Results 256 to 270 of 345
-
22-07-2019, 11:11 #256
Επιχειρήματα πολλά , θα μου επιτρέψεις, το αν καλύπτουν κάποιον είναι άλλο θέμα.
Το πιο βασικό επιχείρημα? ΨΑΞΕ κινησου με αγνή καρδιά και πες Θεέ μου Χριστέ μου θέλω να σε βρω. Δεν είναι επιχείρημα ότι θέλω να βρω Τον Θεό οπότε ξεκινάω να ψάχνω?
Είμαι στην καρδιά της τεχνητής νοημοσύνης, της επιστήμης που ξεκινάει από το τι ορίζεται λογικό τι είναι νοημοσύνη κτλ με με φαντάζεσαι σαν κανέναν παπά με μούσια :) όμως η λογική ... Δεν είναι αυτό που νομίζουμε συνήθως ;)
Ίσος πρέπει να ανοίξουμε thread λογική και Θεός :)
- 22-07-2019, 11:19 #257
22-07-2019, 12:14 #258
Καθολου λολ .. σωστο το ερωτημα... θα ξεκινησω με κατι αλλο πρωτα... πολλοι (οπως καπως αισθανθηκα οτι εκανες κι εσυ πριν) αποφευγουν την συζητηση, δηλαδη δε σου λενε ... ελα να συζητησουμε να δουμε γιατι πιστευεις γιατι δεν πιστευεις κτλ.. απλη συζητηση. Ετσι απλα οπως εκανες αυτη την ερωτηση, οπως πολλες ερωτησεις εχω κι εγω και ο αλλος κτλ. Αντιθετως αφοριζουν ευκολα αν καποιος μιλησει σχετικα με Θεό, "ασε τι να μας πεις τωρα ... παραμυθια" ... που ειναι τα επιχειρηματα που σε πεισαν να μη πιστευεις? περιπατο :) Νταξ , σεβαστο, αλλα επιχειρηματα, ορθος λογος κτλ .. χωρις ψαχουλεμα ενος θεματος... δεν υπαρχουν.
Απαντω, ο καθενας εχει το προσωπικό του θαυμα, ενα ή περισσοτερα. Αλλα ό,τι και να σου πει καποιος .. δεν εχει σημασια... οπως λες σωστα.. ερχεται καποιος σου λεει μα εμφανιστηκε μπροστα μου σας λεω ο ταδε κτλ .. ε λες δε σε πιστευω. Οποτε οτι και να σου πω εγω ή ο αλλος ό,τι και αν συνεβει .. δε θα το πιστεψεις (δε κατηγορώ.. διαπιστωση κανω) γιαυτο λενε πρεπει ΕΣΥ να ανακαλυψεις .. να βιώσεις... αλλιως... δυσκολο.
Τελος να πω πρωτον... ΕΣΤΩ (υποθεση μαθηματικη αν θελεις :P πολλες "αποδειξεις" ξεκινησαν ετσι) οτι ΟΛΑ ειναι αληθεια... φαντασου ποσο λαθος ζουμε, τι σφαλματα κανουμε, ... δηλαδη ο Χριστος τι θυσια Εκανε .. κι εμεις δε λεμε λιγους μηνες απο τη ζωη μας να ασχολουμε με την αναζητηση της αληθειας, να πεις ενα ειλικρινές... Θεε μου επειδη ειμαι χαμενος και μπερδεμενος ... θελω να πιστεψω αλλα δωσμου κατι να πιαστώ ... θελω Εσενα... Δειξε μου κατι ... ΚΑΤΙ!!!
Οποτε κανεις σε σου λεει πιστευε... ψαξε λεμε, ψαξε και θα βρεις ή ζητα και θα σου δωθει, ό,τι και να πω εγω ή ο αλλος... μπορεις απλα να πεις.. δε σε πιστευω... οποτε.. βιντεο δεν υπαρχει χαχα :)
Αν θελεις και ορθολογικα να το δεις... παλι στεκει, υπαρχουν απαντησεις, οταν τις βρισκεις καταλαβαινεις ποσο φωτισμενοι εινια μερικοι που σε κανουν να πιστευεις... δε μπορει λες... αυτος .. δε μπορει αν δεν ειναι φωτισμενο να.... :)
22-07-2019, 12:20 #259
Για να κλείσω την κουβέντα επειδή βαριέμαι θεολογικές συζητήσεις,να σου απαντήσω ότι ήμουν και εγώ χριστιανή μέχρι κάποια ηλικία.Πίστευα πολύ γιατί μου είχε γίνει πολύ καλή πλύση εγκεφάλου.Έκανα τον σταυρό,νήστευα,πήγαινα εκκλησία,κοινωνούσα.Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν δεν είδα ΤΙΠΟΤΑ.Δεν είδα κανένα σημάδι,δεν έγινε κανένα θαύμα.Αυτά μου είναι αρκετά για να μη πιστεύω.Μέχρι τα 15 16 ήμουν μια χαρά πιστή,είχα το μυαλό μου ανοιχτό και πάλι δεν είδα κάτι.Οπότε τα επιχειρήματα σου ,τουλάχιστον πάνω μου πέφτουν στο κενό.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
22-07-2019, 12:59 #260
Ψάξε και μη ερεύνα.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
22-07-2019, 13:05 #261
22-07-2019, 13:06 #262
αυτο δεν ειναι καποια αποδειξη οτι σκεφτεσαι σωστα (το οτι κανεις καποια τεχνοκρατικη δουλεια). και οι τεχνοκρατες λυγιζουν μπροστα στην αδυναμια τους να αντιμετωπισουν την ζωη και παραπλανουνται οτι θα τους σωσει η θρησκεια..
τα υπολοιπα που αναφερεις σαν "επιχειρηματα" τα χρησιμοποιουν ΟΛΕΣ οι θρησκειες. και το ψαξιμο και τα θαυματα και ολα.
γιατι να μην εχουν εκεινοι δικιο, λοιπον;
22-07-2019, 13:13 #263
Εδω που μιλας ετσι ... απλα και ευγενικα , πολυ χαιρομαι να εχω ενα υγιη διαλογο μαζι σου και με οποιονδηποτε, αλλα μπορεις να μου πεις για πιο λογο κατα καιρους μπαινεις σε υβρις και χαρακτηρισμους? Δεν σε χαρακτηριζω οπως βλεπεις.. οχι οτι δεν εχω φαντασια να το κανω.. αλλα δεν εινια ευγενικο και ουτε μου αρεσει.
Ομορφος διαλογος , ναι :)
Απαντω, για το "Ψάξε και μη ερεύνα." Αλλα .. γραψτο σωστα... Ψάξε και μη, ερεύνα. Δηλαδη ειτε πιστευεις ειτε οχι... ερευνα.
https://www.ekklisiaonline.gr/ekklis...-ke-mi-erevna/
Κατι τοσο απλο... δεν ειναι σωστο να το ψαξουμε και να δουμε τι ισχυει? αντε μας λεει ενα το "Ψάξε και μη ερεύνα." και λεμε ααααα κοιτα τι λεει η θρησκεια.... που ειναι η έρευνα των πηγων κτλ. ? εγω σε αυτα απορω, γιαυτο λεω ψαξε.
22-07-2019, 13:18 #264
Εννοεις οτι μέχρι τα 15-16 ζουσες χριστιανικα και ζητησες μετα απο τον Θεο κατι να σου δειξει για να μη χασεις την πιστη σου και δεν εγινε ποτέ τιποτα?
Παντως πιστευω σε σενα :) συν οτι εισαι πολυ καλη κοπελα (ξερω θα με πουν παλι σαλιαρη πεφτουλα κτλ αλλα χαλαλι, πονηρα μυαλα πονηρες σκεψεις... ό,τι και αν πω... στο πονηρο ή ερωτικο θα το πανε, δε πειραζει, την αγαπη μου και αυτοι :) )
και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα Αργήσει :)
22-07-2019, 13:23 #265
22-07-2019, 13:28 #266
22-07-2019, 13:30 #267
22-07-2019, 13:40 #268
Α μη μου τα χαλας, αφου πιστευουμε τουλαχιστον στην επιστημη ... ολοι εχουμε ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ :)
Προσωπικες, επιστημονικες, φιλοσοφικες κτλ.
Μη μου πεις δε ψαχνεις απαντησεις για τιποτα :P
22-07-2019, 14:01 #269
πρωτα απ ολα δεν εγραψα πουθενα "ψαξε και μη ερευνα". αλλος στο εγραψε. εγω εγραψα "ψαξε ψαξε δεν θα το βρεις"
στο εγραψα και πριν αλλα δεν το εμπεδωσες. ο πληθυντικος ειναι "υβρεις" και οχι "υβρις".
και τελος ΤΟ ΨΑΞΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ Η ΕΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
και για να μην αγωνιας.
εψαξα, αλλα εχω βρει τελειως διαφορετικα πραγματα απο αυτα που λες οτι βρηκες εσυ :)
τοσο απλο ειναι.
μιλας σαν να κατεχεις την αληθεια, αλλα κατεχουν κι αλλοι την αληθεια (τους) , οποτε αν δεν εχεις επιχειρηματα (που δεν εχεις), δεν εχεις κατι να τους πεις...
(αλλο το ποια ειναι η αποψη σου και τα πιστευω ΣΟΥ. αλλα εσυ δεν λες αυτο, παρα αναλωνεσαι σε διδαχες, προτροπες και ακτηχηση. που πραγματικα ειναια στεια για εναν ανθρωπο που εχει ψαχτει κι εχει διαβασει πολυ περισσοτερο απο εσενα , κι αυτη δεν ειμαι μονο εγω, αλλα και πολλοι αλλοι εδω μεσα..
22-07-2019, 14:04 #270