Results 1 to 15 of 20
-
21-03-2019, 12:31 #1MartinH97Guest
Πιπιλιζουν οι ψυχίατροι το μυαλό ;
Έχει εδώ και 2 μήνες περίπου που ξεκίνησα να βλέπω ένα ψυχίατρο . Ας πούμε ότι τον ρωτάω για το Χ θέμα που με απασχολεί και βλέπει ότι αυτό το θέμα μου προκαλεί πολύ άγχος , θα μου δώσει την απάντηση που θέλω να ακούσω για να ηρεμήσω ή θα απαντήσει με βάση αυτό που βλέπει ;
- 21-03-2019, 12:58 #2
Θα σου δώσει μια γενικόλογη απάντηση προφανώς με βάση την εμπειρία του αφού δεν έχει την εξειδικευμένη γνώση - εκπαίδευση ενός ψυχολόγου και ανάλογα μ αυτό που βλέπει στο πρόσωπο/συμπεριφορά σου θα ναι η θεραπεία (φάρμακα) που θα σου δώσει. Το πρόβλημα που θα του πεις πως σε βασανίζει θα αποτελέσει παράγοντα για να καταλάβει το βάθος αυτού που βλέπει εν σχέσει με τη θεραπεία.
γιάννης
21-03-2019, 13:01 #3MartinH97Guest
21-03-2019, 14:31 #4
Οι ψυχίατροι συνήθως δεν λένε ψέματα, ούτε γνωρίζουν μεθόδους υποβολής. Βέβαια δεν ξέρουμε εδώ στο φορουμ περισσότερα για την μεταξύ σας επικοινωνία για να σε καθοδηγήσουμε καλύτερα αν μπορούμε........
γιάννης
21-03-2019, 14:49 #5
Φιλε ιωαννη μια χαρα εξειδικευμενη γνωση μπορει να εχει ο ψυχιατρος. Οι ψυχολογοι μπορει να μη ξερουν που τους παν τα τεσσερα αφου τελειωνουν ψυχολογια. Οι ψυχιατροι δεν ειναι για να χορηγουν φαρμακα ειναι για να κανουν ψυχοθεραπεια αλλο που αυτο που λες μπορει να συμβαινει να δινουν μονο φαρμακα αλλα οχι οτι οι ψυχολογοι ειναι πιο εξειδικευμενοι αυτο είναι λαθος.
21-03-2019, 17:23 #6
21-03-2019, 18:37 #7
Οι ψυχοτετοιοι δινουν κατευθυνσεις , απο την 15ετη πειρα μου , λενε κατι , που μπορει ναναι σωστο , αλλα ανεφαρμοστο ..............παντα θα σου δωσουν μια απαντηση , για κατι που ρωτας , που μπορει να μην ταιριαζει στην ψυχοσυνθεση σου .........εγω εχω παψει να ρωτω οτιδηποτε , πλην φαρμακολογιας , εδω και 5 χρονια .......δεν με καλυπτουν οι απαντησεις ,εγω απαντω στα ερωτηματα μου , αμα περιμενα απο τον ψυχοτετοιο , σωθηκα ....... πολλες φορες μεκνςευριζουν οι απαντησεις , οχι επειδη δεν με συμφερουν , αλλα ειναι αστοχες .......κι ειναι ο 4ος ψυχοτετοιος που αλλαζω .....
παω και δεν εχω τι να πω .........μονο για τα ζαναξ παω ......που ενας ψυχοτετοιος με εθισε σε αυτα .........
τους βαρεθηκα ολους αυτους τους ΄ ειδικους ' ........
οσο για τους ψυχολογους , μπορεις σε 10 μηνες να γινεις ψυχολογος , σε σχολη ......ξερω γυναικα ψυχολογο , επωνυμη , κοκαινομανη !!!! και μια αλλη , παλι επωνυμη , φουλ βαρεμενη ...........
γινονται ψυχοτετοιοι οι τετοιοι για να λυσουν τα δικα τους αδιεξοδα , αυτο ειναι το κινητρο , οχι για να βοηθησουν ανθρωπους , τοχω παρατηρησει .......
22-03-2019, 00:40 #8MartinH97Guest
22-03-2019, 05:32 #9
Nα μην αγγιξει κανενα φαρμακο απολυτως , ολα ειναι για τα σκουπιδια , στην κτθλψη αναφερομαι, δεν ξερω απο αλλες ασθενειες , αυτην εχω ....... ........ και να εβρισκα εναν καλο ψυχολογο , πραμα δυσκολο , διοτι τον καλο ψυχολογο θα τον κρινεις εκ του αποτελεσματος , που θαργησει .......οποτε θα συνεχιζα μονος την θεραπεια μου , με την θετικη σταση που παντα εχω ......αρκει .....ισως επαιρνα μερικες κατευθυντηριες γραμμες απο εναν ψυχολογο .........λιγες ομως ......
καλη ερωτηση !!!.......
αμα γυρναγα καμμια 35αρια χρονια πισω , εκει θαχα πολλα να πω στον εαυτο μου , και δεν ειμαι κανας αποτυχημενος , ουτε αναφερομαι στην κτθλψη .......στερνη μου γνωση , να σειχα πρωτα ......... η ζωη μουχει δωσει πολλα μαθηματα , εχω περασει απο δυσκολιες , οπως ειναι φυσικο ( σε συγκριση μενα νεο παιδι ) , και γι αυτο δεν παιρνω βαρια την κτθλψη μου ....... .......Last edited by Macgyver; 22-03-2019 at 06:05.
22-03-2019, 10:12 #10
Πολύ καλή η ερώτηση, για όλους μας! Ο καθένας μας, μπορεί να σου πει με ακρίβεια τι θα θελε, τι θα επεδίωκε δλδ, δλδ θα σου περιγράψει το ευκταίο αποτέλεσμα αυτών που θα επεδίωκε, παρότι το αν τελικά αυτα θα πραγματώνονταν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, αφού μόνο υποθέσεις μπορεί ο καθείς να κάνει στο σήμερα για το παρελθόν.
Τουλάχιστον, φίλε Macgyver, δεν είσαι αποτυχημένος κι αυτό είναι απίστευτα σημαντικό. Είναι πηγή δύναμης που σε κάνει να νιώθεις καλά με σένα όποιον τομέα ζωης κι αν αφορά η επιτυχία.
Καλό ψυχολόγο βρήκα, διότι μεθοδολογικά, ως η πορεία προς την πλήρη ίαση, με κάλυψε πλήρως. Πάνε 3 - 4 χρόνια που σταμάτησα αφού ήδη είχα πάρει από κοντά του τα εφόδια. Όμως, η κατάσταση μου (όλα αυτα δλδ που κατα καιρούς γράφω εδώ) δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν κρίνω κι απ την ανατροφοδότηση που παίρνω από τους άλλους.γιάννης
22-03-2019, 11:09 #11
Τυχερος εισαι που βρηκες καλο ψυχολογο , Γιαννη ....................., ναι, ειναι σημαντικο να αισθανεσαι οτι δεν απετυχες σε διαφορους τομεις , νιωθεις καλυτερα με τον εαυτο σου , αν και θα μπορουσα να ταχω παει καλυτερα , αλλα ενα 25% παιζει ρολο κι η τυχη , και πρεπει να ορισουμε τι σημαινει επιτυχια ......οικονομικη ? προσωπικη ? κοινωνικη ? χρηματα βρηκα , δεν τα σπαταλησα ομως , ταυγατισα, το κατα δυναμιν .......... εκανα λιγοτερους απο 7 δεσμους , παντα εκλεκτικος , οπως ειπε κι μεγας R.Redford ' αμα εχεις το φιλετο στο κρεβατι σου , τι να τις κανεις τις μπριζολες ?'''!!!!! ..... κοινωνικα υπηρξα αγαπητος , αλλα εδω παιξαν ρολο και τα χρηματα , υποθετω ....αρχισα να παλευω με τα βαρη απο το 1980, τοτε υπηρχε ενα μονο γυμναστηριο στα Βορεια Προαστεια , ημιυπογειο, και δεν υπηρχαν συμπληρωματα , υποτυπωδη , παρα στον Αθλητη, Εμ. Μπενακη !!! σταματησα λογω σπουδων και στρατου , και απο το 86 δεν σταματησα να μαχομαι με τα βαρη , μουγινε τροπος ζωης ....δεν ξερω , για τον καθενα ειναι διαφορετικη η εννοια της επιτυχια......... ο καθενας τα βλεπει απο την σκοπια του ....... για μενα επιτυχια ειναι να τα πηγαινεις καλα με τον εαυτο σου ....... ναχεις γαληνη στην ψυχη σου ....... και να κοιτας μονο μπροστα , ο γεγονεν , γεγονεν .......και να μην κανεις 2 φορες το ιδιο λαθος ... παντα θα κανεις λαθη .....παντα θαχεις κατι να μαθεις ....
εμαθα να δεχομαι την ζωη οπως ερχεται , χωρις διαμαρτυριες , και δεν ηταν παντα ροδινη ......Last edited by Macgyver; 22-03-2019 at 11:42.
22-03-2019, 11:48 #12
Σε πλείστους τομείς της ζωής πέτυχα να βρω καλά πράγματα, όπως τον καλό ψυχολόγο που ανέφερα, όμως, σε όλους, έπειτα, τα πράγματα έπαιρναν ως εκ του φυσικού τους, ως γενικός κανόνας που λένε, την κατιούσα, κι απλά πάντα έμενε η εντύπωση του καλού χαρακτήρα.
Χμμ...αυτή η πορεία θα πρέπει να ναι κάτι που θα πρέπει να με απασχολήσει, να βρω δλδ το λόγο.
Είτε δεν ήξερα τον τρόπο να χειριστώ επιτυχώς ή να αντεπεξέλθω είτε η χαρά της απόκτησης μετατρεπόταν αντί σε προσγειωμένα στρώσιμο στη δουλειά σε αιθεροβαμοσύνη κι έτσι έρχονταν αποτυχίες είτε με έπιανε κάπου στην πορεία μια καταστροφικότητα με χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση για τη συνέχεια με αποτέλεσμα αναζήτηση χώρου ασφάλειας. Όλα αυτά!
Μέσα σ αυτο το σκηνικό υπήρξαν και οι επιτυχίες, σε άλλους τομείς περισσότερες και σε άλλους σχεδόν μηδαμινές, τις οποίες επιτυχίες, ανάμεσα στα άλλα που με μαθε ο ψυχολόγος θα πρέπει να τις ανακαλώ στη μνήμη μου συχνά ή/και να τις βάζω στη θέση των διαστρεβλωμένων/αρνητικών σκέψεων ως πηγή άντλησης δύναμης για νέα βήματα.γιάννης
22-03-2019, 13:18 #13
Ο καλος σου χαρακτηρας φαινεται ........ η δικη μου επιτυχια , δλδ το οτι εκανα την δικη μου ναυτιλιακη εταιρεια , οντας πληρως ασχετος , την αποδιδω στην αυτοπεποιθηση μου , στα 28 που την ιδρυσα , αισθανεσαι πολυ δυνατος , μου δανεισε ο πατερας μου χρηματα , πηρα κι απο την τραπεζα εξτρα δανειο , και ξεκινησα , .................... σημερα δεν θα τολμαγα τετοιο βημα , η ορμη που εχεις στα 20s / 30s , δεν την ξαναποκτας ποτε ........ οπως λεει και μια ρηση , στα 20s θα μαθεις , στα 30s θα κανεις , και στα 40s θα εχεις , ειδαλλως αμα δεν τα κανεις με αυτη την σειρα , στα 50s , ουτε θα μαθεις , ουτε θα κανεις , ουτε θα εχεις ...... βεβαια τοτε δεν υπηρχε οικονομικη κριση , πολυ σημαντικο ......
22-03-2019, 14:24 #14
Δεν είχα τη στήριξη που είχες εσύ κι έτσι ως προς το που βρίσκομαι τώρα με άριστα το 100 βαθμολογώ τον εαυτό μου στο 40.
Σε κείνα τα 20 έως 30 η ψυχολογία μου εντονότατα επιζητούσε στήριξη, κι αναλογιζόμενος τώρα, τότε είχα το υπόβαθρο για να κτίσω στον τομέα που είχα ετοιμαστεί για να κτίσω, κι ετσι θα παιρναν μπρος οι μηχανές για όλους τους τομείς της ζωής μου. Όμως δεν είχα αυτη την στήριξη, πρώτα ας πούμε οικονομική και συνάμα ψυχική.
Ως προς το bold, γι αυτό είμαι ψυχολογικά πεσμένος, αν και τρέφω όσο μπορώ ελπίδες κι έτσι όσο μπορώ που και που παλεύω για κάτι καλύτερο. Μέσα σ αυτο το τωρινό μου σκηνικό κάποτε νιώθω ότι η υπόλοιπη μου ζωή είναι μια ανέλπιστη προσδοκία θανάτου, λαμβανοντας υπόψη και το κόστος ζωης και τις απαιτήσεις για κάποιον που θα θελε να χει κάπως πιο ποιοτική ζωη όπως εγώ.γιάννης
22-03-2019, 22:14 #15