Ειδικη φοβια: Γυναικες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Member

Ειδικη φοβια: Γυναικες

Ειμαι ο Νικος και ειμαι 21 χρονων.

Θα προτιμησω να μην ασχοληθω με το παρελθον μου που ηταν γεματο ασταθεις καταστασεις, διαζυγια, τσακωμους και αλλαγες, αλλα με το παρον και το μελλον μου.

Ολα ξεκινησαν πριν 3 χρονια οταν εντοπισα οτι εχω τρομερη δυσκολια στο να βγω ραντεβου με κοπελα.
    Ειχα υπερβολικο αγχος. Δεν ηξερα ομως γιατι.
    Ουτε αγχος ειχα για το πως θα ντυθω, ουτε για το πως θα φερθω, ουτε για το τι θα πω κτλ. Δηλαδη για κανεναν συνειδητο λογο.

Υποσυνειδητα η γυναικα για μενα ειναι ενα φοβογονο αντικειμενο (κατι που μαλλον οφειλεται στο παρελθον μου και στις απειροελαχιστς εμπεριες μου) που μου προκαλουσε τρελο αγχος με αποτελεσμα να κανω εμετο.
    Ειχα δηλαδη μια φοβια που μου προκαλουσε κριση αγχους.

Αυτο με κρατησε μακρια απο τις γυναικες και μου προκαλεσε αγοραφοβια (στον ηλεκτρικο, στο λεωφορειο και σε αλλα διαφορα μερη).

Ειχα καταλαβει οτι εχω προβλημα και ετσι πηγα σε ψυχολογο για ψυχαναλυση αλλα δε με βοηθησε καθολου.

Επειτα επισκεφτηκα εναν νευρολογο-ψυχιατρο ο οποιος υποστηριξε οτι δεν ειναι τιποτα και πως παιρνοντας δυο φαρμακα που θα μου δωσει για 8 μηνες, ολα θα φτιαξουν.
    Αυτα τα δυο φαρμακα ηταν το Minitran και το Aurorix.
    Απο την στιγμη που αρχισα να τα παιρνω, σταματησε καπως να συμπτωματοποιειται η αγοραφοβια μου (το να κανω εμετο δηλαδη) και πιστευα οτι συντομα θα ειμαι σε θεση να βγω με κοπελα ξανα.
    Τα φαρμακα μου εφεραν πολυ ασχημες μεταπτωσεις. Μου ειχαν κανει την ψυχολογια ΚΟΥΡΕΛΙ πραγματικα.

Καταλαβα οτι δε μπορω να συνεχισω ετσι.

Τοτε αποφασησα οτι κατι αλλο πρεπει να κανω.

Επισκεφτηκα εναν αλλον ψυχιατρο ο οποιος μου ειπε οτι η λυση στο προβλημα μου ειναι η γνωσιακη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια συν φαρμακευτικη αγωγη με καποιο φαρμακο. Μου προτεινε το Seroxat και με συστησε σε εναν ειδικο της γνωσιακης-συμπεριφορικης ψυχοθεραπειας.

Εδω και τρεις μηνες λοιπον κανω αυτην την ψυχοθεραπεια.

Απο την αρχη καταληξαμε με τον ψυχοθεραπευτη μου οτι αυτο που φοβαμαι ειναι οι γυναικες και κατ'επεκταση το σεξ.

Να σημειωσω οτι συγχρονως με το αγχος μου ειχα δημιουργησει διαφορες μυθοπλασιες για τις γυναικες (π.χ. οτι αναζητανε το τελειο κορμι, την τελεια ομορφια) και ετσι εγω ενιωθα ασχημα με τον εαυτο μου και αναξιος να εχω την προσοχη μιας γυναικας. Ακομα και να την ειχα, σκεφτομουν οτι ανα πασα στιγμη μολις αυτη η γυναικα βρει καποιον πιο ωραιο θα με παρατησει.

Μεσα σε αυτους τους τρεις μηνες, καταφερα χωρις φαρμακα να βγω ραντεβου με μια κοπελα, να τα φτιαξω μαζι της με σκοπο να κανω σεξ μαζι της.
    Κατι που μου φανταζε ΑΔΥΝΑΤΟΝ πριν 3 μηνες.

Πριν μερικες μερες λοιπον, καναμε σεξ για πρωτη φορα.
    Το απολαυσα και συγχρονως πιστευα οτι ηταν ενα σημαντικο βημα για να ξεπερασω την φοβια μου.
    Οταν ομως ξυπνησα την αλλη μερα το αγχος παραδοξως ηταν ανεβασμενο.
    Πανικοβληθηκα.
    Την επομενη ημερα ημουν αρκετα πιο ηρεμος και την μεθεπομενη ξανασυνατησα την κοπελα και καναμε σεξ ξανα.
    Καθε φορα ομως που την συναντω εχω τρομερο αγχος, καταβαλλω μεγαλη προσπαθεια για να την δω. Ειναι ψυχοφθορο. Το αγχος της συναντησης εχει μειωθει αισθητα μεν, αλλα υπαρχει ακομα και εχω ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης:

-> Ειμαι στον σωστο δρομο?
    -> Ποσες φορες θα πρεπει να κανω σεξ για να παψω να εχω αυτο το δυνατο αγχος?
    -> Θα μπορω να συναντησω, να συνυπαρξω και να κανω ερωτα σαν φυσιολογικο ατομο?
    -> Μηπως υπαρχει προβλημα οργανικο/χημικο στον εγκεφαλο μου?
    -> Μηπως λαμβανω "ψευδη σηματα κινδυνου" απο τον εγκεφαλο μου επειδη υπαρχει προβλημα?

Μπορει να βρισκομαι στο σωστο δρομο αλλα νιωθω οτι εχω κουραστει και οτι δεν αντεχω αλλο να κανω αυτο το ψυχοφθορο πραγμα (συναντηση, σεξ).

Θελω να παρω αγχολυτικο.

Δε μπορω αλλο αυτο το μαρτυριο, μπορει να εχω προοδο αλλα κουραστηκα. Ο γιατρος μου συνεργαζεται και με εναν αλλον ψυχιατρο και κανενας απο τους δυο δεν θελει να μου δωσει φαρμακο.

Λενε οτι δεν το χρειαζομαι.

Πως θα συνεχισω?
    Τι να κανω?
    Νιωθω οτι θα γονατισω.

Banned
    με την κοπελα που εισαι, εχεις συζητησει ολα αυτα που γραφεις εδω?

Banned
    Νομίζω Νίκο ότι είναι φυσικό το άγχος ξαφνικά να δυνάμωσε μετά από την καλή εμπειρία που είχες. Υποθέτω πως την απόλαυσες, ε? Δεν είναι όμως παράδοξο να αγχωθείς περισσότερο μετά, γιατί πλέον έχεις ήδη μια επιτυχία και αυτό σημαίνει πως έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Είναι σαν να χαίρεσαι μεν που πέρασες καλά και τα κατάφερες, αλλά ταυτόχρονα αναρωτιέσαι \'θα τα καταφέρω άραγε πάλι, θα φανώ αντάξιος των νέων καταστάσεων που δημιούργησα\'?

Έτσι όπως περιγράφεις τη θεραπεία που ακολουθείς, κατά πάσα πιθανότητα είσαι στο σωστό δρόμο. Είναι κουραστικό να προοδεύεις, αλλά νομίζω πως αν δεν κάνεις πίσω τώρα, κάποια στιγμή θα έχεις πολύ λιγότερο ή και καθόλου άγχος πριν τις συναντήσεις με την κοπέλα σου.

Member
    krino: Της εχω πει οτι απλα εχω γενικευμενο αγχος, δεν ξερει οτι το αγχος μου προκαλειται απο την ιδια.

marina38: Αν δεν ειναι αυτος ο σωστος δρομος, ποιος θα μπορουσε να ειναι?

Μου περνανε πολλες φορες σκεψεις απο το μυαλο οτι το προβλημα μου ειναι οργανικο και πως μονο με φαρμακο μπορει να γιατρευτει.

Banned
    Ο ίδιος αλλά ίσως με άλλη κοπέλα. Το λάθος θα ήταν να πιέζεσαι να συναντιέσαι με ένα άτομο που δεν σου αρέσει.
    Ψυχοθεραπευτικά ο τρόπος που ακολουθείς θεωρείται ο πλέον κατάλληλος, αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλους, αλλά απ\' όσα περιέγραψες έχεις πράγματι κάνει πρόοδο, απλά είναι νωρίς για να σταθεροποιηθεί αυτή η πρόοδος και να παίρνεις τα πράγματα πιο ανάλαφρα.

Πολλοί νομίζουν ότι μόνο με φάρμακα μπορούν να θεραπευτούν. Βλέπεις όμως ότι και οι δύο γιατροί σου διαφωνούν. Καταρχήν, αν είναι όντως οργανικό, δεν θα έπρεπε πρώτα να μπορεί να εντοπιστεί τι ακριβώς είναι ώστε να δοθεί το κατάλληλο φάρμακο? Όπως είδες όμως κι από την εμπειρία σου αυτό δεν συμβαίνει. Απλά δοκιμάζεις μέχρι να πετύχεις το φάρμακο που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Κι αν ακόμα το πετύχεις, εκτός του ότι είναι κάτι προσωρινό, δεν ξέρεις με ποιον τρόπο πράγματι λειτουργεί σε εσένα. Δυστυχώς σε τέτοιου τύπου προβλήματα δεν είναι όπως σε άλλα προβλήματα υγείας. Εκεί μπορείς να κάνεις μια καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα και να σου δοθεί το κατάλληλο αντιβιοτικό. Εδώ δεν είναι έτσι. Έπειτα, μην νομίζεις ότι η γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία δεν επιδρά στον εγκέφαλο επειδή δεν ονομάζεται \'φάρμακο\', βεβαίως και επιδρά και υπάρχουν έρευνες πάνω σε αυτό. Είναι μια θεραπεία \'επανεκπαίδευσης\' και όπως κάθε μαθησιακή εμπειρία επιδρά και στον εγκέφαλο.

Member
    Δικιο εχεις απλα αρχιζω και λυγιζω...
    Η κοπελα μ\'αρεσει δεν το κανω με το ζορι αλλα στο πισω μερος του μυαλου μου σκεφτομαι οτι το κανω και για την θεραπεια.

Ελπιζω να μην κρατησει ακομα πολυ καιρο γιατι τοτε πραγματικα θα πεσω στα φαρμακα και δε θα με νοιαζει τιποτα.

Banned
    Ε, ΟΚ έχεις διπλό όφελος λοιπόν!

Επίσης ελπίζω να μην κρατήσει πολύ καιρό ακόμα, όμως προς το παρόν σκέψου ότι είσαι στην αρχή και κάθε αρχή είναι δύσκολη. Και εδώ έχεις δύο ξεκινήματα μιας θεραπείας και μιας σχέσης. Αν νιώσεις ότι αγχώνεσαι υπερβολικά καλύτερα να ζητήσεις λίγο χρόνο από τη σχέση, δεν είναι κι υποχρεωτικό να προχωράς συνέχεια με τον ίδιο βηματισμό!

Banned
    Originally posted by BrainTrance
    krino: Της εχω πει οτι απλα εχω γενικευμενο αγχος, δεν ξερει οτι το αγχος μου προκαλειται απο την ιδια.

Δεν θα επρεπε να μοιραστειτε το προβλημα σου οταν μαλιστα την αφορα??
    Εχεις δυο περιπτωσεις:
    Η να το δει αρνητικα οποτε κακως εισαι μαζι της ειτε να το δει θετικα οποτε φυσικα εχεις κανει καλη επιλογη αλλα ταυτοχρονα πιθανον να φτασεις στη λυση του προβληματος....

Member
    krino: Ειναι ερωτευμενη μαζι μου και με αγαπαει, αμα της το πω δε θα το παρει αρνητικα. Ειμαι σιγουρος γι\'αυτο.
    Αλλα ντρεπομαι να το πω...
    Θα νιωσω πολυ αδυναμος.

Senior Member
    Τωρα εισαι αδυναμος που φοβασαι να της πεις τι νιωθεις.
    Αν το κανεις δεν θα εισαι. Η επιλογη ειναι δικη σου και ειναι τοσο απλη
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Junior Member
    φιλε πρωτα ερχεται η απολαυση και μετα η παρουσια.... οταν πεινας οτι και να σου δωσουν το τρως...ακομα και σαλιγγαρια... οποτε μην τρελενεσαι, αυτη που σου φαινεται θεα μπορει για καπιον αλλον να ειναι μια κοινη θνητη,,οπως και το αντιθετο.....εσενα απ οτι καταλαβα σου προκαλει το φοβερο αγχος το τι εικονα θα δημιουργησει η κοπελα για σενα..αλλα δεν ειναι ετσι...σκεψου το εξης,. εσυ αραγε θα μπορουσες να κανεις σχεση με μια που αντικημενικα ηταν τελειαα και θεαα αλλα απο μυαλο ηταν ξανθια????θα σε διορθοσω και σε κατι αλλο.. λες οτι απ εδω και στο εξης θα κοιτας το παρων και το μελλον... μια συμβουλη και αν θες την δεχεσε,,,,,, γαμα το μελλον και κοιτα μονο το παρων.. εδω δεν εισαι σιγουρος για το αν θα ζησεις μετα απο ενα λεπτο και εσυ ασχολησαι με το μελλονν??? ασε να το κανουν αυτο οι μελλοντολογοι που βγαινουν στα καναλια

Senior Member
    Το αγχος νομιζω ειναι ιδιο και για τους δυο σε μια επαφη οποτε δεν χρειαζεται καθολου να τα κανουμε ψυχοφθορα σκεφτοντας το συνεχεια και να τα βλεπουμε τοσο παθητικα.Οτιδηποτε ειναι εξω απο εσενα ειναι εξωτερικο ερεθισμα οποτε δεν μπορεις να το ελενξεις ουτε πρεπει να το στρεφεις εναντιων σου.Αν το αγχος σου ειναι μεγαλο τοτε ριχνε μεγαλυτερο χαμογελο και δες τα πραγματα με χιουμορ και απλοποιησε τα,οι κοπελες ξερουν οτι η ομορφια τους και οι καμπυλες τους ειναι εξουσια αλλα δεν χρειαζεται να δουλευουμε και να αγχονομαστε για τα μπουτια τους,ας ειμαστε ο εαυτος μας πανω απολα.

Member
    Αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι αν ο δρομος που ακολουθω ειναι τουλαχιστον ο σωστος.

Η κοπελα δε με αγχωνει επειδη ειναι η συγκεκριμενη κοπελα. Οποια και να ηταν θα με αγχωνε.
    Ειναι ομορφη κοπελα αλλα και να μην ηταν, το αγχος θα εμενε το ιδιο.

Ολα_ειναι_δανεικα: Δεν της το λεω γιατι εχω ενα θεμα με τις γυναικες.
    Δεν τις εμπιστευομαι.
    Σκεφτομαι οτι καθε στιγμη μπορει να με απαταει ή να με κοροιδευει. Δεν ειμαι μισογυνης ουτε εχω καποια ασχημη εμπειρια με κοπελα στο παρελθον, απλα μεγαλωσα χωρις το μητρικο προτυπο και με εναν πατερα που ελεγε τα χειροτερα για την μητερα μου και κατ\'επεκταση για τις γυναικες.
    Νομιζω καταλαβαινετε πολλα απ\'αυτο.

Senior Member
    Μου περασε μια σκεψη απο το μυαλο...Ισως ενα απο τους λογους που δεν σου γραφουν οι γιατροι φαρμακα (περα απο το οτι εχεις σημειωσει μεγαλη προοδο με την υπαρχουσα θεραπεια) ειναι οτι τα φαρμακα εχουν σαν συχνη παρενεργεια την πτωση της λιμπιντο, την απουσια ερωτικης διαθεσης, πραγμα ανασταλτικο για την περιπτωση σου...

Senior Member
    Originally posted by BrainTrance
    Ολα_ειναι_δανεικα: Δεν της το λεω γιατι εχω ενα θεμα με τις γυναικες.
    Δεν τις εμπιστευομαι.
    Σκεφτομαι οτι καθε στιγμη μπορει να με απαταει ή να με κοροιδευει. Δεν ειμαι μισογυνης ουτε εχω καποια ασχημη εμπειρια με κοπελα στο παρελθον, απλα μεγαλωσα χωρις το μητρικο προτυπο και με εναν πατερα που ελεγε τα χειροτερα για την μητερα μου και κατ\'επεκταση για τις γυναικες.
    Νομιζω καταλαβαινετε πολλα απ\'αυτο.
    Για μενα το λογικο θα ηταν ολο αυτο να σε εκανε να εμπιστευεσαι τις γυναικες εστω απο αντιδραση και μονο
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Page 1 of 2 12 LastLast