Results 211 to 225 of 345
-
20-07-2019, 16:47 #211
Τι σχέση έχουν τα σχολεία τώρα;
Εγώ πχ που πιστεύω πως η θρησκεία σκοτώνει τον Θεό ή ο άλλος που είναι άθεος ή άθρησκος ή οτι θέλει τέλοσπαντων γιατί θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά μας για κατήχηση με το έτσι θέλω;
Όταν βγαινει ένας οποιοσδήποτε παπάς και λέει βλακεία, τότε ναι αυτό είναι ειδική περίπτωση. Αν βγαίνει όμως ένας μητροπολίτης και λέει την βλακεία του ΔΗΜΟΣΙΑ και κανείς από την επίσημη εκκλησία δεν βγαίνει να του κόψει τον βήχα, τότε πώς να μην τσουβαλιάζουμε βρε τζορτζ? Αν αφήνεις τον επίσημο εκπρόσωπο σου να βγαίνει και να σκορπάει μίσος και δεν τον ξηλώνεις επι τόπου....τότε σημαίνει και συ το μίσος πρεσβεύεις κι ας κρύβεσαι πίσω απτην αγάπη.
- 20-07-2019, 17:07 #212
Δεν είναι με το έτσι θέλω, είναι αν θέλεις.
Μπορεί κάποιος να μη πιστεύει και στην ιστορία, δε πιστεύω, λέτε ψέματα δεν έγινε έτσι όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέας. Τι κάνουμε? Κτλ. για όλα τα μαθήματα. Αλλά μεγάλη συζήτηση αυτό.
Οι μητροπολίτες δεν είναι αλάνθαστοι ούτε μιλάνε πάντα στο όνομα της εκκλησίας, γι'αυτό και η επίσημη εκκλησία τους αδειάζει λέγοντας ότι είναι προσωπική του άποψη.
Αν τους καθαιρέσει θα δείξει σκληρό πρόσωπο από την άλλη. Κι αυτό δεν είναι καλό. Μεγάλη συζήτηση πάλι :)
Νομίζω η Ιερά σύνοδος είναι. Αν δε κάνω λάθος.
20-07-2019, 17:16 #213
Συγκρίνεις τα θρησκευτικά με την ιστορία ή με άλλα μαθήματα;;; Θέλεις πραγματικά συζήτηση για αυτό το θέμα; Ελα βρε Τζορτζ....
Όταν κάποιος μητροπολίτης βγαίνει και μιλά με ΜΙΣΟΣ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ καθένας που διαφωνεί μαζί του, οφείλει να διαχωρίσει την θέση του και να τον απομονώσει , αλλιώς καλά κάνουμε και τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Με το να βγαίνει η επίσημη εκκλησία με μια απλή ανακοίνωση και να λέει απλά πως ο τάδε εκφράζει προσωπικές απόψεις , όταν ξέρουν και ξέρουμε πως επηρεάζονται εκατοντάδες πρόβατα από κάτω, τότε απλά νίπτουν τα χέρια τους και τους καλύπτουν με την ανοχή τους. Είναι το ίδιο ένοχοι όσο εκείνος.
20-07-2019, 17:17 #214
Πάντως μαθαίνω τους νομούς της χώρας μου οκ. Ασχέτως αν συμφωνώ.
Μαθαίνω το πολιτικό σύστημα της χώρας ασχέτως να συμφωνώ.
Μαθαίνω το γραφειοκρατίκο σύστημα ασχέτως αν συμφωνώ.
Μαθαίνω τη γεωγραφία της χώρας μου, μα δε θέλω.
Αν μάθω τη θρησκεία της χώρας μου, είναι κακό? Δε σου επιβάλει κάνεις να πας εκκλησία, αλλά να μη ξέρεις να μη διδαχθεις τη θρησκεία του 99% του πληθυσμού? Κάντο 90% αν θες ή όσο θέλεις , πάλι είναι μεγάλο ποσοστό.
20-07-2019, 17:53 #215
η αναφορα στην εκλησια το μονο που εκανε ειναι να αποπροσανατολισει το θεμα και να το κανει ραδιο αβυλα να γιατι ελεγα εξ αρχης δε συμφωνω οι παπαδες ειναι απλοι ανθρωποι δεν ειναι αγιοι
20-07-2019, 18:05 #216
Ανεξιθρησκεία έχουμε σε περίπτωση που δεν το ξέρεις. Οπότε δεν είναι η θρησκεία της χώρας. (όπως είπες η ιστορία της χώρας, το πολίτευμα της χώρας, η γλώσσα της χώρας κτλ). Είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας των κατοίκων μιας χώρας. Αν δε μιλήσουμε και για θρήσκευμα των παιδιών που φοιτούν αυτή τη στιγμή στα σχολεία...θα σε στεναχωρήσω αλλά νομίζω πως δεν ισχύει η πλειοψηφία ούτε κατά διάνοια.
Για το ποσοστό επέτρεψε μου να διατηρώ αμφιβολίες. Αν έβαζες όσους δηλώνουν χριστιανοί να πληρώσουν κάτι όπως γίνεται σε άλλες χώρες....τότε θα μιλούσαμε για πραγματικό ποσοστό. Τώρα το τι γράφει η ταυτότητα μου είναι αδιάφορο...
20-07-2019, 19:52 #217
«ΣΥΝΤΑΓMA ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
https://el.m.wikisource.org/wiki/%CE...B4%CE%B1%CF%82
Και μια μικρή ανάλυση τυχαία που βρήκα, εξηγεί
https://www.kathimerini.gr/987320/ar...toysa-8rhskeia
Να το πω απλά, ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, αλλά το έθνος , το σύνταγμα , έχει επικρατούσα θρησκεία.
20-07-2019, 20:08 #218
Ανοίγεις μεγάλο θέμα και χαλάμε το ποστ που έχει να κάνει με τον Θεό κι όχι με την θρησκεία ή την εκκλησία, θέματα εντελώς διαφορετικά για μένα.
Αν σε ενδιαφέρει άνοιξε ένα καινούργιο για τα θρησκευτικά στα σχολεία να πει ο καθένας την γνώμη του.
υγ. Σου λέω επιγραμματικά πως το σύνταγμα το ξέρω και θεωρώ πως χρειάζεται αλλαγή και επίσης δεν βρίσκω την σύνδεση με την διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία με την μορφή που γίνεται σήμερα που είναι καθαρή κατήχηση.
20-07-2019, 21:03 #219
Ελισσαβετ η θεολόγος που είχα στο σχολείο είχε αναφερθεί στην ανθρώπινη τάση να επαναλαμβανει τα πάθη του. Δίδασκε την αναγκαστική ύλη αλλά το έκανε με τρόπο μη κατηχητικό. Πιστεύω πως το να υπάρχει έστω στο λύκειο αναφορά βοηθά. Εφηβεία ανησυχίες. Μπορεί εγώ προσωπικά να είχα ανησυχίες και να μου έκανε το κλικ η μορφή της αλλά δεν ήταν επιτακτική. Μια είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι ψέμματα. Τρέξτε να εξομολογηθείτε να κοινωνησετε. Αντιθέτως. Αφηνε πάντοτε να εννοηθεί πως η διδασκαλία του Ιησού υπάρχει και όποιος θέλει όταν το νιώσει μπορεί να ασχοληθεί :) Ίσως να έπεσα σε περιπτωση δεν ξέρω.
Και επειδή σε άλλο thread υπάρχει η απορία για αντισύλληψη. Μας είχε δείξει την εικόνα εμβρύου εν διαδικασία αμβλωσης. Απλά είπε " να προσέχετε την υγεία σας στην ερωτική σας ζωή γιατί είναι κρίμα... " μια εικόνα 1000 λέξεις."Make sure your worst enemy isn't you"
20-07-2019, 21:15 #220
αν καπιος δεν ειναι αρκετα φωτισμενος οσες διδασκαλιες και να κανει δεν εχει διαφορα κενες γνωσεις ειναι μπλα μπλα για να γεμιζουν οι σελιδες πχ συναντησα καπιον στο διαδυκτυο που ηταν φωτισμενος και πραγματι μπορουσε να διδαξει τους αλλους
20-07-2019, 21:44 #221
πολοι απο αυτους εχουν γινει μεντορες η βρισκονται σε σεμιναρια και ειναι ευκολα αναγνωρισιμοι αφου η υπερκινητικοτητα τους ειναι εμφανης αφου δυσκολευονται να κατσουν ακινητοι σε ενα σημειο
φυσικα εχουν κανει και εχθρους οπως παντα συμβαινει αυτο... αδυνατο να διακριθεις σε κατι χωρις να δεχτεις επικρισεις γι αυτο
καταρχην με τον ορο φωτισμενος ενοουμε αυτον που ειναι σε συγκρουση με το σκοταδι αν καπιος ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ να μαθει τη φιλοσοφια του φωτος του θεου κατ επεκταση που αυριο θα βρεθει μπροστα του ακομα και στο μακρυνο μελον πρεπει να κατανοησει αυτο ακριβως που λεω δεν εχει να κανει ουτε με εγωισμους ουτε με αλαζονια αφου οπιοσδηποτε ανηκει σε αυτη τη κατηγορια το ιδιο μυαλο εχει ειναι υπερκινιτικος γκαζωνει συνεχως και βρισκετε σε κοντρα με οτιδηποτε βρισκετε στο σκοταδι η στο κενο δεν εχει σημασια δηλαδη ποιος θα ειναι αυτος... ειναι σαν αδερφια διδυμα ολοι
20-07-2019, 22:21 #222
Εγω θα ρωτησω κατι αλλο ...
Με ποιο σκεπτικο, ενα βρεφος μπαινει και βαπτιζεται στην κολυμπηθρα της εκκλησιας ?
Δεν ωφειλει να προλαβει να βιωσει μερικα πραγματα σ'αυτη την ρημαδα την ζωη,
να αισθανθει την ματαιοτητα αυτου του κοσμου και μετα να αναζητησει την βαπτιση
και την κολυμπηθρα (ας πουμε κοντα στα 35, και νωρις εβαλα) ? Να την αναζητησει !
(Το ιδιο ΠΡΕΠΕΙ να ισχυει για καθε αλλη θρησκεια ... δηλαδη, με την ωριμανση
και η επιλογη .... ως βρεφοι, τι επιλεγουμε ? ... κοινωνικη ενσωματωση και αποδοχη ? ...)
20-07-2019, 22:26 #223
Τι μου θύμισες τώρα... Παραθέτω link. https://r.tapatalk.com/shareLink?url...2&share_type=t
"Make sure your worst enemy isn't you"
20-07-2019, 22:26 #224
θα το πω και πολυ πιο απλα θελει κανεις να σωσει τη ψυχη του? τοτε ας κανει κατι πολυ απλο ας παει κοντρα στο σκοταδι με οπιοδηποτε κοστος ειναι εξασφαλισμενο 100% οτι θα γινει ηρωας αυτο πχ ειναι μια απλη και κατανοητη τοποθετιση ενω τα τροπαρια με εκλησιες μπλα μπλα μπλα και προκαλουν διχασμο ειναι ετσι δεν ειναι κλπκλπ δεν οφελουν
20-07-2019, 22:29 #225