πάντα για πρώτη φορά..μου φέρθηκε τόσο σκάρτα..τι να περιμένω από τους υπόλοιπους???...οπότε ο κλονισμός είναι βαθύτερος.
    Αν ήμουν το \'\'ατίθασο\'\' παιδί που κοιτούσε και έπαιζε με άλλες χωρίς απαραίτητα να έκανα κάτι..δε θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα...αλλά μεγάλο πλήγμα ήταν το γεγονός της απόστασης..εγώ με δουλεια και σπουδές αλλού..αυτή στο εξωτερικό...βασικά να σου πώ ότι αυτό με την απόσταση το ζούσαμε ήδη 2 χρόνια και βρισκόμασταν σε γιορτές και το καλοκαίρι..και το τελευταίο εξάμηνο..εγώ εκανα πρακτική και πτυχιακή και αυτή πτυχιακή στο εξωτερικό..δηλαδή κατα κάποιον τρόπο είχαμε βιώσει το εξ\'αποστασεως και είχαμε δοκιμαστει...και ήμουν πραγματικά περήφανος για αυτό γιατί δεν το κάνουν πολλοί..και όταν γύρισε από το εξωτερικό και επέστρεψα και εγώ..ήμουν ακόμη πιο περήφανος που το κάναμε και αυτό...αλλά ξέρεις τι λένε...ο ενδιαφερομενος πάντα τελευταίος!!...δεν ξέρω αν έχω φταίξει κάπου..ίσως και όλη αυτή η τόοοοση αγάπη τελικά να μην βγαίνει σε καλο...και προσπαθώ ρε φίλε..έχω όλη την καλή διάθεση..απλως είναι κάπως νωρίς ακόμη..και δικαιούμαι να είμαι μπερδεμένος..ε??

Member
    tts οχι, δεν το δικαιούσαι. Είναι το φυσιολογικό. !
    Αλλά πάλι το κάνεις. πάλι τα δίνεις ολα.. κράτα μια απόσταση για λίγο. Κι αν την εχεις ερωτευτεί ,από τη στιγμή που εσυ δεν μπορείς να χαρείς τον ερωτα σου ,κατι πρέπει να κανει και ο αλλος. Εσυ τι σκέφτεσαι ? Τι θα ήθελες να κάνεις ..αλλα δεν μπορείς να το κάνεις???
    -εννοώ ,σίγουρα εχεις μια σκέψη στο μυαλό σου ,αλλά ο χαρακτήρας σου σε εμποδίζει να το πραγματοποιήσεις. Τι?

Member
    θα ήθελα να ξυπνήσω μια μέρα..και να μη πονάω εξαιτίας της.
    Αυτά που ήθελα να πώ και να κάνω..τις τα είπα..και τα έκανα...με όση αξιοπρέπεια μου είχε απομείνει.
    Δεν είναι η σκέψη..δεν είναι η πράξη..τα εμπόδια..απλως θα ήθελα να έρθει στην θεση μου για να καταλάβει πως νιώθω..και ναι ρε συ εχεις δίκιο..δεν τα δίνω όλα..αλλά πάλι έχω πεσει στο τριπάκι..\'\'παρε κόσμε\'\'....γιατί έτσι είμαι..
    μη με ρωτήσεις το πως το κάνω..και εγώ απόρησα με την δύναμη που έκρυβα μέσα μου..αλλά μάλλον έχω αυτό που πρέπει σε αυτες τις περιπτώσεις..ακόμη και αν την πράξη αυτή καθ\'αυτή είχε ως θύμα εμένα!!

Senior Member
    Originally posted by tts

αν την ρωτήσεις τώρα πάλι για την απιστία κλπ..θα σου πεί οτι είναι κατά..και ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας..
    δεν έχει αλλάξει κάτι, ούτε και είπαμε να γινουμε Σουηδοί..
    δεν θα αλλάξω εγώ την γνώμη μου για την απιστία επειδή αυτή υπέκυψε..αλλά το τραγικό είναι πως έστω και μετά από οοοοολα αυτά..το θεωρεί εξίσου \'\'κακο\'\'!!!!
    μην αλλαζεις καμια γνωμη....αλλα εχω την αισθηση (παραισθηση πες το...) πώς ειναι ομορφο να προσπαθώ να μπω στη θέση του άλλου κ να τον καταννοώ. Αυτο δεν σημαινει οτι αποδεχομαι ή οτι συνεχιζω να μαι με τον άλλο, αλλα οτι τουλάχιστον εχω προσπαθήσει αν θεωρω οτι αξιζει να προσπαθήσω κ αγαπώ τον ανθρωπο με τον οποιο ειμαι μαζι. Σε περιπτωση που δεν μπορω τοτε το καλύτερο ειναι να μεινω μακρυα. Πρωτίστως για μενα δευτερευοντως για τον άλλο...Κ ειμαι ηρεμη πώς εκανα οτι καλυτερο μπορουσα:)

Οσο για το τί λεει κ τί υποστηρίζει, μια έτσι κ μια άλλιως μπορει να συμβαινει επειδη νιωθει ασχημα κ δεν ξέρει πώς κ τί να εξηγήσει. Θελει ενα θάρρος αυτο κ μια καλή επικοινωνια μεταξύ των 2.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Κ συνεχίζω: ναι ειναι λογικο να εισαι μπερδεμενος, σκασμενος, στεναχωρημενος, να νιωθεις βλάκας ισως....

Ομως 2 χρονια μακρυά, μπορει να βοηθήσουν ωστε να μη μεγαλώνετε μαζι, να απομακρυνθειτε και να μην ειστε \"μαζι\" ουσιαστικα. Πιστεψε με, πολλες φορές η αποσταση βοηθά και στο να εξειδανικευσεις τη σχεση κ τον άνθρωπο που εισαι μαζι.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Member
    το ποστ σου μου εβγαλε την αίσθηση κουρασης. Κούρασης για αυτό που συμβαίνει. Και ίσως προσπάθησες,αλλα δεν είδες τα αποτελέσματα που ήθελες (αυτόν τον καιρό). Εχεις τη δύναμη να συνεχίσεις ? Βασικά, σκέψου κατι...μένεις μονο για σενα ,ή για το ονομα αυτού που είχατε? Ή μένεις γιατί φοβάσαι οτι δεν θα εμπιστευτείς κάποιον αλλο? Ή μήπως γιατι θεωρείς οτι όλα οσα είχες ζήσει στο παρελθόν είναι -παλι- ακόμη πιο κοντά απ\'ότι φαντάζεσαι??

-ισως ειμαι λίγο υπερβολική στις ερωτήσεις μου, απλά επειδή ειχα την τύχη να εχω τέτοιους χαρακτήρες δίπλα μου, ξέρω πως λειτουργούν ,και πάνω κατω ξέρω οτι η ιστορία τους (=ατυχία τους) είναι κεντρικό θέμα σε οτι τους συμβεί στο μέλλον. Επειδή ομως το πήγα αλλου το θέμα, ΓΙΑ ΜΕΝΑ , σε αυτή τη σχέση μείνε εφόσον κερδίζεις πράγματα... γιατί εισαι αρκετά μικρός για να προσπαθείς να ισορροπήσεις τα πράγματα σε μια σχέση ,που δεν ξέρεις πόσο θα διαρκέσει. Ναι εχεις περάσει τα πιο περίεργα χρόνια σου μαζί της. και εχετε δεθεί ..αλλα σκέψου αν αξίζει. Αν για σενα η απιστία ειναι τόσο μακρυά ,αξίζει να δεχτείς αυτό από κάποιον αλλο? ...Ρώτα την , γιατι αξίζει να το δεχτείς? ...Και η απάντηση \'\'σ\'αγαπω\'\' για μενα δνε ειναι αρκετή. (ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΦΑΊΝΕΤΑΙ οτι δεν εχω άποψη πανω στο αν χωρίσετε ή οχι-γιατι κι εγώ δνε ξέρω τι θα έκανα) :) στο ενδιάμεσο...χαμόγελο !

Member
    ξέρεις τι με μπλοκάρει ίσως?..το οτι μπορεί να μου δίνει η κοπελα μου..αλλά εγώ να μη καταλαβαίνω τι μου δίνει πλέον έτσι πληγωμένος που είμαι..με αποτέλεσμα να νιώθω ότι αυτά που κάνει δεν είνα αρκετά.

Member
    ποιο το νοημα να σου δίνει ,όσα σου δίνει, αφου δεν σου φτάνουν?

σκέψου λίγο τον εαυτό σου.. μην σκέφτεσαι πως πρέπει να εισαι τύπος και υπογραμμός. Στο κάτω κάτω, εσυ το δέχτηκες..συγχώρεσες..ή τουλάχιστον είχες την πρόθεση να συγχωρέσεις. Αυτό γιατι δεν σου αρκεί από τον εαυτό σου?
    Κι αλλη προσπάθεια? Μιλάμε για εσένα πάντα...

Member
    όχι αλλη προσπαθεια..δεκτόν αλλά μή εφικτό..μου αρκει που συγχωρεσα..ουτε τύπος και υπογραμμός είμαι πια..το ζήτημα είναι το τι πρεπει να κάνει αυτή από την πλευρά της για να με κάνει να το ξεπεράσω και να περάσω σε μια νέα φάση μαζί της.
    Μέχρι στιγμής, μιλάμε, λειτουργούμε κανονικά σαν ζευγάρι, συζητάμε τα όσα θέματα προέκυψαν..αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα τα οποία πρέπει να γίνουν...και δεν ξέρω αν εγώ είμαι σε θέση να αναγνωρίσω τις προσπάθειες που κάνει αυτή. Μήπως ζητάω πολλά?Μήπως ζητάω λάθος πράγματα?..

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast