Results 286 to 300 of 345
-
22-07-2019, 15:59 #286
Καλέ χιούμορ κάνω , είναι προηγούμενο θέμα γι'αυτό μπορεί να μην το έπιασες. Σε άλλο thread. Όντως δε με απασχολεί και είμαι άπιστος στην ορθογραφία, δεν πιστεύω, πως να το πω αλλιώς :)
Ο ειρμος που λες, είναι μεγάλη συζήτηση. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Κάνω λογικά άλματα, δηλαδή α β η ζ θ κ χ ... τα ενδιάμεσα τα θεωρώ αυτονόητα κακώς πολλές φορές, φυσικά όταν κάθομαι να τα εξηγήσω πάντα γίνεται κατανοητη η σύνδεση, γιατί είναι ορθολογική, απλά μετά με βρίζουν για το άλμα χαχαχα κι εδώ γίνεται συχνά, αλλά αν δω ότι ο άλλος δεν έχει ευγενική διάθεση, το αφήνω ... Γι'αυτό ήμουν καλός στις θετικές επιστήμες :)
Μου θυμίζεις καθηγητές μου που λέγαν " μα πως πηγές από εδώ εκεί????". Χαχαχα και μετά εξηγούσα.
- 22-07-2019, 16:04 #287
22-07-2019, 16:13 #288
Το ίδιο λέμε :) ο ειρμος για σένα δεν έχει λογική σειρά, για μένα έχει, αν θέλεις από περιέργεια, κάνουμε ένα παράδειγμα. Βρες ένα post και να σου το εξηγήσω ;)
Και σίγουρα εύκολα θα παρεξηγηθεί ο λόγος μου, το στενάχωρο είναι ότι εν το πονηρό θα το δούνε κάποιοι και μετά βρίζουν, αντί να ρωτήσουν διευκρινίσεις αφού κάτι τους φάνηκε "κακό". Αλλά δε πειράζει.
22-07-2019, 16:14 #289
Ε τωρα σιγα μην κατσει να μας καθαρογραψει και την αποδειξη. Οποιος καταλαβε, καταλαβε... Δε γινεται να σπαταλουν τον πολυτιμο τους χρονο τοσο προωθημενα μυαλα στο να νοηματοδοτουν τα δικα μας νοητικα κενα.
(εκτος κι αν προκειται, φυσικα, για προσηλυτισμο η πεσιμο. Τοτε, τεκνα μου, ειναι η καδενα της λογικης μακρα και πολυτιμη, κι ακουστε, αν θελετε, τι θελω να σας πω ομορφιες μου κλπ κλπ.)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
22-07-2019, 16:18 #290
Κοίτα Τζορτζ θα σου πω ενα παράδειγμα.
Αν εσύ μου πεις κάτι για την θάλασσα κι εγώ κάνω έναν "λογικό" συνειρμό στο κεφάλι μου για μια φορά που πήγα στην θάλασσα κ έφαγα παγωτό χωνάκι κι αρχίζω να σου λέω για τα χωνάκια...ε δεν σημαίνει ότι έχω λογικό ειρμό που απλά εσύ αδυνατείς να καταλάβεις επειδή εγώ είμαι καλή στις θετικές επιστήμες. Σημαίνει ότι δεν έπιασα το νόημα.
Αυτό κάνεις.
Θες να το καταλάβεις, καλώς. Δεν θες, πάλι καλώς αλλά δεν θα κάτσω να το αναλύσω άλλο.
22-07-2019, 16:23 #291
22-07-2019, 16:29 #292
22-07-2019, 16:31 #293
22-07-2019, 16:35 #294
Δεν ήθελα να κοροιδέψω , ούτε σε ρώτησα τίποτα.
Σου είπα απλά κάτι που έχω παρατηρήσει στον λόγο σου εδώ μέσα. Αν μπορεί να σε βοηθήσει αυτό που παρατήρησα έχει καλώς. Αν εσύ θες οπωσδήποτε να το απορρίψεις (με το να μου αποδείξεις πως απλά εγώ δεν καταλαβαίνω τον ειρμό σου), τότε δεν με ενδιαφέρει να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω σκοπό να κάτσω να σου κάνω ανάλυση. Αν θεωρείς οτι ο ειρμός σου είναι μια χαρά κι εμείς απλά δεν σε πιάνουμε...οκ απλά προσπέρνα αυτό που είπα, δεν τρέχει τίποτα, δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι.
υγ. ε το ποστ του ομπορο ήταν αστειο πως να το κάνουμε!
22-07-2019, 16:46 #295
Άστοχο ήταν του ομπορο και θα σου πω γιατί, απαντώντας ταυτόχρονα και σε σένα.
Δεν είπα ότι ΕΣΥ έχεις πρόβλημα που δε κατάλαβες. Είπα έκανα άλμα, όταν κάποιος εξηγεί κάτι είτε σε μια παρουσίαση είτε σε ένα paper θα πρέπει και είναι δική του ευθύνη να κάνει κατανοητή τη σκέψη του.
Άρα σου λέω, ΕΓΩ φταίω που ΕΣΥ δεν κατάλαβες. Γιατί δεν έβαλα ίσως κάτι ακόμα μέσα στο κείμενο. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό που δεν έβαλα είναι συνδετικός κρίκος απαραίτητος.
Το εξεφρασες ως απορία (έτσι κατάλαβα) οπότε απαντησα, αν δε σε καλυπτω δε πειράζει. Αγνοησετο. Υγεία ναχουμε.
22-07-2019, 16:50 #296
22-07-2019, 16:51 #297
Επειδη η ψυχολογια ειναι σαρακι δυσιατο, δε μπορω τελικα ουτε κι εγω να αντισταθω.
Δε θεωρω πως τα καταγματα ειρμου του τζωρτζ ειναι βαρεα. Δεν συνιστουν λογο αποδιοργανωμενο, γνωσιακα επιβαρυμενο (πχ λογω καταθλιψης) ουτε καν ενος κρυψινοου τοσο. Εμενα μου θυμιζουν περισσοτερο την επιφανειακη προσεγγιση της ζωης που ειχα γραψει σε αλλο θρεντ (αν ηταν αυτο με τις υβρεις, θα σας γελασω). Και πανω απ' ολα, αρνηση... Ο επιφανειακος, αποσπασματικος και διαχυτικος λογος πολυ συχνα υποκρυπτει αρνηση της πραγματικοτητας. Γιατι παραμελωντας τις συνδεσεις μεταξυ πραγματων, εννοιων, συναισθηματων κ.α., δημιουργουμε μια εναλλακτικη εκδοχη της πραγματικοτητας, ευπλαστη και βολικη, που δε μας καλει να εστιασουμε σ' αυτο που οντως μας ανησυχει. Και που μοιραια οδηγει σε αναζητηση "ευκολων", "ασφαλων" λυσεων: Σωτηρια και Σωτηρες με κεφαλαιο Σου, "απλες, σεμνες, ταπεινες κοπελες", κλπ."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
22-07-2019, 17:06 #298
22-07-2019, 17:12 #299
22-07-2019, 17:15 #300
Αλλο αδυναμια αντιληψης, αλλο αρνηση. Τελειως διαφορετικα πραγματα. Γνωσιακη λειτουργια το πρωτο, ψυχοσυναισθηματικη το δευτερο.
Οσο για τον τριτο στιχο της πιο πανω παραθεσης περι απολυτης αληθειας, δοκιμασε να τον διαβασεις ξανα και ξανα. Θα δεις να σχηματιζεται ενα πολυ γνωριμο σου προσωπο.
(γκουγκλαρε μετα και την αμυνα της προβολης, αν εχεις κουραγιο.)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.