Πως να ξεπεράσετε την αρρωστοφοβια!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Πως να ξεπεράσετε την αρρωστοφοβια!

Όσοι και όσες είναι ομοιοπαθεις από προσωπική πείρα ένα έχω να σας πω και είναι το πιο απλό.. μην γκουγκλαρετε αρρώστιες και συμπτώματα στο ίντερνετ ούτε καν άρθρα για αρρώστιες ούτε σειρές με νοσοκομεία ούτε τίποτα σχετικό με αρρώστιες.. μακριαααα

Πραγματικά μπορεί να σε κάνει να τρελαθείς, τελευταία φορά πριν δυο μέρες διάβασα άρθρο ότι το άγχος και η στεναχώρια μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και δώστου το άγχος εγώ και δώστου η στεναχώρια και η κακοκεφια και δώστου οι κακές σκέψεις και οι πόνοι στο κεφάλι στην καρδιά στο αριστερό χέρι κ.α διότι πέρασα άσχημο χειμώνα με κατάθλιψη και έντονο άγχος και μετά από αυτό το άρθρο μπήκαν οι ιδέες ότι έβλαψα την υγεία μου και θα με βρει κανένα κακό και αυτό με έκανε ακόμα χειρότερα πήγα να υποτροπιασω και λέω όχι τέρμα δεν ξαναδιαβάζω τίποτα που να αναφέρει αρρώστιες γίνομαι χαλιαααα..

Δεν ξαναδιάβασα και νιώθω λίγο καλύτερα αυτές τις δύο μέρες ούτε ψυχοσωματικά ούτε τίποτα.

Εστάλη από Redmi Note 5 στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Η αλήθεια είναι ότι και εγώ τις μέρες που καταφέρνω να μην γκουγκλαρω, όταν αυτές ξεπερνάνε τις τρεις συνεχόμενες ημέρες,νιώθω πολύ καλύτερα. Αλλά δυστυχώς έχω πονακια στην καρδιά και στην πλάτη πράγμα που με αγχωνει πολύ απλά αν δεν το ψάξω με αγχωνει στιγμιαία... Δυστυχώς όμως όσο και να μην ψάξω εμένα τα ψυχοσωματικά μου είναι εδώ.
    Αντίστοιχα με εσένα πέρασα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και φθινόπωρο, στα πολύ πολύ χάλια. Τον τελευταίο καιρό, θέλω να πιστεύω, ότι ξεκινάω σιγά σιγά να προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου.

Quote Originally Posted by Layla123 View Post
    Η αλήθεια είναι ότι και εγώ τις μέρες που καταφέρνω να μην γκουγκλαρω, όταν αυτές ξεπερνάνε τις τρεις συνεχόμενες ημέρες,νιώθω πολύ καλύτερα. Αλλά δυστυχώς έχω πονακια στην καρδιά και στην πλάτη πράγμα που με αγχωνει πολύ απλά αν δεν το ψάξω με αγχωνει στιγμιαία... Δυστυχώς όμως όσο και να μην ψάξω εμένα τα ψυχοσωματικά μου είναι εδώ.
    Αντίστοιχα με εσένα πέρασα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και φθινόπωρο, στα πολύ πολύ χάλια. Τον τελευταίο καιρό, θέλω να πιστεύω, ότι ξεκινάω σιγά σιγά να προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου.
    Εγώ ήμουν πάντα αρρωστοφοβικο άτομο από παιδάκι λόγω υπερπροστατευτικης μητέρας ίσως, μετά την εφηβεία σα να είχα ηρεμήσει και είχα γίνει φυσιολογικός άνθρωπος δλδ θα άκουγα για ασθένειες μπορεί να μου περνούσε καμιά σκέψη μην έχω κι εγώ αλλά έφευγε πολύ γρήγορα.. από το Νοέμβριο που έγινε διάγνωση σε δικό μου αγαπημένο πρόσωπο για καρκίνο που δεν το είχαμε καταλάβει πιο νωρίς από εκεί ξεκίνησε το μαρτύριο, βαριά κατάθλιψη και τρομερό άγχος μέχρι να ξεκινήσουν οι θεραπείες, μετά ήρθε και η αρρωστοφοβια και δε λέει να φύγει.. φοβάμαι για εμένα και για δικούς μου ανθρώπους όλο εκεί πάει το μυαλό μου δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξεπεράσω αυτό το τεράστιο άγχος της υγείας

Senior Member
    Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στον ίδιο βαθμό την έχω, δεν είχα την απέκτησα μετά από κρίσεις πανικού και ένα πολύ μικρό πρόβλημα που αυτοδιεγνωσα στον εαυτό μου και έπεσα μέσα. Δεν ξέρω πως ξεπερνιέται, πλέον έχω καλές και κακές ώρες, θέλω να πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα υπάρχουν καλές και κακές μέρες και στη συνέχεια δεν ξέρω, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κάθε τι που έχει να κάνει με το μέλλον με τρομάζει λιγο γιατί σκέφτομαι αν θα είναι όλα καλά, δεν ξέρω αν το σκέφτεσαι κι εσύ.
    Σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός;

Senior Member
    Να μν κανετε διαγνωση απο το γκουγκλ , τοσο απλο, εγω δεν εχω καμμια αρρωστοφοβια .....και εχω παθει απειρα ατυχηματα ........υπο την επηρρεια αλκοολ , παλαιοτερα ....

Quote Originally Posted by Layla123 View Post
    Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στον ίδιο βαθμό την έχω, δεν είχα την απέκτησα μετά από κρίσεις πανικού και ένα πολύ μικρό πρόβλημα που αυτοδιεγνωσα στον εαυτό μου και έπεσα μέσα. Δεν ξέρω πως ξεπερνιέται, πλέον έχω καλές και κακές ώρες, θέλω να πιστεύω πως σε λίγο καιρό θα υπάρχουν καλές και κακές μέρες και στη συνέχεια δεν ξέρω, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Κάθε τι που έχει να κάνει με το μέλλον με τρομάζει λιγο γιατί σκέφτομαι αν θα είναι όλα καλά, δεν ξέρω αν το σκέφτεσαι κι εσύ.
    Σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός;
    Κι εγώ ανησυχώ για το μέλλον γιατί μετά από το ισχυρό σοκ που έχω πάθει δε μπορώ να συνέλθω και σκέφτομαι ότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.. πήγα και σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο ο τελευταίος μου έδωσε αντικαταθλιπτικά και ζαναξ, μόνο ζαναξ πήρα 4-5 φορές και σταμάτησα είπα να το παλέψω μόνος μου, η κατάθλιψη έφυγε η αρρωστοφοβια και το άγχος έμεινε όμως και δε μπορώ να πηγαίνω για ψυχοθεραπεία να δίνω 50 ευρώ την εβδομάδα..

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Να μν κανετε διαγνωση απο το γκουγκλ , τοσο απλο, εγω δεν εχω καμμια αρρωστοφοβια .....και εχω παθει απειρα ατυχηματα ........υπο την επηρρεια αλκοολ , παλαιοτερα ....
    Αυτό προσπαθώ τις τρεις τελευταίες μέρες να μην γκουγκλαρω συμπτώματα γιατί μετά εμφανίζω κι άλλα και με παίρνει από κάτω..

Senior Member
    Και εγώ τα ίδια παιδιά. Αρρωστοφοβια αν και δεν ξέρω αν είναι φοβία πια. Έχω κρούσματα καρκίνου στην οικογένεια και φοβάμαι για κληρονομικότητα...

Senior Member
    Έχω παρατηρήσει ότι αν έχουμε κάποια συμπτώματα και διαβάζουμε ιστορίες τότε ως δια μαγείας εμφανίζονται και άλλα. Μαθαίνουμε δε τόσες λεπτομέρειες που δε ξέρω αν πρέπει να τις γνωρίζει κάποιος που βρίσκεται σε διαταραχή. Και συνδέουμε αυτό που έχουμε με κάτι άλλο και πάλι λέγοντας κάνουμε ένα σωρό εξετάσεις και δεν πιστεύουμε πως είμαστε καλά και μετά μονόδρομος ο ψυχίατρος. Δε ξέρω αλλά όλα αυτά είναι παράξενα. Μήπως θέλουν ο κόσμος να σκέφτεται έτσι;

Εστάλη από Moto G (5) Plus στο E-Psychology.gr Mobile App

Σήμερα πήγα πάλι σε άλλο νοσοκομείο στα επείγοντα να με δει άλλος ΩΡΛ για το λαιμό που πιστεύω ότι έχω ένα μπαλάκι και πρησμένους λεμφαδένες, δε μου βρήκε τίποτα ούτε λεμφαδένες ούτε μπαλάκι και λέει είναι ο μυς εκεί που πονάω.. είναι ο τέταρτος ΩΡΛ που με κοίταξε αν είχα κάτι σοβαρό δε θα το καταλάβαινε παιδιά; Και όντως όσο πιο πολλά διαβάζουμε και μαθαίνουμε εμείς οι αρρωστοφοβικοι εμφανίζουμε κι άλλα..

Senior Member
    Απλά να σου πω κάτι που μου είπε ο καρδιολόγος. Στα επείγοντα λόγο χρόνου και αριθμού περιστατικών κάνουν τα πάλι βασικά δε μπαίνουν σε λεπτομερείς εξετάσεις. Αυτό φυσικά δεν στο λέω για να αγχωθεις αλλά για να σου πω αν δεν ειναι κάτι πραγματικά επείγον πχ σπάσιμο αιμορραγία κτλ μην πηγαίνεις στα επείγοντα. Τζάμπα κόπος και αγωνία.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
    Σήμερα πήγα πάλι σε άλλο νοσοκομείο στα επείγοντα να με δει άλλος ΩΡΛ για το λαιμό που πιστεύω ότι έχω ένα μπαλάκι και πρησμένους λεμφαδένες, δε μου βρήκε τίποτα ούτε λεμφαδένες ούτε μπαλάκι και λέει είναι ο μυς εκεί που πονάω.. είναι ο τέταρτος ΩΡΛ που με κοίταξε αν είχα κάτι σοβαρό δε θα το καταλάβαινε παιδιά; Και όντως όσο πιο πολλά διαβάζουμε και μαθαίνουμε εμείς οι αρρωστοφοβικοι εμφανίζουμε κι άλλα..

Έχεις κοιτάξει το θυρεοειδή σου?

Quote Originally Posted by glamshine4ever View Post
    Έχεις κοιτάξει το θυρεοειδή σου?

Όχι και σκέφτομαι να το κοιτάξω θέλει εξετάσεις αίματος;

Senior Member
    Όχι και σκέφτομαι να το κοιτάξω θέλει εξετάσεις αίματος;

Βασικά ξεκινά με υπέρηχο μήπως έχεις κάποιο οζο θυρεοειδούς που σε εμποδίζει. Και ναι θέλει και αιματολογικές. Κάποιοι άνθρωποι με όζους έχουν αυτή την αίσθηση που αναφέρεις για αυτό το λέω.

Senior Member

astronomy lover, σε κάποια φάση και εγώ ήμουν σίγουρος πως είχα ένα μπαλάκι δεξιά στον λαιμό και κάτω. Με εξέτασαν 2 ΩΡΛ, πήγα έκανα υπερήχους κλπ. Τίποτα δεν φάνηκε..και εγώ που κοιτούσα τον υπέρηχο δεν έβλεπα καμία "μάζα" και μου τα εξηγούσαν όλα. Τελικά το μπαλάκι ήταν μυς που επειδή έκανα συγκεκριμένες κινήσεις έχει τραβηχτεί λίγο. Έβαλα μια αλοιφή (αναλγητική αν θυμάμαι καλά) και δεν ασχολήθηκα ξανά.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Page 1 of 2 12 LastLast