Ομοφυλοφιλια και εκκλησια - Page 12
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 12 of 18 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast
Results 166 to 180 of 260
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Να σαι καλά Γιώργο
    Να που μπορούν να γίνονται και κουβέντες κι όταν διαφωνούμε :)
    Εννοείται πάντα μπορούνε να γίνονται κουβέντες...απλά χρειάζεται να επιχειρηματολογουμαι σε αυτά που λέμε.
    Και οι δύο αντίθετες θέσεις πάλι συζήτηση είναι ....

Vaggg
    Guest
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Καλέ μου φίλε,

Κάνεις ένα λάθος στο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις το θέμα κατά την άποψη μου.

Η χριστιανική πίστη είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι πίστη. Πίστη λοιπόν και όχι γνώση.

Το να επιλέγει ένας άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του με βάση την χριστιανική πίστη και χριστιανική ηθική είναι απόλυτα σεβαστό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του.

Το να επιβάλλεται όμως σε μια ολόκληρη κοινωνία η συγκεκριμένη χριστιανική ηθική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από πίστη - όχι από γνώση, ως τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε είδους θέμα είναι απόλυτα εσφαλμένο.

Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.

Είμαι άντρας, ετεροφυλόφιλος 35 ετών.

Σκέφτομαι όμως ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος ή αν κάποια στιγμή κάνω ένα παιδί με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό, θα επιθυμούσα η κοινωνία στην οποία ζω να μην είναι επικριτική και προκατειλημμένη εναντίων μου εξαιτίας αυτής της σεξουαλικής μου επιλογής.

Επιπρόσθετα, αν και σέβομαι το δικαίωμα σου να έχεις μια άλλη γνώμη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης σε κάποια άτομα. Φυσικά πιστεύω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί την μειοψηφία των περιπτώσεων εκδήλωσης ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων.

Αναφέρεις ότι είναι μόδα να έχει πάει κάποιος με πολλές γυναίκες ή ακόμα και με ιερόδουλες. Διαφωνώ στο χαρακτηρισμό που αποδίδεις, αναφορικά με τη μόδα.

Άλλωστε πως μπορείς να ξέρεις με πόσες γυναίκες έχω πάει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος; Δεν το γράφει στο μέτωπο μας. Ομοίως και για τις γυναίκες.

Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας είναι ένα ιερό δικαίωμα που δεν δικαιούται ουδείς να στερήσει από κάποιον άλλον. Εκτός και αν μιλάμε για εκμετάλλευση και κακοποίηση άλλων ανθρώπων-ομάδων (παιδιά, κτηνοβασία, νεκροφιλία, βιασμός και ου το καθεξής).
    ----Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.----

Ναι μεν να προστατευουμε τις μειονότητες αλλά όταν ειναι κατι που ΔΕΝ μας προκαλεί πρόβλημα ή είναι εχθρικό προς τις πεποιθήσεις-θέσεις-πιστεύω μας και γενικά δεν θα μας δημιουργησει μεγάλα προβλήματα στην ζωή και την καθημερινότητα μας. Ας πούμε και οι σατανιστές μειονότητα είναι αλλά δεν είναι για προστασία φυσικά.

----Η χριστιανική πίστη είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι πίστη. Πίστη λοιπόν και όχι γνώση.----

Η πίστη είναι γνώση αλλά δεν είναι επιστημονική κατά την φυσικομαθηματική κλπ έννοια της λέξης

----Το να επιλέγει ένας άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του με βάση την χριστιανική πίστη και χριστιανική ηθική είναι απόλυτα σεβαστό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του----

Οπως και όλων των θρησκειών και των άθεων είναι επίσης δικαίωμα να ζουν αυτό που πιστεύουν οτι θέλουν, αλλά χωρίς να προσβάλλουν την δημόσια αιδώ κούτε να προκαλούν του άλλους, ελευθερία υπάρχει μέχρι εκεί που παραβιάζεις την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου, άλλωστε ιδιωτικά κάνει καθένας ότι γουστάρει .

----Το να επιβάλλεται όμως σε μια ολόκληρη κοινωνία η συγκεκριμένη χριστιανική ηθική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από πίστη - όχι από γνώση, ως τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε είδους θέμα είναι απόλυτα εσφαλμένο.----

Δεν πιστεύω οτι επιβάλλεται πουθενά καμία άποψη, ναι μεν διδάσκεται ή εκφράζεται αλλά κανείς δεν υποχρεώνεται να την ακολούθηση, ισα-ισα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και έχει αποδυναμωθεί τραγικά και αυτό φαίνεται στις εκκλησίες, ολοι είναι άνω των 60 ετών και κανείς νέος δεν πατά πλέον πλην μερικών. Η διοικούσα εκκλησία δεν έχει δύναμη πλέον, πάνε τα παλιά πριν 20-30 χρόνια.
    Εκτός αυτού πάντα κάποιος θα επιβάλλετε στην κοινωνία έτσι είναι ο κόσμος τι να κάνουμε?

----Σκέφτομαι όμως ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος ή αν κάποια στιγμή κάνω ένα παιδί με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό, θα επιθυμούσα η κοινωνία στην οποία ζω να μην είναι επικριτική και προκατειλημμένη εναντίων μου εξαιτίας αυτής της σεξουαλικής μου επιλογής.----

Αν έιχα παιδί που έτεινε προς τα εκει θα μιλούσα μαζί του και θα το λύναμε το θέμα.

----Επιπρόσθετα, αν και σέβομαι το δικαίωμα σου να έχεις μια άλλη γνώμη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης σε κάποια άτομα. Φυσικά πιστεύω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί την μειοψηφία των περιπτώσεων εκδήλωσης ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων. ----

Η αποψή μου παραμένει η ίδια διότι επιστημονικά δεν εχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, και δεν εννοώ τις διάφορες σκόρπιες έρευνες και μεμονωμένες μελέτες ιδρυμάτων-ερευνητών κλπ αλλά συλλογική αποδεκτή απο ΟΛΟΥΣ απάντηση απο όλην την επιστημονική κοινότητα, αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.

----Αναφέρεις ότι είναι μόδα να έχει πάει κάποιος με πολλές γυναίκες ή ακόμα και με ιερόδουλες. Διαφωνώ στο χαρακτηρισμό που αποδίδεις, αναφορικά με τη μόδα.----

Ναι η λέξη δεν είναι η κατάλληλη, "καταξίωση" είναι η σωστή, και γενικά όποιος το έχει "κάνει" είναι καταξιωμένος ενώ οι άλλοι είναι φλώροι κλπ.

----Άλλωστε πως μπορείς να ξέρεις με πόσες γυναίκες έχω πάει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος; Δεν το γράφει στο μέτωπο μας. Ομοίως και για τις γυναίκες.----

Δεν το ρώτησα ούτε με ενδιαφέρει αυτό.

----Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας είναι ένα ιερό δικαίωμα που δεν δικαιούται ουδείς να στερήσει από κάποιον άλλον. Εκτός και αν μιλάμε για εκμετάλλευση και κακοποίηση άλλων ανθρώπων-ομάδων (παιδιά, κτηνοβασία, νεκροφιλία, βιασμός και ου το καθεξής).----

Είναι ιερό δικαίωμα το σέξ?, ιερό ναι, είναι, αλλά σαν πράξη δοσίματος του όλου σώματος και του εαυτού μας στον άλλο, δλδ η πλήρης και ΆΝΕΥ περιορισμών παραχώρηση (δόσιμο) μας στον άλλο. Το σέξ δεν είναι "δικαίωμα" με την νομικίστικη έκφραση του όρου αλλά μια έκφραση δοσίματος (για τις γυνάικες ειδικά) και δεσίματος "ψυχή τε και σώματι" στον άλλο απο αγάπη και διάθεση για ένωση και κοινή πορεία στη ζωή ή αντίθετα για πολλούς άλλους απλά μια στυγνή ικανοποίηση της σάρκας μια ηδονή δλδ.
    Η κτηνοβασία δεν εμπίπτει στην κατηγορία της κακοποίησης ούτε σε καμία άλλη εκτός απο εκείνης της διαστροφής.
    Η παιδοφιλία εμπίπτει στην κατηγορία της διαστροφής-κακοποιησης καθώς και η νεκροφιλία

Senior Member
    [QUOTE=Vaggg;1040591]-
    ---Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.----

Ναι μεν να προστατευουμε τις μειονότητες αλλά όταν ειναι κατι που ΔΕΝ μας προκαλεί πρόβλημα ή είναι εχθρικό προς τις πεποιθήσεις-θέσεις-πιστεύω μας και γενικά δεν θα μας δημιουργησει μεγάλα προβλήματα στην ζωή και την καθημερινότητα μας. Ας πούμε και οι σατανιστές μειονότητα είναι αλλά δεν είναι για προστασία φυσικά.
    Φίλε μου, μήπως λιγάκι τα μπερδεύεις;

Με ποιον τρόπο σε ενοχλεί και επηρεάζει τη ζωή σου το δικαίωμα ενός gay ζευγαριού να απολαμβάνει ισοτιμία εντός του κοινωνικού ιστού;

Χρησιμοποιείς ένα ακραίο παράδειγμα. Τον σατανισμό. Ανάμεσα στην μειοψηφία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και της σατανιστικής κοινότητας βλέπεις πολλά κοινά στοιχεία, ώστε να το χρησιμοποιείς ως παράλληλο παράδειγμα;

----Η χριστιανική πίστη είναι αυτό ακριβώς που λέει και η λέξη. Είναι πίστη. Πίστη λοιπόν και όχι γνώση.----

Η πίστη είναι γνώση αλλά δεν είναι επιστημονική κατά την φυσικομαθηματική κλπ έννοια της λέξης
    Άρα συμφωνούμε ότι είναι πίστη και θα παραμένει πίστη (προσωπική πεποίθηση) μέχρι τη στιγμή που θα καταστεί εφικτό να αποδειχτεί η ισχύς του αν λόγο ισχυρισμού ή όχι.

----Το να επιλέγει ένας άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του με βάση την χριστιανική πίστη και χριστιανική ηθική είναι απόλυτα σεβαστό και κατοχυρωμένο δικαίωμα του----

Οπως και όλων των θρησκειών και των άθεων είναι επίσης δικαίωμα να ζουν αυτό που πιστεύουν οτι θέλουν, αλλά χωρίς να προσβάλλουν την δημόσια αιδώ κούτε να προκαλούν του άλλους, ελευθερία υπάρχει μέχρι εκεί που παραβιάζεις την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου, άλλωστε ιδιωτικά κάνει καθένας ότι γουστάρει .
    Το ίδιο λέμε και οι δύο.

----Το να επιβάλλεται όμως σε μια ολόκληρη κοινωνία η συγκεκριμένη χριστιανική ηθική προσέγγιση, η οποία εκπορεύεται από πίστη - όχι από γνώση, ως τρόπος με τον οποίο μια κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε είδους θέμα είναι απόλυτα εσφαλμένο.----

Δεν πιστεύω οτι επιβάλλεται πουθενά καμία άποψη, ναι μεν διδάσκεται ή εκφράζεται αλλά κανείς δεν υποχρεώνεται να την ακολούθηση, ισα-ισα που τα τελευταία 20 χρόνια έχει χαλαρώσει πάρα πολύ και έχει αποδυναμωθεί τραγικά και αυτό φαίνεται στις εκκλησίες, ολοι είναι άνω των 60 ετών και κανείς νέος δεν πατά πλέον πλην μερικών. Η διοικούσα εκκλησία δεν έχει δύναμη πλέον, πάνε τα παλιά πριν 20-30 χρόνια.
    Εκτός αυτού πάντα κάποιος θα επιβάλλετε στην κοινωνία έτσι είναι ο κόσμος τι να κάνουμε?
    Δεν βλέπεις πουθενά να επηρεάζει η εκκλησία την Ελληνική κοινωνία; Από το δημοτικό μέχρι να τελειώσει το λύκειο διδάσκονται θρησκευτικά.

Και αν οι διοίκηση της εκκλησίας δεν έχει την δύναμη που είχε παλιά, οφείλετε στο γεγονός ότι η κοινωνία εξελίσσεται. Την ίδια ώρα ο κλήρος παραμένει στη συντριπτική πλειοψηφία αναχρονιστικός και ανίκανος να πάρει θέση στα μεγάλα κοινωνικά θέματα που ταλανίζουν την χώρα σήμερα.

----Σκέφτομαι όμως ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλος ή αν κάποια στιγμή κάνω ένα παιδί με τέτοιο σεξουαλικό προσανατολισμό, θα επιθυμούσα η κοινωνία στην οποία ζω να μην είναι επικριτική και προκατειλημμένη εναντίων μου εξαιτίας αυτής της σεξουαλικής μου επιλογής.----

Αν έιχα παιδί που έτεινε προς τα εκει θα μιλούσα μαζί του και θα το λύναμε το θέμα.
    Εδώ ρε φίλε με έχεις πραγματικά κάνει να θεωρώ ότι με εμπαίζεις.

Θα έλυνες το θέμα με μια συζήτηση; Τι νομίζεις ότι είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός; Γενικολογίες και αοριστολογίες; Μια φιλοσοφική προσέγγιση;

Πραγματικά δεν έχω τι να πω.

Δηλαδή, με βάση την γνώμη σου οι γονείς όσων είναι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν "μιλήσει" ώστε να "επιλύσουν" το "θέμα" του παιδιού τους;

----Επιπρόσθετα, αν και σέβομαι το δικαίωμα σου να έχεις μια άλλη γνώμη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης σε κάποια άτομα. Φυσικά πιστεύω πως υπάρχουν και περιπτώσεις που η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αλλά θεωρώ ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί την μειοψηφία των περιπτώσεων εκδήλωσης ομοφυλοφιλικών προτιμήσεων. ----

Η αποψή μου παραμένει η ίδια διότι επιστημονικά δεν εχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, και δεν εννοώ τις διάφορες σκόρπιες έρευνες και μεμονωμένες μελέτες ιδρυμάτων-ερευνητών κλπ αλλά συλλογική αποδεκτή απο ΟΛΟΥΣ απάντηση απο όλην την επιστημονική κοινότητα, αυτήν την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει.
    Δηλαδή το DSM5 δεν είναι κατά τη γνώμη σου επιστημονικό εγχειρίδιο;

----Αναφέρεις ότι είναι μόδα να έχει πάει κάποιος με πολλές γυναίκες ή ακόμα και με ιερόδουλες. Διαφωνώ στο χαρακτηρισμό που αποδίδεις, αναφορικά με τη μόδα.----

Ναι η λέξη δεν είναι η κατάλληλη, "καταξίωση" είναι η σωστή, και γενικά όποιος το έχει "κάνει" είναι καταξιωμένος ενώ οι άλλοι είναι φλώροι κλπ.
    Η καταξίωση εξακολουθεί να είναι μια λάθος έκφραση. Δεν μας καταξιώνει το βρακί μας!!! Και ευτυχώς δηλαδή...

----Άλλωστε πως μπορείς να ξέρεις με πόσες γυναίκες έχω πάει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος; Δεν το γράφει στο μέτωπο μας. Ομοίως και για τις γυναίκες.----

Το ανέφερα ως παράδειγμα σε σχέση με το χαρακτηρισμό ότι το σεξ είναι μόδα.

----Η έκφραση της σεξουαλικότητας μας είναι ένα ιερό δικαίωμα που δεν δικαιούται ουδείς να στερήσει από κάποιον άλλον. Εκτός και αν μιλάμε για εκμετάλλευση και κακοποίηση άλλων ανθρώπων-ομάδων (παιδιά, κτηνοβασία, νεκροφιλία, βιασμός και ου το καθεξής).----

Είναι ιερό δικαίωμα το σέξ?, ιερό ναι, είναι, αλλά σαν πράξη δοσίματος του όλου σώματος και του εαυτού μας στον άλλο, δλδ η πλήρης και ΆΝΕΥ περιορισμών παραχώρηση (δόσιμο) μας στον άλλο. Το σέξ δεν είναι "δικαίωμα" με την νομικίστικη έκφραση του όρου αλλά μια έκφραση δοσίματος (για τις γυνάικες ειδικά) και δεσίματος "ψυχή τε και σώματι" στον άλλο απο αγάπη και διάθεση για ένωση και κοινή πορεία στη ζωή ή αντίθετα για πολλούς άλλους απλά μια στυγνή ικανοποίηση της σάρκας μια ηδονή δλδ.
    Φίλε μου,

Το σεξ είναι δικαίωμα από όποια πλευρά και αν το δεις. Ακόμα και από δικονομικής άποψης, υπάρχουν διατάξεις για πράξεις ενάντια της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της δημοσίας αιδούς.

Ακόμα όμως και αν είναι καθαρά μια σαρκική εκτόνωση, γιατί αυτό πρέπει να το χαρακτηρίσουμε αρνητικά; Εφόσον δεν υπάρχει βία και εξαναγκασμός αλλά συναίνεση που είναι το πρόβλημα;

Η κτηνοβασία δεν εμπίπτει στην κατηγορία της κακοποίησης ούτε σε καμία άλλη εκτός απο εκείνης της διαστροφής.
    Η παιδοφιλία εμπίπτει στην κατηγορία της διαστροφής-κακοποιησης καθώς και η νεκροφιλία
    Η κτηνοβασία πλέον θεωρείτε κακοποίηση ζώου και τιμωρείται αναλόγως (κατά 99% - δεν είμαι δικηγόρος, απλά είχα ακούσει μια σχετική συζήτηση)
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    Πώς ακριβώς εννοείς την μετάνοια στην περίπτωση ενός γκει άντρα πχ; Να αποφασίσει πως θα ζει δυστυχής και μόνος χωρίς αυτό που επιθυμεί; Και να σου μιλήσω χύμα...άντε κι αποφάσισε να μην ξανακάνει σεξ (λέμε τώρα) πώς θα γίνει να μην ερεθίζεται στην θέα ενός άντρα;Να ευνουχιστεί; Να καταδικαστεί σε αιώνια μοναξιά; Να βρει καμιά καημένη να της παριστάνει τον άντρα και να ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα; Τι ακριβώς είναι η μετάνοια για έναν γκει; Να ζητήσει συγχώρεση από τον Θεο για ποιο πράγμα ακριβώς; Που γεννήθηκε γκει;;;

Ρατσιστής φυσικά και δεν είναι ο Θεός. Εσείς είστε που μιλάτε εξ ονόματος του!
    Ο γκέι δε θα τιμωρηθεί για το γεγονός ότι του αρέσουν οι άντρες, προς Θεού! Ούτε θα αλλάξει μόνος του τον προσανατολισμο του, ούτε θα σταματήσει να ερεθίζεται με κάποιους από το ίδιο φύλο. Αλλά μπορεί να αποφύγει το σεξ (δεν είναι τίποτα τρομερό αυτό κι ας το έχουμε κάνει το ζήτημα του αιώνα). Στη Βίβλο κάπου λέει το εξής: υπάρχουν αυτοί που τους έκαναν οι άλλοι ευνούχους, αυτοί που γεννήθηκαν ευνούχοι από την κοιλιά της μάνας τους (ασέξουαλ) και αυτοί που ευνούχησαν τον εαυτό τους (άγαμοι) για χάρη του Θεού. Ε ναι λοιπόν, μην το παρουσιάζεις σα να είναι τραγικό, ας μην κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ. Δε θα το μετανιώσει ΟΥΤΕ σε αυτή τη ζωή (δεν είναι πραγματική ανάγκη), ΟΥΤΕ στη μετά θάνατον ζωή! Δες τα δικά μου θέματα και θα καταλάβεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Ο γκέι δε θα τιμωρηθεί για το γεγονός ότι του αρέσουν οι άντρες, προς Θεού! Ούτε θα αλλάξει μόνος του τον προσανατολισμο του, ούτε θα σταματήσει να ερεθίζεται με κάποιους από το ίδιο φύλο. Αλλά μπορεί να αποφύγει το σεξ (δεν είναι τίποτα τρομερό αυτό κι ας το έχουμε κάνει το ζήτημα του αιώνα). Στη Βίβλο κάπου λέει το εξής: υπάρχουν αυτοί που τους έκαναν οι άλλοι ευνούχους, αυτοί που γεννήθηκαν ευνούχοι από την κοιλιά της μάνας τους (ασέξουαλ) και αυτοί που ευνούχησαν τον εαυτό τους (άγαμοι) για χάρη του Θεού. Ε ναι λοιπόν, μην το παρουσιάζεις σα να είναι τραγικό, ας μην κάνει ομοφυλοφιλικό σεξ. Δε θα το μετανιώσει ΟΥΤΕ σε αυτή τη ζωή (δεν είναι πραγματική ανάγκη), ΟΥΤΕ στη μετά θάνατον ζωή! Δες τα δικά μου θέματα και θα καταλάβεις.
    Έχω παρατηρήσει και ΝΟΜΙΖΩ ότι το λέει και ο Φρόυντ
    Οτι άνθρωπος δίχως σεξουαλική ζωή(ανεξάρτητος προτειμησεων) αποκτάει πολλά προβλήματα υγείας.κυριως ψυχολογικά με εξαίρεση φυσικά τους μοναχούς διότι αυτούς τους δίνει ο Θεός δύναμη για να αντέξουν...όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν σεξουαλική ζωή αλλιώς αισθάνονται ένα κενό μέσα τους αισθάνονται ότι κάτι τους λείπει...
    Και ναι είναι τραγικό ένας άνθρωπος να έχει σεξουαλικές ορέξεις και να μην κάνει σεξ.καταπιεζοντας της ορέξεις του θα αποκτήσει αλλά προβλήματα υγείας..και γιατί να το κάνει άλλωστε??
    Εφόσον ο Θεός είναι αγάπη και συγχωρέσει θα το κατανόηση και θα τον συγχωρέσει..αυτή δεν σημενη συγχώρεση???ο Θεός δεν θα βλέπει ότι ο Χ άνθρωπος ταλαιπωρείται και καταπιέζεται???αφού δεν τον ήθελε γκέι ας μην το έπλαθε γκέι.( Ο Θεός να με συγχωρέσει κι όλας που το λέω και έτσι .αλλά έτσι ειναι)

Senior Member
    Το ότι το λέει ο Φρόυντ δεν είναι απόδειξη. Δηλαδή οι άστεγοι, οι καρκινοπαθείς, όσοι ζουν σε ζώνες πολέμου, οι ανάπηροι και άλλοι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα και όχι ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ τύπου "έχω να κάνω σεξ ένα μήνα" θεωρείς ότι έχουν πρόβλημα υγείας επειδή δεν κάνουν σεξ? Ή μήπως νομίζεις ότι τους νοιάζει? Εγώ δεν είχα ποτέ σεξ και ήμουν λειτουργικότατος μέχρι τις μέρες που θεώρησα ότι έχω κακοποιηθεί και γιαυτό δε θέλω σεξ, ήμουν τότε 28 χρονών! Με τη λογική σου έπρεπε να έχω προβλήματα από νωρίτερα! Ξέχασες μήπως γιατί η φύση δημιούργησε το σεξ? Για την αναπαραγωγή! Οι γκέι δεν αναπαράγονται! Επίσης οι νόμοι της έλξης στα ζώα είναι ότι τα αρσενικά κολλάνε στις όμορφες και νεαρές (γιατί τις βλέπουν γόνιμες) και τα θηλυκά πάνε με τους δυνατούς (για να βγουν πιο δυνατά τα παιδιά). Αυτό το πράγμα το έχουμε βαφτίσει ΑΝΑΓΚΗ όπως το φαί, το νερό, το κατούρημα και τον ύπνο? Σε τέτοια τρέλα έχουμε φτάσει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Έχω παρατηρήσει και ΝΟΜΙΖΩ ότι το λέει και ο Φρόυντ
    Οτι άνθρωπος δίχως σεξουαλική ζωή(ανεξάρτητος προτειμησεων) αποκτάει πολλά προβλήματα υγείας.κυριως ψυχολογικά με εξαίρεση φυσικά τους μοναχούς διότι αυτούς τους δίνει ο Θεός δύναμη για να αντέξουν...όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να έχουν σεξουαλική ζωή αλλιώς αισθάνονται ένα κενό μέσα τους αισθάνονται ότι κάτι τους λείπει...
    Και ναι είναι τραγικό ένας άνθρωπος να έχει σεξουαλικές ορέξεις και να μην κάνει σεξ.καταπιεζοντας της ορέξεις του θα αποκτήσει αλλά προβλήματα υγείας..και γιατί να το κάνει άλλωστε??
    Εφόσον ο Θεός είναι αγάπη και συγχωρέσει θα το κατανόηση και θα τον συγχωρέσει..αυτή δεν σημενη συγχώρεση???ο Θεός δεν θα βλέπει ότι ο Χ άνθρωπος ταλαιπωρείται και καταπιέζεται???αφού δεν τον ήθελε γκέι ας μην το έπλαθε γκέι.( Ο Θεός να με συγχωρέσει κι όλας που το λέω και έτσι .αλλά έτσι ειναι)
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Γιώργο.
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    Το ότι το λέει ο Φρόυντ δεν είναι απόδειξη. Δηλαδή οι άστεγοι, οι καρκινοπαθείς, όσοι ζουν σε ζώνες πολέμου, οι ανάπηροι και άλλοι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προβλήματα και όχι ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ τύπου "έχω να κάνω σεξ ένα μήνα" θεωρείς ότι έχουν πρόβλημα υγείας επειδή δεν κάνουν σεξ? Ή μήπως νομίζεις ότι τους νοιάζει? Εγώ δεν είχα ποτέ σεξ και ήμουν λειτουργικότατος μέχρι τις μέρες που θεώρησα ότι έχω κακοποιηθεί και γιαυτό δε θέλω σεξ, ήμουν τότε 28 χρονών! Με τη λογική σου έπρεπε να έχω προβλήματα από νωρίτερα! Ξέχασες μήπως γιατί η φύση δημιούργησε το σεξ? Για την αναπαραγωγή! Οι γκέι δεν αναπαράγονται! Επίσης οι νόμοι της έλξης στα ζώα είναι ότι τα αρσενικά κολλάνε στις όμορφες και νεαρές (γιατί τις βλέπουν γόνιμες) και τα θηλυκά πάνε με τους δυνατούς (για να βγουν πιο δυνατά τα παιδιά). Αυτό το πράγμα το έχουμε βαφτίσει ΑΝΑΓΚΗ όπως το φαί, το νερό, το κατούρημα και τον ύπνο? Σε τέτοια τρέλα έχουμε φτάσει?
    Συμψηφίζεις το ζειν με το ευ ζειν.

Είναι άλλο πράγμα να επιβιώνεις από σοβαρές και κρίσιμες καταστάσεις όπως αναφέρεις (καρκίνος, πόλεμοι, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ.) και άλλο να ζεις μια όμορφη και ισορροπημένη ζωή.

Αν απλά μέλημα σου είναι να επιβιώνεις, τότε συμφωνώ πως το σεξ δεν έχει κανένα ρόλο.

Αν όμως επιθυμείς να έχεις μια ποιότητα ζωής. Ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία, τότε το σεξ είναι απαραίτητο.

Και ότι λέει ο Freud αποτελεί θεμέλιο λίθο της ψυχανάλυσης. Δεν είναι αοριστολογίες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaggg View Post
    ----Πάντα προσπαθώ να βάζω τον εαυτό μου στην θέση του άλλου. Ειδικά όταν μιλάμε για μειονότητες, οι οποίες έχουν εξορισμού και για προφανείς σε όλους μας λόγους, μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία.----

Επειδή (συνειδητά;;;) μας έχεις φλομώσει στην μπαρούφα και στο fake new, ας τα βάλουμε σε σειρά :

1. Η σεξουαλική συνεύρεση με ζώο ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ γιατί θεωρείται κακοποίηση. Με νόμο του 12 απαγορεύεται ακόμα και η διακίνηση πορνογραφικού υλικού που συμμετέχουν ζώα. Πρώτο ψέμα λοιπόν.

2. Το σεξ και η αυτοδιάθεση καθώς και η απελευθέρωση από κάθε μορφής διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού....είναι ανθρώπινα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

3. Συνεχώς φέρνεις στην συζήτηση ΑΣΧΕΤΑ παραδείγματα με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κουβέντας. Ο σατανισμός ειναι ένα τέτοιο άσχετο παράδειγμα. Οι γκει δεν σκοτώνουν κόσμο, δεν κάνουν ανθρωποθυσίες και βιασμούς άρα είναι ΑΣΧΕΤΟ με την συζήτηση.

4. Η πίστη είναι πίστη και καμιά σχέση με την γνώση δεν έχει. Μάθε ελληνικά.

5. Πεσμας συγκεκριμένα πού παραβιάζουν την ελευθερία σου οι γκει.

6. Υπάρχει συλλογική απάντηση από την επιστημονική κοινότητα ότι η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ θεωρείται ασθένεια, διαστροφή ή διαταραχή. ¨Εχει αφαιρεθεί από τις ψυχικές ασθένειες. Βρες μου μια έρευνα/ επιστημονικό εγχειρίδιο κτλ που να λέει το αντίθετο.

7. Το καλύτερο για το τέλος. Συζήτηση με τον ομοφυλόφιλο έφηβο για να πάψει να είναι ομοφυλόφιλος. Γελάνε και τα τσιμέντα φίλε!!!!

Senior Member
    Τι σχέση έχουν οι άστεγοι οι καρκινοπαθείς και οι υπόλοιποι που αναφέρεις?δεν σου είπα ότι άνθρωποι που κάνουν σεξ δεν αρρωσταίνουν ποτέ.....
    Να στο πω αλλιώς...
    Το σεξ είναι ο καθρέφτης της υγείας...
    Εσένα πόσο λογικό και υγείες σου φενετε ένας άνθρωπος να απαρνηθει το σεξ???και πάλι σου λέω εξαιρώντας τους καλόγερους... μοναχούς..
    Στο πόλεμο Περρή μια αδέσποτη σφαίρα και με τραυματίζει τη σχέση έχει το σεξ???πως το κόλλησες ακόμα δεν έχω καταλάβει.ο καρκίνος μπορεί να βρει ακόμα και το πιο σεξουαλικα δραστήριο ανθρωπο...
    Όλα αυτά που αναφέρεις καμία μα καμία σχέση δεν έχει με το σεξ...επισεις δεν είπα επειδή δεν κάνουν σεξ έχουν πρόβλημα υγείας...είπα ότι η μακροχρόνια αποχή απτό σεξ με βάση το Φρόυντ προκαλεί διαφορά θέματα υγείας κυρίως ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ.αν μπορείς και έχεις επειχηρηματα περισσότερα απτό φρουντ κατέρριψε τον
    Προσωπικά θα σε παραδεχτο...και δεν το λέω ηρονικα.κυριολεκτο..
    Επισης η λειτουργικότητα πάνω στο σεξ δεν έχει να κάνει με την αποχή....και εγώ κάποτε που δεν ειμουν παντρεμένος και δεν είχα έντονη σεξουαλική ζωή..αλλά σπανίως έκανα σεξ..μια χαρά λειτουργούσα σεξουαλικά..
    Η νόμοι της έλξεις δεν κολλάνε στης όμορφες...για την ακρίβεια κολλάνε στης όμορφες ανάλογα με τα γούστα του καθενός...πχ για εμένα μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη για εσένα άσχημη...επισεις οι νόμοι της έλξεις λένε τα αντίθετα έλκονται..όχι οι όμορφες έλκονται..
    Και δεν διαλέγουμε με βάση την ομορφιά τη γυναίκα που θα γέννηση τα παιδιά μας...αλλά με βάση το χαρακτήρα πόσο εμπιστοσύνη θα μας επνευση για να γεννήσει τα παιδιά μας..με βάση το χαρακτήρα..και αυτό στο λέει ένας άνδρας που αντικειμενικά κυνηγούσε μια ζωή πόλυ όμορφες γυναίκες και είχε πολύ υψηλά το πήχη...
    Εσύ αν είπες όχι στο σεξ για δικούς σου λόγους είναι δικαίωμα σου και είναι απόλυτα σεβαστό...δεν μιλάμε κατά εξαίρεση...αλλά γενικότερα κατά κανόνα...
    Πάνω σε αυτό το σημείο δεν θα επεκταθεί περισσότερο διότι σεβομε της ανθρώπινες εμπειρίες και ο καθένας επιλέγει να κάνει η όχι σεξ..η αν του φενετε κακό η όχι..
    Αντικειμενικά μπορεί ναι..η φύση να γεννήσε το σεξ για αναπαραγωγή..για εμένα δεν σημενει μόνο αναπαραγωγή.σημενη και πολλά άλλα πράγματα...

Senior Member
    Εγω πάντως αυτό που περιγράφεις λυπόμουν να το κάνω ακόμα και στο σκυλί μου (το να θέλει να ζευγαρώσει και να μην το αφήνω) ...ούτε συζήτηση για να το προτείνω σε άνθρωπο!!!!

Αν δεχτούμε ότι ο Θεός έπλασε τον κόσμο και συνεπώς εμάς...τότε το σεξ είναι το πιο απολαυστικό δώρο του στον άνθρωπο!!!! Πώς μπορείς ζητάς να το στερηθεί κάποιος ενώ το θέλει;;

Φίλε μου υπάρχουν άνθρωποι που είναι ασέξουλ και δεν νιώθουν καμιά ανάγκη να κάνουν σεξ. Δεν ξέρω αν κατατάσσεις τον εαυτό σου σε αυτούς, εγώ όχι οπότε από την πλευρά μου έχω να σου πω πως είναι βασανιστήριο για έναν άνθρωπο που δεν είναι ασέξουλ το να μην κάνει σεξ. Και κατά την γνώμη μου είναι και μη υγιές, όταν δεν συντρέχουν άλλοι σοβαροί λόγοι όπως λόγοι υγείας. Επειδή καταλήξαμε να συζητάμε τα αυτονόητα θα σου πω κι αυτό. Οι άνθρωποι φυσιολογικά έχουμε ορμές. Αυτές οι ορμές πρέπει κάπως να εκτονωθούν αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε στον ψυχίατρο.

Senior Member
    Για να είμαι ειλικρινής θέλω να πω και το παρακάτω.

Συμφωνώ να έχει ό καθένας το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Να κάνει ή να μην κάνει σεξ. Αυτό εναπόκειται άλλωστε στην προσωπική ευθύνη του καθενός.

Αναγνωρίζω το δικαίωμα ακόμα και στην θρησκοληψία, όταν περιορίζεται απλά στο θρησκόληπτο άτομο.

Δεν συμφωνώ όμως στο να βάζουμε ταμπέλες.

Φυσιολογικό ή μη, ανάλογα πάντα με την κοσμοθεωρία του καθενός, οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν. Και οι πολιτισμένες κοινωνίες οφείλουν να παρέχουν ισότιμη αντιμετώπιση και ασφάλεια σε όλα τα μέλη τους.

Senior Member
    Εγω πάντως αυτό που περιγράφεις λυπόμουν να το κάνω ακόμα και στο σκυλί μου (το να θέλει να ζευγαρώσει και να μην το αφήνω) ...ούτε συζήτηση για να το προτείνω σε άνθρωπο!!!!

Αν δεχτούμε ότι ο Θεός έπλασε τον κόσμο και συνεπώς εμάς...τότε το σεξ είναι το πιο απολαυστικό δώρο του στον άνθρωπο!!!! Πώς μπορείς ζητάς να το στερηθεί κάποιος ενώ το θέλει;;

Φίλε μου υπάρχουν άνθρωποι που είναι ασέξουλ και δεν νιώθουν καμιά ανάγκη να κάνουν σεξ. Δεν ξέρω αν κατατάσσεις τον εαυτό σου σε αυτούς, εγώ όχι οπότε από την πλευρά μου έχω να σου πω πως είναι βασανιστήριο για έναν άνθρωπο που δεν είναι ασέξουλ το να μην κάνει σεξ. Και κατά την γνώμη μου είναι και μη υγιές, όταν δεν συντρέχουν άλλοι σοβαροί λόγοι όπως λόγοι υγείας. Επειδή καταλήξαμε να συζητάμε τα αυτονόητα θα σου πω κι αυτό. Οι άνθρωποι φυσιολογικά έχουμε ορμές. Αυτές οι ορμές πρέπει κάπως να εκτονωθούν αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε στον ψυχίατρο.
    Με καλύψεις απόλυτα σε όλα..αυτά λέω και εγώ..(ότι λέει ο Φρόυντ)
    Last edited by giorgos35; 03-04-2019 at 23:06.

Senior Member
    Καταρχάς αν λες ότι στους μοναχούς ο Θεός τους ενισχύει για να αντέξουν την έλλειψη σεξ, γιατί να μην ενισχύει και τους άλλους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μια ζωή χωρίς σεξ? Τώρα, Ελισάβετ, ΚΑΝΕΙΣ δεν κατέληξε στον ψυχίατρο επειδή δεν έκανε σεξ. Το θέμα με τους άστεγους, τους ανάπηρους κλπ το έθεσα όχι για να συγκρίνω, απλά για να δείξω ότι υπάρχουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα και άνθρωποι που δεν ασχολούνται καν με το σεξ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΜΕΣ (και συνήθως έχουν). Δεν απαντάτε όμως στο εξής: το σεξ είναι τόσο σημαντική ανάγκη όσο και το φαί, ο ύπνος και το κατούρημα? Χωρίς αυτό πεθαίνεις δηλαδή? Οπότε είμαι νεκρος και δεν το ξέρω!
    Και κάτι άλλο: αφού το σεξ είναι βασική ανάγκη, τότε γιατί να πολεμήσεις για ανώτερα ιδανικά, αφού θα πας φυλακή και θα αρρωστήσεις γιατί δε θα κάνεις σεξ εκεί! Οπότε κοιτάμε μόνο τη διασκέδασή μας, αφού "είναι στη φύση μας". Επίσης, ο νεκρόφιλος και ο παιδόφιλος γιατί να καταπιεζουν τις ορμές τους? Θέλετε να αρρωστήσουν οι καημένοι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Για να είμαι ειλικρινής θέλω να πω και το παρακάτω.

Συμφωνώ να έχει ό καθένας το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Να κάνει ή να μην κάνει σεξ. Αυτό εναπόκειται άλλωστε στην προσωπική ευθύνη του καθενός.

Αναγνωρίζω το δικαίωμα ακόμα και στην θρησκοληψία, όταν περιορίζεται απλά στο θρησκόληπτο άτομο.

Δεν συμφωνώ όμως στο να βάζουμε ταμπέλες.

Φυσιολογικό ή μη, ανάλογα πάντα με την κοσμοθεωρία του καθενός, οι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν. Και οι πολιτισμένες κοινωνίες οφείλουν να παρέχουν ισότιμη αντιμετώπιση και ασφάλεια σε όλα τα μέλη τους.
    Σύμφωνο σε όλα..με μια διευκρίνιση εγω διαφωνώ μόνο ως προς το ότι θέλουν να μας το πλασάρουν για κάτι φυσιολογικό...να το πω αλλιώς .
    1)Τη στιγμή που σεβομε της ιδιαιτερότητες σου...σε αντιμετωπίζω ως ισότιμο μέλος στην κοινωνία..από τι βλέπω και οι κοινωνία σιγά σιγά τους αποδέχεται και καλά κάνει...άρα αυτό που ζητάτε σιγά σιγά πραγματοποιούνται...γιατί Σόνυ και καλά προσπαθης να με κάνεις να αλλάξω απόψη και να το θεωρήσω και να το δεχτώ με το ζόρι ότι είναι φυσιολογικό????
    Η διαφωνία μου είναι μόνο ως προς αυτό...και αυτό γιατί μου κάνει ως πλύση εγκεφάλου απτους ομοφυλόφιλους.
    2) όπως είπα και στη συζήτηση μου με την Ελισάβετ διαφωνώ ως προς την υιοθεσία παιδιού από ομοφυλοφιλικό ζευγάρι...διότι δεν θεωρώ ότι είναι υγείες για ένα παιδί να μεγαλώνει με ομοφυλόφιλικο ζευγάρι..
    Αλλιώς αν αυτό τους κάνει ευτυχισμένους να ερωτεύονται άτομα του ίδιου φύλου καλά κάνουν και το κάνουν...

Page 12 of 18 FirstFirst ... 21011121314 ... LastLast