Πιπιλιζουν οι ψυχίατροι το μυαλό ; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Banned
    Quote Originally Posted by MartinH97 View Post
    Αν γυρνουσες 15 χρόνια πίσω τι θα έλεγες στον τωρινό σου εαυτό ;!
    οτι αυτο που ειμαι με εκφραζει και απλα δε μου χρειαζοντουσαν γνωστοι που ηταν φιλοι επειδη δεν ηξεραν ποιος ειμαι εκτος και αν μου εμιαζαν και γι αυτο ειχα σκοπο να κανουμε παρεα χωρις να χρειαζετε να πουμε αληθειες.

MartinH97
    Guest
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    οτι αυτο που ειμαι με εκφραζει και απλα δε μου χρειαζοντουσαν γνωστοι που ηταν φιλοι επειδη δεν ηξεραν ποιος ειμαι εκτος και αν μου εμιαζαν και γι αυτο ειχα σκοπο να κανουμε παρεα χωρις να χρειαζετε να πουμε αληθειες.
    Τι εννοείς χωρίς να πούμε αλήθειες ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by MartinH97 View Post
    Έχει εδώ και 2 μήνες περίπου που ξεκίνησα να βλέπω ένα ψυχίατρο . Ας πούμε ότι τον ρωτάω για το Χ θέμα που με απασχολεί και βλέπει ότι αυτό το θέμα μου προκαλεί πολύ άγχος , θα μου δώσει την απάντηση που θέλω να ακούσω για να ηρεμήσω ή θα απαντήσει με βάση αυτό που βλέπει ;
    Ο σωστός ο ασθενής λέει τα πάντα και ο σωστός ο γιατρός σε εκπαιδεύει σε βάζει να σκέφτεσαι όχι να σου πει τι θα κάνεις. Προσωπική μου γνώμη

Senior Member
    Quote Originally Posted by FILARETOS View Post
    Ο σωστός ο ασθενής λέει τα πάντα και ο σωστός ο γιατρός σε εκπαιδεύει σε βάζει να σκέφτεσαι όχι να σου πει τι θα κάνεις. Προσωπική μου γνώμη
    Πολυυυυυυυυ σωστα , δεν ειναι κει για να σου λυσει τα προβληματα σου , η ζωη ειναι γεματη προβληματα , αλλα ξερεις τι με βαζει σε σκεψεις ? τα τελευταια 9 χρονια εχω παει 72 φορες στον ψυχιατρο , εχω κτθλψ .........απο την 30η -35η φορα δεν εχω τιποτα να του πω , τα ιδια και τα ιδια ,. μονο για μου γραψει τα ζαναξ παω , και εχω αλλαξει κι αλλους ψυχιατρους , τι στο διαολο λενε οι αλλοι ? βεβαια ειμαι 57 χρ. και ισως επειδη εχω μαθει να λυνω τα προβληματα μονος μου ...... κι εχω αντιμετωπισει σοβαρα προβληματα .....

Senior Member
    martin ,απο προσωπικη μου εμπειρία, οι ψυχιατροι δεν εχουν την απαιτουμενη καταρτιση να σε βοηθησουν σε καποιο προβλημα που αντιμετωπιζεις , ο ρολος τους ειναι κυριως να σε ενταξουν σε μια κατηγορια με βαση αυτα που τους λες και να σου δωσουν την καταλληλη αγωγη.
    Απο κει και περα, μολις σε "κατηγοριοποιήσουν" σου λενε και μια γενικη συμβουλη απεξω απεξω που την κανουν copy paste σε ολους...
    Εχω επισκεφτει 3 ψυχιατρους (απο 3 φορες τον καθενα)και μου ελεγαν κατι γενικοτητες που ειχα σκεφτει και μονη μου.
    Το μονο καλο που εκαναν και οφειλω να το αναγνωρισω ειναι οτι με προειδοποιησαν για τον εθισμο στα αγχολυτικα και με απετρεψαν απο το να τα υιοθετησω ως ανακουφιστικη λυση.η δικη μου "παθηση" βεβαια ειναι η αυπνια που πηγαζει απο αγχος αλλα οχι σε βαθμο διαταραχης.
    Αντίθετα η ψυχολογος την οποία επισκεφτηκα καμια δεκαρια φορες με βοηθησε να συνειδητοποιησω απο που πηγαζει το αγχος και μου εδωσε με επεξηγηματικο τροπο(κι οχι χαζες γενικευσεις οπως οι ψυχιατροι)
    να καταλαβω τι κανω λαθος και κατευθυντήριες γραμμες γενικοτερα.
    Συνοψιζοντας , αν δεν θες να παιδευεσαι χρονια με τα "ηξεις αφιξεις" των ψυχιατρων, δες εναν ψυχολογο.Θα σου πει τι τρεχει χυμα και τσουβαλατα και θα γλυτωσεις χρονο, χρημα και τις πιθανες παρενεργειες των φαρμακευτικων ουσιων...

Page 2 of 2 FirstFirst 12