Results 16 to 27 of 27
-
31-03-2019, 13:04 #16
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 01-04-2019 at 15:03.
- 31-03-2019, 13:48 #17
Ωραία μέχρι εδώ αλλά κανείς μα κανείς δεν απαντάει στο τι να κάνω, η μοναδικά απάντηση έμμεση είναι ας κόψει τα αντιψυχωτικά και να πάμε στα αντικαταθλιπτικά. Οπότε θα παρακαλέσω άπαντες να γράψουν την γνώμη τους άμεσα, αν κάποιος φοβάται κάτι ας μου στείλει πμ, θέλω γνώμες δεν σημαίνει ότι αυτό που θα πει θα το πράξω επίσης, το θέμα είναι δύσκολο.
menis_64 πριν αρκετά χρόνια είχε πάλι επεισόδιου περίπου ίδιο και είχε πάρει φάρμακα! Το θέμα είναι να πάρει κάποια αγωγή ή οποία δεν θα έχει τόσα αρνητικά και νατην παλέψει.Last edited by Aeon; 01-04-2019 at 15:03.
31-03-2019, 14:45 #18
Mπορεις να μπεις στο προφιλ μου να δεις οτι εχω ανεβασει καποια θεματα για τα αντικαταθλιπτικά ,οπου εχω ασχοληθει ωρες και μερες και βδομαδες και μηνες δαβαζοντας απο πρωτογενεις πηγες. Δηλαδη δημοσιευσεις βιοχημικων ,ιατρικων και στατιστικων-επηδημιολογικων μελετων σε επιστμονικα περιοδικα! Ασχοληθηκα τοσο πολυ γιατι ειχα προσωπικη αναγκη να αναζητησω κατι καλυτερο απο οτι προσφερουν οι
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΉΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.
Θα σου ελεγα να κανεις και εσυ το ιδιο, γιατι εγω δεν γνωριζω πολλα για τα αντιψυχωτικα φαρμακα, και για τα αγχολυτικα οπως αυτα που χορηγούνται στην μητερα σου.
Ξερω ομως οτι θπαρχει σχετικη ευκολια (κληρονομημενη απο το απωτερο παρελθόν), να χορηγούνται βαρια, η απλως παλιοτερης γενιας φαρμακα στους ηλικιωμένους!!!
ΑΛΛΑ με τα σημερινα δεδομςνα 70 ετη ηλικια δεν ειναι το τελος, οπως ισχυε παλια!!!
Δειτε το ζεστα το θεμα, ξεκινωντας απο αυριο με ενα καλυτερο γιατρο, εναν καθηγητη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εδω στο φορουμ ακομα υπαρχουν μελη που εχουν αμεση εμπειρία απο μακροχρόνια χρηση αντιψυχωτικων και γνωριζουν καλα πιο φαρμακο τους παει πιο καλα, με πιο λιγες παρενέργειες κτλ... Ισως ακουγοντας διαφορες αποψεις να σχηματισεις μια πρωτη αποψη για τα αντιψυχωτικα φαρμακα και για τα αγχολυτικα....
ΓΙΑΤΙ απλα η επιστημονική κοινοτητα δεν εχει καταληξει (ουτε και εχει πλησιάσει ) να απαντησει στα ερωτήματα που εθεσες οπως τι προκαλει η μακροχρόνια χρηση....
31-03-2019, 16:01 #19
θα σας πω τη δικια μου εμπειρια, οταν επαθα το ψυχωτικο επεισοδειο μετα απο μια βδομαδα οι γονεις μου με πηγαν νοσοκομειο, θυμαμε να μπαινω μεσα, και να με πηγαινουν σε ενα γραφειο, οπου μιλησαν με το γιατρο, μεχρι εκει εχω μνημη, μετα την επομενη μερα γυρω στο μεσημερι ξυπνησα στη ψυχιατρικη πτερυγα, στην αρχη δεν ηξερα που ειμουν, μου ειπαν οτι μου δωσαν σολιαν και μετα απο μια μερα συνηλθα, εχω 24 ωρες κενο μνημης δεν ξερω τη εγινε....
31-03-2019, 17:30 #20
01-04-2019, 02:38 #21
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Last edited by Aeon; 01-04-2019 at 15:05.
01-04-2019, 20:16 #22
Αφού παραβίασα τους όρους και μου σβησανε τα γραφωμενα μου, εχω να πω πως δεν είναι σωστό να παίρνεις φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Επίσης δεν είναι σωστό να μιλάς εσύ με το γιατρό για τη γυναίκα και τηλεφωνικά να γινεται διαγνωση και παρανομα να αγοραζεις αλοπερντιν για να παρει. Αναφερε το ονομα του ψυχιατρου αυτου αν θες να προφυλαχθουν όσοι μπορούν από τις παραβασεις δεοντολογιας που κανει εις βαρος τον ασθενών του.
02-04-2019, 01:56 #23
Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να γράφεις ότι χωρίς ιατρική συνταγή πήραμε τα φάρμακα; Αφού εκείνος τα έγραψε; Τι εννοείς να αγοράζω aloperidin παράνομα; Για το άλλο έχεις δίκιο ότι πήρα εγώ τηλέφωνο αλλά δεν ήταν σε θέση να το κάνει, όσο για το τηλεφωνικά που λες έχεις απόλυτο δίκιο, με ενημέρωσαν πως αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται. Προς το παρών δεν θα αναφέρω το όνομα του ψυχιάτρου για προφανείς λόγους μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχει πράξει λάθος.
Ο συγκεκριμένος να αναφέρω είναι καθηγητής αλλά δεν κάνει προφανώς, επειδή διάβασα και πήρα γνώμες από παντού τα πράγματα που φαίνονται πάρα πολύ περίεργα.
Θα ενημερώσω με την εξέλιξη του θέματος.
02-04-2019, 02:26 #24
Υπέθεσα απλά αφού σου είπε τηλεφωνικά να πάρει κάποιος φάρμακα δε σου έγραψε συνταγή αλλίως θα στα έλεγε και από κοντά φαντάζομαι, όπως και η συνταγή αν γραφότανε θα έπρεπε να γραφότανε για τη γυναίκα δε μπορεί να γίνεται διάγνωση και να χορηγούνται φάρμακα με εντολή γιατρού εξ αποστάσεως και δε μπορεί να τα αγοράζει τα φάρμακα αυτά ο όποιοσδηποτε για λογαριασμό άλλου. Χωρίς συνταγη δε οι νόμιμοι πωλητές στην Ελλάδα του αλοπερντίν σε καμμία περίπτωση δε θα έπρεπε να το δίνουν. Απλά ο γιατρός εκ των πραγματων χωρίς να μιλήσει στη γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να βάλει εσένα να αγοράσεις το συγκεκριμενο φάρμακο και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν θα έγραφε συνταγή. Παράνομα είναι όλα αυτά είτε τα πήρες χωρίς συνταγή είτε σου έγραψε εσένα συνταγή, όπου αυτό απο τα συμφραζωμενα δε συνέβει, γι αυτό και λέω παράνομα. Αντιλαμβάνομαι να μη θες να πεις δημόσια το όνομα του.
02-04-2019, 02:39 #25
Η διαδικασία είχε γίνει ως εξής, όταν άρχισαν οι φοβίες πήρα τηλέφωνο αμέσως τον γιατρό να του το αναφέρω, όταν του το ανέφερα δια του τηλεφώνου μου είπε να πάω αμέσως να πάρω το aloperidin 10mg και το akineton! Αν αυτό εννοούσες πριν ναι έγινε μέσω τηλεφώνου και δεν μου έγραψε κάποια συνταγή αλλά στην επόμενη επίσκεψη το έγραψε, δεν είναι ότι φοβάμαι να πω το όνομα του ή κάτι τέτοιο απλά να καταλήξουμε στο αν έχει πράξει λάθος όπου οι περισσότεροι γράφετε πως ναι είναι λάθος.
02-04-2019, 03:35 #26
Ναι αυτό που αναφέρεις με το τηλεφωνικό δεν επιτρέπεται και αυτά τα φάρμακα νόμιμα δε θα μπορούσες να τα πάρεις. Εσύ ξέρεις γιατί δε τον αναφέρεις όπως και να έχει το καταλαβαίνω ότι λόγο και να έχεις. Φοβάμαι πως θα παραβώ πάλι τους κανόνες αλλά δεν αντέχω και θα επαναλάβω ότι βγάζει μάτι πως με αυτά που πήρε πρώτα η γυναίκα έγινε αν κατάλαβε καλά ο γιατρός από τη τηλεδιάγνωση χωρίς να δει και να μιλήσει με τον ασθενη για τα οξέα περισταρικά η γυναίκα. Αμφισημια στο αν έχει πραξει λάθος δεν υπάρχει θα έπρεπε να την δει τη γυναικα και οχι να σε στειλει σε φαρμακειο να ζητάς απο το φαρμακοποιο να σου δωσει παρανομα τα φάρμακα αυτα. Αυτο είναι το ένα μερος που μπορώ να το δηλώσω. Τωρα αν ολο αυτο έχει βοηθήσει τη γυναίκα εγώ ουτε γιατρος είμαι ουτε γνωριζω τη περιπτωση της αλλά πιστευω ότι δεν έχει πάει καλά το πράγμα σε καμμια περίπτωση. Δε μπορω να μιλησω απο εδω μέσα αν ημασταν φίλοι θα στα εσουρνα ενα χερι.
09-04-2019, 03:09 #27MrgilleasGuestΔεν διαβασα ολα τα μυνηματα αλλα αν εχει απωλεια μνημης και ειναι σε μεγαλη ηλικια πιστευω οτι δεν φταινε τα φαρμακα υπαρχουν ανθρωποι που τα παιρνουν χρονια χωρις να αντιμετωπιζουν προβληματα μνημης.καταθλιψη και ψυχωση οδηγουν στους πασχοντες να ξεχνανε οποτε κοιταξε αυτη την εκδοχη οπως υπαρχει και η πιθανοτητα χωρις να θελω να σε τρομαξω αν ειναι αρκετα μεγαλη σε ηλικια να αρχιζει ανοια και εκδηλωνεται στην αρχη με ψυχωτικα συμπτωματα,φοβιες και καταθλιψη.Αυτες οι δυο εκδοχες υπαρχουν ή οντως ξεκινησε καταθλιψη με διαφορες περιεργες ιδεες λογω βιοχημικης ανισορροπιας συμφωνα με τους επιστημονες δηλαδη χαμηλη σεροτονινη και υψηλη ντοπαμινη που παρατηρειται σε καταθλιπτικους και σε ανθρωπους που εχουν αλλοκοτες σκεψεις αντιστοιχα.Ή δευτερη περιπτωση αν μιλαμε για μεγαλο ατομο σε ηλικια να αρχιζει ανοια που στα πρωτα συμπτωματα εκδηλωνεται με αυτες τις ψυχικες αλλαγες.μην επηρεαζεσαι απο τα παραπανω που εγραψαν τα πιο πανω μελη.
ενταξει τ φαρμακο δεν πρεεπι να το παιρνει σαν ασπιρινη καποιος με το παραμικρο αλλα εφοσον υπαρχει οντως θεμα πρεπει να την τηρει την αγωγη.οι μονες παρενεργειες απο τα αντιψυχωτικα και αντικαταθλιπτικα ειναι η αυξηση βαρους που εχει ως συνεπεια την προκληση διαβητη τυπου 2,η υπνηλια για αυτο χρειαζεται προσοχη οποιος τα παιρνει στην οδηγηση αλλα και στους ηλικιωμενους μην προκαλεσει ορθοστατικη υποταση αρα κινδυνος για πτωσεις αλλα σε καμια περιπτωση απωλεια μνημης