Και τώρα τι θα κάνω;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38
    Senior Member

Και τώρα τι θα κάνω;

Χθες είχα ραντεβού με την ψυχολόγο μου στο νοσοκομείο και μου είπε ότι μας έμεινε ένα τελευταίο ραντεβού τον επόμενο μήνα και μετά πάπαλα... Κι έχω πανικοβληθεί, δεν ξέρω τι θα κάνω και πως θα τα καταφέρω μετά, φοβάμαι ότι θα ξανακυλήσω στις αυτοκαταστροφικές μου συμπεριφορές... Δεν αντέχω άλλους αποχωρισμούς...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Πόσο καιρό κάνεις ψυχοθεραπεια?σε είχε βοηθησει?

Senior Member
    Δεν έχει ιατρείο εξωτερικό δικό της να πηγαίνεις εκεί?
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Κοίταξε Κύκνε είναι δύσκολο εδώ που τα λέμε, αλλά για μένα το έχω φιλοσοφήσει.

Κανείς δεν είναι κανενός και όλα είναι δανεικά. Τίποτα δεν είναι δικό μας και κανένας δε θα είναι για πάντα μαζί μας μέχρι να πεθάνουμε. Μια μέρα, με τον οποιοδήποτε τρόπο αποχωριζόμαστε είτε λέγοντας αντίο είτε όχι στον κάθε άνθρωπο.

Ευχαρίστησε την που ήσασταν "συνοδοιπόροι στο ίδιο βαγόνι" για τόσους μήνες και ευχήσου της όπου και να είναι να είναι πάντα καλά.

Ελπίζω η ψυχολόγος αυτή να αξίζει τις καλύτερες ευχές.

Τώρα πρέπει να δεις τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Βασικά κάνε έναν απολογισμό. Σου έδωσε πράγματα αυτή η γνωριμία μαζί της ή σε έκανε να νιώσεις χειρότερα; Να ψάξεις να δεις που μπορείς να απευθυνθείς, να κάνεις μια νέα ψυχοθεραπευτική αρχή που θα έχει και αυτή βέβαια τέλος.

Σημασία έχει να δεις βελτίωση. Αν σαν άνθρωπος βελτιωθείς έστω και λίγο και γίνεις καλύτερη, κάθε σχέση όσο μικρή και αν είναι σε διάρκεια, μπορεί να σου δώσει κάτι.

Να, εγώ κάποτε γνώρισα έναν καθηγητή πανεπιστημίου για μόλις πέντε λεπτά. Δεν μου έκανε μάθημα, απλά έτυχε να πιάσουμε συζήτηση στο ασανσέρ και στη συνέχεια σε έναν διάδρομο. Με άκουσε και μου είπε: "Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ". Εδώ και 20+ χρόνια που είμαι τους γονείς μου, τέτοιες σοφές κουβέντες δεν έχω ακούσει από το στόμα τους.

Ηθικό δίδαγμα: Όλοι θα φύγουμε και θα έρθουμε στις ζωές πολλών ανθρώπων. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό και να δώσουμε κάτι καλό, είμαστε αμοιβαία κερδισμένοι. Δε χρειάζεται να είμαστε αιώνια δεμένοι με κανένα για να νιώσουμε δυνατοί και ασφαλείς.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Πόσο καιρό κάνεις ψυχοθεραπεια?σε είχε βοηθησει?
    Πέντε χρόνια... Με είχε βοηθήσει πολύ αλλά τώρα που θα μείνω χωρίς την υποστήριξη της φοβάμαι...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    Δεν έχει ιατρείο εξωτερικό δικό της να πηγαίνεις εκεί?
    Όχι, δεν επιτρέπεται να εργάζεται στο νοσοκομείο και ταυτόχρονα να έχει εξωτερικό ιατρείο...

Vaggg
    Guest
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Πέντε χρόνια... Με είχε βοηθήσει πολύ αλλά τώρα που θα μείνω χωρίς την υποστήριξη της φοβάμαι...
    Ειναι δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη της?

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Κοίταξε Κύκνε είναι δύσκολο εδώ που τα λέμε, αλλά για μένα το έχω φιλοσοφήσει.

Κανείς δεν είναι κανενός και όλα είναι δανεικά. Τίποτα δεν είναι δικό μας και κανένας δε θα είναι για πάντα μαζί μας μέχρι να πεθάνουμε. Μια μέρα, με τον οποιοδήποτε τρόπο αποχωριζόμαστε είτε λέγοντας αντίο είτε όχι στον κάθε άνθρωπο.

Ευχαρίστησε την που ήσασταν "συνοδοιπόροι στο ίδιο βαγόνι" για τόσους μήνες και ευχήσου της όπου και να είναι να είναι πάντα καλά.

Ελπίζω η ψυχολόγος αυτή να αξίζει τις καλύτερες ευχές.

Τώρα πρέπει να δεις τι θα κάνεις την επόμενη μέρα. Βασικά κάνε έναν απολογισμό. Σου έδωσε πράγματα αυτή η γνωριμία μαζί της ή σε έκανε να νιώσεις χειρότερα; Να ψάξεις να δεις που μπορείς να απευθυνθείς, να κάνεις μια νέα ψυχοθεραπευτική αρχή που θα έχει και αυτή βέβαια τέλος.

Σημασία έχει να δεις βελτίωση. Αν σαν άνθρωπος βελτιωθείς έστω και λίγο και γίνεις καλύτερη, κάθε σχέση όσο μικρή και αν είναι σε διάρκεια, μπορεί να σου δώσει κάτι.

Να, εγώ κάποτε γνώρισα έναν καθηγητή πανεπιστημίου για μόλις πέντε λεπτά. Δεν μου έκανε μάθημα, απλά έτυχε να πιάσουμε συζήτηση στο ασανσέρ και στη συνέχεια σε έναν διάδρομο. Με άκουσε και μου είπε: "Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ". Εδώ και 20+ χρόνια που είμαι τους γονείς μου, τέτοιες σοφές κουβέντες δεν έχω ακούσει από το στόμα τους.

Ηθικό δίδαγμα: Όλοι θα φύγουμε και θα έρθουμε στις ζωές πολλών ανθρώπων. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι καλό και να δώσουμε κάτι καλό, είμαστε αμοιβαία κερδισμένοι. Δε χρειάζεται να είμαστε αιώνια δεμένοι με κανένα για να νιώσουμε δυνατοί και ασφαλείς.
    Δεν μπορώ να το δω έτσι... Πάντα με πληγώνουν οι αποχωρισμοί έτσι και τώρα... Κλαίω όσο τα γράφω αυτά... Δεν αντέχω άλλο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaggg View Post
    Ειναι δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη της?
    Ναι, πολύ γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου εύκολα και δεν αντέχω να ξαναπεράσω την ίδια κόλαση...

Ναι, πολύ γιατί δεν εμπιστεύομαι καθόλου εύκολα και δεν αντέχω να ξαναπεράσω την ίδια κόλαση...
    Και γιατί δεν μπορείς να συνεχισεις μαζί της?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Και γιατί δεν μπορείς να συνεχισεις μαζί της?
    Γιατί στο νοσοκομείο δικαιούται ο κάθε ασθενής ένα χρόνο ψυχοθεραπείας κι αυτός πέρασε...

Πριν είχε ιδιωτικό ιατρείο, έτσι ξεκίνησα αλλά μετά βρήκε δουλειά στο νοσοκομείο και μεταφερθήκαμε εκεί, δεν γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα...

Senior Member
    Δεν μπορώ να το δω έτσι... Πάντα με πληγώνουν οι αποχωρισμοί έτσι και τώρα... Κλαίω όσο τα γράφω αυτά... Δεν αντέχω άλλο...
    Λυπάμαι, αλλά στη ζωή προχωράμε και το λέει εγώ που είχα κάποτε την ίδια άποψη με εσένα. Αν εγώ σήμερα και κάθε μέρα θυμάμαι το 2016 που κάποτε ήμουν κολλημένος με κάποια, χάνω σήμερα τα ωραία του 2019.

Όποιος θυμάται τα παλιά, είναι παλιάνθρωπος (ευφυολόγημα)...

Ο άνθρωπος πρέπει κάποιες φορές να κάνει την καρδιά του πέτρα για το καλό του. Απορροφάς σαν αμορτισέρ όλα τα βάρη των άλλων τόσα χρόνια. Δεν είναι ώρα να εκτονωθείς; Διαφορετικά θα είσαι πεσμένη σαν τα αμορτισέρ των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Και ξέρεις γιατί είναι πεσμένα; Γιατί δεν τους έκαναν συντήρηση όταν έπρεπε και παραμορφώθηκαν.

Μιλάω αλληγορικά, αλλά ελπίζω να έπιασες το νόημα.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Γιατί στο νοσοκομείο δικαιούται ο κάθε ασθενής ένα χρόνο ψυχοθεραπείας κι αυτός πέρασε...

Πριν είχε ιδιωτικό ιατρείο, έτσι ξεκίνησα αλλά μετά βρήκε δουλειά στο νοσοκομείο και μεταφερθήκαμε εκεί, δεν γίνονται και τα δύο ταυτόχρονα...
    Εξήγησε της πόσο δεμένη είσαι μαζί της και πόσο δυσκολο είναι να φύγεις.μήπως μπορεσει και σου κάνει συνεδριες πχ σπίτι της

Senior Member

προτεινε της να την βλεπεις εκτος ιατριου χωρις να χρειαζεται να το μαθει κανεις.
    εξηγησε ποσο αναγκη την εχεις και οτι σε εχει ριξει ολο αυτο που δεν θα την βλεπεις.

Senior Member
    Παιδιά, δεν θα δεχτεί θεωρεί πως ότι είχε να δώσει το έδωσε, μου το είπε...

Page 1 of 3 123 LastLast