ΆΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 55
    Senior Member
    kostas62 καλησπέρα, παίρνω εσιταλοπράμη, υπάρχει σε υγρό, 1 σταγονα=1mg, στη διακοπή του φαρμάκου π.χ. κάθε μήνα θα μπορούσα να κατεβάζω 1mg δόσης, τι λέει η εμπειρία σου πάνω σε αυτό; υπάρχουν πληροφορίες που μπορώ να βρω στο θέμα διακοπής; Βλέπω ότι οι γιατροί συνήθως λένε 3 μήνες. Είμαι στην αρχή που το παίρνω αλλά με ενδιαφέρει πολύ το θέμα της διακοπής.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Ναι συνέβη με μένα και με το seropram.

Το άρχιζα και το σταματούσα 4 φορές, γιατί όποτε το διεκοπτα μετά από μερικούς μήνες είχα έντονα ψυχοσωματικα συμπτώματα!

Όχι επειδή ξανακυλουσα στο άγχος, αφού είχα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην ζωή μου, και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά έτσι χωρίς κανένα λόγο.

Όταν τα ξανάρχιζα, σε ένα περίπου μήνα ήμουν πάλι καλά.

Ευτυχώς, στο τέλος κατάλαβα ότι ήμουν εξαρτημένος από αυτα, και πολύ πολύ σταδιακά τα διεκοψα εντελώς μέσα σε 3 χρόνια, ελαττωνοντας πολύ σιγά την
    δόση, μέχρι που τα κατάφερα!

Τώρα είμαι 6 χρόνια χωρίς κανένα φάρμακο, και είμαι καλά.
    kostas62 καλησπέρα, παίρνω εσιταλοπράμη, υπάρχει σε υγρό, 1 σταγονα=1mg, στη διακοπή του φαρμάκου π.χ. κάθε μήνα θα μπορούσα να κατεβάζω 1mg δόσης, τι λέει η εμπειρία σου πάνω σε αυτό; υπάρχουν πληροφορίες που μπορώ να βρω στο θέμα διακοπής; Βλέπω ότι οι γιατροί συνήθως λένε 3 μήνες. Είμαι στην αρχή που το παίρνω αλλά με ενδιαφέρει πολύ το θέμα της διακοπής.

Senior Member
    Χργμησταρα καλησπέρα πως είσαι πως πάει η αγωγή;;;

Member
    Quote Originally Posted by Dm89 View Post
    Πανό πραγματικα έχει γινει όλη η ζωη μου η ενασχόληση μου μ αυτο το πραγμα.....καταλαβαινω ότι δεν μου κάνει καλό αλλά είναι αποτέλεσμα του άγχους και της ανησυχίας μαλλον έχω ψάξει τα παντα....... θα μπορουσαμε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε να με βοηθήσεις λιγο με την εμπειρία σου. Σ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον σου παντως το εκτιμώ αφάνταστα!!
    Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι δεν σου κάνει καλό όλο αυτό.Ειναι σαν να έχεις σπάσει το χέρι σου και εσύ να συνεχιζεις να το κοπανας.Ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του στο διαδίκτυο που δεν μπορείς να υιοθετείς.Ακομα και εμείς εδώ που παραθέτουμε την εμπειρία μας για κάποιους μπορεί να είναι βλακείες και να μην τα διαβάζουν και καλά κάνουν.Θα σε συμβούλευα όταν πας να διαβάσεις για όλα αυτα(φάρμακα,ασθένειες κτλ) μπες και διάβασε Αθλητικά η ένα βιβλίο που να αφορά την ψυχική υγεία από συγγραφέα Όχι τον κάθε άκυρο του ίντερνετ.
    Στείλε μου προσωπικό μήνυμα να σου δώσω το mail μου.

Senior Member
    Dm89 καλησπέρα, είμαι 35η μέρα, οι παρενέργειες έχουν σχεδόν περάσει, έμενα μου έκανε παρενέργειες πολλές μέχρι 25-27 μέρες, κάνε υπομονή, σίγουρα μετά τις 25 μέρες το πολύ πιστεύω ότι θα δεις βελτίωση, τώρα είμαι με 10mg και περιμένω να δω τι θα κάνει..

Senior Member
    Και εγώ σε 10 mg ειμαι στην 20 μερα δεν έχω πολλές παρενεργειες αλλά πολυ αγχος και συναισθηματική δυσφορία. Εσυ αρχισες να νιώθεις καλυτερα;;;περα από τις παρενεργειες

Senior Member
    Dm89 το φάρμακο μου έκανε και ψυχολογικές παρενέργειες, έγινα χειρότερα από πριν, αυτές πέρασαν στις 25 μέρες, από εκεί και μετά βλέπεις τι μπορεί να σου προσφέρει το φάρμακο στη συγκεκριμένη δόση, σε αυτή τη φάση είμαι, βλέπω όμως ότι θέλει υπομονή.

Senior Member
    Ναι θυμαμαι που μου το είχες πει...... αυτο που σε ρωταω είναι αν μετά απ αυτές βλέπεις κάποια βελτίωση Σ ευχαριστω ημγια τις απαντησεις σας

Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Dm89 καλησπέρα, είμαι 35η μέρα, οι παρενέργειες έχουν σχεδόν περάσει, έμενα μου έκανε παρενέργειες πολλές μέχρι 25-27 μέρες, κάνε υπομονή, σίγουρα μετά τις 25 μέρες το πολύ πιστεύω ότι θα δεις βελτίωση, τώρα είμαι με 10mg και περιμένω να δω τι θα κάνει..
    Μπορείς να μου πεις τι παρενέργειες είχε διαφορετικές από πριν τα ξεκινήσεις?

Senior Member
    Λιγο ζάλη, ξυροστομια κάποιες στιγμές λιγη θολή όραση και περισσότερο αγχος-ανησυχία-συναισθηματική δυσφορια

Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Dm89 το φάρμακο μου έκανε και ψυχολογικές παρενέργειες, έγινα χειρότερα από πριν, αυτές πέρασαν στις 25 μέρες, από εκεί και μετά βλέπεις τι μπορεί να σου προσφέρει το φάρμακο στη συγκεκριμένη δόση, σε αυτή τη φάση είμαι, βλέπω όμως ότι θέλει υπομονή.
    Οι ψυχολογικές παρενέργειες ποιες ήταν φίλε μου??

Member
    Λιγο ζάλη, ξυροστομια κάποιες στιγμές λιγη θολή όραση και περισσότερο αγχος-ανησυχία-συναισθηματική δυσφορια
    Καμία φορά είναι και η ιδέα μας μην τα Ρίχνουμε όλα στα χάπια...Το άγχος σου είμαι σίγουρος ότι είναι να σε πιάσει το χάπι αυτό είχα και εγώ δεν μου το δημιούργησε το χάπι..Όταν θα δουλέψει θα το καταλαβεις..Για τα υπόλοιπα όπως η θολή όραση εγώ την έχω και τώρα που δεν παίρνω χάπια επίσης και την ανησυχια-συναισθηματικη δυσφορία...

Senior Member
    Ναι σιγουρα ωφειλονται και στην διαταραχή αλλά καταλαβα ότι η ανησυχία έγινε εντονότερη και επίσης Γ αυτήν την ανησυχία- συναισθηματική δυσφορια δεν την παίρνουμε την αγωγή;;

Member
    Ναι σιγουρα ωφειλονται και στην διαταραχή αλλά καταλαβα ότι η ανησυχία έγινε εντονότερη και επίσης Γ αυτήν την ανησυχία- συναισθηματική δυσφορια δεν την παίρνουμε την αγωγή;;
    Έγινε εντονότερη για τι φίλε μου μέσα σε όλα τα άγχη σου πριν ξεκινήσεις αγωγή προσεθεσες αλλο ενα,"ποτέ θα με πιάσει το χαπι","γιατί αργει".Ελπίζω να με καταλαβαίνεις και δες τα όλα θετικά.Εχω περάσει πριν 3 χρόνια απ την θέση σου και ξαναπερναω.Υπομονη και σε 10 μέρες όλα θα είναι καλύτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PanosBar21 View Post
    Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις για την αγχωδη διαταραχή και τα αντικαταθλιπτικά θα σας πω την δική μου εμπειρία.Γενικα για να μην μακρυγορω ειμαι 29 ετών.Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν στα 26 μου όταν ξεκίνησαν οι βαριές κρίσεις πανικού και η αγχώδης διαταραχή.Ημουν χαμένος-αγχωμενος αρκετά και δεν ήξερα σε τι οφείλονται η όλη κατάσταση.Νομιζα πως θα χασω το μυαλο μου κλπ(οι περισσοτεροι τα περνατε και τα ξέρετε.Κλασσικα και εγώ πήρα σβάρνα ότι γιατρό υπήρχε και όλοι με διωχνανε και μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα.Εχοντας στο στενό συγγενικό κύκλο κάποιον ψυχολόγο μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο(γνωρίζοντας ότι έχω γενικά μια κακη παιδική ηλικία.)Έτσι και έγινε όπου πήγα και μετά από 4 συνεδρίες η ψυχολόγος μου σύστησε να πάω σε ψυχίατρο.Η αλήθεια είναι ότι και να μην μου το έλεγε πάλι θα έφευγα απ την ψυχολόγο διότι κατάλαβα ότι δεν ταιριαζαμε.Πηγα στον ψυχίατρο και ξεκίνησα τις ουσιαστικές θεραπείες μαζί με.φαρμακευτικη αγωγή.Στην αρχή έτρεμα να πάρω τα ζαναξ και τα cipralex που μου σύστησε λόγω παρενεργειών.Ειπα όμως ότι θα τον εμπιστευτω και θα τα πάρω..οπως και εγινε πήρα ζαναξ και cipralex ταυτόχρονα.Στην αρχή ναι παραδέχομαι ήμουν ακόμα με συμπτώματα και άγχος.Μου εξήγησε το αντικαταθλιπτικό θα αργήσει να δράσει και ότι πρέπει να κάνω υπομονή.Ετσι και έγινε δεν είχα καμία παρενεργεια,διότι το άγχος και τα συμπτώματα τα είχα από πριν.Το μόνο που θα πω είναι ότι έβαλα 14 κιλά λόγω βουλιμίας(που δεν το αποδίδω 100% Στο φάρμακο.)Από κει και πέρα περνοντας ο καιρός έκοψα το ζαναξ με τις συμβουλή του γιατρού και συνέχισα με το σιπραλεξ.Οταν ξεκίνησε να δρα το χάπι μετά από 1.5 μήνα θα έλεγα..Πραγματικά με βοήθησε να ηρεμήσω και να φύγουν τα συμπτώματα.Σε αυτό το διάστημα εκανα πράγματα στη ζωή μου,απεδωσα τα μέγιστα στη δουλειά μου,πήγα φαντάρος και πέρασα καταπληκτικά και επίσης αλλαξα δουλειά και βρήκα την δουλειά που ονειρευόμουν.
    Έπαιρνα τα χάπια για 2 χρόνια οπου και τα έκοψα με την συμβουλή του γιατρού μου ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου και έκανα ψυχοθεραπεία όλο αυτό τον καιρό.
    Τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά διότι μου βγήκε όλο το άγχος προσαρμογής στη νέα μου δουλειά.Εχω κόψει το cipralex περίπου 9 μήνες.Ξεκινησα και πάλι εβδομαδιαίες ψυχοθεραπειες με τον ψυχίατρο και παίρνω μια ελαφριά δόση ζαναξ(0.25 πρωι-βραδυ) οπου περισσότερο για το μυαλό το παίρνω πάρα για την δράση του καθώς είμαι αρκετά κιλά και δεν με πιάνει αυτή η δοση.Πλεον δεν έχω κρίσεις πανικού όπως τότε γιατί από εμπειρία έμαθα να τις ελέγχω.Το άγχος βέβαια βρίσκει τρόπους να ξεπροβάλει,κάνω άσχημες και αγχωτικες σκέψεις όπου με κάνουν να νιώθω φόβο και έτσι έχουμε τον φαυλο κυκλο που όλοι γνωριζουμε.Εχω δίπλα μου την γυναίκα μου μιας και τα εχει ζήσει και ξέρει και της μιλάω όπως μιλάω στον γιατρό μου και επίσης έχω φιλους(Όχι ολοι) που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα μου και με βοηθούν και εκείνη.Ξερω ότι ίσως χρειαστεί να ξαναπάρω cipralex για να με βοηθήσει,ξέρω ότι είναι δοκιμασμένο επάνω μου και δεν θα έχω κανένα θέμα,δεν παύει όμως να επηρεαζομαι από όσα διαβάζω γύρω μου και ειδικά εδώ πέρα.Θα το παρω όμως αν χρειαστει γιατί ξέρω ότι θα είναι σύμμαχος στον αγώνα μου.Γραφοντας όλα αυτά θα ήθελα να εκφράσω ότι καθενας μας είναι διαφορετικός,αντιδρά στα ερεθίσματα και στις αγωγές διαφορετικά.Μην επηρεαζεστε από όσα γράφονται,ένας καλός γιατρός θα σας βοηθήσει αρκεί και εσείς να αναγνωρίζεται ότι χρειάζεστε βοήθεια.Εχω περάσει αρκετά,και περνάω ακόμα,το παλευω και εγώ πολλούς συμμάχους μαζί.Γυμναστειτε,διαβάστε βιβλία,κάντε κάτι που σας αρέσει και αμέσως θα δείτε διαφορά.Κρατηστε και ένα ημερολόγιο γιατι το μυαλό ξεχνάει τις καλές μέρες και κρατάει τις κακες..Θα δείτε ότι δεν είναι πολύ περισσότερες οι κακες από τις καλές αν τα σημειώνεται σε ένα χαρτί.
    Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιος που έκανε αγωγή αντικαταθλιπτικών και αφότου την σταμάτησε αν χρειάστηκε να την ξαναρχίσει?
    Επίσης είμαι εδώ για να απαντησω-βοηθησω σε κάποια ερώτηση μεταφέροντας την εμπειρία μου και μόνο.(Δεν είμαι γιατρος) είμαι ασθενής όπως είμαστε όλοι.
    Θα ήθελα να επισημάνω όλο σου το κείμενο με εκφράζει απόλυτα και είναι σαν να περιγράφεις εμένα. Βέβαια και εγώ έβαλα κιλά με το cipralex μετα απο ενα μήνα.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast