Results 46 to 60 of 260
Thread: Ομοφυλοφιλια και εκκλησια
-
27-03-2019, 13:55 #46
ο Θεος δεν μας θελει ευτυχισμενους ή δυστυχισμενους... Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν καταθλιψη! ο Θεος θελει την σωτηρια της ψυχης μας...! Θελει να επιλεξουμε αυτον, αντι να επιλεξουμε τον δρομο της αμαρτιας και των παθων μας! Επισης, ειναι λιγο ουτοπικο να λες οτι αυτος ο ανθρωπος θα πρεπει να καταλαβει... Να καταλαβει δηλαδη οτι το δικο του ονειρο δεν μπορει να πραγματοποιηθει, επειδη εσυ εχεις αλλα ονειρα παρα φυσην?
επισης, αυτην την στιγμη εχεις ποσταρει σε μια ονοτητα που ο τιτλος της λεει ομοφυλοφιλια και εκκλησια, και οχι ας πουμε ομοφυλοφιλια απλα... επισης, κανεις ενα λαθος... αν ολες οι γυναικες του κοσμου ηταν μοχανες, τοτε θα ειχαμε τεραστιο προβλημα στην διαιωνιση τους ειδους, ετσι δεν ειναι? Απλα μην ερμηνευεις τα λογια οπως σε συμφερουν.. Αυτες οι γυναικες αποφασισαν να αποφυγουν τον σαρκικο αμαρτημα και να αφιερωσουν ολοι τους την ζωη στον Θεο, και κυριολαχτικα αυτο κανουν.. κλεινονται σε ενα μοναστηρι και το μονο που θελουν ειναι η σωτηρια τους και προσεχονται, και για τον εξω κοσμο αλλα και για αυτους... και κανουν αγωνα.. καποιοι μοναχοι ή μοναχες νηστευουν αυστηρα, που δεν τρωνε γευματα ή παραλειπουν γευματα...και δεν μπορεις να μου λες μετα εσυ, οτι ο σκοπος του ανθρωπου δεν ειναι και η αναπαραγωγη... αν ο θεος, ηθελε μονο να σωθουμε θα εκανε μονο ανθρωπους ενος φυλου.. Αλλα προσεξε εκανε τον Αδαμ και την Ευα... Αυτο τι σημαινει? Επιθυμει να μας βλεπει ενωμενους ανα δυο ζευγη αντιθετου φυλου, οπου θα συμπορευομαστε και θα αγωνιζομαστε για την σωτηρια μας και θα ζουμε με το θελημα του!
- 27-03-2019, 14:16 #47
αν εσυ λες οτι εγω τα βλεπω οπως με συμφερουν τοτε θα σου πω το ιδιο. συνεχιζεις τα ιδια να λες επειδη αυτα εχεις στο μυαλο σου. επειδη ομως και ολοι γυρω σου εχουν ενα μυαλο ασε τους αν σου περισσευει σεβασμος να εχουν αυτα που κατανοουν στο μυαλο τους και μην προαπαθεις να τους επιβαλλεις αυτα που εχεις εσυ στο μυαλο σου. δεν συνεχιζω μαζι σου συζητηση γιατι δεν υπαρχει εστω ενα μικρο νοημα να λες τα δικα σου και εγω τα δικα μου να τα βλεπει ο κοσμος και να λεει αυτοι απλα λενε ο καθενας τα δικα του. οτι και να πεις απο εδω και περα δικο σου θεμα δεν με αφορα καθολου.
27-03-2019, 15:22 #48
Αυτή είναι η επίσημη άποψη της εκκλησίας....????απλά ρωτάω δεν ξέρω...
Προσωπική μου γνώμη..γονιός που κακοποίη τα παιδιά του είτε με ξυλοδαρμό είτε σεξουαλικά..είναι εκατό φορές πιο αμαρτωλός από έναν γκέι που δεν βιάζει η δεν κακοποίη ...διότι μπορεί να κάνει σεξ με άνδρα αλλά είναι θέληση και τον δύο και είναι και οι δύο ενήλικες..
Όχι ότι και οι γονείς δεν συγχωρούνται..είπαμε ο θεός όλα τα συγχωρη με την προϋπόθεση να έχει μετάνιωση κάποιος πραγματικά...και όχι να παίζει θέατρο...
27-03-2019, 15:36 #49
https://www.koinoniaorthodoxias.org/...ra-amartimata/
εγω βρηκα αυτο και απαντα στο ερωτημα σου, οτι δεν υπαρχει διακριση σε μικρα και μεγαλα....και το μικρο αμαρτημα και το μεγαλο ειναι και παρεμενει αμαρτημα... απλα καποιους τους αρεσει να δικαιολογουνται, να λενε οτι δεν εκανα τιποτα κακο, δεν σκοτωσα, απλα ειμαι ομοφυλοφιλος/η...
27-03-2019, 15:37 #50
Ποιος είπε ότι ένας γκέι δεν μπορεί να πιστεύει και να κάνει το θέλημα του Θεού???ξέρω όχι προσωπικά αλλά ξέρω ένα σορό γκέι που κάνουν αγαθουργιες..και ο διπλανός του που είναι στραιτ για να μην πω φανατικός άνδρας.γυρναω τη πλάτη του όταν του ζητάνε ένα κομμάτι ψωμί η μία τυρόπιτα..αλλά είπαμε αυτός θα πάει στο παράδεισο γιατί πρώτον είναι χριστιανός και δεύτερον πάει με γυναίκα..άσχετα όταν νευριάζει βρίζει Χριστό Παναγία.και άμα του δωθεί η ευκαιρία θα απατήσει κι όλας και μετά θα το παίζει καλώς οικογενειάρχης.....έχω ακούσει γκέι να σώζει μια γυναίκα από βιασμό τα έβαλε με το βιαστή που κρατούσε και μαχαίρι...και όμως ρίσκαρε τη ζωή του..και την έσωσε...εμείς οι στραιτ τι θα λέγαμε??τι με νοιάζει εμένα..δεν τρελάθηκα να πάω να τα βάλω με κάποιον που κρατάει μαχαίρι...
Επισεις ένα σορό γκέι διάσημοι με περιουσία χωρίς απογόνους όλα τα άφησαν σε φτωχές οικογένειες και σε ιδρύματα για τα ορφανά.δεν λέω ότι οι στραιτ δεν κάνουν το θέλημα του Θεού..λέω όμως ότι δεν έχει σχέση με τη σεξουαλική προτίμηση..
27-03-2019, 15:41 #51
μα αυτα που σε ειπα, δεν ειναι τα πραγματα που πιστευω εγω, ειναι η αποψη της ορθοδοξιας! απλα συμμεριζομαι αυτην την αποψη και συμφωνω και επ'αυξανω! δεν προσπαθησα να σου επιβαλλω τιποτα, απλα προσπαθησα να σου δειξω τον ορθο τροπος σκεψης! και εν τελη εγω δεν καθομαι να τα γραφω διοτι εχω τιποτα μαζι σου που εισαι λεσβια, ειδικα στα πορνο μου αρεσει πολυ η θεα δυο λεσβιων! εν τουτοις, το να λες δεν με αφορα, θα επρεπε ισως να κατσεις να ακουσεις γιατι ειναι παρα φυσην και γιατι η εκκλησια το θεωρει ως αμαρτημα!
27-03-2019, 15:45 #52
Φίλε Μένιο σαφώς και όλα τα αμάρτημα μικρά και μεγάλα είναι αμαρτήματα...αλλά άλλο είναι κάποιος να αμαρτάνει αυνανιζοντας που αυτό όλοι το κάνουμε..
Και άλλο είναι κάποιος να ασελγη στη κόρη του..
Και άλλο είναι να είναι ομοφυλόφιλος..
Πιστεύεις ότι και τα τρία είναι το ίδιο σε βαθμό αμαρτίας????
Ποιον από όλους θα συγχωρούσες πιο εύκολα αν εισουν θεός..?????απάντησε μου όμως ειλικρινά
27-03-2019, 15:46 #53
ειπαμε φιλε μου ομως οτι δεν ξερουμε ο θεος πως θα μας κρινει σωστα? αρα δεν ξερουμε αν ενας γκει, επειδη εκανε ελεημοσυνες οτι θα παει στον παραδεισο, ουτε ξερουμε οτι ο στρειτ που εκανε γαμο με γυναικα αλλα εβριζε θα παει στην κολλαση... υπαρχουν χιλαδες πραγματα που ο θεος θα κρινει στον καθενα....
27-03-2019, 15:49 #54
θα συχωρουσα αυτον που θα μετανιωνε πραγματικα και θα ελεγε συνεχεια συγχωρεσε με θεε μου.. και ας ηταν ασελγεια εις την κορην του.. βλεπεις ο θεος δεν κανει διακρισεις.. και στην τελικη, αν κανενας δεν μετανιωνε και δεν ειχα ας πουμε αλλες πραξεις, τοτε δεν θα επρεπε να τους στειλω και τους τρεις εις την κολαση? υπαρχη κολαση για τους λιγοτερο αμαρτολους ή για τους περισσοτερους? ιδια δεν ειναι? η διακριση προφανως αποτελει δικο μας μετρο συγκρισης
27-03-2019, 16:53 #55
Originally Posted by menis_64;1039321[B
Όταν λέω μικρότερη αμαρτία η μεγαλύτερη δεν εννοώ ότι θα πάνε στη κόλαση αλλά ελαφρότερη κόλαση...
Εννοώ ότι επειδή η αμαρτία τους είναι τόσο μικρή που δεν αξίζει κάποιος να το λάβει υπόψη θα πάει στο παράδεισο...όπως ο αυνανισμός..όπως το πορνό εννοώ να βλέπει κάποιος..
Όπως που λέμε μεταξύ μας οι φίλοι...άντε ρε Μαλ....κα
Αεί γάμ....σου ρε μα.....και κάτι τέτοια...τώρα δεν μου έρχονται αλλά παραδείγματα..
27-03-2019, 16:55 #56
Άρα υπάρχει ελπίδα για όλους ...
Ακόμα και για μένα...
27-03-2019, 18:55 #57
Για όλους φίλε η ελπίδα υπάρχει.. Ο Θεός αυτό θέλει να σωθούμε και όχι να τιμωρηθουμε αιώνια εις την κόλαση.. Θυμάσαι που μαζί με τον Χριστό είχαν σταυρωθει και δύο ληστές; ο ένας εξ αυτών την τελευταία στιγμή είπε μνησθητι μου κύριε εν την βασιλεία σου, και πήρε αφέση αμαρτιών. Δεν υπάρχουν διακρίσεις, ο Θεός είναι Δίκαιος Κριτής και Μεγα το Έλεος του
27-03-2019, 21:02 #58
Μπράβο ρε Μένιο.χερομε που το ακουω αυτό...άρα μπορούν να σωθούν όλοι ανεξαιρέτως χρώματος ύψους κιλών και θρησκειών..διότι ο θεός είναι δίκαιος πατέρας..όπως ένας πατέρας δεν ξεχωρίζει τα παιδιά του και τα αγαπάει όλα ανεξαιρέτως..το ίδιο κάνει και ο θεός στους ανθρώπους...αυτό ήθελα να ακούσω..εύγε..
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την επικοδομικη συζήτηση..
Ήταν απτής λίγες φορές στο φόρουμ.που ευχαριστήθηκα ανταλλαγή απόψεων...θα χαρώ να τα ξανά πούμε...εις το επανιδείν λοιπόν..
27-03-2019, 22:08 #59
28-03-2019, 00:06 #60