ΆΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 55
    Senior Member
    Ναι οντως Πανο μπαίνεις σε ένα τρυπάει όλη μερα να ελέγχεις το πως νιώθεις και αν ευχαριστιέσαι πλεον την καθημερινότητα σου όπως επίσης και να συγκρίνεις ποσό καλυτερα νιωθεις

MikeStam 3
    Guest
    Quote Originally Posted by PanosBar21 View Post
    Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις για την αγχωδη διαταραχή και τα αντικαταθλιπτικά θα σας πω την δική μου εμπειρία.Γενικα για να μην μακρυγορω ειμαι 29 ετών.Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν στα 26 μου όταν ξεκίνησαν οι βαριές κρίσεις πανικού και η αγχώδης διαταραχή.Ημουν χαμένος-αγχωμενος αρκετά και δεν ήξερα σε τι οφείλονται η όλη κατάσταση.Νομιζα πως θα χασω το μυαλο μου κλπ(οι περισσοτεροι τα περνατε και τα ξέρετε.Κλασσικα και εγώ πήρα σβάρνα ότι γιατρό υπήρχε και όλοι με διωχνανε και μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα.Εχοντας στο στενό συγγενικό κύκλο κάποιον ψυχολόγο μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο(γνωρίζοντας ότι έχω γενικά μια κακη παιδική ηλικία.)Έτσι και έγινε όπου πήγα και μετά από 4 συνεδρίες η ψυχολόγος μου σύστησε να πάω σε ψυχίατρο.Η αλήθεια είναι ότι και να μην μου το έλεγε πάλι θα έφευγα απ την ψυχολόγο διότι κατάλαβα ότι δεν ταιριαζαμε.Πηγα στον ψυχίατρο και ξεκίνησα τις ουσιαστικές θεραπείες μαζί με.φαρμακευτικη αγωγή.Στην αρχή έτρεμα να πάρω τα ζαναξ και τα cipralex που μου σύστησε λόγω παρενεργειών.Ειπα όμως ότι θα τον εμπιστευτω και θα τα πάρω..οπως και εγινε πήρα ζαναξ και cipralex ταυτόχρονα.Στην αρχή ναι παραδέχομαι ήμουν ακόμα με συμπτώματα και άγχος.Μου εξήγησε το αντικαταθλιπτικό θα αργήσει να δράσει και ότι πρέπει να κάνω υπομονή.Ετσι και έγινε δεν είχα καμία παρενεργεια,διότι το άγχος και τα συμπτώματα τα είχα από πριν.Το μόνο που θα πω είναι ότι έβαλα 14 κιλά λόγω βουλιμίας(που δεν το αποδίδω 100% Στο φάρμακο.)Από κει και πέρα περνοντας ο καιρός έκοψα το ζαναξ με τις συμβουλή του γιατρού και συνέχισα με το σιπραλεξ.Οταν ξεκίνησε να δρα το χάπι μετά από 1.5 μήνα θα έλεγα..Πραγματικά με βοήθησε να ηρεμήσω και να φύγουν τα συμπτώματα.Σε αυτό το διάστημα εκανα πράγματα στη ζωή μου,απεδωσα τα μέγιστα στη δουλειά μου,πήγα φαντάρος και πέρασα καταπληκτικά και επίσης αλλαξα δουλειά και βρήκα την δουλειά που ονειρευόμουν.
    Έπαιρνα τα χάπια για 2 χρόνια οπου και τα έκοψα με την συμβουλή του γιατρού μου ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου και έκανα ψυχοθεραπεία όλο αυτό τον καιρό.
    Τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά διότι μου βγήκε όλο το άγχος προσαρμογής στη νέα μου δουλειά.Εχω κόψει το cipralex περίπου 9 μήνες.Ξεκινησα και πάλι εβδομαδιαίες ψυχοθεραπειες με τον ψυχίατρο και παίρνω μια ελαφριά δόση ζαναξ(0.25 πρωι-βραδυ) οπου περισσότερο για το μυαλό το παίρνω πάρα για την δράση του καθώς είμαι αρκετά κιλά και δεν με πιάνει αυτή η δοση.Πλεον δεν έχω κρίσεις πανικού όπως τότε γιατί από εμπειρία έμαθα να τις ελέγχω.Το άγχος βέβαια βρίσκει τρόπους να ξεπροβάλει,κάνω άσχημες και αγχωτικες σκέψεις όπου με κάνουν να νιώθω φόβο και έτσι έχουμε τον φαυλο κυκλο που όλοι γνωριζουμε.Εχω δίπλα μου την γυναίκα μου μιας και τα εχει ζήσει και ξέρει και της μιλάω όπως μιλάω στον γιατρό μου και επίσης έχω φιλους(Όχι ολοι) που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα μου και με βοηθούν και εκείνη.Ξερω ότι ίσως χρειαστεί να ξαναπάρω cipralex για να με βοηθήσει,ξέρω ότι είναι δοκιμασμένο επάνω μου και δεν θα έχω κανένα θέμα,δεν παύει όμως να επηρεαζομαι από όσα διαβάζω γύρω μου και ειδικά εδώ πέρα.Θα το παρω όμως αν χρειαστει γιατί ξέρω ότι θα είναι σύμμαχος στον αγώνα μου.Γραφοντας όλα αυτά θα ήθελα να εκφράσω ότι καθενας μας είναι διαφορετικός,αντιδρά στα ερεθίσματα και στις αγωγές διαφορετικά.Μην επηρεαζεστε από όσα γράφονται,ένας καλός γιατρός θα σας βοηθήσει αρκεί και εσείς να αναγνωρίζεται ότι χρειάζεστε βοήθεια.Εχω περάσει αρκετά,και περνάω ακόμα,το παλευω και εγώ πολλούς συμμάχους μαζί.Γυμναστειτε,διαβάστε βιβλία,κάντε κάτι που σας αρέσει και αμέσως θα δείτε διαφορά.Κρατηστε και ένα ημερολόγιο γιατι το μυαλό ξεχνάει τις καλές μέρες και κρατάει τις κακες..Θα δείτε ότι δεν είναι πολύ περισσότερες οι κακες από τις καλές αν τα σημειώνεται σε ένα χαρτί.
    Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιος που έκανε αγωγή αντικαταθλιπτικών και αφότου την σταμάτησε αν χρειάστηκε να την ξαναρχίσει?
    Επίσης είμαι εδώ για να απαντησω-βοηθησω σε κάποια ερώτηση μεταφέροντας την εμπειρία μου και μόνο.(Δεν είμαι γιατρος) είμαι ασθενής όπως είμαστε όλοι.
    Καλησπέρα πανο περασα και γω 3χρόνια στο σχολείο πολυ δυσκολα μια καθηγήτρια με ειχε πει κοιτα με στα ματια δεν μπορεσα και έγινε η ζωη μου κολαση αγχος πανικος στο σχολειο μεχρι και πονοκοιλοι περασε το λυκειο αποφοιτησα και καταλαβαμε οτι δεν ειναι σχολικο αγχος ετσι επειδη δεν μπορουσα να παω στην σχολη επισκεφτηκαμε ψυχίατρο και με βαλε σε αγωγη με cipralex 10mg και atarax που μετα εγινε xanax γιατι δεν βοηθούσε στο αγχος το atarax πηγα εξαιρετικά ημουν αλλο παιδι στην σχολη αλλα εκανα το λαθος να κοψω τα φαρμακα μονος μου φοβοντας οτι θα μου προκαλεσουν εξαρτηση βλεπετε τα είχα στο μυαλο μου οτι τα αντικαταθλιπτικα ειναι σαν το xanax επειδεινωθηκα απιστευτα και ξαναβαλαμε την ιδια αγωγή στην ίδια δόση αλλα δεν με επιασε το ιδιο αποτελεσματικα λες να ειναι λογω του το οτι ειχα κοψει αποτομα το cipralex γτ το xanax σταδιακα το εκοψα

Εστάλη από ALE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App

Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Ναι οντως Πανο μπαίνεις σε ένα τρυπάει όλη μερα να ελέγχεις το πως νιώθεις και αν ευχαριστιέσαι πλεον την καθημερινότητα σου όπως επίσης και να συγκρίνεις ποσό καλυτερα νιωθεις
    Μέγα λάθος δυστυχώς...

Member
    Quote Originally Posted by MikeStam 3 View Post
    Καλησπέρα πανο περασα και γω 3χρόνια στο σχολείο πολυ δυσκολα μια καθηγήτρια με ειχε πει κοιτα με στα ματια δεν μπορεσα και έγινε η ζωη μου κολαση αγχος πανικος στο σχολειο μεχρι και πονοκοιλοι περασε το λυκειο αποφοιτησα και καταλαβαμε οτι δεν ειναι σχολικο αγχος ετσι επειδη δεν μπορουσα να παω στην σχολη επισκεφτηκαμε ψυχίατρο και με βαλε σε αγωγη με cipralex 10mg και atarax που μετα εγινε xanax γιατι δεν βοηθούσε στο αγχος το atarax πηγα εξαιρετικά ημουν αλλο παιδι στην σχολη αλλα εκανα το λαθος να κοψω τα φαρμακα μονος μου φοβοντας οτι θα μου προκαλεσουν εξαρτηση βλεπετε τα είχα στο μυαλο μου οτι τα αντικαταθλιπτικα ειναι σαν το xanax επειδεινωθηκα απιστευτα και ξαναβαλαμε την ιδια αγωγή στην ίδια δόση αλλα δεν με επιασε το ιδιο αποτελεσματικα λες να ειναι λογω του το οτι ειχα κοψει αποτομα το cipralex γτ το xanax σταδιακα το εκοψα

Φίλε μου οι γιατροί ξέρουν καλύτερα από εμάς.Οποτε καλύτερα να συμβουλευτεις ένα γιατρό και να του πεις ότι έκοψες απότομα το cipralex.Κατι το οποίο από όσο ξέρω είναι λάθος.Θελει σταδιακή μείωση.

MikeStam 3
    Guest
    Φίλε μου οι γιατροί ξέρουν καλύτερα από εμάς.Οποτε καλύτερα να συμβουλευτεις ένα γιατρό και να του πεις ότι έκοψες απότομα το cipralex.Κατι το οποίο από όσο ξέρω είναι λάθος.Θελει σταδιακή μείωση.
    Μα αυτο έχει γινει 3χρόνια που εγινε και του το ειχα πει σε γιατρο ειμαι φιλε απλα δεν μπορει να μου απαντησει ξεκαθαρα αν δεν με ξαναπιασε για το λογο οτι το εκοψα

Senior Member
    Καλημέρα Πανο ναι οντως είναι λαθος ........ Εσυ το είχες αυτο το πραγμα είχες μπει Σ αυτο το τρυπάει;;;

Senior Member
    *τρυπακι συγγνωμη για τα λαθη

Member
    Quote Originally Posted by MikeStam 3 View Post
    Μα αυτο έχει γινει 3χρόνια που εγινε και του το ειχα πει σε γιατρο ειμαι φιλε απλα δεν μπορει να μου απαντησει ξεκαθαρα αν δεν με ξαναπιασε για το λογο οτι το εκοψα

Τώρα παίρνεις κάποια αγωγη?Και πόσο ετών είσαι ?

Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Καλημέρα Πανο ναι οντως είναι λαθος ........ Εσυ το είχες αυτο το πραγμα είχες μπει Σ αυτο το τρυπάει;;;
    Ναι φίλε και όταν κατάλαβα ότι κάνει κακό το έκοψα..Πάρε να διαβάσεις βιβλία καλύτερα!

Senior Member
    Όταν σε ηρεμήσει η αγωγή δεν το κόβεις αυτο;;; Μπορεί να είναι λιγο χαζές οι ερωτησεις μου αλλά νομιζω με νιώθεις ποσό στα χαμένα ειμαι

MikeStam 3
    Guest
    Τώρα παίρνεις κάποια αγωγη?Και πόσο ετών είσαι ?
    Ειμαι 20χρονων παιρνω cipralex 20mg και sycrest 10mg

Junior Member
    Παιδιά για να ελαφρυνω την ατμόσφαιρα με το(ν) cipraAlex δε βρίσκουμε γιατρειά! :)

Junior Member
    Πέρα από την πλάκα τώρα θα μιλήσω από την εμπειρία μου ότι Οκ τα φάρμακα βοηθούν. Αλλά το καλύτερο φάρμακο είναι η μουσική!
    Δοκιμάστε βυζαντινή μουσική. Έχω δει με τα μάτια μου άτομα με αγχωδη διαταραχή να ξεκινάμε το μάθημα σε μια ένταση και μετά το τέλος του μαθήματος να τους αφήνει σε μια γαλήνη και ηρεμία με χαμόγελο. Δε ξέρω πως να το εξηγήσω. Καταγράφω τη μαρτυρία μου. Προτείνω να το δοκιμάσετε μαζί με την αγωγή σας. Έχω δει κόσμο να βοηθειεται ακόμη και να ξεπερνάει τα προβλήματά του μέσω της μουσικής.
    Δοκιμάστε να πάτε το απόγευμα σε μια εκκλησία με καλούς ψάλτες να ακούσετε ύμνους μ. Εβδομάδας που ξεκινούν την άλλη εβδομάδα ακόμα κ όσοι δε πιστεύουν. Είχα περιπτώσεις που δεν πίστευαν ακόμα και αυτοί είδαν βελτίωση.
    Η βυζαντινή μουσική και το τραγούδι συντονίζουν τα ηχεία του σώματος.
    Η βυζαντινή μουσική ασκεί τον εγκέφαλο στο να σκέπτεται διαστηματικά βλέποντας το σημάδι που τον οδηγεί να ανέβει 2 νότες σε αντίθεση με το πεντάγραμμο που βλέπουμε κατευθείαν τη νότα.
    Μπορείτε να ξεκινήσετε στο YouTube και να δοκιμάσετε. Υπάρχουν ανεβασμένα κατά σειρά μαθήματα Βυζαντινής μουσικής για αρχάριους. Εύχομαι έστω και μερικούς να βοήθησα με τη μαρτυρία μου! :)

Junior Member
    Παιδια καλησπερα, κιρκη εδω θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου μετα απο 28 μερες που παιρνω το cipralex. Οπως εχω ξαναγραψει σε αλλο ποστ αρχικα καθως αρχισα να παιρνω μισο χαπι καθε μερα αρχισα να νιωθω καλυτερα για καμια βδομαδα, θεωρησα οτι μπορει να ηταν απτο χαπι αλλα μαλλον εγω την εκανα τη δουλεια. Ειχα περιπου 2 βδομαδες να παθω κριση πανικου. Καποιες μερες ενιωθα λιγο αγχος καποιες αλλες οχι. Ωσπου ερχεται μια πολυ ασχημη ειδηση απο την οικογενεια μου στην ελλαδα και υποτροπιαζω. Καθως συνεχιζα να παιρνω το χαπι 28 μερες πλεον με τη σημερινη αρχισα να νιωθω αγχος περισσοτερο αποτι πριν μεσα στη μερα μου. Τωρα ειμαι εδω και 3 μερες με κρισεις πανικου μερα παρα μερα με εντονα συμπτωματα αγχους που δεν λενε να φυγουν. Σημερα ηταν το αποκορυφωμα με την πιο βατβατη κριση πανικου εβερ αρχισε να πονα το στηθος μου να νιωθω βαρος καψιμο στη πλατη μουδιασμα τρεμουλο κ ημουνα πεπεισμενη οτι παθαινω εμφραγμα. Μεχρι που ζητησα απτο αγορι μου να με παει στο νοσοκομειο πρωτη φορα! Προσπαθουσα να ηρεμησω αλλα τιποτα.. Τωρα νιωθω καπως καλυτερα το βαρος ειναι εκει βεβαια εφτιαξα ενα χαμομηλι να με χαλαρωσει και ηθελα να σας ρωτησω. Πολλοι μου εχουνε πει οτι σε αυτες τις μερες επδ τωτα σιγα σιγα αρχιζει να πιανει κανει πιο εντονα συμπτωματα και κρισεις πανικου μεχρι ουδιαστικα να αρχισεις να νιωθεις καλυτερα. Σας εχει συμβει σε κανεναν απο σας τιποτα παρομοιο?

Member
    Quote Originally Posted by Kirki1990 View Post
    Παιδια καλησπερα, κιρκη εδω θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου μετα απο 28 μερες που παιρνω το cipralex. Οπως εχω ξαναγραψει σε αλλο ποστ αρχικα καθως αρχισα να παιρνω μισο χαπι καθε μερα αρχισα να νιωθω καλυτερα για καμια βδομαδα, θεωρησα οτι μπορει να ηταν απτο χαπι αλλα μαλλον εγω την εκανα τη δουλεια. Ειχα περιπου 2 βδομαδες να παθω κριση πανικου. Καποιες μερες ενιωθα λιγο αγχος καποιες αλλες οχι. Ωσπου ερχεται μια πολυ ασχημη ειδηση απο την οικογενεια μου στην ελλαδα και υποτροπιαζω. Καθως συνεχιζα να παιρνω το χαπι 28 μερες πλεον με τη σημερινη αρχισα να νιωθω αγχος περισσοτερο αποτι πριν μεσα στη μερα μου. Τωρα ειμαι εδω και 3 μερες με κρισεις πανικου μερα παρα μερα με εντονα συμπτωματα αγχους που δεν λενε να φυγουν. Σημερα ηταν το αποκορυφωμα με την πιο βατβατη κριση πανικου εβερ αρχισε να πονα το στηθος μου να νιωθω βαρος καψιμο στη πλατη μουδιασμα τρεμουλο κ ημουνα πεπεισμενη οτι παθαινω εμφραγμα. Μεχρι που ζητησα απτο αγορι μου να με παει στο νοσοκομειο πρωτη φορα! Προσπαθουσα να ηρεμησω αλλα τιποτα.. Τωρα νιωθω καπως καλυτερα το βαρος ειναι εκει βεβαια εφτιαξα ενα χαμομηλι να με χαλαρωσει και ηθελα να σας ρωτησω. Πολλοι μου εχουνε πει οτι σε αυτες τις μερες επδ τωτα σιγα σιγα αρχιζει να πιανει κανει πιο εντονα συμπτωματα και κρισεις πανικου μεχρι ουδιαστικα να αρχισεις να νιωθεις καλυτερα. Σας εχει συμβει σε κανεναν απο σας τιποτα παρομοιο?
    Καλημέρα Κίρκη.Κοιταξε γενικά όσα λες μου φαίνονται λογικά αρχικά.Να σου πω ότι το χαπι δύσκολα δρα στις 28 μέρες και δεν ξέρω και πόσα mg παίρνεις.Συνηθως λένε θέλει 30 μέρες αν παίρνεις 20 mg cipralex,οπότε σε όλα αυτά αφαίρεσε τις μέρες "εισοδου" που έπαιρνες μισό χάπι και όσες μέρες έπαιρνες 10mg.Απο κει και πέρα ναι στην αρχή που ένιωθες καλύτερα ήταν δική σου δουλειά και όχι του χαπιού.Ειμαι και εγώ σε αγωγή εδώ και κάποιες μέρες και ήδη νιώθω καλύτερα.Βεβαια οπως λέει και το χαρτί του φαρμάκου υπάρχει πιθανότητα να σου αυξήσει το άγχος και την ανησυχία μέχρι να δράσει.
    Όσον αφορά τις κρίσεις πανικού θα σου πω ότι και εγώ παθαινα παρα πολλές την πρώτη φορά που μου συνέβη και στην πορεία έμαθα να τις ελέγχω.Και επίσης επειδή και εγώ πονούσα στο στήθος μην φοβάσαι το έμφραγμα δεν το παθαίνεις έτσι,απλά εσύ δημιουργείς στο μυαλο σου ότι θα το πάθεις και έτσι το άγχος εκρήγνυται με μια κρίση πανικού.Το χάπι θα σε πιάσει σταδιακά,καλο θα ήταν να μιλήσεις με το γιατρό σου να του πεις τα περιστατικά μήπως χρειάζεται αυτές τις μέρες να πάρεις αγχολυτικό.
    Ότι άλλο έχεις απορία ρώτησε το για να ηρεμήσεις.Παντως όλα αυτά που περιγράφεις είναι λογικά και φυσιολογικά συμπτώματα.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast