Results 1 to 12 of 12
-
24-03-2019, 10:22 #1
Ξεκίνημα Velpine (γενόσημο Effexor)με προβλήματα
Ξεκίνησα πριν 2 μέρες το Velpine 37.5 για αγχωδη διαταραχή με κρίσεις πανικού και ήπια κατάθλιψη.Αρχικά ο γιατρός μου πρότεινε το Ladose αλλα επειδή στο παρελθόν το έπαιρνα (για κατάθλιψη όπου βοήθησε πολύ)και μου έκανε υπερδιέγερση φοβήθηκα να το πάρω μήπως το άγχος και ο πανικός πολλαπλασιαστουν.
Όμως το Velpine αν και είναι σε τόσο μικρή δόση με έχει κάνει κουρέλι.Ζαλάδα,αναγούλα,θό� �ωμα όρασης,ανικανότητα εστίασης,σφίξιμο μυών σε λαιμό,αυχένα,ραχιαίους,βαρ� � κεφάλι,βαριά βλέφαρα,υπνηλία.
Ο γιατρός λέει να κάνω υπομονή 3 μέρες να το συνηθίσει ο οργανισμός αλλά σκέφτομαι μήπως ήταν λάθος επιλογή αφού απτην 1η στιγμή βλέπω έχω τόσα θέματα.Διάβασα κάμποσα posts σας και δεν βρήκα άλλον/η να είχε τόσα θέματα με την 1η χρήση.Οσοι έχετε εμπειρία στην χρηση του τι λέτε να κάνω?Σκέφτομαι σοβαρά να του πω να πάρω τελικά Ladose που δεν με πείραζε εκτός της υπερδιεγερσης.Νιώθω τόσο άσχημα λες και μου κάνω κακό με αυτό το χάπι που παίρνω τώρα.
- 24-03-2019, 11:34 #2
Και εγώ θα σου έλεγα να κάνεις λιγη υπομονη.εγώ δεν τα επερνα αλλά ξέρω ότι το διάστημα που τα ξεκίνησες είναι μικρό για να δρασσουν.περίμενε λίγες μέρες μέχρι να τα συνηθισει ο οργανισμός σου και μετά το ξανά συζητας με το γιατρό σου
24-03-2019, 12:49 #3
καλημέρα, 2 μέρες είναι πολύ λίγο, αλλά τα συμπτώματα που έχεις είναι όντως πιο έντονα από το συνηθισμένο. Αν δεν δεις βελτίωση σε 2-3 μέρες πες το στον γιατρό σου ώστε είτε να σου γράψει κάποιο ηρεμιστικό παράλληλα για την αρχή είτε να αλλάξεις φάρμακο
"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
24-03-2019, 13:22 #4
Εμένα το ladose μου κάνει άγχος και παλμούς στο στήθος .
Το snt johns wort είναι πιο καλύτερο, ειδικά αν έχεις μια καταθλιψουλα μόνο. Και δεν κάνει και εθισμό γιατί συνδέεται με φυσικό τρόπο στους υποδοχείς των νευρώνων, όχι όπως τα χημικά που κάνουν μέρες για να χάσουν την συνδετικοτητα τους. Χρησιμοποιείται πολλά χρόνια και δεν έχει χημικές παρενέργειες. Φυσικά με μέτρο όπως όλα , ακόμα και το καλό πολύ βλάπτει λένε.
24-03-2019, 13:31 #5
Και κάτι ακόμα. Το ladose στους περισσότερους ανθρώπους κάνει 'καλο', και είναι από τα πιο διαδεδομένα .
Όμως, είναι δεδομένο ότι για λόγους που έχουν να κάνουν με την κληρονομικότητα και την αρχιτεκτονική του εγκεφάλου, κάποιες φορές δεν γίνεται καλά ανεκτό όσο και αν επιμένεις. Δεν λέω ότι η περίπτωση σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία αλλά υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.
Λάβε υπόψη σου ότι οι παρενέργειες του effexor έχουν να κάνουν με την έξω εγκεφαλική δράση του (ήπαρ,οφθαλμοί,ζάχαρο αίματος,δυσκινησία κτλ) ενώ το ladose σαν νεότερη γενιά έχει σαν αρνητικό μόνο το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις που εμφανίζονται σε μερικές περιπτώσεις (μάλλον σπάνια).
24-03-2019, 18:13 #6
κανε υπομονη τουλαχιστον μια εβδομαδα και σιγα σιγα δεν θα τα νιωθεις αυτα ειναι μεχρι να συνηθισει ο οργανισμος σου.
το συγκεκριμενο χαπι ειναι πολυ καλο.Το ειχα παρει στο παρελθον με αριστα αποτελεσματα.
24-03-2019, 21:07 #7
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Το Ladose το έπαιρνα στο παρελθόν για 1,5 χρόνο και με βοήθησε πολύ.Μου έδινε πολλή ενέργεια γιαυτό μίλησα και για υπερδιέγερση,όμως τότε δεν με ενοχλούσε αυτό,το ήθελα λογω καταθλιψης.Τώρα που το άγχος και οι κρίσεις πανικού έχουν χτυπήσει κόκκινα δεν ξέρω ποιο φάρμακο θα ήταν καλύτερο.Θα κάνω υπομονή κάνα 2 μέρες ακόμα να δω πώς θα πάει.Απλά σκέφτομαι από μεθαύριο που θα πρέπει να γυρίσω στις δουλειές μου αν θα μπορώ να ανταπεξελθω.Πχ δεν μπορώ να οδηγήσω αυτή τη στιγμή.Δεν έχω καθαρό μυαλό,όραση και έχω τρέμουλο.Ο γιατρός είπε αν έχω κριση πανικού να πάρω Ζαναξ.Αλλά να παίρνω Ζαναξ 2 τη μέρα για να ηρεμώ απτο Velpine το βρίσκω κάπως... Θα δω πώς θα πάει...
24-03-2019, 23:36 #8
Πρεπεινα ξερετε οτι συμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγιες για αγχος ΑΥΤΑ τα φάρμακα δινονται!!!
Το συμπέρασμα δικο σας εγω λεω δεν υπαρχουν καλυτερα. Δεν θα κρινουμε τωρα και τις κατευθυντήριες οδηγιες.
Αν και ειναι λιγο παραξενο να δινουν φαρμακα που εχουν παρενέργειες αγχος αυπνια....ισως τα παλοιοτερα εχουν καποιες αλλες παρενέργειες που κρινονται πιο αρνητικες , μονο ετσι μπορω να το εξηγησω.
24-03-2019, 23:38 #9
Εννωω τα ssri.βασει κατευθυντήριων οδηγιων οι γιατροι ειναι γενικα καλυμμενοι.
24-03-2019, 23:45 #10
Kammia φορα τα γεννοσημα ειναι καλυτερα απο τα πρωτοτυπα , μην παιρνεις γεννοσημα απο την mylan , exei φαει πολλες μηνυσεις για αδρανη υλικα .....
01-04-2019, 22:00 #11
Τελικά 5 μέρες "άντεξα". Πήρα το γιατρό και αφού του εξήγησα τι έχω είπε το κόβουμε,2 μέρες τίποτα και αλλαγή σε ladose.Δεν με έχει πειράξει το ladose.Το μόνο που έχω και δεν έχω καταλάβει αν είναι του άγχους ή από τα φάρμακα(γιατί το πάθαινα και με το velpine ενώ τις 2 μέρες χωρίς φάρμακο δεν το έπαθα)είναι ότι την ώρα που με παίρνει ο ύπνος το βράδυ,ξαφνικά σαν να χτυπάει συναγερμός πετάγομαι πάνω και η καρδιά μου πάει σαν τρελή.
Αυτό συμβαίνει περίπου στο 20λεπτο που ξαπλώνω ενώ μετά όταν ηρεμώ και ξανακοιμαμαι δεν ξανασυμβαινει.Επίσης όταν ξυπνάω το πρωί δεν είναι "ήρεμος" ο εγκέφαλος αλλα έχω μια ταραχή σαν κάποιος που κοιμάται βαθιά και ξαφνικά τρομάζει από δυνατό θόρυβο.Υποθέτω είναι πιο πιθανό ναναι από συσσωρευμενο άγχος παρα απτα φάρμακα.Κάνω υπομονή να περάσει ένα διαστημα να δω διαφορά.
05-08-2020, 09:51 #12
Γεια σας,ελπίζω να είστε όλοι καλά.Τι γνώμη έχετε για το velpine?