Results 1 to 15 of 24
Thread: Χωρισμός μετά από 6 χρόνια
-
07-04-2019, 03:48 #1
Χωρισμός μετά από 6 χρόνια
Γεια σας,
Θα ήθελα να σας παραθέσω το πρόβλημα μου και να μου δώσετε συμβουλές και γνώμες.
Είμαι 27 ετών. Είμαι στρατιωτικός και λόγω της δουλειάς μου πήγα με μετάθεση στη Λήμνο, στην ηλικία των 22 ετών. Εκεί γνώρισα την πρώην κοπέλα μου, την Μαρία, η οποία τότε ήταν 19 ετών. Πιο πριν δεν είχε κάποια ερωτική εμπειρία παρά μόνο κάποια φλερτ. Εκεί καθίσαμε για τρία χρόνια, συγκατοίκηση, και έτυχε να φύγουμε μαζί από το νησί. Αυτή ως τελειόφοιτη πήγε στην αρχή στο σπίτι με τους δικούς της (Χαλκίδα) και εγώ με μετάθεση στον Έβρο. Όμως, πριν φύγω για εκεί, πήγα στην Αθήνα για 6 μήνες λόγο εκπαίδευσης. Συγκατοικήσαμε και εκεί. Μέσα σε αυτούς του μήνες, βρήκε δουλειά σε μια εταιρία και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Εγώ μετά γύρισα στον Έβρο. Και συνεχίσαμε την σχέση μας από απόσταση. Πηγαινοερχόμουν κάθε σχεδόν σαββατοκύριακο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, αεροπορικώς, συν άδειες κτλ, για να την βλέπω. Αυτό γινόταν για ένα χρόνο περίπου. Μετά ήρθα Λάρισα, για προσωπικούς λόγους, με την προοπτική να κάτσω εδώ, max, για 2 χρόνια και μετά να πάω, σίγουρα, Αθήνα για να είμαστε μαζί. Και σε αυτή την περίπτωση, σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο πήγαινα Αθήνα, συν άδειες κτλ, για να την βλέπω. Όταν την είπα για το «σχέδιο» αυτό, στην αρχή δεν είχαμε ιδιαίτερο θέμα. Και γενικά σε όλη την διάρκεια της σχέσης μας, ποτέ δεν είχαμε κάποιο μεγάλο θέμα. Σαν ζευγάρι εννοείτε είχαμε κάποια μικρά θεματάκια αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ικανά για να οδηγήσουν στον χωρισμό. Αλλά πριν περίπου 3 μήνες με χώρισε. Και ο λόγος ήταν ουσιαστικά η απόσταση.
Από την αρχή της σχέσης μας, μου είχε πει αρκετές φορές ότι μακάρι να με γνώριζε αργότερα και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά σίγουρος πως μέσα στο μυαλό της με έβλεπε και πιο σοβαρά.
Στον «διάλογο του χωρισμού» που είχαμε, ο οποίος έγινε υπό άριστες συνθήκες, μου έδωσε να καταλάβω πως ήθελε να ζήσει και άλλα πράγματα, ότι εγώ λόγο της απόστασης δεν την άφηνα να τα ζήσει κτλ. Και μου το τόνισε η ίδια, αλλά και από τις φίλες της από τις οποίες διατηρώ πολύ καλές σχέσεις, ότι εάν ήμουν Αθήνα, δεν θα υπήρχε λόγος χωρισμού.
Με τα λίγα και με τα πολλά αυτή είναι η μικρή μου ιστορία. Και εννοείτε, για οποιαδήποτε διευκρίνιση θα θέλατε, μετά χαράς να σας πω.
Και εδώ είναι το σημείο που θέλω να μου πειτε την γνώμη σας.
Η πιο πιθανή ημερομηνία για να πάω στην Αθήνα είναι το επόμενο καλοκαίρι (2020), αν όχι νωρίτερα, στην οποία πόλη θα μείνω για αρκετά χρόνια. Μέχρι τότε θα ήθελα να κάνω κάποιες ενέργειες για να μην με ξεχάσει. Ξέρω, ακούγετε κάπως «απελπισμένο» αλλά αυτή είναι η πρόθεσή μου. Μολις πάω Αθήνα να την ξανα διεκδικήσω. Όλοι μου λένε να μην την στέλνω, όπως έκανα στις αρχές του χωρισμού, για να νιώσει την απουσία μου και να με πεθυμήσει. Βγάζει νόημα αυτό, αλλά πιστεύω ότι θα με «ξεχάσει».
Αξίζει να πω πως μετά τον 1,5 μήνα χωρισμού, πήγα Αθήνα και συναντηθήκαμε, αλλά ήταν σχεδόν ψυχρή μαζί μου. Και μου είπε από μία μέρα αργότερα, ότι το έκανε από άμυνα. Κατάλαβα ότι εννοούσε πως επίτηδες είχε αυτή την στάση για να μην αφήσει τα συναισθήματα να βγουν προς την επιφάνεια και κάνει ενέργειες που «δεν» θα ήθελε. Της είπα ευθέως τότε ότι όταν έρθει η ώρα θα με βρει ξανά μπροστά της άλλα δεν μου απάντησε καθόλου.
Και για να συνοψίσω, γιατί αρκετά σας κούρασα είμαι σίγουρος, τι ενέργειες μπορώ να κάνω για να σιγουρευτώ ότι δεν θα με ξεχάσει? Πρέπει να τις κάνω? Και αν ναι, πότε? Ποια θα πρέπει να είναι η στάση μου απέναντι της, σε περίπτωση που με "ενοχλήσει" για να δει μόνο τι κάνω κτλ?
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για τον χρόνο σας, και ανυπομονώ για τις γνώμες σας.
- 07-04-2019, 04:19 #2
Kαλημέρα, η τελευταία φορά επομένως που μιλήσατε ηταν τοτε πριν 1,5 μήνα ή μιλάτε μέχρι σήμερα καποιες φορές, ειτε απο κοντά ειτε τηλεφωνικά, social media κλπ;
07-04-2019, 04:55 #3
δεν ξερω να σου πω την γνωμη μου αλλα καταλαβαινω ποσο ασχημο ειναι αυτο το ψυχρη που εχει αλλαξει ο τροπος κοιταγματος και οτι θελει να δοκιμασει και αλλα πραματα. ειναι πολυ δυσκολα δυστυχως. ισως αν την αφηνες να κανει αυτα που θελει και να μην την αρεσουν τελικα και γυρισει σε σενα.
07-04-2019, 06:59 #4
Ναι την τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν όταν μου είπε ότι η συμπεριφορά της οταν μιλήσαμε απο κοντά ήταν σαν άμυνα. Και στο τέλος του μηνύματος της μου ειπε πως μ αγαπάει.
07-04-2019, 07:07 #5
07-04-2019, 08:08 #6
Αστην να προχωρήσει στη ζωή της και το ίδιο κάνε και εσύ. Αστη να ζήσει αυτά που θέλει. Αν είναι γραφτό να είστε μαζί, θα γίνει. Αν σε έβλεπε πιο σοβαρά όσο μεγαλώνει θα το σκέφτεται και πιο πολύ εκτός και αν βρεθεί κάτι καλύτερο οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αυτά ισχύουν και για σένα. Και καλό είναι λόγω του επαγγέλματος σου να επιδιώκεις το σοβαρό με κοπέλες που μπορούν να "ακολουθήσουν" το επάγγελμα σου
07-04-2019, 10:40 #7
1ον) σε χώρισε λόγο αποστάσεις επειδή είστε μακριά ο ένας Άπτον άλλον...
2ον)γιατί σου πέταξε την κλασική ατάκα θέλω να ζήσω και άλλα πράγματα???το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο.
Γιατί αν ισχύει το 2ο και απόσταση να μην είχατε μεταξύ σας πάλι θα σε χώριζε...διότι όταν λέει ένας νθρωπος ότι θέλει να ζήσει αλλά πράγματα εννοεί τοι θέλει να έχει και όλους συντρόφους στη ζωή του ..το είπα πολύ κομψά αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω .
Όχι ν μην την ενοχλήσεις ούτε σε αλλος είναι αποφασισμένη και δεν θα κερδίσεις και τίποτα..όσο θα τη κυνηγός τόσο θ φεύγει... θα έρθει το επόμενο τρένο για να επιβιβαστεις...
Αν ποτέ σε πάρει τηλέφωνο..μίλησε της αλλά μίλησε της τυπικά.....αν τοτές θα είσαι ακόμα ελεύθερος...
07-04-2019, 11:21 #8Miliva21GuestΟυσιαστικά μας περιγράφεις μια σχέση που ήταν στον πάγο για μεγάλο διάστημα.....Γιατί το να πηγαίνεις να τη βλέπεις που και που δεν καλύπτει όλα αυτά που θες να κάνεις με τη σχέση σου...λιγος ο χρόνος λίγο το μαζί και πολύ το χωρια....
Εμένα με παραξένεψε το γεγονός ότι ενώ έκανε υπομονή τόσο μεγάλο διάστημα της τη βάρεσε απότομα ενώ είχαν μείνει 2 χρόνια ....να χωρισετε τώρα....
Τι να πω...ίσως να ήξερε ότι δεν βγαίνει από την αρχή και απλά να μην ήταν έτοιμη να το διαχειριστεί και να πάρει την απόφαση.....βέβαια δύο χρόνια δεν είναι λίγα καθόλου ......και δεν ξέρω κατά πόσο ενας άνθρωπος είναι πρόθυμος να τα θυσιάσει σε κάτι που μπορεί και να μην "δουλέψει" στη τελική..γτ Πότε δεν ζήσατε μαζί ώστε να μάθετε ο ένας τον αλλο στη πράξη μέσα από τη τριβή της καθημερινότητας......
Τεσπα.....την απόφαση τη πήρε σου είπε να χωρίσετε...ίσως είδε πως σε λίγο μπορεί να είστε συνεχεία μαζί και να σκέφτηκε "τι; εγώ δλδ δεν θα γνωρίσω άλλους άντρες στη ζωή μου αυτό ήταν;;;"
Ή μπορεί να άλλαξε και να θέλει αλλα πραγματα πλέον από τη ζωή της........
Όπως και να'χει δεν μπορείς να κάνεις κάτι να τη φέρεις πίσω αν η ίδια δεν το ξαναθελησει....Που σήμαινει ότι πρέπει να σεβαστείς την άποψη της και να μη κάνεις κάτι.......
Ναι φυσικά και σε αγαπάει γτ ήσασταν 6 χρόνια μαζί.....λογικό είναι... όμως Μήπως δεν είναι ερωτευμένη πια μαζί σου;;; να σε αγαπάει πχ ως άνθρωπο και να θέλει το καλό σου....και να νιώθει οικειότητα μαζι σου αλλα όντως να έχει ανάγκη για κάτι άλλο.....
07-04-2019, 11:47 #9
07-04-2019, 11:52 #10
Λογικό δεν είναι να θέλει να γνωρίσει κι άλλους; Καλύτερα τώρα παρά πχ να είναι παντρεμένοι και να ψάχνεται μετά...
07-04-2019, 12:15 #11
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Τον Μάιο έχουμε την "επέτειο" των 6 χρόνων. Να στείλω γράμμα κτλ να της πω πως νιώθω η να μην κανω τίποτα? Αυτό που "φοβάμαι" είναι όταν έρθει η ώρα να την ξανα προσεγγίσω μην μ πει, που ήσουν τόσο καιρό, δεν πάλεψες για μένα κτλ. Η το χειρότερο σενάριο, να φύγουν ότι συναίσθηματα π έχει για μενα και να μείνει ενα περασαμε ωραία ναι αλλά μέχρι εκεί. Να το κόψω μαχαίρι ή να τις δίνω "δόσεις" και όσο αντέξει?
07-04-2019, 12:47 #12
να κανεις οτι εσυ θελεις. η κοπελα οπως τα λες θελει χρονο και μπορει να της περασαν καποια αισθηματα. αλλα αυτα τα ομορφα πραματα ειναι ωραια να τα λες και ισως να της αρεσει. και που ξερεις μπορει να σου πει τελικα τι νιωθει αν θελει να συνεχισετε η οχι. γενικα να σου ξεκαθαρισει.
07-04-2019, 13:59 #13
Να κάνεις ότι θέλεις εμείς απλά μια γνώμη λέμε...
Και η γνώμη μου είναι να μην κάνεις τίποτα... χειρότερα θα τα κάνεις καλύτερα δεν θα τα κάνεις....γιατί να σε κατηγορηση ??δηλαδή τι θα σου πει??εγώ αποφάσισα να χωρίσουμε σε παράτησα αλλά εσύ δεν έτρεξες από πίσω μου???αυτό έλειπε...φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο σπιτονοικοκύρης..
Αν σου πει ποτέ τέτοιο πράγμα πες της και εσύ ...εσύ έφυγες όχι εγώ...εσύ ήθελες να ζήσεις και άλλες εμπειρίες όχι εγώ...φταίω και από πάνω??
07-04-2019, 14:18 #14Miliva21GuestΔεν νμζ από τη στιγμή που εκείνη πήρε την απόφαση να χωρίσετε να σκεφτεί ότι δεν τη κηνυγησες αρκετά....δεν νομίζω ότι σου κάνει παιχνίδια για να σε τεστάρει αν τη θες....προφανώς και δεν θέλει να είστε πλέον μαζί για δικούς της λόγους....και το εννοεί εφόσον έχουν γίνει αυτά που περιγράφεις
Δεν υπάρχει κάποια "στρατηγική" για να τη φέρεις πίσω....Γιατί νομίζω ότι αυτό ψάχνεις......
Κάνε ότι σου βγει πάντως.......Κάνε αυτό που θα σε έκανε να νιώθεις εσένα καλα..Αλλά δν σημαίνει ότι θα πετύχει...
Αντικειμενικά αν το πάρουμε....εφόσον θες να μιλήσουμε για στρατηγικές.....αν της πεις ότι τη θες ακόμα και επιμένεις ενώ εκείνη δεν θέλει ...χειρότερα θα τα κάνεις... γιατί θα νιώσει πίεση και ότι τρέχεις από πίσω της και θα ξενερώσει....θα προσπαθήσει να στο κόψει μαχαίρι.......
Αν αντίθετα αδιαφορησεις και δεν σε θέλει μπορεί να νιώσει ανακούφιση ότι το πήρες απόφαση και δεν θα την "ενοχλήσεις" άλλο........μπορεί βέβαια και με την αδιαφορία να τσιμπήσει Αλλά θα είναι για λάθος λόγους εγωιστικους καταβαθος.....σε φάση ότι "σε έχω τόσο καιρό δεδομένο..θέλω να χωρίσουμε Αλλά τρέχεις από πίσω μου....Και ξαφνικά αδιαφορείς και θέλω το παιχνίδι μου πίσω..." αλλα και αυτό να γίνει θα λήξει ξανά γιατι θα βγουν ξανά στη φόρα τα προβλήματα που σας έκαναν να χωρίσετε
Οπότε ότι και να κάνεις αν η η ίδια δεν θέλει δεν θα πετύχεις κάτι φίλε
07-04-2019, 15:24 #15