Results 16 to 25 of 25
Thread: Θόρυβοι και φωνές.
-
14-12-2008, 21:05 #16
Καταρχάς genesis οι προβληματισμοί σου δείχνουν άτομο με κοινωνική συνείδηση, ευαισθησίες για τον κόσμο και προφανώς σημάδια απογοήτευσης που ζούμε σε μια άβολη κοινωνία.
Σε απάντηση της αρχικής σου απορίας θα έλεγα πως δεν έχει τόση σημασία η απέναντι πρόθεση (αυτά που λένε οι άλλοι για σένα) όσο το βάρος που δίνεις εσύ η ίδια (αυτά που πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου). Περαιτέρω, μία ενδεχόμενη πίστη προς το καλύτερο, προς κάτι ανώτερο απο τον άνθρωπο και τον κόσμο που έχει δημιουργήσει μπορεί να σε βοηθήσει να δείς τα πράγματα λιγότερο ανθρωποκεντρικά και περισσότερο ελπιδοφόρα. Ποιος ξέρει....ίσως να υπάρχει κάτι ανώτερο αλλά πλέον τόσο απόμακρο για την ατελής ανθρώπινη φύση μας. Εμένα τουλάχιστον με είχε βοηθήσει μια τετοια πίστη όταν ήμουν άρρωστος. Ίσως η προσέγγιση που σου προτείνω να κάνει το ίδιο και για σένα (να ξεκαθαρίσω πως δεν μιλάω για θρησκεία...η πίστη για μένα δεν έχει βαθμίδες). Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι να εμβαθύνεις τους προβληματισμούς σου σε άλλη διάσταση αλλά να ενισχύσεις την θετική σου ενέργεια, κάτι που νομίζω πως θα σου λύσει αρκετά απο τα προβλήματα της αρνητικής αντίληψης που σε περικύκλωσε.
Καλή δύναμη.
- 18-12-2008, 11:59 #17
genesis βάλε ένα καταγραφικό όταν ακους τα χτυπήματα. Αν καταγράφονται δεν είναι της φαντασίας σου. Αλλωστε πολλά προβλήματα και πολλά νούμερα κρύβονται σε διπλανα διαμερίσματα που χωρίς λόγο προσπαθούν να τρελάνουν κόσμο.
19-12-2008, 19:44 #18
Έχω καταγράψει σε κασέτα δημοσιογραφικού κασετόφωνου.
Δεν έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να κάνω ανάλυση ήχου.
Κατά την διάρκεια της κρίσης άκουγα και φωνές από την καταγραφή όπως και θορύβους.
Μετά την κρίση ακούγονται καθαρά οι θόρυβοι και ένα συνεχές βουητό. Φωνές δεν ακούγονται άρα υπήρξε και ψυχικό πρόβλημα.
Οι θόρυβοι ακούγονται ακόμη και τώρα που γράφω και συνέχεια κάθε μέρα ακόμη και βράδυ, σε σημείο που τους συνήθισα πια. Τους ακούνε και άλλα άτομα αλλά αδιαφορούν, η μητέρα μου ας πούμε που ήρθε για επίσκεψη. Λένε ότι πρέπει να είναι από το διπλανό διαμέρισμα.
21-12-2008, 12:31 #19
κοίτα γένεσις. Ρωτάς στην αρχή αν είχαν άλλο άτομα το ίδιο σύμπτωμα. Εγώ όπως τα λες έτσι τα είχα όλα αυτά που περιγράφεις. Μόνο που εγώ είχα πρόβλημα με άλλα πρόσωπα οι φωνές αφορούσαν μόνον αυτά, να με βρίζουν κλπ. Κυρίως όταν έπεφτα να κοιμηθώ σε απόλυτη ησυχία είψα αυτους τους ψιθύρους που λες και ήταν όντως μέσα από το αυτί μου και το κεφάλι μου. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που καταγραφόντουσαν όμως γιατί γινόταν και εσκεμένες ενέργειες. Τώρα όταν μου πρωτοσυνέβησαν πήρα και εγώ χάπια. Οταν μου ξανασυνέβησαν σκέφθηκα ότι για να ακούγονται και να καταγράφονται κάποιες απειλές σκέφθηκα να μην αποβλακωθώ με θεραπείες και να το αφήσω να δω που θα φτάσει. Για καλή μου τύψη μετά από μήνες, γιατί στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μάγια και διάφορα τέτοια, ανακλάλυψα ότι όντως οι νευρώνες του εγκεφάλου ευθύνοντο γι αυτό, γιατί παρουσίασα και άλλα συμπτώματα αστάθειες κλπ. Και εκείνο που διαπιστώθηκε τελικά ήταν ότι ο φίλος μου επειδή είναι και καθίκι ως χαρακτήρας πληρωνόταν από κάποιους να μου χορηγεί κάποιο ναρκωτικό. Τον κατέγραψα να συζητάει με άλλο πρόσωπο και να μιλάνε για κόκα. Οταν σιγουρεύτηκα λοιπόν απομακρύνομαι. Οι φωνές αυτές άρχισαν να υποχωρούν. Αστάθεια δεν με ξανάπιασε. Μία ψυχολόγος μου είπε ότι αποκαθίσταται σιγά σιγά η ντοπαμίνη αν τη λέω καλά που ήταν σε υψηλά επίπεδα. Αυτή τη στιγμή που σου μιλάω δεν ακούω τίποτα, δεν έχω τίποτα. Χωρίς καμία θεραπεία. Το μόνο που έκανα ήταν να απομακρυνθώ από αυτόν τον άνθρωπο. Βεβαίως και ήταν ψυχολογικό, αφού αυτά δημιουργούν εγκεφαλικές διαταραχές. Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία. Τώρα αυτό που έχει μείνει είναι καθώς ξαπλώνω και ηρεμώ σε απόλυτη ησυχία, αρχίζει να κάνει το αυτί σαν ζουζούνισμα, αλλά δεν μετατρέπεται σε φωνή πλέον όπως πριν. Και μετά περνάει. Επειδή λοιπόν μιλάς και για γείτονες κλπ, για πρόσεξε μήπως έχει μπει κανένας σπίτι σου όταν λείπεις και σου έχει ρίξει κάτι σε τρόφιμα κλπ. Εγώ μετά από αυτό που έπαθα, βγάζω το συμπέραμα ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί για τα πάντα. Και εγώ δεν είχα τίποτα κάνει σε αυτούς τους ανθρώπους. Και όταν άρχισα σιγά σιγά να καταλαβαίνω τι μου κάνουν, έπεσα από τα σύννεφα και δεν το πιστεύει και ο κόσμος αυτό που μου συνέβη γιατί φαίνεται και απίστευτο.
21-12-2008, 18:03 #20
Eνδιαφέροντα αυτά που γράφεις. Δεν ήξερα ότι ουσίες προκαλούν τέτοιες ψευδαισθήσεις. Με την φαρμακευτική αγωγή δεν ακούω απειλητικές φωνές, οι θόρυβοι όμως υπάρχουν και γίνονται εσκεμμένα.
Δεν έχω μπλέξει με κάποιο άτομο πρόσφατα, εκτός από το άτομο για το οποίο απευθύνθηκα στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είχα γράψει το όνομά του σε επιστολές, όχι κατηγορώντας το αλλά σαν παρτενέρ μου σε πράξη που ίσως βιντεοσκοπήθηκε από εχθρούς του για να τον ρεζιλέψουν. Συναντηθήκαμε και του έδωσα αντίγραφα των επιστολών μετά από απαίτησή του.
Η αλήθεια είναι ότι για πάνω από δέκα χρόνια από συγγενείς,γνωστούς και συναδέλφους ακούω πράγματα που μου σηκώνεται η τρίχα.
Σαν να μιλάνε σε χάπατο ακόμη και ηλίθιο άτομο με την ιατρική σημασία του όρου.
Τουλάχιστον με την φαρμακευτική αγωγή αν και έχει παρενέργειες κάπως ησύχασα. Πριν ένιωθα σαν να υπήρχε ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο σπίτι. Ποιός μου λέει ότι η μηχανή του τρόμου δεν περιλαμβάνει και κάτι τέτοιο? Πάντως έπαψα να φοβάμαι τόσο πολύ.
Επιστολή έστειλα και στο Data Protection Office της ΕΕ. Δεν έχω λάβει απάντηση. Το μόνο άτομο που δεν ζημιώνεται αν κάτι τέτοιο φτάσει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο είμαι εγώ.
Όλοι οι άλλοι ζημιώνονται.
21-01-2009, 16:07 #21
Εγω είχα τα ίδια συπτωματα με εσένα με την μονη διαφορά ότι έμενα στην ταράτσα και εκουγα θορύβους απο διπλα που ήταν μία αποθήκη .τελικά αποδείχτικε ότι και οι φωνες αλλά και οι θόρυβη που είχα ήταν συπτώματα της ψυχωσης μου.Οσο για τις φωνες ο γιατρός λέει ότι είναι το υποσυνείδητό μου που έχει βγεί στην επιφάνεια και εν μέρη τον πιστεύω αλλά εν μέρηυ πιστεύω ότι αυτές οι φωνές μετά από 4 χρόνια εμπειρίας μαζί τους κατάλαβα ότι με βοήθησαν ώστε ως χαρακτήρας να καλυτερέυσω.δεν λεώ όμως ότι αυτό δεν ήταν βασανιστηκό και σε πολλές περιπτώσης με κάνανε δισλειτουργικό σε όλα τα επίπεδα.προφανός αυτό που έχεις είναι ψύχωση τώρα από εκεί και πέρα το πως θα το διαχηρηστείς αυτό εξαρτάται αποκλείστηκα από εσένα.
06-04-2009, 23:42 #22
apopsi moy einai na tin kopaniseis otan ena meros den se paei teliwse! na deis an akoys ta idia alloy
07-08-2009, 21:08 #23
Mετακόμισα από 1-3-09 στα Ιωάννινα και η κατάσταση είναι χειρότερη σε σημείο να ζητήσω ξανά μετάθεση για Αθήνα.
Στη δουλειά,ΔΕΗ, με ταλαιπωρούν από την στιγμή που εμφανίσθηκα. Στο σπίτι ακούγονται θόρυβοι από το επάνω διαμέρισμα (είναι για την ώρα ακατοίκητο). Στον δρόμο βλέπω ανθρώπους να κάνουν διάφορες κινήσεις (να πιάνουν την μύτη,μαλλιά,στόμα) όταν με βλέπουν,δεν υπερβάλλω εγώ με αυτές τις κινήσεις επειδή δίνω σημασία, είναι πράγματι υπερβολικές. Όλα αυτά παρά την φαρμακευτική αγωγή η οποία επιπλέον με οδηγεί σε κατάπτωση και δεν μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου και να εργαστώ σωστά.
Αν έχει γίνει διακίνηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αυτό είναι ευκολότερο να γίνει σε μια μικρή πόλη.
Στην Αθήνα δεν είχα τόσο έντονο αυτό το συναίσθημα και νιώθω ότι έχω χάσει αυτό το μικρό, έστω, κομμάτι προσωπικής ελευθερίας που είχα.
Νομίζετε ότι μπορεί να γίνει στοχοποίηση προσώπου σε τόσο μεγάλη κλίμακα? Αν γίνεται επί 15 χρόνια εγώ νομίζω ότι είναι δυνατόν.
Ο ψυχίατρός μου ρωτάει,τι το εξαιρετικό έχω εγώ ή τι το εξαιρετικό έχει αυτός για να ασχοληθεί κάποιος μαζί μας.
Αν ήταν όλος ο πληθυσμός ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης και κυρίως ο γυναικείος, αφήνω τον ανδρικό απέξω γιατί ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης δεν \"ψοφάει για κάτι τέτοια\" (όπως έχω ακούσει πολλά βλαμμένα να λένε για σεξουαλικές ιστορίες με μακάβρια στοιχεία), ίσως να ξεκαθάριζε γρήγορα η κατάσταση.
Αυτή που \"πιάστηκε\" στο υπουργείο δημόσιας τάξης, αυτή που \"πιάστηκε\" να εργάζεται ως ***** ενώ φαινόταν αξιοπρεπές μέλος της κοινωνίας, αυτός που τον βίαζε κοιμισμένο ο εραστής της γυναίκας του κλπ. είναι \"ψοφάω για κάτι τέτοια\" για μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.
Αν μάλιστα έχουν κάθε μέρα ζωντανό το αντικείμενο της ιστορίας μπροστά τους μπορούν να βαυκαλίζονται και να πετάνε υπονοούμενα κάθε στιγμή.
Οι θόρυβοι ξεκίνησαν αφού απευθύνθηκα με επιστολές στο Data Protection Office της ΕΕ και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από συγγενή μάλιστα (γυναίκα) άκουσα να μου λέει κατάμουτρα χωρίς να της απευθύνω τον λόγο \"σιγά τον άνθρωπο\". Αυτά τα ζώα θέλουν τιμωρία γιατί δεν ζουν στο Αφγανιστάν και δεν εκτιμούν αυτό το γεγονός.
08-08-2009, 10:08 #24
genesis ηρεμησε. ολα αυτα ειναι ψευδαισθησεις απλως. μπορεις να δεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ σαν ψευδαισθηση.
τωρα που μετακομισες εκανες μια μεγαλη αλλαγη , πραγμα που επιβαρυνει τον εγκεφαλο σου.
απλως μη δινεις σημασια στους θορυβους κλπ.
η συμβουλη μου ειναι \"μην κανεις τιποτα κακο\" , ειτε στον πραγματικο κοσμο ή στον κοσμο των ψευδαισθησεων.
ετσι εισαι καλλυμμενος.
μη δινεις σημασια στις ψευδαισθησεις σου και στις ιδεες οτι κυνηγιεσαι.
κοιτα να βρεις και ενα καλο ψυχολογο περα απο ψυχιατρο.
επισης θα σου προτεινα να μην ασχολεισαι με πραγματα που σε κανουν να αγχωνεσαι οπως τηλεοραση κλπ
φιλικα
maus
09-08-2009, 07:30 #25
Ο ψυχίατρός μου ρωτάει,τι το εξαιρετικό έχω εγώ ή τι το εξαιρετικό έχει αυτός για να ασχοληθεί κάποιος μαζί μας.
Ο κοσμος εχει την ταση να κουτσομπολευει αλλα δεν ειμαστε και αρκετα σημαντικοι ωστε να ασχολουνται ολοι μαζι μας.
Ειμαστε απλως ατομα μεσα σε ενα πληθος αλλων ατομων και οχι το επικεντρο.Πιστευω και εγω προκειται για ψευδαισθησεις που σου κανουν τη ζωη δυσκολη.Ειναι μια μικρη κολαση το πως θα ξεχωρισεις τις ψευδαισθησεις απο την αληθεια,γιατι μπορει να μην εισαι αρκετα σημαντικη ωστε ολοι να ασχολουνται μαζι σου, αλλα σιγουρα εχεις υποσταση και ριχνεις τη σκια σου σε αυτο το κοσμο.
Συζητα το με ενα γιατρο...μην το παιρνεις αψηφιστα καθολου γιατι και υποφερεις και γιατι χωρις βοηθεια οσο περναει ο καιρος τοσο πιο δυσκολα θα ειναι για σενα.
Εχεις ηδη ψυχιατρο,μηπως χρειαζεται περισσοτερη...αλλη φαρμακευτικη αγωγη?
Μηπως ειναι επειδη σιγουρα ζοριζεσαι με τοσες αλλαγες?
Παιζει και αυτο το ρολο του,μηπως για ενα διαστημα θα επρεπε να αυξησεις την φαρμακευτικη αγωγη μεχρι να προσαρμοστεις?
Μηπως πρεπει να παρεις και μια δευτερη γνωμη?Δεν ξερω.
Δεν ειμαι φυσικα ειδικος,οπως λεω και στην υπογραφη μου αλλα ετσι πιστευω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία