Results 226 to 240 of 260
Thread: Ομοφυλοφιλια και εκκλησια
-
04-04-2019, 22:06 #226
Καλέ μου φίλε Ιγκλ....δεν είπαμε να ζεις για το σεξ και το μοναδικό πράγμα στο κοσμό να είναι αυτό που θα σε ενδιαφέρει....μάλλον παρεξήγησες τα λεγόμενα μου...
Έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς με το Φρόυντ και με το κάθε Φρόυντ σε ένα σημείο κι εγώ διαφωνώ μαζί του..στη θεωρία του οιδιπόδειου συμπλέγματος...αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που δεν θέλω και ούτε υπάρχει λόγος να το θίξω εδώ..πάμε παρακάτω σε αυτά που λες...δεν σου είπα ούτε εγώ ούτε κανείς από δω μέσα ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει δίχως σεξ ...
Σου ειπα ότι ο άνθρωπος όσο στερητε το σεξ για ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ .... Αυτό του ανοίγει αλλά θέματα υγείας...
Αυτό δεν σημενει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σεξ ..εδώ μπορεί ο άνθρωπος να ζήση δίχως πόδια η χέρια..ναι μπορεί αλλά τι ψυχολογία έχει όμως...κάθε μέρα δεν στεναχωριεται για αυτή τη κατάσταση??θεωρώ πως ναι...
Κάπως έτσι λειτουργήσει και ένας άνθρωπος που ΕΧΕΙ ΟΡΜΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΕΡΗΤΕ ΤΟ ΣΕΞ..είτε από λόγο κοσμοθεωρίας είτε για κάποιο άλλο λόγο..
Ελπίζω ναι έγινα πιο κατανοητός τώρα..ναι μπορεί να ζήσει δίχως σεξ...αλλά αν το κάνει ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ..το πιο πιθανόν είναι να έχει προβληματίσει υγείας κυρίως ψυχολογικής άποψης...δεν θέλω να φέρω παραδείγματα το τι τι μπορεί να προκαλέσει η έλλειψη σεξ για να μην φρικαρουν ορισμένοι και να μην θιχτουν άνθρωποι που επέλεξαν να μην κάνουν σεξ για τον Α η Β λόγο..
Ναι ο Χριστός και η Παναγία δεν είχαν σεξουαλικές επαφές...σύμφωνο απόλυτα...θεωρείς ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουμε τόσο τεράστιες δυνάμεις όπως ο Χριστός και η Παναγία για να μην κάνουμε σεξ???
Η είμαστε εκλεκτοί από θεό να μην κάνουμε σεξ??
Αυτούς τους εκλέξει ο Θεός και με δική του δύναμη δεν τους έδινε σεξουαλικές ορμές ..τους ευνούχισε ο Θεός .
Μην φέρνεις παραδείγματα θεάνθρωπο..αυτοί είναι άλλο θέμα στο ξανά απαντήσατε αυτό...να στο πω κι αλλιώς..ο άνθρωπος δεν έχει της ίδιες δυνάμεις με το θεό...καταλάβαμε ότι δεν μας λες με το ζόρι να μην κάνουμε σεξ..ούτε και εμείς δεν σου λέμε με το ζόρι κάνε σεξ..μάλλον αυτό το σημείο παρεξηγήσες...είτε κανείς είτε δεν κάνεις σεξ για εμάς είναι σεβαστό..
Δεν σου είπα πουθενά ότι οι τσόντες εχουν νόημα...ούτε ότι ελοσι βλέπουμε τσόντες προσπαθούμε να αναπληρώσουμε κενά η συναισθήματα η ψάχνουμε το νόημα της ζωής απτής τσόντες..θα ειμασταν τέλειος παράνοηκοι...δεν μιλήσαμε για τσόντες.μιλησα με για σεξ..καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Έμαθες τον εγκέφαλό σου μάλλον να μην διεγείρεται.. σεβαστό δεν έχω να πω κάτι πάνω σε αυτό...αν αυτό εσένα σε κάνει ευτυχισμένο οκ πάω πάσο...
Δεν σου είπα ότι ο άνδρας διαλέγω την πιο μπαζο γκόμενα για να κάνει παιδιά...σαφώς και η ομορφιά παίζει ρόλο ..σου είπα ότι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να κάνει παιδιά η ομορφιά της γυναίκας ..
Συγγνωυ φίλε μου έστω το ότι γνώρισες μια κοπέλα λέμε τώρα υποθέσεις κάνουμε..θα επέλεγες να κάνεις παιδιά μαζί της μόνο επειδή είναι όμορφη???δεν θα κοιτούσες και άλλα χαρακτηριστικά στη προσωπικότητα της???τα αυτονόητα λέμε...δεν είπα ότι να μην σου αρέσει καθόλου και να τη θεωρείς ντεκαβλε..αλλιώς πως θα έχεις στύση άλλωστε???
Όσο για της γυναίκες που διαλέγουν τους πιο δυνατούς για σύντροφο και πάτερα των μελλοντικών της παιδιών εδώ σύμφωνο απόλυτα.οι γυναίκες πάντα διαλέγουν τους πιο δυνταους λόγο ένστικτο επιβίωσης..δεν θυμάμαι αν σε αυτό διαφώνησα μαζί σου ..θυμαμε ότι διαφώνησα ως προς το κριτήριο του άνδρα προς τη γυναίκα..
Θα σου απαντήσω και στα υπόλοιπα.απλα σε αυτό το σημείο μάλλον δεν θα με χωρέσει το μήνυμαLast edited by giorgos35; 04-04-2019 at 22:30.
- 04-04-2019, 22:24 #227
Επαναλαμβάνω και λεω....γιατί νομίζεις ότι άνθρωποι που κάνουν σεξ δεν έχουν ιδανικά η αρετές???
Η πως ακριβώς το σεξ εμποδίζει να έχουμε ιδανικά και αρετές????και επιτέλους τη σχέση έχει το σεξ με τα ιδανικά και της αρετές???
Πάμε και στης θρησκείες να σου απαντήσω μια προς μια.. επειδή και εγώ κάποτε ειμουν της εκκλησίας και έχω διάβαση υπέρ αρκετά τα θρησκευτικά...
Σε ποιο σημείο λέει το ευαγγέλιο στους ανθρώπους μην κάνετε σεξ????
Λέει μην έχετε λεμαργια στο σεξ και μην το παρακάνεις με το σεξ ..διότι υπάρχουν και άλλα πράγματα πολύ πιο οφελιμα στη ψυχή του ανθρώπου ότι σεξ .να το πω αλλιώς κάντε σεξ με μέτρο..δεν θυμάμαι όμως σε ποιο κεφάλαιο ακριβώς το λέει..αν θέλεις μπορώ να το ψάξω και αύριο να σε πω ακριβώς και τα λόγια και τη σελίδα και το κεφάλαιο...επισεις ούτε και εμείς είπαμε ότι το μοναδικό πράγμα που μας απασχολεί η που πρέπει να μας απασχολεί πρέπει να είναι το σεξ .....
Και πάω ξανά προς το ευαγγέλιο και συγκεκριμένα στην παλιά διαθηκη....χωρίς το σεξ πως θα αναπαργοντουσαν οι άνθρωποι??αφού είναι αμαρτία το σεξ η κακό..γιατί ο Θεός το δημιούργησε??Θεός είναι θα μπορούσε να μας δημιούργησε έτσι που το σώστε ν αναπαραγωμαστε με άλλο τρόπο..
Πάμε στο μουσουλμανισμό και επειδή τυγχάνει να το ξέρω πιο καλά από όλους εδώ μέσα το μουσουλμανισμό σε πληροφοριών ότι ούτε στο μουσουλμανισμό απαγορεύεται το σεξ...ούτε ο μουσουλμανισμός δεν θεωρεί ότι όποιος κάνει σεξ δεν μπορεί να έχει ιδανικά κι αρετές...λέει το ίδιο πράγμα..μην το παρακάνεις με το σεξ διότι δεν είναι το μοναδικό πράγμα που οφείλει την ανθρώπινη ψυχή υπάρχουν και άλλα πράγματα που ο άνθρωπος μπορεί να στα ακνει προς όφελος της ψυχής του..και στη περίοδο του ραμαζανιού... απαγορεύεται το σεξ ακόμα και σε παντρεμένος ζευγάρια για 30 μέρες..με λίγα λόγια νηστεία απτό σεξ..δηλαδή ο Θεός σου ζητάει μόνο 30 μέρες από ολόκληρο το χρόνο να το αφιεροσεις και να δείξεις τη πίστη σου προς αυτό..δεν σου ζητάει ολόκληρο το χρόνο ...παρά μόνο 30 μέρες .
Δεν μιλήσαμε σε κανένα σημείο και ακριβώς αυτοκίνητο η σπιτια η οτιδήποτε άλλο υλικό αγαθό..γιατί τα μπερδεύεις τόσο πολύ ακόμα δεν έχω καταλάβει.. προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν τα ακριβά αμάξια η σπιτια η οτιδήποτε άλλο η η πλούσια ζωή..την θεωρώ μίζερη ότι προσπαθούν να κρύψουν πίσω απτά λεφτά τη δυστυχια τους...όχι όλοι αλλά οι εμπειρίες μου αυτό μου έχουν δείξει...
Μιλάς για καλόγερους μοναχούς ασκητές...
Απτό πρώτο μήνυμα κι όλας είπα ότι αυτοί αποτελούν την εξαίρεση σε αυτή τη θεωρία περί του σεξ διότι αυτοί είναι ευλογιμενοι απτό θεο να αντέχουν και να μην έχουν ορμές ..άρα γιατί επιμένεις να τους αναφέρεις συνέχεια??και όχι δεν είναι κορόιδα φυσικά κανείς δεν είπε τέτοιο πράγμα..αυτοί επέλεξαν να υπηρετήσουν τον Θεό με τυφλή υποταγή πολύ καλά κάναν..απλά δεν έχουμε όλοι την ίδια δύναμη να το κάνουμε...
Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός αυτή τη φορά...
Μιλάω για το μέσω άνθρωπο που έχει μια καθημερινή ζωή...και όχι για θεάνθρωπος...
04-04-2019, 22:48 #228
Ε να που αυτές της μέρες (γνώρισες εμένα)χαχαχαχαχ
Δεν κρίβω την ανικανότητα μου ..η μάλλον δεν έκρυβα την ανικανότητα μου όσο την είχα..διότι αυτές της μέρες βλέπω ότι αρχίσω και γιατρευωμε..
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαλέγουν αυτή την οδό για να κρύψουν κάποια ανικανότητα τους η κάποια ιδιαιτερότητα τους ....αργά η γρήγορα βγενου .όλα στη φόρα...θέλω να πω ότι κάποιος για να διαλέξει αυτή την οδό (του μοναχισμού) πρέπει να το αισθάνεται μέσα του πραγματικά άλλιος και να θέλει να το κανει παραιτητε πολύ εύκολα και γρήγορα..δεν είναι τυχαίο ότι περνάνε περιόδους εξετάσεις...δεν θυμαμε αν λέγεται και έτσι νομίζω έτσι λέγεται... εξετάζονται για το αν αντέχουν και μπορούν να είναι μοναχοί ...και φίλοι μου που πηγεναμε τακτικά στο Άγιο όρος μου είπανε ότι απτους δέκα μλπιυ επιλέγουν αντί κάνουν αυτό οι 5 αντέχουν οι άλλοι πέντε αλλάζουν γρήγορα γνώμη και δεν αντέχουν να το κάνουν....
04-04-2019, 22:52 #229
Επαναλαμβάνω και λέω ότι σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες..και ο πρώτος που το είπε αυτό ήταν ο Φρόυντ...αλλά πες ότι ο Φρόυντ ήταν τρελός..υποθετικά μιλάμε...
Αφού κι σημερινοί επιστήμονες αυτό ισχυρίζονται..
Αλλά οκ σεβομε την άποψη σου..έχεις κάθε δικαίωμα να διαφωνείς...
05-04-2019, 10:51 #230
Δεν νομίζω πως αναφερόταν στους μοναχούς ο Golden . Έχω την αίσθηση ότι αναφερόταν γενικά στους ανθρώπους που υποστηρίζουν πως δεν κάνουν σεξ ή σχέσεις επειδή ψάχνουν τα υψηλά ιδανικά/πνευματική ανύψωση προσπαθώντας να κρύψουν άλλα θέματα που έχουν.
Και θα συμφωνήσω μαζί του. Όσους ανθρώπους έχω συναντήσει να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, ήταν άνθρωποι που έκρυβαν άλλα κάτω απ΄το χαλί.
Θα το πάω όμως ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι και στον χώρο της Εκκλησίας (είτε ιερείς, είτε μοναχοί) υπάρχουν πλείστα τέτοια περιστατικά. Γιαυτό μετά ακούμε για όργια σε μοναστήρια, για παπάδες που βιάζουν μικρά παιδιά κτλ κτλ.
Προσωπικά είχα έναν γνωστό μου (συμμαθητής) που είχε εμφανώς διάφορα θέματα ψυχολογικά. Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι, αλλά ήταν ένα παιδί χωρίς παρέες, ιδιαίτερα ντροπαλό και προερχόταν από ένα σπίτι όπου υπήρχε πολλή αυστηρότητα και βία. Στην επαφή μαζί του (είχαμε κάποια κοινή δραστηριότητα) δεν έβλεπα καμιά πνευματικότητα ή αναζήτηση αυτής, ίσα ίσα είχε μια κάποια "παιδικότητα" ή "αφέλεια" και τον θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει ότι πήγαινε στην εκκλησία κάθε Κυριακή γιατί εκεί θεωρούσε πιο εύκολο να βρει κάποια κοπέλα μιας και η εκκλησια ήταν το μοναδικό μέρος που οι δικοί του τον άφηναν να πάει χωρίς γκρίνια ή έλεγχο. Προσπάθησε όντως να κάνει κάποιες σχέσεις με κοπέλες που του γνώριζαν εκεί, το οποίο τελικά δεν προχώρησε ποτέ. Σήμερα είναι ανύπαντρος παπάς ο οποίος μαθαίνω ότι "διαφημίζει" την αγαμία του ως επιλογή λόγω πνευματικότητας κτλ κτλ. Φυσικά όσοι τον ξέραμε από πριν γίνει παπάς, ξέρουμε πως αυτό είναι απλά ψέμα και πως δεν ήταν ποτέ επιλογή του η αγαμία.
05-04-2019, 13:43 #231
Ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω Ελισάβετ.
Εγώ είμαι γενικά κλειστός και εσωστρεφής ως άνθρωπος. Αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες οι οποίοι συνδιαμόρφωσαν συνολικά την προσωπικότητα μου. Πολλές φορές κατανοώ ότι θα πρέπει να καλλιεργήσω και να ενισχύσω τις επικοινωνιακές δεξιότητες μου. Παλαιότερα έλεγα για τους εξωστρεφείς ανθρώπους "πως αντέχουν να αναλώνονται σε ανούσιες κουβέντες και μπλα μπλα μπλα….". Ουσιαστικά μετατόπιζα την ευθύνη για το γεγονός ότι είμαι κλειστός χαρακτήρας στους άλλους που είναι κοινωνικά επιδέξιοι και ανοιχτοί στην επικοινωνία.
Κάνοντας ψυχοθεραπεία για να αντιμετωπίσω κρίσεις πανικού, ανακάλυψα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Είχα παράλληλα την ευκαιρία να εξερευνήσω την ψυχή μου και τις αδυναμίες μου ως άνθρωπος. Εκεί λοιπόν συνειδητοποίησα πως εγώ με την στάση μου κρατάω πολλές φορές τους άλλους σε απόσταση.
Σε συζήτηση με την ψυχολόγο μου κατέληξα στο συμπέρασμα πως στη ζωή αντλούμε ότι εκπέμπουμε. Οι συμπεριφορές που εισπράτουμαι είναι η αντανάκλαση των δικών μας συμπεριφορών.
Έτσι λοιπόν όταν ακούω ανθρώπους να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους για τα όποια θέματα τους απασχολούν - ακόμα και αν αυτός ο ισχυρισμός έχει μια βάση ως αληθής - θεωρώ πως εκείνη τη στιγμή στοχεύουν να κρύψουν κάτω από το χαλί την δική τους προσωπική ευθύνη για την θεώρηση και εξέλιξη των πραγμάτων."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
05-04-2019, 14:05 #232
Ακριβώς την ίδια εμπειρία έχω κι εγώ Golden.
Κάποια στιγμή ο ψυχολόγος μου σε μια συζήτηση όπου έκανα αυτό ακριβώς που περιγράφεις (υποτιμούσα συγκεκριμένες συμπεριφορές και παρίστανα πως εγώ απλά δεν θέλω να είμαι έτσι) μου είπε κατά λέξη : όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!
Φυσικά αρχικά θύμωσα, λέω τι μου λέει τώρα, είχα φτιάξει ολόκληρη θεωρία για να δικαιολογήσω την συμπεριφορά μου, ποιος είναι αυτός που ήρθε ξαφνικά να μου την πει; Παρόλα αυτά με έβαλε στην διαδικασία να σκεφτώ αν υπήρχε ψήγμα αλήθειας στην αντίδραση του και με τρόμο αρχικά διαπίστωσα πως είχε εν μέρει δίκιο. Πίσω από τις βαρύγδουπες δηλώσεις μου περί επιλογής κτλ κτλ υπήρχε ένα κομμάτι μου που φοβόταν να δοκιμάσει και έτσι ως άμυνα είχα κάνει τον φόβο μου να μοιάζει με επιλογή για να μην αναγκαστώ να τον αντιμετωπίσω.
Αντίστοιχα λοιπόν δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν άνθρωπο που να μιλά περί πνευματικότητας, αναζήτησης υψηλών ιδανικών κτλ κτλ και όντως ο ίδιος μη χορτασμένος από όλα τα "επίγεια", να το εννοεί όντως.
05-04-2019, 14:42 #233
Καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς.
Ξέρεις κάτι;
Πιστεύω πως η παθολογία σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάει ακριβώς εκεί όπου ξεκινάς να είσαι επικριτικός προς τους άλλους.
Για παράδειγμα, αν έλεγα είμαι κλειστός και μ' αρέσει να περνάω κάποιο χρόνο μόνος όπως αντίστοιχα κάποιοι άλλοι άνθρωποι προτιμούν τις παρέες, θα ήταν μια υγιής προσέγγιση και όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν λέω ότι έχω δίκιο να είμαι εσωστρεφής και όσοι δεν είναι έτσι είναι ανώριμοι-λάθος και ου το καθεξής.
Ομοίως συμβαίνει και με τα σεξουαλικά θέματα.
Είναι άλλο να πεις "εγώ για διάφορους λόγους - που ενδεχομένως αξίζει να ερευνήσω με έναν ειδικό - δεν αισθάνομαι πολύ καλά στο να εκφράσω/εκδηλώσω την σεξουαλικότητα μου, όπως άλλοι άνθρωποι καταφέρνουν να κάνουν". Διαφορετικό όμως είναι να λες "άτιμη κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους που όλα στη ζωή τους επικεντρώνονται και εξαντλούνται σχετικά με το σεξ. Τέτοια ηθική κατάπτωση!!! Τέτοια ιδεολογική ισοπέδωση!!! που πάει ο κόσμος εν τέλει;".
Νομίζω ότι είναι εμφανής η διαφορά.
Το να είσαι σε μια διαφορετική κατάσταση δεν είναι καταδικαστέο, ειδικά εφόσον μπορείς να αναγνωρίσεις αυτό το γεγονός και ενδεχόμενα να το διερευνήσεις με επιστημονική βοήθεια, ώστε να το διαχειριστείς κατάλληλα και να εξελιχθείς στη ζωή σου.
Όταν όμως η διαφορετικότητα που βιώνεις - ανεξάρτητα από τη μορφή της - αποτελεί αφετηρία και έναυσμα κριτικής ως προς τους άλλους που δεν έχουν βρει το νόημα και την αλήθεια όπως εσύ, τότε ξεκινάει το μεγάλο πρόβλημα.
Και ξέρεις ποιο είναι το κακό;
Ότι το τίμημα το πληρώνει ο ίδιος άνθρωπος. Όχι η κοινωνία, η οποία με τα καλά και τα κακά της θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται ανεξάρτητα από τις προσωπικές μας πεποιθήσεις."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
05-04-2019, 15:26 #234
Συμφωνώ.
Μα αναγκαστικά γίνεσαι επικριτικός με τους γύρω σου όταν κάτι δεν το έχεις λύσει μέσα σου. Η αντιμετώπιση που περιγράφεις όπου θα μπορούσες να δεχτείς την ύπαρξη διαφορετικότητας χωρίς να την επικρίνεις για κάποιο λόγο, προυποθετεί την αποδοχή της δικής σου διαφορετικότητας ( όποια κι αν είναι αυτή). ¨Οταν δεν μπορώ να αποδεχτώ την δική μου διαφορετικότητα πώς στο καλό να αποδεχτώ των άλλων; Αναγκαστικά μετά μπαίνω σε έναν φάυλο κύκλο όπου προσπαθώ να μειώσω τους άλλους για να νιώσω ελάχιστα καλύτερα.
Και ξέρεις ο εαυτός μας δεν χαμπαριάζει από τέτοια "κόλπα". Οσο περισσότερο προσπαθούμε να τον ξεγελάσουμε πως είμαστε καλά, πως είναι επιλογή μας το ένα ή το άλλο, τόσο περισσότερο εμφανίζει θέματα για να μας ανοίξει τα μάτια.
05-04-2019, 16:13 #235
Έχεις ένα point εδώ.
Αν έχω να μοιραστώ ένα μήνυμα σε σχέση με αυτό το θέμα είναι το παρακάτω ανέκδοτο με έντονα αλληγορικά στοιχεία.
"Είναι ένας τύπος και οδηγεί στην εθνική οδό το αυτοκίνητο του. Δεν έχει όμως καταλάβει ότι από σφάλμα του έχει περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Καθώς οδηγεί, ακούει στο ραδιόφωνο μια έκτακτη είδηση όπου λέει ότι ένας οδηγός οδηγεί στην εθνική οδό στο αντίθετο ρεύμα. Τότε, μη μπορώντας ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι ο ίδιος έχει διαπράξει το λάθος, μουρμουρίζει από μέσα του: "Τι λένε αυτοί στο ραδιόφωνο; Δεν είναι μόνο ένας που οδηγεί εσφαλμένα. Όλοι οι οδηγοί είναι λάθος και οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!!!""
Ας παραδειγματιστούμε από το ανέκδοτο και ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι σίγουρα δεν είναι ντροπή η όποια διαφορετικότητα/ιδιαιτερότητα μας, όμως δεν γίνεται και όλοι οι άλλοι να είναι λάθος. Ας αναζητήσουμε, έστω κρυφά - βαθιά μέσα στην ψυχή μας - που εδράζεται η προσωπική μας ευθύνη, για όλα όσα ίσως μας ενοχλούν και μας πληγώνουν.
Και κάτι πιο προσωπικό.
Ελισάβετ, θέλω να σε συγχαρώ για το μεστό και ώριμο λόγο σου. Το μικρό διάστημα που συνυπάρχουμε διαδικτυακά, οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι ένα - από τα πολλά είναι αλήθεια μέλη - που μου έχουν κάνει εξαιρετική εντύπωση.
Θερμά συγχαρητήρια."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
05-04-2019, 20:24 #236
Προφανώς λοιπόν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι (Χριστός, Βούδας, Παναγία, μοναχοί, Σούφι, φιλόσοφοι κλπ) που ήταν διαφορετικοί από την πλειοψηφία ήταν λάθος και "οδηγούσαν στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας". Δηλαδή επειδή οι περισσότεροι (σήμερα) κυνηγάνε συνεχώς τις σχέσεις και το σεξ, όσοι δεν το κάνουν έχουν τα δικά τους θέματα και πρέπει να τα λύσουν? Εγώ βλέπω ότι ο κόσμος δε μπορεί να ξεπεράσει το ζωικό ένστικτο της αναπαραγωγής και υποτιμάει αυτούς που έχουν κάνει την υπέρβαση και τα έχουν ξεπεράσει, όπως και άλλα ζωικά ένστικτα (δε λέω για μένα, εγώ δε γεννήθηκα με αυτό το ένστικτο οπότε δεν έκανα καμία υπέρβαση). Ποιος λοιπόν είναι η αλεπού που όσα δεν πιάνει τα κάνει κρεμαστάρια? Εγώ δε θεωρώ κατώτερους όσους θέλουν σεξ, προς Θεού. Αλλά αν δε βλέπετε καμία υπερβολή στη σημερινή κοινωνία για το σεξ, τι να πω, θα παραθέσω απλά κάτι που είχε πει ο Άγιος Αντώνιος: Στις έσχατες μέρες, οι άνθρωποι θα είναι τρελοί και όποιον δεν είναι σαν και αυτούς θα του λένε "εσύ δεν είσαι σαν κιεμάς, άρα είσαι τρελός".
05-04-2019, 21:17 #237
Φίλε αρχικά να σου πω ότι δεν σε κρίνω. Δικαίωμα σου να ζεις όπως εσύ επιθυμείς.
Υπάρχουν όμως λογικά σφάλματα στο περιεχόμενο των απαντήσεων σου.
Ο Χριστός δεν είναι θεάνθρωπος επειδή απλά δεν είχε ερωτική επαφή. Η υπόσταση του ως Θεάνθρωπος έχει πολύ βαθύτερα αίτια. Αλλιώς με τη δική σου λογική, όποιος είναι παρθένος θα εξυψώνεται πνευματικά σε όμοια επίπεδα. Θα γίνεται και ο ίδιος Θεός.
Παρατηρώ ότι συνειδητά αποφεύγεις να αναφέρεις ότι η σεξουαλική απελευθέρωση είναι κάτι σχετικά πρόσφατο. Μόλις σχεδόν μισό αιώνα. Όλες οι γραφές και το Ευαγγέλιο γράφτηκαν σε εποχές με τελείως διαφορετικό κοινωνικό πλαίσιο. Σε εποχές που όχι μόνο το σεξ εκτός γάμου θεωρούταν αμαρτία αλλά ακόμα και οι γυναικεία περίοδος θεωρείτο ως κάτι βρώμικο. Και πίστεψε με ακόμα και σήμερα υπάρχουν ιεράρχες που αποτρέπουν ακόμα και νέες κοπέλες από το να προσκυνήσουν μια εικόνα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Και στο λέω από πολύ προσωπική πείρα αυτό.
Αν όλα αυτά τα δεις με ψυχραιμία, καταλαβαίνεις εύκολα πως όλο αυτό το αρκετά αναχρονιστικό πλαίσιο εκπορεύεται από μια (πολύ) παλαιότερη ηθική και κοινωνική αντίληψη. Μια παλιότερη εποχή.
Αν όμως όλα αυτά τα δεις ως κανόνες που ισχύουν και σήμερα - αδυνατώντας να καταλάβεις το ισχύον πλαίσιο της εποχής τους - τότε θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα λογικής. Ένα τεράστιο λογικό σφάλμα.
Χωρίς να θέλω να σε κρίνω, επιθυμώ να αναφέρω τα παρακάτω σχετικά με σένα.
Αναφέρεις σε ένα άλλο θέμα ότι έχεις κακοποιηθεί σε παιδική ηλικία. Καθώς και άλλες λεπτομέρειες που σε εμπόδισαν από το να είσαι πιο ανοιχτός με το άλλο φύλο.
Για μένα είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι έχεις μπλοκάρει όχι μόνο σεξουαλικά αλλά σε ευρύτερο επίπεδο σε σχέση με το άλλο φύλο. Έχεις λοιπόν τις ακόλουθες επιλογές. Να το αποδεχτείς και να προχωρήσεις σε αντιμετώπιση με τη βοήθεια ειδικού, βοηθώντας τον εαυτό σου να αποκτήσει καλλίτερη ποιότητα ζωής. Η άλλη επιλογή είναι αυτή που διάλεξες, να επιλέγεις να θεωρείς ότι η στάση σου ως προς το σεξ και τις σχέσεις είναι γνώρισμα πνευματικότητας.
Θα επαναλάβω ότι ο Χριστός, ο Βούδας και όποιος άλλος θέλεις να αναφέρεις, δεν έχουν φτάσει στα πνευματικά μέτρα που αναφέρεις απλά εξαιτίας της παρθενίας και της αγαμίας. Όχι φίλε μου. Δεν υπάρχει καμία επίσημη απόδειξη για αυτό από κανένα επιστημονικό οργανισμό. Το αντίθετο συμβαίνει.
Η άρνηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να κατανοήσουμε και να επιλύσουμε το όποιο πρόβλημα.
Θεωρώ ότι έχεις οχυρωθεί πίσω από το κάλυμμα της πνευματικότητας. Αυτό σου δίνει μια ανακούφιση ώστε να αντέξεις να πορευθείς στο συγκεκριμένο συμπεριφορικό μοτίβο, το οποίο σε κατά βάθος ούτε και σένα σου αρέσει. Αυτό όμως που δεν είσαι πρόθυμος να καταλάβεις είναι πως αυτή η προσέγγιση σε κρατάει να ζεις με ένα άλυτο πρόβλημα. Αν αυτό θέλεις τότε εγώ δεν θα σου φέρω αντίσταση.
Απλά θα επαναλάβω ότι είναι τουλάχιστον φαιδρό να θεωρεί κανείς ότι η αποχή από το σεξ σε εξυψώνει εξορισμού πνευματικά.
Και να ξεκαθαρίσω κάτι.
Εγώ δεν λέω ότι είναι υγειές το να έχει κάποιος καθημερινά διαφορετικό σεξουαλικό σύντροφο. Γιατί και αυτό ψυχοπαθολογία δείχνει. Το λέω αυτό γιατί αναφέρεις ότι σήμερα η κοινωνία έχει θεοποιήσει το σεξ. Εγώ θα έλεγα ότι σήμερα, με την επιστημονική γνώση σε πολλαπλά επίπεδα, το σεξ έχει πλέον μπει στη σωστή του διάσταση. Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι η σωστή ενημέρωση για το σεξ. Ειδικά στην Ελλάδα η σεξουαλική αγωγή δυστυχώς εξαντλείται στην χρήση πληροφοριών πορνογραφικού περιεχομένου.
Αν θεωρείς ότι το σχόλιο μου σε προσβάλλει ή σε θίγει σε βαθμό μη ανεκτό, παρακαλώ πολύ να μου το πεις και θα σου ζητήσω συγγνώμη. Παράλληλα θα διαγράψω το μήνυμα."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
05-04-2019, 21:20 #238VagggGuestΜα όπου και να κοιτάξεις σήμερα και όπου και αν στρέψεις τα ματια και τα αυτιά σου για σέξ θα ακουσεις, ο 20 αιώνας ήταν ο αιώνας της σεξουαλικής απελευθέρωσης, δλδ να τα κάνουμε όλα δίχως όρια και βέβαια αυτό προχώρησε στο απόλυτο ξεγύμνωμα της γυναίκας και στην κατάταξής της ως αντικείμενο σεξουαλικού πόθου, μετά βγήκαν και όλα τα άλλα στην φόρα και ζητούν δικαιώματα και ελευθερίες κλπ. Εδώ βλέπεις κοριτσάκια 13-15 χρονών χωρίς ρούχα το καλοκαίρι στους δρόμους , δεν υπάρχει, τι να λέμε τωρα.
05-04-2019, 22:16 #239
05-04-2019, 22:34 #240
Μα είναι φανερό πως τους υποτιμάς.
Λες "όσοι έχουν κάνει υπέρβαση και τα χουν ξεπεράσει" άρα όσοι δεν τα χουν ξεπεράσει και θέλουν ακόμα σεξ, δεν έχουν κάνει υπέρβαση.
Λες "ο κόσμος δεν μπορεί να ξεπεράσει το ζωικό ένστικτο της αναπαραγωγής"
Είναι ολοφάνερο από τα μνμ σου πως θεωρείς ανώτερους ανθρώπους όσους δεν κάνουν σεξ και επιφανειακούς, πεζούς , μη πνευματικούς κτλ όσους κάνουν.
Για τα παραδείγματα που φέρνεις (Χριστό, Βούδα κτλ) τι να πω; Τι σχέση έχουν με την συζήτηση; Πρώτον είναι πρόσωπα που ελάχιστα ιστορικά στοιχεία γνωρίζουμε για την ζωή τους πέρα από αυτό που προβάλλουν οι ίδιες οι θρησκείες που εκπροσωπούν. Δεύτερον αν δεχτούμε τις θρησκείες...αυτοί δεν ήταν άνθρωποι...οπότε τι συζητάμε ακριβώς;;;;;