Δυο λόγια για τον Αλέξη - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 64 of 64
    Senior Member
    Άλέξης....
    ένα όνομα που μας θυμίζει πια, καποιον που δεν γνωρίσαμε ποτέ, μα κάποιον που όλοι φανταστήκαμε, να ανασαίνει την τελευταία του ανάσα.
    Χάθηκες, μικρό, δεν πρόλαβες,
    να χαρείς τη ζωή, το χαμόγελο και το δάκρυ σου.....
    Χάθηκες μικρό και άδικα, ετσι απλά,
    σε μια στιγμούλα μέσα....
    Τις προάλλες διέσχιζα την Τσιμισκή και με άγγιζε η βία που είχε παρέλθει, στη θέα τόσης καταστροφής... Στην αίσθηση του κομματιασμένου γυαλιού και της οσμής του καμμένου,
    ζωντάνεψαν μπροστά μου η οργή, η ορμή, η φωτιά και η καταστροφή... η δύναμη της βίας και της διάλυσης άφησε μέσα μου τον έντονο απόηχό της και μαζί μια αμήχανη θλίψη...
    Αμήχανη καθώς δεν ήξερε, σε ποια κατευθυνση έπρεπε να στραφεί,
    η δική μου,
    θλιμμένη οργή.
    Ο θάνατός σου ενώθηκε με την οργή πολλών και την δυσαρέσκεια άλλων τόσων...
    Δεν θελω να τοποθετηθώ συμφωνώντας ή διαφωνώντας με τον τρόπο που εκφράστηκε η νεολαία μας,
    μα θέλω να την ερμηνεύσω...
    Δεν πανε καλά τα πράγματα,
    ζουμε σε μέρες σκοτεινές
    και κρίμα σε εκεινους που μπορούν ακομα να κοιμούνται ήσυχοι,
    παρασυρμένοι απο τις επίχρυσες κουρτίνες της υλικής πια κοινωνίας μας.
    Αλέξη,
    χαθηκες μικρό.
    Και τις προάλλες που άκουγα τις θεωρητικολογίες των ψηλά ιστάμενων απο την τηλεόραση, ακουσα και μια φράση που μου κόλλησε πάνω στο αυτί και μετά,
    προχώρησε μέσα στο στήθος μου.
    Οι νεκροι, λεει, δεν ενήκουν σε κανέναν.
    Ετσι κι εσυ, μόνο στον εαυτό σου ανήκεις.
    Και δεν θα ήθελα να φορτώσω πάνω στους αδικοχαμένους ώμους σου,
    καμια δική μου ιδεολογία, οργή, ή όνειρο χαμένο.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Originally posted by CeliaM
    sabb, δεν το μετακίνησε κανείς το θέμα σου. Μάλλον κατά λάθος θα το άνοιξες εδώ.
    Θα το μεταφέρω στα \"Γενικά\".
    Έχεις δίκιο , απ\' ότι φαίνεται ΕΓΩ άνοιξα κατά λάθος το τόπικ στις ιδεοληψίες και με γνώμονα αυτό μου το σφάλμα δεν διστάζω να ζητήσω συγγνώμη για την ανατάτωση από τους υπόλοιπους χρήστες του φόρουμ - κι εξ αντικειμένου κι από τον φίλο μου τον AWE, με τον οποίο όμως θα συνεχίσω να διαφωνώ και να υποστηρίζω πως τα θέματα στη ζωή μας έχουν προτεραιότητες..Ο προσωπικός Γολγοθάς του καθένα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από θέματα τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας , όπου το κράτος Δικαίου αναδεικνύεται ανύπαρκτο σε μια χώρα μέλος της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του ΟΗΕ, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, που μέσα σε μια στιγμή κατέρρευσε υπό το κράτος μιας παλλαικής κατακραυγής μπροστά στο μνήμα ενός αδικοχαμένου νεαρού που θα μπορούσε να είναι το παιδί του καθενός από εμάς .... Το τόπικ αυτό έγινε για τον λόγο ακριβώς αυτό : Ένοιωσα να είμαι εγώ αυτός που όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού που δολοφόνησε τον Αλέξη, γιατί δεν έκανα ΠΟΤΕ κάτι ο βολεμένος καλοπερασάκιας, να αλλάξω τα πράγματα, και παρακολουθώ ανήμπορος στην τηλεόραση τα γεγονότα...Το δικαίωμα μου λοιπόν να κάνω την αυτοκριτική μου, δεν μπορεί κανείς απολύτως να μου το αφαιρέσει, ανεξάρτητα σε ποια ενότητα καταχωρήθηκε το παρόν τόπικ...
    Με αγγιξε, ιδιαιτερα η αυτοκριτική σου, όπως την λες....
    Η σφαίρα της ευθύνης του καθενός μας για το οτιδήποτε, είναι τόσο ρευστή γιατί εξαρτάται απο το πόσες ευθύνες είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε...
    Ποσο είμαστε διατεθειμένοι να αντισταθούμε στην βόλεψη και την καλοπέραση, εστω και αφού εχουμε πια γινει ώριμοι ενήλικες απο εφηβοι που είμασταν,
    οταν είχαμε πιο καθαρό το μυαλό και την ψυχή μας.
    Κανεις μας δεν μένει απο έξω,
    γιατι όλοi,
    μπορούμε να κάνουμε την προσωπική μας αλλαγή να επιφέρει μια αλλαγή πιο συνολική που θα αγγίζει τον ευρύτερο χώρο της κοινωνίας μας....
    Η επανάσταση δεν είναι απαραίτητα η βίαιη ανατροπή,
    μα και η καθημερινή ανατοποθέτηση του καθενός μας, απεναντι στα απλα καθημερινα σημεία τις ζωής του.
    Αυτή όμως η αναθεωρηση,
    θα πρέπει να γεμίσει με πράξεις ορατές,
    για να γίνει τόσο αληθινή,
    όσο είναι όταν κυριαρχεί σαν αντίληψη μέσα στο κεφαλι μας.....
    Να είσαι καλα Σαββ
    κι ευχομαι το γεγονός αυτό που τόσο σε άγγιξε και σ εκανε να νιωσεις τοση ευθύνη,
    να δρομολογήσει πολλες θετικές αλλαγες, μεσα αλλα και έξω σου :)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    Originally posted by nature
    Εμπνευστή, αυτά τα συναισθήματα μου προξένησαν τα λόγια του φίλου σου του μπάτσου,
    αλλά και η πρακτική σου να τα αναπαράγεις και να τα διαδίδεις χωρίς να σκεφτείς ποιος τα λέει, γιατί τα λέει και τι εξυπηρετούν.
    .....Ευτυχώς είσαι μόνος σου. ............
    ..............Σ\' αυτό το θέμα κανείς δεν συμφώνησε μαζί σου.........
    Αλέξη συγνώμη.........

ετσι οπως το βαζεις ειναι και αυτο ενα θετικο.

Προσωπικα αν και κατεβαινω χρονια σε πορειες, απαγοητευτηκα πληρως απο την σταση του κοσμου οταν καηκε ολη η ελλαδα το 2007.

Σημερα με οσα συμβαινουν φυσικα ειμαι με την νεολαια και τις οποιες επιλογες της.
    Αν εχω ακομα ελπιδες για κατι καλυτερο σε αυτη την χωρα ειναι αυτα τα παιδια που δειχνουν να μην ειναι ακομα κομματια της εξουσιας και οτι τελικα δεν ειναι τα παντα στη ζωη φαε - χεσε - καταναλωσε - πηδα - κοιμησου.

Εμπνευστη μου,
    οπως αντιλαμβανεσαι οι αποψεις σου για το συγκεκριμενο θεμα, ειναι μια θλιβερη εικονα στο φορουμ.
    Ειμαι σιγουρος οτι δεν σε ενδιαφερει η αποψη μου απλα ηθελα να την καταγραψω και οχι να συμφωνησω μαζι σου.

Την καλημερα μου σε ολους.

Senior Member
    Έφυγε τόσο άδικα και γρήγορα

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345