Results 1 to 15 of 56
-
29-03-2019, 03:01 #1
Καρδιά η Άγχος; Γνώμη για σπινθηρογράφημα.
Καλησπέρα παιδιά. Ειμαι 23 στα 24 και τον τελευταίο καιρο εχω πολλα συμπτώματα με την καρδιά.. εχω σχεδόν τα πάντα απο συμπτώματα πχ ταχυκαρδίες, μούδιασμα αριστερά στο σαγονι, τσιμπήματα,έκτακτες,πόνους ,σπασμούς στο στήθος κ.α. Πριν απο ενα μηνα περίπου πηγα στον καρδιολόγο και έκανα όλες τις εξετάσεις που έπρεπε (καρδιογράφημα,τεστ κόπωσης,τριπλεξ) και κάποια αλλα που μου εκανε εκει. Τωρα περιμένω και τις ειδικές αιματολογικές που μου έγραψε για να τελειώσω. Το θέμα ειναι οτι ηρέμησα για 3 μερες το πολυ και μετα ήρθαν παλι τα συμπτώματα. Διάβασα πρόσφατα ενα άρθρο οτι οι σπασμοί μπορεί να ειναι απο τις στεφανιαίες αρτηρίες και μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα. Νιώθω και έκτακτες αλλα αυτο ειναι διαφορετικό σαν να τρέχει η καρδιά ειναι η ένας απλός σπασμός και μετα απο αυτο ειμαι ανυσιχος!! Μηπως οι εξετάσεις δεν ήταν αρκετές; Διάβασα για μια εξέταση το σπινθηρογράφημα που δείχνει αν όντως πάσχεις απο στεφανιαία νόσο και μου εχει μπει στο μυαλό αν πρέπει να την κανω. Πραγματικά κάθε μερα νιώθω οτι εχω θέμα στην καρδιά και τα συμπτώματα δεν με αφήνουν. Εχω παει και στα έκτακτα του νοσοκομείου και έκανα αιματολογικές ακτίνα θώρακα και καρδιογράφημα και εκει μου είπαν δεν εχω κατι. Ποια ειναι η γνώμη σας; Να παω να ζητήσω σπινθηρογράφημα η όχι; Ολοι οι γιατροι στα νοσοκομεία αλλα και ο δικός μου το αποδίδουν σε άγχος όλο αυτο και σε κρίσεις πανικού. Οι εξετάσεις που έκανα διάβασα και μου είπαν οτι μπορεί να βγαίνουν καλές αλλα μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα. Τι να κανω;
- 29-03-2019, 07:45 #2
Καλημέρα.
Γνώμη μου είναι να μην το κάνεις; Ξέρεις γιατί; Διότι είσαι στην κλασσική φάση που όταν πρωτοπαθαίνει κάποιος κρίσεις πανικού κτλ αρνείται να αποδεχτεί την πραγματική φύση του προβλήματος και το γυρνάει στην αρρωστοφοβία. Αν ήξερα ότι μπορούσες να βάλεις ένα όριο στον εαυτό σου και να πεις "αν το σπινθηρογράφημα δείξει ότι όλα είναι καλά δεν ξανασχολούμαι", θα σου έλεγα να το κάνεις. Αλλά δεν θα το κάνεις. Και σε προηγούμενο μήνυμα δεν έγραψες "περιμένω να κάνω κάποιες εξετάσεις και θα πάω σε ψυχολόγο μετά αν είναι καλές και δεν δείξουν κάτι"; Ε, βγήκανε και είναι καλές κι οι γιατροί σου λένε ότι δεν έχεις κάτι παθολογικό και τώρα αντί να πας σε ψυχολόγο σκέφτεσαι να κάνεις κι άλλες εξετάσεις και μετά πάλι θα σκεφτείς και για άλλες και άλλες και άλλες κτλ κτλ κτλ. Βγες από αυτό το φαύλο κύκλο όσο είναι νωρίς, διότι όσο χάνεις χρόνο τόσο θα γιγαντώνεται το πρόβλημα...
29-03-2019, 09:52 #3Antonis8GuestΤο σπινθηρογραφημα πώς γίνεται; Η στεφανιαία νόσος είναι ασυμπτωματικη;
29-03-2019, 12:02 #4
Ο μόνος ακριβής τρόπος διάγνωσης προβλήματος στα στεφανιαία αγγεία, είναι η στεφανιογραφια.
Είτε η κλασική αιματηρή, η ή μαγνητική!
Χωρίς όμως να είμαι γιατρός, νομίζω ότι είναι υπερβολή να κάνεις τέτοια εξέταση, στην ηλικία που είσαι και με τα συμπτώματα που περιγράφεις!
29-03-2019, 12:57 #5
Το σπινθηρογράφημα ειναι μια εξέταση η οποία δείχνει αν αιματωνεται καλα η καρδιά και απο εκει μπορούν να καταλάβουν αν υπάρχει στεφανιαία νόσος αλλα όχι το ποσοστό της. Μετέπειτα σε στέλνουν για στεφανιογραφία για να διαπιστωθεί το ποσο βουλωμένες ειναι η αρτηρίες και αν χρειάζεται αγγειοπλαστική. Σε προηγούμενο ποστ είχα πει οτι θα παω ναι, αλλα τωρα έμαθα γιαυτην την εξέταση και όπως ειπα πριν μου είπαν οτι οι εξετάσεις που έκανα στον καρδιολόγο μπορεί να βγήκαν όλες καλές αλλα δεν ειναι πάντα 100% αξιόπιστες. Αν δεν είχα αυτα που εχω δεν θα ελεγα να κανω αυτή την εξέταση. Σκέψου οτι ετσι σώθηκε ο πατέρας μου ο οποίος πριν μια βδομάδα στα 47 του εκανε δυο μπαλονάκια ενώ δεν είχε κανένα σύμπτωμα ούτε πόνους ούτε σφιξιματα τιποτα απολύτως. Εκανε το καθιερωμένο Τσεκ απ που κανει ανα 6 μήνες, κατι είδαν τον παρέπεμψαν σε σπινθηρογράφημα και εκει έδειξε οτι δεν αιματωνεται σωστα η καρδιά. Τωρα αποσο ξερω στην Ελλάδα και γενικά παντού δεν σου γράφουν εύκολα αυτή την εξέταση παρά μονο αν δουν κατι ύποπτο. Και εκει θέλω να πω το εξής οτι ναι μεν στον γιατρο βγήκαν καλές οι εξετάσεις εκτός απο τις αιματολογικές που δεν τις έκανα ακομη, αν όντως αυτές οι εξετάσεις δεν ειναι αρκετές; Τοτε τι θα γινει; Εγω αυτο σκέφτομαι. Το οτι ακομα εχω συμπτώματα μπορεί να ειναι ψυχολογικό αλλα επίσης μπορεί να ειναι και κατι αλλο που δεν φάνηκε. Αυτο σκέφτομαι εγω και γιαυτο μοιράζομαι μαζι σας την σκέψη μου επειδή οι περισσότεροι τα εχετε περάσει. Να πω οτι δόξα το θεό ταχυκαρδίες δεν εχω εμφανίσει απο τοτε αλλα εχω αλλα πολλα που ειναι εξίσου ανυσιχητικα.
29-03-2019, 13:42 #6Antonis8GuestΚι εγώ έχω τέτοια συμπτωματα και θα ήθελα να κάνω ανάλογη εξέταση. Γιατί πχ νιώθω καποιες φορες ένα μουδιασμα και έκτακτες όταν είμαι κουρασμένος. Το τεστ κοπωσεως ,τα πεντε τριπλεξ , τα δυο χολτερ και τα 40 καρδιογραφηματα (δεν λέω τον αριθμό υπερβολικα, τόσα έχω κάνει) τους τελευταίους τέσσερις μήνες, δεν έδειξαν κάτι, αλλά εμένα με ανησυχεί όλο αυτό. Τώρα είμαι στο τρίτο χολτερ,οποτε θα δω πόσες και τι έκτακτες έγραψε. Είμαι και κουρασμένος σήμερα γιατί δεν κοιμηθηκα πολυ οποτε ίσως έχει πιασει κάτι.
Stress echo ή οπωε λέγεται αυτό, έχει κάνει κανείς; Αυτή η εξέταση που λες προσωπικα με φοβιζρι γιατί βάζουν καλωδιακια μέσα στην καρδιά.
29-03-2019, 14:02 #7
Προσωπικά εμένα φιλε με ανυσιχει το οτι λένε οτι μπορεί να μην ειναι αξιόπιστες αυτές οι εξετάσεις η μπορεί να δείχνει οτι εισαι μια χαρά ενώ εχεις όντως θέμα γιαυτο ρωτησα για το σπινθηρογράφημα. Όσο για αυτή την εξέταση που λες δεν ξερω αλλα μονο που είπες πως βάζουν καλώδια μεσα στην καρδιά τοτε δεν θα την κανω. Πιστεύω πως υπάρχουν και άλλες εξετάσεις χωρίς να σε τρυπάνε που θα δείξουν. Υπάρχει και η αξονική στεφανιογραφία η οποία όμως κοστίζει. Δεν ξερω φιλε πραγματικά κάθε μερα νομιζω οτι εχω κατι με την καρδιά και τα συμπτώματα δεν με αφήνουν να ηρεμήσω. Μολις παθαίνω μια έκτακτη λιγο δυνατή αμέσως μουδιαζω αριστερά στο πρόσωπο. Γενικώς εχω πολλα απο τα συμπτώματα και αυτο με ανυσιχει. Τωρα ίσως να ειναι το πολυ άγχος η η κούραση η ακομα και η κούραση που προκαλεί το άγχος και παει λέγοντας. Εσυ φιλε εχεις παει πολλές φορές στον καρδιολόγο όπως λες και παλι σε ανυσιχει. Δεν ξερω τι θα έκανα στη θεση σου πάντως αν επέμεναν η θα ζητούσα αλλη εξέταση πιο εξειδικευμένη η θα πήγαινα το θέμα αλλου δλδ σε ψυχολόγο η ψυχίατρο.
Πάντως πιστεύω πως η ιδέα το οτι εχω κατι εχει μπει για τα καλα και ίσως να μην εχω τιποτα και αυτο να μην αφήνει να ηρεμήσω.
29-03-2019, 15:52 #8Antonis8Guest
Πηγαίνω σε ψυχολόγο, δεν έχω ηρεμήσει και πολύ.
Ο πατέρας σου αφού δεν είχε κανένα σύμπτωμα, πώς και έκανε αυτή την εξέταση; Υπήρξε κάποιο εύρημα στις εξετάσεις αίματος; Γιατί για να βουλώσουν οι αρτηρίες υποθέτω ότι σχετίζεται με χοληστερίνη κλπ; Ή μπορεί να είναι και κάτι εκ γενετής;
Εγώ περιμένω να δω σήμερα τα αποτέλεσματα του πρώτου χόλτερ μήπως και έχει πιάσει κάτι. Από κει και πέρα θα ξανακάνω αιματολογικό έλεγχο σε κανά μήνα και θα δω πώς θα νιώθω. Αν επιμείνουν τα συμπτώματα με την καρδιά, είτε θα πάρω αγωγή με αντικαταθλιπτικά, είτε θα κάνω κάποια πιο εξειδικευμένη εξέταση.
Εσύ πας σε ψυχολόγο;
29-03-2019, 16:20 #9
goo-net-exchange.com gia na sou figi i aporia autoi tin eksetasi tin kani kapios pou den mpori na kani test koposew
29-03-2019, 16:38 #10
Ο πατέρας μου και γενικά ολη η οικογένεια μου ζει στη Γερμανία.. εκει κάθε 6 μήνες εκανε Τσεκ απ. Είδαν στο προηγούμενο 6μηνο οτι κατι δεν παει καλα και τον παρέπεμψαν σε πυρηνική ιατρική δηλαδή σπινθηρογράφημα κτλ. Αυτή η εξέταση διήρκησε 2 μερες. Δεν μπαίνουν καλωδια στην καρδιά απλά σου βάζουν ενα ραδιενεργό υλικό που παει στην καρδιά και δείχνει αν αιματωνεται καλα.. το κανεις και κατα τη διάρκεια κόπωσης και κατα τη διάρκεια ηρεμίας. Στον πατέρα μου έδειξε οτι δεν αιματωνεται καλα η καρδιά και ετσι σιγουρεύτηκαν οτι εχει βουλωμένες αρτηρίες. Απο εκει τον παρέπεμψαν στην κλινική να κανει στεφανιογραφία και ταυτόχρονα αν χρειαζόταν θα του κάνανε μπαλονάκι. Όπως και εγινε δηλαδή. Ο πατέρας μου όμως ήταν καπνιστής είχε παραπάνω κιλά στο παρελθόν έπινε και αλκοολ και ξενυχτούσε λόγω δουλειάς. Τα τελευταία 6 χρόνια ειναι βεγκαν αλλα δεν έκοψε το τσιγάρο αλλα και να το έκοβε παλι δεν θα άλλαζε κατι γιατι το κακό εγινε απο παλιά. Το γενετικό παιζει ρόλο λένε αλλα πολυ λιγο δηλαδή αν προσεχεις δεν θα πάθεις τιποτα και ας εχεις κληρονομικό. Δεν βουλώνουν απο μόνες τους οι αρτηρίες εμείς το προκαλούμε. Βέβαια άλλοι γιατροί λένε οτι δεν παιζει κανένα ρόλο το κληρονομικό αλλα αυτο τωρα ειναι στον κάθε γιατρο. Πάντως το μονο σίγουρο ειναι οτι εμείς το προκαλούμε με τον τροπο ζωής. Άγχος,διατροφή,κάπνισμα,κα� �ιστική ζωη κτλ.
Τωρα και εγω φιλε ειμαι στην ίδια φάση με σενα.. ακομα και την ωρα που έτρωγα δεν αισθανόμουν καλα ανέβασα και θερμοκρασία γενικά εχω πολλα. Γιαυτο ρωτησα γνώμη για σπινθηρογράφημα αλλα αποσο ξερω δύσκολα θα σου την γράψουν Ειδικα αν δεν δουν τιποτα ύποπτο! Αλλα και παλι αυτο που με άγχωσε ειναι οτι μου είπαν πως και αυτές οι εξετάσεις μπορεί να μην δείξουν κάποιο πρόβλημα. Δεν ξερω πραγματικά ειναι δύσκολη η κατάσταση.
Σε ψυχολόγο όχι ακομα δεν εχω παει γιατι δεν τελείωσα με αιματολογικές κτλ. Μου έχουν προτείνει ομοιοπαθητική θεραπεία σε έναν πολυ καλο που Μαλιστα εχει βοηθήσει κοντινούς μου ανθρώπους στα θέματα κρίσεων πανικού και άγχους. Μολις τελειώσουν οι εξετάσεις μου θα δοκιμάσω την ομοιοπαθητική θεραπεία γιατι δυστυχώς δεν ειναι εύκολο σε όλους απο οικονομική άποψη να παμε σε ψυχολόγο.. προσωπικά δεν μπορώ να αφήνω 40 ευρω την κάθε επίσκεψη. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτα τα προβλήματα.
29-03-2019, 16:56 #11
Ναι. Αφού έκαναν σπινθηρογράφημα πρέπει να είδαν κάτι στο τεστ κοπώσεως. Έτσι γίνεται απ' όσο ξέρω. Αν ο εξεταζόμενος αναπτύξει συμπτώματα ή αν φανούν ύποπτες μεταβολές στις ενδείξεις των οργάνων που τον παρακολουθούν, τότε με εντολή του καρδιολόγου χορηγείται μια ραδιενεργός ουσία που επιτρέπει τη χαρτογράφηση της αιμάτωσης της καρδιάς. Λαμβάνονται δύο ομάδες εικόνων, μια αμέσως μετά την άσκηση και μια κάποιο χρόνο μετά σε κατάσταση ηρεμίας. Επομένως είναι απίθανο να πραγματοποιήσουν έτσι σπινθηρογράφημα χωρίς ευρήματα κατά τη διάρκεια του τεστ κοπώσεως.
Αυτό είναι το μόνο που απομένει να κάνεις. Είναι μη επεμβατική εξέταση κατά την οποία χορηγείται ενδοφλεβίως ιωδιούχο σκιαγραφικό και για την απεικόνιση γίνεται ακτινοβόληση του θώρακος. Πρέπει λοιπόν η νεφρική λειτουργία να είναι καλή, αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τέτοια εξέταση.
Το επιχείρημά σου για να ζητήσεις αξονική (ή σκάνερ καρδιάς) είναι το ότι υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Προσωπικά θεωρώ απίθανο ότι θα βρεθεί κάτι, λόγω του νεαρού της ηλικίας σου. Δεν καλύπτεσαι ασφαλιστικά για τέτοια εξέταση;
29-03-2019, 16:58 #12
29-03-2019, 21:48 #13
Φιλε μου τα ξερω επειδή διαβάζω και διαβάζω επειδή φοβάμαι μην εχω κατι.. και γενικά επειρεαζομαι όταν μαθαίνω οτι κάποιος έπαθε κατι με την καρδιά η κάποιος πέθανε στα καλα καθούμενα και μεσα στη προηγούμενη βδομάδα εκανε στο ξαφνικό δυο μπαλονάκια ο πατέρας μου και πέθαναν δυο άνθρωποι που ήξερα ξαφνικά ετσι στα καλα καθούμενα στα χέρια των δικών τους. Γενικά επειρεαζομαι απο πολλα και ίσως να ειναι φοβία αυτο γιατι παρατηρώ οτι αρχιζω να εχω και άλλες φοβίες. Πάντως το μονο σίγουρο ειναι οτι δεν μπορώ να ηρεμήσω απο κατι. Πχ πριν κοιμηθω το μεσημερι σημερα είχα πόνο στο αριστερό μπούτι απο μεσα και κατευθειαν πήγε το μυαλό μου οτι ειναι η αρτηρία και οτι ειναι παλι θέμα με την καρδιά. Κάποιες φορές ειναι και εμμονή δεν λεω αλλα ολα μαζι σε κανουν να τρομάζεις ακομα περισσότερο.
Τωρα σε οτι είπες για το κληρονομικό αυτο καταρρίπτεται όλο και περισσότερο να ξερεις γιατι όπως μου είπαν και οι γιατροί αυτο το προκαλούμε εμείς. Δεν βουλώνουν μόνες τους οι αρτηρίες εμείς τις βουλώνουμε με τον τροπο ζωής μας. Πάντως αυτή η νεύρωση που πάσχουν οι περισσότεροι ξερω πως ειναι αντιμετωπίσιμη γιαυτο θα παω πρώτα σε έναν ομοιοπαθητικο ο οποίος εχει βοηθήσει πολυ κοσμο με το συγκεκριμένο θέμα. Αν δω οτι δεν εχει αποτέλεσμα και εκει τοτε θα κανω οικονομία και θα παω σε έναν πολυ καλο ψυχολόγο που εχει θεραπεύσει πολυ κοσμο και με χειρότερα προβλήματα απο τα συγκεκριμένα. Αν δεν δοκιμάσω δεν μπορώ να ξερω.
29-03-2019, 21:52 #14
Το επιχείρημά σου για να ζητήσεις αξονική (ή σκάνερ καρδιάς) είναι το ότι υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Προσωπικά θεωρώ απίθανο ότι θα βρεθεί κάτι, λόγω του νεαρού της ηλικίας σου. Δεν καλύπτεσαι ασφαλιστικά για τέτοια εξέταση;[/QUOTE]
Απ’οτι ξερω αυτή η εξέταση δεν καλύπτεται γενικά απο κανένα ταμείο.
Και νομιζω πως γίνεται σε συγκεκριμένες κλινικές όποτε δύσκολα να παει κάποιος να την κανει εκτός κ αν εχει τα λεφτά.
02-04-2019, 23:07 #15
Καλησπέρα όσο συνεχίζεις και πας σε γιατρούς το ανχος δεν σταματάει. Σε είδαν τόσοι γιατροί σου είπαν δεν έχεις κάτι και σπινθιρογραφημα να κάνεις και να σου πούνε εισαι καλα κάτι άλλο θα διαβάσεις ή θα σκέφτεσαι και θα πας να το κάνεις. Στο λέει άνθρωπος που είχε τα ιδια και χειρότερα από εσένα πειραματόζωο θα γίνεις Δοκίμασε να ξεκινήσεις μια θεραπεία με έναν ψυχίατρο δώσε χρόνο 3 μήνες και δες αν καλυτερέψουν τα πράγματα να ηρεμήσεις φίλε μου ίσως αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημα σου. Χάνεις χρόνο απλά είναι taboo Ο ψυχίατρος μέσα σου. Σου αναφέρω για ψυχίατρο γιατί χάνεις τον έλεγχο των παρορμήσεων και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ψάχνεις συνέχεια ότι κάτι έχεις και δεν το βρήκαν. το μυαλό σου πονάει ή καρδούλα σου είναι γερή είσαι νέος για τέτοιες περιπέτειες.