Ομοφυλοφιλια και εκκλησια - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 18 FirstFirst ... 715161718 LastLast
Results 241 to 255 of 260
    Banned
    συμφορμιτη Eagle guy αυτο που αναφερεις για την "υπερβαση των ζωικων ενστικτων της αναπαραγωγης" οπου οντως υπαρχει και ειναι η εμπρακτη δυαφορα ανθρωπου απο ζωο το εχεις λιγο παρεξηγησει! αυτο εννοειτε ως το οτι ο ανθρωπος μπορει να κανει σεξ και να το απολαμβανει χωρις σκοπο αναπαραγωγης! αυτη ειναι η εννοια του,αρα δεν εναι του να μην κανεις σεξ αλλα του να κανεις!
    Οσο για τα θεωλογικα ζητηματα ουδεπωτες υπηρξε καποια εντολη του Χριστου μεσω των εαυγελλιων προς τα ζητηματα τα συζητουμενα διοτις πολυ απλα δεν υπηρχαν τετοιες ασχολειες οσο σημερα αλλα κι για τον απλο λογο οτι εκεινα τα χρονια δεν υπηρχαν οι ηθικοι φραγμοι οπου υπαρχουν σημερα!
    Οπως κι για αλλα ζητουμενα η εκκλησια κανει τις δικες της ερμηνιες οπου μεσα απο τις χιλιαδες των χρονων εξεληξεις των κοινωνιων προσπαθει να επιβηωσει σαν ενας ζωντας οργανησμος! αφου εκκλησια θεωρειτε ο καθε ανθρωπος ,ο καθε πιστος με τις οποιες αδυναμιες του! ετι λοιπον εκκλησια πρεπει να ειναι ολοι οι ανθρωποι ολων των μορφων ολων των φιλων! και ολων των ιδιετεροτητων! αυτο που ελεγε ο Χριστος και ειναι συγουρο ειναι να αγαπαμε τον πλησιον μας με τις οποιες αδυναμιες του και τις οποοες ιδιετερωτητες του!
    Στο κατα Ματθεων , ο Χριστος κατηγορειτε απο τους τωτε Φαρησεους διοτις εκανε παρεα συνεχως με τους τελονες (δλδη με τους μαυραγορητες, παρανομους και χρηστες αλκοολ και ουσιων) ,επισης ειχε διπλα του συνεχως την Μαγδαλινη μια ***** της εποχης! η απαντηση του Κυριου ηταν οτι προτημα να κανει παρεα με ανθρωπους οπου εχουν γνωση του οτι ειναι αμαρτωλοι και δεν συγκρηνουν ουτες επικρινουν τους συνανθρωπους τους για τις αμαρτιες τους! Καλο θα ειναι λοιπον ,οσοι μηλουν σχετικα με πιστη και με αμαρτιες να κοιταξουν την δικη τους αμαρτολη ζωη! ,ναμην λιδορουν και επικρινουν τους διπλα τους διοτις αυτο ο Χριστος συνεχως το αναφερε ως εσχατον αμαρτημα! εκτως εαν νομιζετε οτι δεν ειστε αρκετα αμαρτολοι εσεις! τωτες ΣΥΓΝΩΜΗ!

Senior Member
    GoldenM όχι, το μήνυμά σου δε με προσβάλλει. Εγώ όμως είπα ότι η δική μου στάση προς το σεξ δε δείχνει πνευματικότητα γιατί δεν έκανα προσπάθεια για αυτήν, έτσι γεννήθηκα. Αλλά τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες έχω κόψει τον αυνανισμό. Αλλοι όμως κάνουν προσπάθεια να περιορίσουν τη σεξουαλικότητά τους και μπράβο τους!
    Και αυτό που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες είναι σεξουαλική εμμονή και όχι απελευθέρωση. Αυτό λοιπόν που έγραψα στο άλλο θέμα δεν είναι ότι κακοποιήθηκα μικρός, έγραψα ότι ΝΟΜΙΣΑ πως κακοποιήθηκα γιατί είχα τη σύγχρονη αντίληψη για το σεξ, ότι είναι πολύ σημαντικό και ότι όποιος δεν το θέλει πρέπει να είναι άρρωστος και να το ψάξει. Ε λοιπόν, το έψαξα και απέκτησα ψυχολογικά!
    Vaggg αυτό λέω κιεγώ, υπάρχει μια λύσσα για σεξ από όλα τα ΜΜΕ! Ο μεγαλύτερος φόβος των νεαρών αντρών είναι μην τους πουν κακούς ή άπειρους στο σεξ! Ο μεγαλύτερος φόβος των νέων γυναικών είναι μην τις πουν ξενέρωτες! Δε μας λέει κανείς όμως γιατί στις "απελευθερωμένες" σεξουαλικά χώρες υπάρχει τρομερό δημογραφικό και εκατομμύρια άτομα έχουν κατάθλιψη και αυτοκτονούν. Μήπως το σεξ τελικά δεν είναι το νόημα της ζωής?

Vaggg
    Guest
    Το θέμα έχει ξεφύγει τελείως. Άλλο είναι το αρχικό θέμα και έχουμε πάει αλλού γ' αλλου. Για να απαντήσω λοιπόν στο αρχικό θέμα, η εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως πράξη και την κατατάσσει ως αμαρτία και κώλυμα ιεροσυνης. Αυτοί είναι οι κανόνες της εκκλησίας από την εποχή του Χριστού και των αποστόλων και ο ίδιος ο Χριστός είχε πει στους φαρισαιους "Ουκ ανεγνωτε ότι ο ποιήσας απ' αρχην αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους;" (Ματθ. 19:6) και ο απόστολος Παύλος μιλά για τους αρσενοκοιται δλδ τους ομοφυλόφιλους και καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Αυτή είναι η θέση της ορθοδόξου πίστεως. Από εκεί και πέρα καθένας έχει το αυτεξούσιο, ότι θέλει καθένας ας κάνει για τον εαυτόν του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaggg View Post
    Το θέμα έχει ξεφύγει τελείως. Άλλο είναι το αρχικό θέμα και έχουμε πάει αλλού γ' αλλου. Για να απαντήσω λοιπόν στο αρχικό θέμα, η εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως πράξη και την κατατάσσει ως αμαρτία και κώλυμα ιεροσυνης. Αυτοί είναι οι κανόνες της εκκλησίας από την εποχή του Χριστού και των αποστόλων και ο ίδιος ο Χριστός είχε πει στους φαρισαιους "Ουκ ανεγνωτε ότι ο ποιήσας απ' αρχην αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους;" (Ματθ. 19:6) και ο απόστολος Παύλος μιλά για τους αρσενοκοιται δλδ τους ομοφυλόφιλους και καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. Αυτή είναι η θέση της ορθοδόξου πίστεως. Από εκεί και πέρα καθένας έχει το αυτεξούσιο, ότι θέλει καθένας ας κάνει για τον εαυτόν του.
    Όντως αυτό είναι το μήνυμα της εκκλησίας.

Όμως όπως είπαμε ΑΛΛΟ πίστη και ΑΛΛΟ γνώση.

Και η πίστη ΔΕΝ είναι γνώση!!!

Αλήθεια δεν βλέπεις την αντίφαση; Στην πραγματικότητα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν με αυτό το σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο Χριστός λες να μην το ήξερε αυτό ως Θεός που είναι; Τι πιστεύεις ότι ξέφυγε από την προσοχή του αυτή η λεπτομέρεια; Μήπως δεν συμβαίνει αυτό, αλλά η συγκεκριμένη άποψη αντικατοπτρίζει την κοινωνιολογική πραγματικότητα της εποχής που έζησε και έδρασε ο Χριστός;

Και για να ξεκαθαρίσω την άποψη μου, υπερασπίζομαι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων. Ασφαλώς και της εκκλησιαστικής άποψης. Όμως θεωρώ υποχρεωτικό η γνώμη του καθενός να φιλτράρεται πέρα από την "φυτεμένη" πίστη και στην εμπεριστατωμένη γνώση.
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Vaggg
    Guest
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Όντως αυτό είναι το μήνυμα της εκκλησίας.

Όμως όπως είπαμε ΑΛΛΟ πίστη και ΑΛΛΟ γνώση.

Και η πίστη ΔΕΝ είναι γνώση!!!

Αλήθεια δεν βλέπεις την αντίφαση; Στην πραγματικότητα υπάρχουν άτομα που γεννήθηκαν με αυτό το σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο Χριστός λες να μην το ήξερε αυτό ως Θεός που είναι; Τι πιστεύεις ότι ξέφυγε από την προσοχή του αυτή η λεπτομέρεια; Μήπως δεν συμβαίνει αυτό, αλλά η συγκεκριμένη άποψη αντικατοπτρίζει την κοινωνιολογική πραγματικότητα της εποχής που έζησε και έδρασε ο Χριστός;

Και για να ξεκαθαρίσω την άποψη μου, υπερασπίζομαι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων. Ασφαλώς και της εκκλησιαστικής άποψης. Όμως θεωρώ υποχρεωτικό η γνώμη του καθενός να φιλτράρεται πέρα από την "φυτεμένη" πίστη και στην εμπεριστατωμένη γνώση.
    Και οι άγιοι αναφέρουν την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία και οι άγιοι είναι η εν Χριστώ εκκλησία και οι εκφραστές του θελήματος του. Ο Θεός ξέρει τα πάντα αλλά μην πάμε εκεί γιατί είναι άνευ τέλους συζήτηση και εκτός θέματος. Το πρόβλημα μας σήμερα ως κοινωνία είναι ότι θέλουμε το άσπρο να το κάνουμε μαύρο και αντίστροφα για να τα ταιριαξουμε στα πάθη και στις αδυναμίες μας. Κανείς δε μας εμποδίζει να αμαρτανουμε όσο θέλουμε και όποτε θέλουμε. Ουτε μας υποχρεώνει ο Θεός να τον ακολουθούμε αν δεν θέλουμε, αλλά μην θέλουμε να φέρουμε τον Θεό στα μέτρα μας.

Senior Member
    Και οι άγιοι αναφέρουν την ομοφυλοφιλία ως αμαρτία και οι άγιοι είναι η εν Χριστώ εκκλησία και οι εκφραστές του θελήματος του. Ο Θεός ξέρει τα πάντα αλλά μην πάμε εκεί γιατί είναι άνευ τέλους συζήτηση και εκτός θέματος. Το πρόβλημα μας σήμερα ως κοινωνία είναι ότι θέλουμε το άσπρο να το κάνουμε μαύρο και αντίστροφα για να τα ταιριαξουμε στα πάθη και στις αδυναμίες μας. Κανείς δε μας εμποδίζει να αμαρτανουμε όσο θέλουμε και όποτε θέλουμε. Ουτε μας υποχρεώνει ο Θεός να τον ακολουθούμε αν δεν θέλουμε, αλλά μην θέλουμε να φέρουμε τον Θεό στα μέτρα μας.
    Ακόμα και αυτό που αναφέρεις είναι πίστη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ!!!

Και να με συγχωρέσεις αλλά δεν είναι αδυναμία να θέλεις να κάνεις σεξ. Υγεία είναι.

Επίσης και οι Άγιοι κατατάχθηκαν από την εκκλησία ως Άγιοι με βάση την πίστη. Όχι με θεμελιωμένη γνώση.

Είναι θεμιτό να εκφράζει άποψη η εκκλησία. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό το απλό πράγμα που σου λέω σε αρκετά μηνύματα. Ότι η άποψη της Εκκλησίας βασίζεται σε πίστη η οποία θεμελιώνεται με βάση το παράδειγμα της ζωής και της διδασκαλίας του Χριστού, σε μια εποχή με εντελώς διαφορετικά κοινωνικά, πολιτικά και επιστημονικά κριτήρια. Είναι λοιπόν πίστη, την οποία την αποδέχεσαι ή όχι. Αλλά σε καμία περίπτωση γνώση.
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    GoldenM όντως η πίστη δεν είναι γνώση. Αλλά η γνώμη που έχουν οι περισσότεροι σήμερα για το σεξ, ούτε αυτή είναι γνώση. Είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας από ΜΜΕ, ταινίες, ποπ είδωλα, περιοδικά, τηλεοπτικές σειρές κλπ. Όταν λέω ότι έχει θεοποιηθεί (και επιμένω σ'αυτό) αυτό ακριβώς εννοώ. Και στην τελική, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αφήστε τα "κορόιδα" της εκκλησίας να στερούνται το σεξ και κάντε εσείς όσο θέλετε. Την ώρα του θανάτου θα φανεί ποιος είχε δίκιο (αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί- είτε το πιστεύεις είτε όχι)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    GoldenM όντως η πίστη δεν είναι γνώση. Αλλά η γνώμη που έχουν οι περισσότεροι σήμερα για το σεξ, ούτε αυτή είναι γνώση. Είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας από ΜΜΕ, ταινίες, ποπ είδωλα, περιοδικά, τηλεοπτικές σειρές κλπ. Όταν λέω ότι έχει θεοποιηθεί (και επιμένω σ'αυτό) αυτό ακριβώς εννοώ. Και στην τελική, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αφήστε τα "κορόιδα" της εκκλησίας να στερούνται το σεξ και κάντε εσείς όσο θέλετε. Την ώρα του θανάτου θα φανεί ποιος είχε δίκιο (αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί- είτε το πιστεύεις είτε όχι)
    Μη βάζεις λόγια στο στόμα μου. Δεν μίλησα για "κορόιδα" πουθενά.

Η γνώμη που εξέφρασα είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι άνθρωποι που έχουν τόσο επικριτική άποψη απέναντι σε ανθρώπους που κοινωνικοποιούνται, ερωτεύονται, δημιουργούν σχέσεις ή έχουν απλά περιστασιακές εμπειρίες, είναι η προσπάθεια τους να καλύψουν δικές τους δυσλειτουργίες σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο.

Η κοινή γνώμη για το σεξ φίλε δεν έχει να κάνει με καμία πλύση εγκεφάλου. Απλά οι εποχές άλλαξαν. Οι άνθρωποι εκφράζουν ανοιχτά αυτό που νοιώθουν, και αν θες τη γνώμη μου κάνουν πολύ καλά. Σε προγενέστερους χρόνους οι άνθρωποι ένοιωθαν ενοχές και ντροπή για κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και αυτό συνέβαινε επειδή οι κοινωνικές νόρμες δεν επέτρεπαν την ανοιχτή έκφραση της ερωτικής επιθυμίας.

Τώρα κάτι τελευταίο.

Το θέμα της πίστης και άλλων υπαρξιακών θεωρήσεων έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με το κάθε άτομο ξεχωριστά. Είναι λοιπόν μια απόλυτα προσωπική στάση.

Προσωπικά πιστεύω πολύ στο Θεό. Και έχω βιώσει θαύμα και ο ίδιος. Το λέω και το εννοώ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΘΕΟ!!!

Ξέρεις όμως τι δεν μπορώ να αποδεχτώ; Το στενόμυαλο και κοντόφθαλμο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και συμπεριφέρεται ο κλήρος, τόσο σε αρχιερατικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των απλών κληρικών.

Ο Χριστός δεν είναι Λοχαγός που σε τιμωρεί κατά την επιθεώρηση της Παρασκευής. Και η συγκεκριμένη τιμωριτική οδός που επιλέγουν οι εκκλησιαστικοί ταγοί στην ερμηνεία του τρόπου ζωής, δείχνει ακριβώς το πόσο παρωχημένοι και εκτός τόπου και χρόνου είναι.

Ο Χριστός είναι αγάπη. Ο Χριστός είναι χαρά. Ο Χριστός είναι ελπίδα και φως. Ο Χριστός, για εκείνους που τον πιστεύουν είναι η λύση και η απάντηση σε κάθε μεγάλο θέμα που τους απασχολεί. Όχι τιμωρός. Ο Χριστός είναι οικτίρμον και φιλεύσπλαχνος.

Και για να μιλάμε με ακρίβεια, ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι αμαρτία.

Αμαρτία στα Ελληνικά σημαίνει αποτυχία. Δεν σημαίνει τιμωρία. Ο πιστός λοιπόν που δεν θα σωθεί, δεν είναι ότι θα τιμωρηθεί από τον Θεό. Αλλά ο ίδιος θα έχει αποτύχει να τον προσεγγίσει.

Ο ισχυρισμός ότι "την ώρα του θανάτου θα φανεί ποιος είχε δίκιο" είναι εσφαλμένος κατά τη γνώμη μου. Δεν ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας φίλε. Αν θεωρείς ότι ο "ευνουχισμός" θα σε οδηγήσει στον παράδεισο και όλοι εμείς θα χαθούμε και θα τιμωρηθούμε, εμένα προσωπικά μου δείχνει πόσο πολύ προσπαθείς να βρεις στην πίστη ένα αποκούμπι ώστε να καλύψεις άλλα θέματα που σε βασανίζουν.

Η επίλυση των ψυχολογικών θεμάτων μέσω της ψυχοθεραπείας είναι μια εργασία πολύ δύσκολή και πολλές φορές επίπονη. Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουν όλοι. Αν λοιπόν για αυτούς που δεν τα καταφέρνουν με ψυχοθεραπεία ή δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν, τότε ναι η προσέγγιση της εκκλησίας ως ένα μέσο που σώζει τους υπάκουους στο ιερατείο και τιμωρεί τους άλλους μπορεί να αποτελέσει μια "λύση".
    Last edited by GoldenM; 07-04-2019 at 13:07.

Senior Member
    Ναι, ο Χριστός είναι χαρά! Χαρά όμως δεν είναι οι ηδονές της σάρκας. Υπάρχει και η Θεία χαρά (δεν την έχω πετύχει εγώ ακόμα, μην κοροιδευόμαστε). Και όντως, δεν είπες για κορόιδα αλλά ο τρόπος που γράφεις δείχνει ότι θεωρείς όσους πιστεύουν στην Εκκλησία ή όσους για ιδεολογικούς λόγυς απέχουν από το σεξ προβληματικούς. Εγώ δεν είπα ότι έχω πετύχει κάτι ανώτερο απέχοντας από σεξ-αυνανισμό κλπ, απλά κάνω μια προσπάθεια. Άλλοι όμως έχουν πετύχει. Δηλαδή η όσία Μαρία η Αιγυπτία (ένα παράδειγμα από τα πολλά) δεν είχε χαρά επειδή ήταν στην έρημο και δεν έκανε σεξ? Μόνη της διάλεξε να σταματήσει την πορνεία που έκανε και να γίνει ασκήτρια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ. Και όχι, δεν είμαστε απελευθερωμένη κοινωνία, είμαστε σεξουαλικοποιημένη κοινωνία. Φυσικά δε ζητάω να γυρίσουμε στο Μεσαίωνα όσον αφορά στις αντιλήψεις περί σεξ. Μια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ δε μπορούμε να βρούμε?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Ναι, ο Χριστός είναι χαρά! Χαρά όμως δεν είναι οι ηδονές της σάρκας. Υπάρχει και η Θεία χαρά (δεν την έχω πετύχει εγώ ακόμα, μην κοροιδευόμαστε). Και όντως, δεν είπες για κορόιδα αλλά ο τρόπος που γράφεις δείχνει ότι θεωρείς όσους πιστεύουν στην Εκκλησία ή όσους για ιδεολογικούς λόγυς απέχουν από το σεξ προβληματικούς. Εγώ δεν είπα ότι έχω πετύχει κάτι ανώτερο απέχοντας από σεξ-αυνανισμό κλπ, απλά κάνω μια προσπάθεια. Άλλοι όμως έχουν πετύχει. Δηλαδή η όσία Μαρία η Αιγυπτία (ένα παράδειγμα από τα πολλά) δεν είχε χαρά επειδή ήταν στην έρημο και δεν έκανε σεξ? Μόνη της διάλεξε να σταματήσει την πορνεία που έκανε και να γίνει ασκήτρια. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΧΑΡΑ. Και όχι, δεν είμαστε απελευθερωμένη κοινωνία, είμαστε σεξουαλικοποιημένη κοινωνία. Φυσικά δε ζητάω να γυρίσουμε στο Μεσαίωνα όσον αφορά στις αντιλήψεις περί σεξ. Μια ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ δε μπορούμε να βρούμε?
    Χαρά είναι ΚΑΙ οι ηδονές της σάρκας!!! Δεν είμαστε εξαϋλωμένοι, δεν είμαστε άγγελοι στον ουρανό. Έχουμε και σώμα. Και όποιος το αρνείται μάλλον υποκρίνεται.

Συνεχίζεις να ερμηνεύεις όσα έχω αναφέρει με διαφορετικό τρόπο.

Είπα πως είναι άλλο να είναι συνειδητή επιλογή η αποχή από το σεξ, ακόμα και από τα εγκόσμια, όπου εκεί σέβομαι απόλυτα τη συγκεκριμένη θέση. Είναι όμως διαφορετικό να χρησιμοποιείται η όποια ιδεολογία ως χαλί το οποίο θα κρύψει τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα υπάρχουν. Προσωπικά δεν κοροϊδεύω κανέναν συνάνθρωπο μου για το πρόβλημα του. Και εγώ ταλαιπωρήθηκα από κρίσεις πανικού. Απλά καυτηριάζω την υποκριτική συμπεριφορά να βαφτίζω μια δυσλειτουργία μας ως μέσω επίτευξης πνευματικότητας, ενώ θα μπορούσαμε να δώσουμε αγώνα ώστε με τη βοήθεια ενός ειδικού να την αντιμετωπίσουμε και να τη ξεπεράσουμε.

Νομίζω ότι έχει διαφορά.

Ότι το σεξ πουλάει και χρησιμοποιείται ως μέσο δημιουργίας χρηματικών πόρων από συγκεκριμένες βιομηχανίες και ΜΜΕ είναι πραγματικότητα που δεν παραβλέπετε.

Το σεξ είναι μια ανάγκη που υπήρχε διαχρονικά ανά τους αιώνες. Απλά οι κοινωνίες δεν ήταν έτοιμες να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. Σήμερα πλέον δεν υπάρχουν τέτοιου είδους θέματα. Οπότε ναι σίγουρα μιλάμε για κοινωνική αλλαγή και σεξουαλική απελευθέρωση. Δεν επιβλήθηκε το σεξ σε κανέναν. Και σε προγενέστερες εποχές οι άνθρωποι έκαναν σεξ. Απλά δεν τολμούσαν να μιλήσουν για αυτό.

Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της ισορροπίας. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να εκφραστούν σεξουαλικά με ένα μόνο σύντροφο αλλά έχουν την ανάγκη για καινούργιους παρτενέρ συνεχώς.

Έχω ξαναπεί ότι το σεξ δεν σε καταξιώνει. Ούτε φυσικά σε καταδικάζει. Η σεξουαλική απελευθέρωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον δεν θεωρούμε - και ορθά πράττουμε φυσικά - ως αμαρτωλό/ανέντιμο/ανώμαλο/βρώμικο/άρρωστο/δαιμονισμένο τον άνθρωπο που επιθυμεί να κάνει σεξ. Ναι φίλε μου. Αυτό είναι απελευθέρωση και εξέλιξη. Και είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτή την εποχή και όχι δύο αιώνες πίσω.

Vaggg
    Guest
    Ακόμα και αυτό που αναφέρεις είναι πίστη. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΗ!!!

Και να με συγχωρέσεις αλλά δεν είναι αδυναμία να θέλεις να κάνεις σεξ. Υγεία είναι.

Επίσης και οι Άγιοι κατατάχθηκαν από την εκκλησία ως Άγιοι με βάση την πίστη. Όχι με θεμελιωμένη γνώση.

Είναι θεμιτό να εκφράζει άποψη η εκκλησία. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό το απλό πράγμα που σου λέω σε αρκετά μηνύματα. Ότι η άποψη της Εκκλησίας βασίζεται σε πίστη η οποία θεμελιώνεται με βάση το παράδειγμα της ζωής και της διδασκαλίας του Χριστού, σε μια εποχή με εντελώς διαφορετικά κοινωνικά, πολιτικά και επιστημονικά κριτήρια. Είναι λοιπόν πίστη, την οποία την αποδέχεσαι ή όχι. Αλλά σε καμία περίπτωση γνώση.
    Δεν μπορώ να καταλάβω που έχεις σκαλώσει, η ορθόδοξη πίστη απορρίπτει την ομοφυλοφιλία ως μη ευλογημένη πράξη σωστά? Ως εκ τούτου η εκκλησία απορρίπτει την ομοφυλοφιλία και αυτό δεν αλλάζει γιατί αν αλλάξει δεν θα είναι η ίδια πίστη αλλά κάτι άλλο. Μιλάμε καθαρα για την θέση τής εκκλησίας και της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως αποκλειστικά

Senior Member
    Δεν μπορώ να καταλάβω που έχεις σκαλώσει, η ορθόδοξη πίστη απορρίπτει την ομοφυλοφιλία ως μη ευλογημένη πράξη σωστά? Ως εκ τούτου η εκκλησία απορρίπτει την ομοφυλοφιλία και αυτό δεν αλλάζει γιατί αν αλλάξει δεν θα είναι η ίδια πίστη αλλά κάτι άλλο. Μιλάμε καθαρα για την θέση τής εκκλησίας και της ορθοδόξου χριστιανικής πίστεως αποκλειστικά
    Λοιπόν πραγματικά δεν ξέρω πως να εκφράσω πλέον πιο απλά αυτό που λέω σε αυτό το θέμα, σε τόσα μηνύματα μέχρι τώρα.

Οι πεποιθήσεις της εκκλησίας έχουν διαμορφωθεί με βάση την ηθική που επικράτησε την εποχή της ζωής του Χριστού. Ουδείς μπορεί να ξέρει ποιο θα ήταν το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού αν είχε ζήσει στην εποχή μας. Αυτό είναι διάχυτο σε πολλά θέματα για τα οποία παίρνει θέση η εκκλησία ανά τους αιώνες. Εκφράζει γνώμη δηλαδή με βάση τη πίστη και όχι τη γνώση.

Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα;

Άνθρωποι οι οποίοι υπέφεραν από ψυχολογικές/ψυχιατρικές διαταραχές, σε προγενέστερους χρόνους η εκκλησία τους χαρακτήριζε ως δαιμονισμένους. Άνθρωποι λοιπόν που υπέφεραν από σχιζοφρένεια, κατάθλιψη και οτιδήποτε άλλο παρόμοιας φύσης, αποκόπτονταν από τις κοινωνίες ως δαιμονισμένοι, έχοντας επιπλέον της ασθένειας τους να αντιμετωπίσουν και το στίγμα αυτό που τόσο εύκολα τους απέδιδε η εκκλησιαστική προσέγγιση.

Ευτυχώς φίλε μου οι εποχές άλλαξαν. Τέλειωσαν τα ψέματα και οι αναχρονιστικοί αφορισμοί. Αν τώρα κάποιοι επιμένουν να αρνούνται την πραγματικότητα, τι να γίνει; Να γυρίσουμε 200 χρόνια πίσω; Δεν γίνεται αυτό φίλε.

Senior Member
    Λοιπόν πραγματικά δεν ξέρω πως να εκφράσω πλέον πιο απλά αυτό που λέω σε αυτό το θέμα, σε τόσα μηνύματα μέχρι τώρα.

Οι πεποιθήσεις της εκκλησίας έχουν διαμορφωθεί με βάση την ηθική που επικράτησε την εποχή της ζωής του Χριστού. Ουδείς μπορεί να ξέρει ποιο θα ήταν το μήνυμα της διδασκαλίας του Χριστού αν είχε ζήσει στην εποχή μας. Αυτό είναι διάχυτο σε πολλά θέματα για τα οποία παίρνει θέση η εκκλησία ανά τους αιώνες. Εκφράζει γνώμη δηλαδή με βάση τη πίστη και όχι τη γνώση.

Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα;

Άνθρωποι οι οποίοι υπέφεραν από ψυχολογικές/ψυχιατρικές διαταραχές, σε προγενέστερους χρόνους η εκκλησία τους χαρακτήριζε ως δαιμονισμένους. Άνθρωποι λοιπόν που υπέφεραν από σχιζοφρένεια, κατάθλιψη και οτιδήποτε άλλο παρόμοιας φύσης, αποκόπτονταν από τις κοινωνίες ως δαιμονισμένοι, έχοντας επιπλέον της ασθένειας τους να αντιμετωπίσουν και το στίγμα αυτό που τόσο εύκολα τους απέδιδε η εκκλησιαστική προσέγγιση.

Ευτυχώς φίλε μου οι εποχές άλλαξαν. Τέλειωσαν τα ψέματα και οι αναχρονιστικοί αφορισμοί. Αν τώρα κάποιοι επιμένουν να αρνούνται την πραγματικότητα, τι να γίνει; Να γυρίσουμε 200 χρόνια πίσω; Δεν γίνεται αυτό φίλε.
    Golden m.εδω φίλε μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.αλλο πράγμα η σχιζοφρένεια και οι ψυχολογικές παθήσεις κι άλλο πράγμα ο δαιμονισμος..
    Ο δαιμονισμος δυστυχώς υπήρχε υπάρχει και μάλλον θα συνεχίζει να υπάρχει πολύ κακώς που μπερδεύουμε αυτά τα δύο μεταξύ τους...
    Οι δαιμονισμένοι χρειάζονται τον ιερά για να γίνουν καλά..οι ψυχολογικά ασθενείς χρειάζονται τους γιατρούς..και εδώ να πω ότι και οι ιερείς δεν προχωράνε κατευθείαν στον εξορκισμό εάν πρώτιστος δεν διαγνωστη από πολλούς ιερείς εάν ο εκάστοτε ασθενείς χρειάζεται γιατρό η ιερέα...
    Έχουν κάποια κριτήρια οι ιερείς για να πουν ότι οκ θέλει εξορκισμό ο ασθενείς..και δεν το αποφασίζει ένας μόνο ιερέας τον εξετάζουν τουλάχιστον δύο Τρεις ιερείς και αν αποφασίσουν από κοινού ότι είναι δαιμονισμενος ο Χ ασθενείς τοτες μόνο προχωράνε σε εξορκισμό..
    Και κάποια κριτήρια από αυτά είναι τα εξεις ρωτάνε στο δαιμονισμενο πχ για κάποιον άνθρωπο που υποτίθεται ότι ο δαιμονισμενος δεν τον ξέρει και τον βλέπει για πρώτη φορά ..συνήθως οι δαιμονισμένοι ξέρουν πράγματα για τους άλλους που δεν τους έχουν δει ποτέ στη ζωή τους...αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος που πάσχει από σχιζοφρένεια.ουτε κάποιος που έχει ψυχολογικά προβλήματα... κατάθλιψη άγχος κτλ κτλ.
    Δηλαδή αν με δει εμένα κάποιος δαιμονισμενος που δεν γνωριζόμαστε καθόλου..μπορεί να με ρωτήσει για πράγματα που είχαν γίνει 20 χρόνια πριν..η για πρόσωπα.
    Η να αναφέρουν καταστάσεις απτής οποίες είχα πληγωθη πολύ..δεν νομίζω ότι ένας σχιζοφρενεις να έχει τη δύναμη να γνωρίζει το παρελθόν κάποιου τέλειος αγνώστου ανθρώπου..
    Επισεις μιλάνε ακαταλαβιστικες γλωσσες και όχι μόνο.
    Συνήθως μιλάνε τα πολύ αρχαία εβραϊκά που δεν είναι εύκολο κάποιος να ξέρει ειδικά στης μέρες μας.
    Επίσης έχουν την ικανότητα να μιλάνε ανάποδα τη γλώσσα..
    Έχουν τεράστια μυϊκή δύναμη..(καλά σε αυτό θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι απτή ψυχολογική παθησει..οκ αλλά δεν είναι μόνο αυτό..έχω αναφέρει αλλά πόσα χαρακτηριστικά)
    Και προ πάντων δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να έρχονται έστω και σε οπτική επαφή με αγιασμό/αγίασμα.οπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι καίγονται.
    Από κει και πέρα ότι άνθρωποι που έπασχαν από ψυχολογικα προβληματα οι κοινωνία τους έβαζε στο περιθώριο ναι σύμφωνο απόλυτα.
    Εδώ αν κάποιος άνδρας ήταν υπογονιμος η έπασχε από στυτική δυσλειτουργία τον χλευάζαν ολοι ως ανίκανο και τον δείχνανε με το δάκτυλο..

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Golden m.εδω φίλε μου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.αλλο πράγμα η σχιζοφρένεια και οι ψυχολογικές παθήσεις κι άλλο πράγμα ο δαιμονισμος..
    Ο δαιμονισμος δυστυχώς υπήρχε υπάρχει και μάλλον θα συνεχίζει να υπάρχει πολύ κακώς που μπερδεύουμε αυτά τα δύο μεταξύ τους...
    Οι δαιμονισμένοι χρειάζονται τον ιερά για να γίνουν καλά..οι ψυχολογικά ασθενείς χρειάζονται τους γιατρούς..και εδώ να πω ότι και οι ιερείς δεν προχωράνε κατευθείαν στον εξορκισμό εάν πρώτιστος δεν διαγνωστη από πολλούς ιερείς εάν ο εκάστοτε ασθενείς χρειάζεται γιατρό η ιερέα...
    Έχουν κάποια κριτήρια οι ιερείς για να πουν ότι οκ θέλει εξορκισμό ο ασθενείς..και δεν το αποφασίζει ένας μόνο ιερέας τον εξετάζουν τουλάχιστον δύο Τρεις ιερείς και αν αποφασίσουν από κοινού ότι είναι δαιμονισμενος ο Χ ασθενείς τοτες μόνο προχωράνε σε εξορκισμό..
    Και κάποια κριτήρια από αυτά είναι τα εξεις ρωτάνε στο δαιμονισμενο πχ για κάποιον άνθρωπο που υποτίθεται ότι ο δαιμονισμενος δεν τον ξέρει και τον βλέπει για πρώτη φορά ..συνήθως οι δαιμονισμένοι ξέρουν πράγματα για τους άλλους που δεν τους έχουν δει ποτέ στη ζωή τους...αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος που πάσχει από σχιζοφρένεια.ουτε κάποιος που έχει ψυχολογικά προβλήματα... κατάθλιψη άγχος κτλ κτλ.
    Δηλαδή αν με δει εμένα κάποιος δαιμονισμενος που δεν γνωριζόμαστε καθόλου..μπορεί να με ρωτήσει για πράγματα που είχαν γίνει 20 χρόνια πριν..η για πρόσωπα.
    Η να αναφέρουν καταστάσεις απτής οποίες είχα πληγωθη πολύ..δεν νομίζω ότι ένας σχιζοφρενεις να έχει τη δύναμη να γνωρίζει το παρελθόν κάποιου τέλειος αγνώστου ανθρώπου..
    Επισεις μιλάνε ακαταλαβιστικες γλωσσες και όχι μόνο.
    Συνήθως μιλάνε τα πολύ αρχαία εβραϊκά που δεν είναι εύκολο κάποιος να ξέρει ειδικά στης μέρες μας.
    Επίσης έχουν την ικανότητα να μιλάνε ανάποδα τη γλώσσα..
    Έχουν τεράστια μυϊκή δύναμη..(καλά σε αυτό θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι απτή ψυχολογική παθησει..οκ αλλά δεν είναι μόνο αυτό..έχω αναφέρει αλλά πόσα χαρακτηριστικά)
    Και προ πάντων δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να έρχονται έστω και σε οπτική επαφή με αγιασμό/αγίασμα.οπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι καίγονται.
    Από κει και πέρα ότι άνθρωποι που έπασχαν από ψυχολογικα προβληματα οι κοινωνία τους έβαζε στο περιθώριο ναι σύμφωνο απόλυτα.
    Εδώ αν κάποιος άνδρας ήταν υπογονιμος η έπασχε από στυτική δυσλειτουργία τον χλευάζαν ολοι ως ανίκανο και τον δείχνανε με το δάκτυλο..
    Καλησπέρα Γιώργο.

Υπάρχει περίπτωση κοπέλας 17 χρονών με βαριά κατάθλιψη στο χωριό από όπου κατάγομαι (το περιστατικό ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου).

Λοιπόν το κοριτσάκι δεν είχε καμία διάθεση ούτε να πάει στο σχολείο της (τότε 14 ετών). Την είχαν πάει σε διάφορους γιατρούς μέχρι που ένας παθολόγος πρότεινε στη μητέρα της να επισκεφτούν ψυχίατρο γιατί η κοπέλα μάλλον πάσχει από κατάθλιψη.

Να σημειώσω ότι με τη συγκεκριμένη οικογένεια μας συνδέει φιλική σχέση.

Ο πνευματικός των γονέων του κοριτσιού τους απάντησε ότι είναι δαιμόνιο και δεν πρέπει να δει το κορίτσι ιατρός γιατί δεν θα της προσφέρει τίποτα αλλά θα την κάνει χειρότερα. Παράλληλα είπε πως οι ψυχολόγοι είναι άσχετοι γιατί δεν ξέρουν πραγματικά από ψυχή.

Το κοριτσάκι ταλαιπωρήθηκε πολύ. Άσε το στίγμα από το να σε σχολιάζει μια μικρή κοινωνία ως "δαιμονισμένη". Αφού παιδεύτηκε πάρα πολύ, μετά από 8 με 9 μήνες αποφάσισαν να παν σε ψυχίατρο γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Της έδωσε αγωγή και ζήτησε να κάνει το κορίτσι ψυχοθεραπεία.

Την μεν αγωγή της την έδιναν οι γονείς. Την ψυχοθεραπεία; ΟΧΙ!!! Βλέπεις οι ψυχολόγοι δεν ξέρουν από ψυχή....

Το αποτέλεσμα τρία χρόνια μετά, το κορίτσι ακόμα έχει πρόβλημα. Σταμάτησε το σχολείο στη πρώτη Λυκείου. Δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι. Ενώ ακόμα τώρα το διαβάζουν. Ο δε "πνευματικός" λέει ότι όντως είχε δίκιο ότι οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα και είναι η προσευχή η μόνη λύση.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Η θρησκεία πολλές φορές κάνει εγκλήματα όταν εκφράζει λόγο για θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα της. Και ειδικά σε παλαιότερα χρόνια είχε μεγάλη επιρροή. Όπως επίσης εξακολουθεί να έχει επιρροή σε χωριά.

Δεν μου αρέσουν οι ζηλωτές Γιώργο. Οι φανατικοί, που αδυνατούν να δουν τη πραγματικότητα.

Αν κάποιος (δεν αναφέρομαι σε σένα φυσικά) αδυνατεί να καταλάβει ότι οι κοινωνίες εξελίσσονται και δεν είναι δυνατόν να θεμελιώνουμε πρότυπα και συμπεριφορές μιας άλλης εποχής, τότε έχουμε πρόβλημα. Εγώ πουθενά δεν είπα πως η έκλυτη ζωή είναι κάτι ορθό. Είπα όμως πως δεν γίνεται να θεωρούμε στο 2019 το σεξ αμαρτία. Μη τρελαθούμε δηλαδή. Γιατί η εκκλησία εκτός από την ομοφυλοφιλία, και το σεξ εκτός γάμου το θεωρεί πορνεία και ως εκ τούτου αμάρτημα. Δεν είναι παράλογο;

Η πίστη είναι για να δώσει ελπίδα στον άνθρωπο. Για να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του θανάτου. Για το πέρασμα από το ενθάδε στο επέκεινα. Όχι για να βάζει ηθικά standard και ταμπέλες πάνω στη ζωή των ανθρώπων.

Πριν πολλά χρόνια, όταν και εξομολογήθηκα για πρώτη φορά, ξέρεις τι μου είπε ο πνευματικός μου; Μου είπε: "Προτιμώ έναν μη θρησκευόμενο ο οποίος σκέφτεται και ξέρει γιατί δεν είναι εκκλησιαστικά σε εγρήσγορσή, από έναν θρησκόληπτο που θα έρθει εδώ να μετατοπίσει την προσωπική ευθύνη της ζωής του στον πνευματικό - χωρίς σκέψη, χωρίς προσπάθεια".

Μπορείς να βρεις στο youtube ομιλίες του Ανδρέα Κονάνου, όπου μιλάει για εμπειρίες από εξομολόγηση.

Ο Θεός μας έδωσε λογική Γιώργο και ως άνθρωποι οφείλουμε να τη χρησιμοποιούμε (ξανά δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά - απλά επειδή συζητάμε μαζί) όχι να αναμασάμε τετριμμένα και ξεπερασμένα από τον χρόνο στερεότυπα.

Senior Member
    Καλησπέρα Γιώργο.

Υπάρχει περίπτωση κοπέλας 17 χρονών με βαριά κατάθλιψη στο χωριό από όπου κατάγομαι (το περιστατικό ξεκίνησε πριν 3 χρόνια περίπου).

Λοιπόν το κοριτσάκι δεν είχε καμία διάθεση ούτε να πάει στο σχολείο της (τότε 14 ετών). Την είχαν πάει σε διάφορους γιατρούς μέχρι που ένας παθολόγος πρότεινε στη μητέρα της να επισκεφτούν ψυχίατρο γιατί η κοπέλα μάλλον πάσχει από κατάθλιψη.

Να σημειώσω ότι με τη συγκεκριμένη οικογένεια μας συνδέει φιλική σχέση.

Ο πνευματικός των γονέων του κοριτσιού τους απάντησε ότι είναι δαιμόνιο και δεν πρέπει να δει το κορίτσι ιατρός γιατί δεν θα της προσφέρει τίποτα αλλά θα την κάνει χειρότερα. Παράλληλα είπε πως οι ψυχολόγοι είναι άσχετοι γιατί δεν ξέρουν πραγματικά από ψυχή.

Το κοριτσάκι ταλαιπωρήθηκε πολύ. Άσε το στίγμα από το να σε σχολιάζει μια μικρή κοινωνία ως "δαιμονισμένη". Αφού παιδεύτηκε πάρα πολύ, μετά από 8 με 9 μήνες αποφάσισαν να παν σε ψυχίατρο γιατί δεν γινόταν αλλιώς. Της έδωσε αγωγή και ζήτησε να κάνει το κορίτσι ψυχοθεραπεία.

Την μεν αγωγή της την έδιναν οι γονείς. Την ψυχοθεραπεία; ΟΧΙ!!! Βλέπεις οι ψυχολόγοι δεν ξέρουν από ψυχή....

Το αποτέλεσμα τρία χρόνια μετά, το κορίτσι ακόμα έχει πρόβλημα. Σταμάτησε το σχολείο στη πρώτη Λυκείου. Δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι. Ενώ ακόμα τώρα το διαβάζουν. Ο δε "πνευματικός" λέει ότι όντως είχε δίκιο ότι οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα και είναι η προσευχή η μόνη λύση.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Η θρησκεία πολλές φορές κάνει εγκλήματα όταν εκφράζει λόγο για θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα της. Και ειδικά σε παλαιότερα χρόνια είχε μεγάλη επιρροή. Όπως επίσης εξακολουθεί να έχει επιρροή σε χωριά.

Δεν μου αρέσουν οι ζηλωτές Γιώργο. Οι φανατικοί, που αδυνατούν να δουν τη πραγματικότητα.

Αν κάποιος (δεν αναφέρομαι σε σένα φυσικά) αδυνατεί να καταλάβει ότι οι κοινωνίες εξελίσσονται και δεν είναι δυνατόν να θεμελιώνουμε πρότυπα και συμπεριφορές μιας άλλης εποχής, τότε έχουμε πρόβλημα. Εγώ πουθενά δεν είπα πως η έκλυτη ζωή είναι κάτι ορθό. Είπα όμως πως δεν γίνεται να θεωρούμε στο 2019 το σεξ αμαρτία. Μη τρελαθούμε δηλαδή. Γιατί η εκκλησία εκτός από την ομοφυλοφιλία, και το σεξ εκτός γάμου το θεωρεί πορνεία και ως εκ τούτου αμάρτημα. Δεν είναι παράλογο;

Η πίστη είναι για να δώσει ελπίδα στον άνθρωπο. Για να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής και του θανάτου. Για το πέρασμα από το ενθάδε στο επέκεινα. Όχι για να βάζει ηθικά standard και ταμπέλες πάνω στη ζωή των ανθρώπων.

Πριν πολλά χρόνια, όταν και εξομολογήθηκα για πρώτη φορά, ξέρεις τι μου είπε ο πνευματικός μου; Μου είπε: "Προτιμώ έναν μη θρησκευόμενο ο οποίος σκέφτεται και ξέρει γιατί δεν είναι εκκλησιαστικά σε εγρήσγορσή, από έναν θρησκόληπτο που θα έρθει εδώ να μετατοπίσει την προσωπική ευθύνη της ζωής του στον πνευματικό - χωρίς σκέψη, χωρίς προσπάθεια".

Μπορείς να βρεις στο youtube ομιλίες του Ανδρέα Κονάνου, όπου μιλάει για εμπειρίες από εξομολόγηση.

Ο Θεός μας έδωσε λογική Γιώργο και ως άνθρωποι οφείλουμε να τη χρησιμοποιούμε (ξανά δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά - απλά επειδή συζητάμε μαζί) όχι να αναμασάμε τετριμμένα και ξεπερασμένα από τον χρόνο στερεότυπα.
    Αγαπητέ φίλε golden...δυστυχώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λες..δυστυχώς ...όπως υπάρχουν και ιερείς που είναι ρατσιστές και προσωπικά έχω δει..
    Το ότι έγινε αυτό το περιστατικό στο χωριό δεν σημαίνει ότι ο εξορκισμός δεν υπάρχει η ότι είναι προπαγάνδα η ότι είναι κάτι που είναι μέσα στο μυαλό των παπάδων..είναι μια πραγματικότητα δυστυχώς...
    Προσωπικά είχα μια εμπειρία με μια ξαδέρφη μου τοτές ήταν 19-20 ετών η οποία είχε αρρωστήσει.έλεγε ασυναρτησίες λυποθημουσε όταν άκουγε κάποιες συγκεκριμένες λέξεις. και μια μερα κατέβασε το παντελόνι της προκαλοντας το μπαμπά της..τοτες ο μπαμπάς της την έπιασε και την πήγε στο ψυχίατρο υποθέτοντας ότι η κόρη του έπαθε ψυχολογικά...ο ψυχίατρος εδώ θεραπεία η οποία δεν οδήγησε πουθενά ..την πήγε και σε ψυχολόγο και σε άλλο ψυχίατρο και τελσοπαντων να μην τα πολυλογο όλα αυτά δεν είχαν οδηγήσει πουθενά η κοπέλα ήταν σε μαύρα χάλια..και μια μέρα ένας παπάς είδε το θείο μου να κλαίει τον ρώτησε τη έχει και αυτός του τα είπε όλα..και του λέει φέρε τη κοπέλα σε εμένα να της διαβάσω μόνο μια ευχή.
    Καμιά φορά δεν ξέρεις ότι είναι αδύνατο για τον άνθρωπο είναι δυνατόν για το θεο..ο θείος μου και η θεία μου είπαν δεν χάνουμε και τίποτα.και έτσι την πήγαν στο πάτερ...ο πατερ μόλις είδε της μίλησε..κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγενει καλά..την διάβασε όπως είπε.και είπε να την πάνε και την άλλη μέρα και την πηγανε..αυτό έγινε περίπου για μια εβδομάδα με δέκα μέρες...η κοπέλα μέρα με τη μέρα που τη διαβαζε ο πάτερ αισθανόταν και καλύτερα...έγινε καλά..και ευτηχως δεν θυμόταν τίποτα από όσα είχαν γίνει..σήμερα είναι παντρεμένοι και έχει δύο υπέροχα παιδάκια και είναι υπέρ ευτηχησμενη..θέλω να πω ότι δυστυχώς στην περίπτωση της γνωστής σου μάλλον κάναν λάθος και το θέμα ήταν ιατρικό...δεν λέω ότι δεν υπάρχουν οι ασθενείς όπως η σχιζοφρένεια η τα υπόλοιπα ψυχολογικά..απλά λέω ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες... τέλος πάντων σεβομε την άποψη σου..απλώς ήθελα να διατυπώσω και εγώ τη δική μου άποψη και εμπειρία πάνω στο θέμα...δύο τέτοιες περιπτώσεις μου έτυχαν με γνωστές..
    Α και μην νομίζεις σε κάποια θέματα και εγώ τα έχω πάρει με παπάδες...γιατί μερικοί όντως λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι....μέχρι και ρατσιστικές ομιλίες κάνουν μέσα στην εκκλησία ..ειμουν μάρτυρας μια μέρα σε τέτοια ομιλία και μου ήρθε να κεράσω..

Page 17 of 18 FirstFirst ... 715161718 LastLast