Εμβοές, δυσκαμψία αυχένος κα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    περασε σε κανενα το βουητο ή είναι ανιατη βαρια αρωστια?

Εμενα προσωπικα μου εχει κατεστρεψει τη ζωη μου εχει φερει βαρια καθλιψη μεγαλη αυπνια με φερνει μερα παρα μερα στην αυτοκτονια και αλλα πολλα πριν να παθω το βουητο δεν ειχα κανενα προβλημα.
    Εχω δοκιμασει τα παντα για το βουητο και δε γινετε τιποτα.
    Μονο αμα παρω μεγαλη ποσοτητα υπνωτικων μπορω να κοιμηθω.
    Μου εχει κανει ολικη ανικανοτητα και δεν βλεπω αλλη λυση απο την αυτοκτονια...

Member
    Βeat20 σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!
    Ετσι ένιωθα κι έγω όταν μου πρωτοεμφανίστηκε το έντονο βουητό στο αριστερό αυτί.Οπως έγραψα, έτρεχα σε όλους τους σχετικούς γιατρούς (ορυλά, ορθοπαιδικό, παθολόγο και νευρολόγο) και έφτιαχνα συνέχεια εξετάσεις. Επαιρνα φάρμακα κάθε είδους (ως και αντικαταθλιπτικά) και πίστευα ότι θα το διοθρώσω, αλλιώς θα τρελαθώ και δεν θα μπορέσω να επιβιώσω.
    Όταν ο ΟΡΥΛΑ μου είπε ότι θα μου μείνει για όλη μου τη ζωή και δεν πρόκειται με κανένα φάρμακο να γιατρευτεί, νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα... Συνέχισα τα χάπια ώσπου δεν είδα καμμία βελτίωση και το πήρα απόφαση... Κάποιοι είναι ανάπηροι για μια ζωή, άλλοι τυφλοί, αλλοί είναι τελείως κουφοί εγώ ακούω μια χαρά είμαι υγιής και πρέπει να συνεχίσω να ζώ. Απλά δεν υπάρχει άλλη λύση.
    Η μόνη θεραπεία είναι να το πάρεις απόφαση και να συμβιβαστείς και να δημιουργήσεις επίσης κάποιους περιβαλλοντικούς θορύβους ώστε να ξεχνιέσαι και να μπορείς να κοιμηθείς. Προσπάθησε να μην το σκέπτεσαι, να ζείς μέσα σε θορύβους και να απασχολείς το μυαλό σου. Θα δείς που θα ξεχνιέσαι. Εγώ κυκλοφορώ πλεον με το ακουστικό στο αυτί και βάζω σιγανά ραδιόφωνο από το κινητό μου. Το βράδυ επίσης έχω ανοιχτό το ραδιόφωνο πριν κοιμηθώ ακόμη και σε κενό σταθμού έτσι για να ακούγεται το βουητό εξωτερικά.
    Είμαι σίγουρη οτι θα βρείς πολλές λύσεις για να επιβιώσεις μια χαρά, παρέα με αυτό, και μη σκέπτεσαι τόσο απαισιόδοξα. Το ζητούμενο είναι η καλύτερη διαβίωση όχι το αντίθετο!!!!!
    Εξάλλου έχω ακούσει και ιστορίες ασθενών που γλίτωσαν από το βουητό ξαφνικά και σαν απο θαύμα χωρίς να κάνουν καμμία θεραπεία, ύστερα από μήνες ή και πολλά χρόνια...

με το βουητο εχει πεσει και η ακοή σου ?
    Η εχεις βουητο χωρις πτωση ακοης ?

Και τι αντιβιοτικο πηρες ?
    και σε τι δοσολογιες ?

Member
    Oσον αφορά την ακουή μου είναι πολύ καλή και έκανα σχετικές εξετάσεις γι αυτό (ακουογράμματα κλπ). Οι εμβοές που συνοδεύονται με μείωση ακουστικότητας και συμβαίνουν σε ηλικιωμένους ανθρώπους, αν δεν αντιμετωπιστούν ιατρικά, οδηγούν κατευθείαν σε κώφωση.
    Οσον αφορά το αντιβιωτικό λεγόταν Ciproxin 1000XR και νομίζω η δοσολογία ήταν 2 την ημέρα. Pώτησα το νευρολόγο και μου είπε ότι είναι πολύ πιθανό να το έπαθα από την ισχυρή αντιβίωση. Εγώ πιστεύω πως άν δεν ήταν παρενέργεια η εμβοή, σίγουρα ήταν ο εκνευρισμός που μου έφερε και η μεγάλη πίεση. Εξαιτίας μάλιστα του εκνευρισμού μου έπαθα μια τεράστια νευρική κρίση στη δουλειά (κόντεψε να πέσει ξύλο με τον προϊστάμενο κι αν δεν ήμουν μόνιμη θα είχα απολυθεί!) και η πίεση εκτοξεύτηκε σε 16/10,5. Μετά από αυτό άρχισε και το αυχενικό με τα μουδιάσματα και τον πονό στην αριστερή πλευρά, που μου ξέμειναν, Οι θεραπείες που ακολούθησαν με τα εξής φάρμακα : Bιοfenac, otrivin, neurobion, vastarel, sirdalud, anivom, atarax, miorel, mesulit, κ.α. παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά, αντιφλεγμονώδη, αλειφές μυοχαλαρωτιές θερμοφόρα και κολάρο δεν μου προσφέραν καμμία απολύτως βελτίωση.... Τώρα δεν παίρνω απολύτως τίποτα και αισθάνομαι πολύ καλύτερα ψυχολογικά γιατί τουλάχιστον δεν κινδυνεύω από τις παρενέργειες όλων αυτών των φαρμάκων.......Αποφάσισα όπως σου έγραψα Beat20 να συμβιβαστώ και να το προσπεράσω. Να προχωρήσω τη ζωή μου παρακάτω ......

Το βουητο το επαθες απο το αντιβιοτικο καθως το εψαξα και ειναι
    οτωτοξικο φαρμακο το οποιο κανει εμβοες και απωλεια ακοής.
    Την εχουνε παθει και αλλοι απο το ιδιο φαρμακο

Member
    Βeat20 σ\' ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Κατάλαβα κι εγώ ότι μου συνέβει στην 6η ή 7η μέρα που έπαιρνα αυτή την αντιβίωση. Πριν δεν είχα απολύτως τίποτε. Συχνά σκέπτομαι να καταγγείλω την εταιρεία που το παράγει ή τον γιατρό που μου τό έγραψε, ώστε να γλυτώσουν την ίδια μοίρα κάποιοι άλλοι ασθενείς, όμως δεν νομίζω ότι κατοχυρώνομαι νομικά να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που στις παρενέργειες έγραφε τα χίλια μύρια....
    Εννοείται ότι διάβασα τις παρενέρειες που είχε η αντιβίωση (νευρολογικά προβλήματα, κατάθλιψη κλπ )και εν γνώση μου την πήρα. Δυστυχώς όταν διαβάζουμε τις παρενέργειες δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί σ\' έμάς....

Page 2 of 2 FirstFirst 12