φωνες - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 113

Thread: φωνες

Senior Member
    καλησπερα ορεστη!
    δε νομιζω οτι ειναι ανασφαλειες.οταν εχω πολυ αγχος ή στεναχωρια ερχονται κυριως.μερικες φορες και χωρις λογο..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    καλησπερα ορεστη!
    δε νομιζω οτι ειναι ανασφαλειες.οταν εχω πολυ αγχος ή στεναχωρια ερχονται κυριως.μερικες φορες και χωρις λογο..
    ξερω οτι ειναι δυσκολο αυτο που θα σου πω, αλλα προσπαθησε να μην κανεις πραγματα που θα σε στρεσαρουν και επιπλεον καλο θα ηταν να μενεις εξω απο εντασεις.
    Προσπαθησε να δημιουργησεις μια ζωη πιο ηρεμη και ολα θα πανε καλα μπου.

Banned
    που σε βρε ΜΠΟΥ?? μπου χαθηκες? χαχα. Αν μπορουσα να πονταρω σε καποιον οτι θα περνουσε την σχολη του εισαι εσυ!! μην με στεναχωρησεις περιμενω να διαβασω ευχαρηστα νεα σου! ο.κ.?
    πως τα πας με οικογενεια? ειναι πιο χαρουμενοι μαζι σου? με γιατρο ? ολα καλα? τελος, εκανες καμια γνωριμια με κανα αγορακι? καντω ΜΠΟΥ , πηστεψεμε θα σου κανει πολυ καλο αυτο, αρκει να μην βρεις κανενα μαλακα κι σε πικρανει.

Senior Member
    Είναι πολύ σωστό αυτό που σου είπε ο Ορέστης. Αυτό που ακούς εσύ ως φωνές, όλοι τα ακούμε απλά ως σκέψεις μέσα στο κεφάλι μας όταν έχουμε άγχος ή υπερένταση. Στην ουσία αυτό είναι οι φωνές μπου, είναι οι ίδιες σου οι σκέψεις απλά ο εγκέφαλος για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζει την εσωτερική σου φωνή και την εκλαμβάνει λανθασμένα ως εξωτερική.

Ξέρω , όταν είσαι τελειομανής και αγχώδης είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις. Δεν σου έχει μάθει καμιά τεχνική η ψυχολόγος, κάτι να κάνεις να σε ανακουφίζει λίγο όταν νιώθεις πολύ άγχος; πχ μια καλή ιδέα θα ήταν να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου, μπροστά στον καθρέφτη μια θετική σκέψη. Πχ Όλα θα πάνε καλά, ή δεν πειράζει αν κάνω λάθος...κάτι τέτοιο.

Senior Member
    καμια σχεση δεν εχει ελισαβετ αλλο σκεψεις και αλλο φωνες

Banned
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Είναι πολύ σωστό αυτό που σου είπε ο Ορέστης. Αυτό που ακούς εσύ ως φωνές, όλοι τα ακούμε απλά ως σκέψεις μέσα στο κεφάλι μας όταν έχουμε άγχος ή υπερένταση. Στην ουσία αυτό είναι οι φωνές μπου, είναι οι ίδιες σου οι σκέψεις απλά ο εγκέφαλος για κάποιο λόγο δεν αναγνωρίζει την εσωτερική σου φωνή και την εκλαμβάνει λανθασμένα ως εξωτερική.

Ξέρω , όταν είσαι τελειομανής και αγχώδης είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις. Δεν σου έχει μάθει καμιά τεχνική η ψυχολόγος, κάτι να κάνεις να σε ανακουφίζει λίγο όταν νιώθεις πολύ άγχος; πχ μια καλή ιδέα θα ήταν να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου, μπροστά στον καθρέφτη μια θετική σκέψη. Πχ Όλα θα πάνε καλά, ή δεν πειράζει αν κάνω λάθος...κάτι τέτοιο.
    αστω ρε κοπελια!! μην κανεις την ξερολα!!εσενα περιμενε να της πεις να κανει τεχνικες απο τον γιατρο της! υπαρχουν ασθενειες που δεν ξερεις και που δεν θα αντεες να ζησεις ουτε για μια ωρα! δεν ειναι τοσο απλα καποια πραματα! Οι εντωνες παραισθησεις σε φασεις που εισαι απολυτα ξυπνιος ειναι δυλειτουργιες του εγκεφαλου οπου θελουν μεγαλο κουραγιο και ψυχικη δυναμη για να τις αντεξεις!
    Προσωπικα ευτηχως δεν πασχω απο κατι τετοιο αλλα μικροτερος λογο χρησης lsd εχω βιωσει κατις παρομοιο και ειναι παρα πολυ τρομακτικο! δεν καταλαβαινεις τι ειναι το αληθεινο και τι το ψευτικο! ειναι και πολυ επικυνδηνο διοτις μπορει να γινει ατυχημα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    καμια σχεση δεν εχει ελισαβετ αλλο σκεψεις και αλλο φωνες
    Κι όμως Παύλο σύμφωνα με κάποιες μελέτες έχουν βρει ότι στην ουσία οι φωνές που ακούει ένας άνθρωπος που πάσχει από ψύχωση είναι οι ίδιες του οι σκέψεις. Οταν σκεφτόμαστε στην πραγματτικότητα οι φωνητικές μας χορδές κινούνται, παράγεται δηλαδή ένας απειροελάχιστος ήχος όπου ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται σαν εσωτερική φωνή- σκέψη. Μαλιστα πάνω σε αυτό έχουν βασιστεί πειράματα της ΝΑΣΑ για το διάβασμα της σκέψεις. Στην ουσία παρακολουθώντας την κίνηση των φωνητικών χορδών όταν σκεφτόμαστε κάτι, με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να "διαβαστεί" γιατί παράγεται όντως ήχος. Στις περιπτωσεις ανθρώπων με σχίζο ο εγκέφαλος δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτή την δική του φωνή κι έτσι η μόνη "λογική" εξήγηση που βρίσκει είναι ότι είναι μια εξωτερική άσχετη φωνή.

¨Εχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση με την μπου γιαυτό της το θύμισα γιατί τότε της το είχε πει αυτό η ψυχολόγος της, ότι οι φωνές είναι στην ουσία οι δικές της σκέψεις.

Senior Member
    καλησπερα παιδια

ηρεμησα για 2 μερες απο φωνες.ημουν εξω σημερα και με επιασε οτι με παρακολουθουν ολοι εξω.με εχει πιασει αυπνια αποψε..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    αν σε ενδιαφερει τοσο αυτο θα πας σε ενα εξειδηκευμενο γιατρο να σου πει πως θα κοιμηθεις

να σου πω και κατι αν ολα τα θεματα τα πιανεις και κοτσο στο μυαλο σου και τα παιρνεις στα σοβαρα αντε να κοιμηθεις
    Last edited by αλεξανδρος_77; 05-04-2019 at 05:02.

Senior Member
    ακουω φωνες εδω και 3 ωρες ασταματητα σχεδον μετα απο ενα πολυ στεναχωρο γεγονος
    εμφανιστηκε και η ανττρικη και η γυναικεια φωνη
    δε μπορω να παω σχολη ετσι..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    ρε μπου κι τα εχω αυτα αλλα τα διαχειριζομαι καπνιζω και ηρεμω καπωσ εγω εχω καταθλιψη με ψυχωτικα στοιχεια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    ακουω φωνες εδω και 3 ωρες ασταματητα σχεδον μετα απο ενα πολυ στεναχωρο γεγονος
    εμφανιστηκε και η ανττρικη και η γυναικεια φωνη
    δε μπορω να παω σχολη ετσι..
    Μπου σου χει πει ο γιατρός σου τι να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο να σου πει τι να κάνεις;

Δεν έγινε τίποτα αν δεν πας σχολή μια μέρα πάντως. Εφόσον έγινε κάτι συγκεκριμένο που σε στεναχώρησε, ξέρεις ακριβώς γιατί ήρθαν οι φωνές, μην πανικοβάλλεσαι, θα περάσει. Πάρε όμως τον γιατρό σου, μήπως σου δώσει κάτι να σε ηρεμήσει για λίγο.

Senior Member
    ουτε ο γιατρος ουτε η ψυχολογος μου εχει πει κανενα τροπο να μου φεευγουν οι φωνες..
    αμα ειναι τα ιδια μπορει να περασω απο το κψυ που ειναι εκει ο γιατρος
    φοβαμαι μην μου ανεβασει φαρμακο.. τα πηγαινα πολυ 5.5 μηνες τωρα..
    φοβαμαι πολυ.
    η γυναικεια ειχε να ερθει 1.5 + χρονο..
    τωρα τι θελει?
    ειναι και οι δυο κακες και εχω πεσει
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    ουτε ο γιατρος ουτε η ψυχολογος μου εχει πει κανενα τροπο να μου φεευγουν οι φωνες..
    αμα ειναι τα ιδια μπορει να περασω απο το κψυ που ειναι εκει ο γιατρος
    φοβαμαι μην μου ανεβασει φαρμακο.. τα πηγαινα πολυ 5.5 μηνες τωρα..
    φοβαμαι πολυ.
    η γυναικεια ειχε να ερθει 1.5 + χρονο..
    τωρα τι θελει?
    ειναι και οι δυο κακες και εχω πεσει
    Είπες μόνη σου γιατί έγινε αυτό σήμερα. Είπες ότι έγινε κάτι στενάχωρο. Προφανώς στρεσαρίστηκες πολύ και πιέστηκες και έκαναν την εμφάνιση τους.
    Δεν νομίζω να σου ανεβάσει την δόση των φαρμάκων αν της εξηγήσεις τι έγινε. Απλά ίσως για λίγες μέρες χρειαστεί να αυξήσεις κάτι...δεν έχω ιδέα από φάρμακα, αλλά ξέρω γω...το ζαναξ δεν βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις να ηρεμήσεις λίγο;

Προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό μπου. Τα πηγαίνεις πολύ καλά τόσο καιρό, αλλά δεν γίνεται να εξαφανιστούν όλα σε όλες τις συνθήκες. Μπορεί να υπάρχουν μικρά πισωγυρίσματα όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο χωρίς να σημαίνει κάτι κακό.

Senior Member
    ευχαριστω πολυ ελισαβετ μου δινεις κουραγιο..
    απλα θυμαμαι οτι οταν με πιανουν αργουν να φυγουν..μηνες..
    μονο τα αντιψυχωτικα με πιανουν στις φωνες.αμα ειναι ετσι και αυριο θα παω να τον δω 5 λεπτα..δε ξερω τι αλλο να κανω..
    αμα ειναι περαστικο θα το μαθει και θα σταματησουμε την καλη πορεια προς μειωση φαρμακων.μου ειχε πει θα μειωσοουμε αν για 10-12 μηνες ειμαι κομπλε.μου ειχε πει οτι ειμαι σε μερικη υφεση..δε ξερω τι σημαινει αυτο..και τι θα γινει θα παω φτου και απο την αρχη??
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast