Πως νιώθουν όσοι δεν έχουν σχέση με τον Θεό? - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 23 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 345
    Banned
    Quote Originally Posted by Εξουθενωμένος View Post
    Φανταζομαι μια εποχη (πολυ απιθανη) οπου ολοκληρη η ανθρωποτητα εχει πειστει
    οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα τον οργανικο θανατο. Πως θα ηταν μια τετοια εποχη ?
    Καταθλιπτικη .... η .... απελευθερωτικη ?
    θα ειναι η εποχη που ο θεος θα ειναι αρνητικος με την ανθρωποτητα

Senior Member
    Εγω θανιωθα ελλιπης .......

Senior Member
    μια χαρα εγω ειμαι παγανιστης και θελω να γκρεμιστουν ολες οι χριστιανικες εκκλησίες για να βρεθουν οι αρχαιοι ελληνικοι ναοι

Banned
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Τι σημαίνει το "τίποτα" που λες για σένα;
    Ένας άνθρωπος έρχεται στην ζωή, ας υποθέσουμε ότι έχει μια όμορφη ζωή με τις δυσκολίες της που πάνω κάτω είναι κοινές για όλους, έρχεται κοντά με άλλους, αγαπάει, αγαπιέται, δίνει, μοιράζεται. Μέσα από αυτό το "πάρε δώσε" της ζωής του αλλάζει στο ελάχιστο κάποιους άλλους. Δίνοντας κομμάτια του εαυτού του. Πώς γίνεται πεθαίνοντας να μην μένει τίποτα; Αυτά που έδωσε που πήγαν;

Θέλω να πω, περνώντας κάποιος την ζωή του με αγάπη , τι άλλο χρειάζεται να μένει εκτός της αγάπης αυτής; Ποια άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε για το ότι δεν υπάρχει το "τίποτα";

Φαντάζομαι με το "τίποτα" εννοούσες παράδεισους κτλ και στο πήγα λίγο αλλού αλλά θα με ενδιέφερε το τι σκέφτεσαι επί του θέματος.
    Ναι, για παραδεισους και ανταμοιβες μετα θανατον, εννοουσα.
    Γιατι ολα αυτα, μας κανουν νωθρους, απαθεις και "αναχωρητες" με την παρουσα ζωη.
    Λες και ειναι σιγουρο οτι η καρτερικοτητα και πραοτητα μας ... θα ανταμειφθει μετα θανατον.
    ΕΤΣΙ ενεργουμε, σημερα. Σαν αυτη η ζωη να ειναι προθαλαμος. Ολα τα καλα ... ερχονται.

Δεν εχεις αδικο οτι αν δωσεις αγαπη (οχι γονιδιακη, μιας μανας σε ενα γιο, η ενος αδερφου
    σε μια αδερφη ... εκει μπλεκονται τα γονιδια πολυ και δεν ξερεις αν το κανεις απο επιλογη
    η απο συνηθεια και κεκτημενη ταχυτητα) .... θα σε θυμουνται μετα θανατον, και θα ζεις
    στις αναμνησεις τους (ισως και στις πραξεις τους).

Αλλα ... ΠΟΣΟΙ .... προλαβαινουν η εχουν την τυχη να αγαπηθουν (αμφιδρομα)
    σε αυτην την ζωη ? Απο την δικη μου οπτικη γωνια .... ΟΧΙ ολοι ! Σιγουρα ΟΧΙ.
    Αρα, ΠΟΙΟΙ θα σε θυμουνται ? Αυτοι, που μολις γυρισεις την πλατη σου, φτυνουν κατω ?
    Οι αυτοι που βαριουνται την παρουσια σου ακομα και σε μια μαζωξη καθε 15 μερες ?

Η αγαπη (αμφιδρομη) δεν ειναι καθολικη ... ειναι μια πολυτελεια ! Πολυτελεια που
    αρκετοι εχουν τα εργαλεια για να την καλλιεργησουν και δρεψουν αλλα καποιοι αλλοι
    ... απλα δεν εχουν ουτε τα εργαλεια, ουτε την υπομονη, ουτε την ασιγαστη λαχταρα.
    Εχει υπερκτιμηθει το γνωμικο "Everybody needs somebody to love". Κανεις απο ολους
    αυτους τους ροκ σταρς δεν εχει κανει γκαλοπ (στατιστικου δειγματος 20.000 ατομων)
    πριν γραψει την μπουρδα του. Υπαρχουν αρκετοι (οχι οι περισσοτεροι) που το μονο
    που ονειρευονται ειναι μια παραλια, χρυσαφι αμμο, ενα κουβαδακι, ενα φτυαρακι ...
    και τιποτε αλλο !

Αυτοι οι λιγοι ανθρωποι ... δεν ειναι ουτε κακοι, ουτε πλανεμενοι, ουτε αθεοι
    (αθρησκοι, ισως), ουτε χαμενοι, ουτε παγανιστες, ουτε κυρηττοντες μια νεα απαθεια.
    Το μονο που θελουν ειναι να τους αφησουν ησυχους με ενα κουβαδακι και φτυαρακι
    να πλασουν παιχνιδισματα στην αμμο ωστε να χαρουν ... απο αυτο, και μονο απο αυτο.

(για οσο τους αφηνουν και οι ορμονες που ειναι ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ διαβολος,
    αν μου επιτραπει να προσθεσω).
    Last edited by Del-meme290719b; 12-07-2019 at 23:09.

Senior Member
    Η πιστη σε οτιδηποτε , ακομη και χαζο , εχει αποτελεσματα , διοτι κινητοποιειται μερος του εγκεφαλου που δεν χρησιμοποιουμε .....σε οτιδηποτε .......αρκει να πιστευουμε ακλονητα .........

Banned
    Εγω πιστευω ακλονητα στο παιχνιδι και την ικανοποιηση της παιδικης μου περιεργειας.

Σωζομαι ?

Ρητορικο το ερωτημα ... ΔΕΝ σωζομαι ! Γιατι ο Θεος ΤΟΥΣ ... απαιτει ωριμοτητες,
    προσηλωσεις, αφιερωσεις, καθηκοντα, στερησεις, εγκλωβισμους ... και θυσιες !!!
    Ο δικος μου "θεος" (που δεν ειναι καν θεος, ειναι μια γαληνια ονειρικη κατασταση)
    ΔΕΝ απαιτει τιποτα !!! Ειναι η ιδια η παιδικοτητα της ψυχης μου και, αυτονοητα,
    ΔΕΝ με εγκλωβιζει σε οδυνηρα διλληματα, με καθε ευκαιρια. Βρισκεται σε πληρη
    συγχρονισμο με το βαθυτερο ΕΙΝΑΙ μου. Απο την ημερα της γεννησης μου .......
    μεχρι την ημερα του θανατου μου. Δεν χρειαστηκε ΠΟΤΕ να μου κυρηξει τιποτα.
    Last edited by Del-meme290719b; 12-07-2019 at 23:18.

Senior Member
    Εγω πιστευω ακλονητα στο παιχνιδι και την ικανοποιηση της παιδικης μου περιεργειας.

Σωζομαι ?

Ο δικος μου "θεος" (που δεν ειναι καν θεος, ειναι μια γαληνια ονειρικη κατασταση)
    Ο Θεος δεν ειναι ιδιοκτησία κανενός όμως.
    Κ εδώ που τα λέμε ο δικός σου Θεός, πιο Θεός απ των άλλων που περιγράφεις μου φαίνεται.

Senior Member
    Ναι, για παραδεισους και ανταμοιβες μετα θανατον, εννοουσα.
    Γιατι ολα αυτα, μας κανουν νωθρους, απαθεις και "αναχωρητες" με την παρουσα ζωη.
    Λες και ειναι σιγουρο οτι η καρτερικοτητα και πραοτητα μας ... θα ανταμειφθει μετα θανατον.
    ΕΤΣΙ ενεργουμε, σημερα. Σαν αυτη η ζωη να ειναι προθαλαμος. Ολα τα καλα ... ερχονται.

Δεν εχεις αδικο οτι αν δωσεις αγαπη (οχι γονιδιακη, μιας μανας σε ενα γιο, η ενος αδερφου
    σε μια αδερφη ... εκει μπλεκονται τα γονιδια πολυ και δεν ξερεις αν το κανεις απο επιλογη
    η απο συνηθεια και κεκτημενη ταχυτητα) .... θα σε θυμουνται μετα θανατον, και θα ζεις
    στις αναμνησεις τους (ισως και στις πραξεις τους).

Αλλα ... ΠΟΣΟΙ .... προλαβαινουν η εχουν την τυχη να αγαπηθουν (αμφιδρομα)
    σε αυτην την ζωη ? Απο την δικη μου οπτικη γωνια .... ΟΧΙ ολοι ! Σιγουρα ΟΧΙ.
    Αρα, ΠΟΙΟΙ θα σε θυμουνται ? Αυτοι, που μολις γυρισεις την πλατη σου, φτυνουν κατω ?
    Οι αυτοι που βαριουνται την παρουσια σου ακομα και σε μια μαζωξη καθε 15 μερες ?

Η αγαπη (αμφιδρομη) δεν ειναι καθολικη ... ειναι μια πολυτελεια ! Πολυτελεια που
    αρκετοι εχουν τα εργαλεια για να την καλλιεργησουν και δρεψουν αλλα καποιοι αλλοι
    ... απλα δεν εχουν ουτε τα εργαλεια, ουτε την υπομονη, ουτε την ασιγαστη λαχταρα.
    Εχει υπερκτιμηθει το γνωμικο "Everybody needs somebody to love". Κανεις απο ολους
    αυτους τους ροκ σταρς δεν εχει κανει γκαλοπ (στατιστικου δειγματος 20.000 ατομων)
    πριν γραψει την μπουρδα του. Υπαρχουν αρκετοι (οχι οι περισσοτεροι) που το μονο
    που ονειρευονται ειναι μια παραλια, χρυσαφι αμμο, ενα κουβαδακι, ενα φτυαρακι ...
    και τιποτε αλλο !

Αυτοι οι λιγοι ανθρωποι ... δεν ειναι ουτε κακοι, ουτε πλανεμενοι, ουτε αθεοι
    (αθρησκοι, ισως), ουτε χαμενοι, ουτε παγανιστες, ουτε κυρηττοντες μια νεα απαθεια.
    Το μονο που θελουν ειναι να τους αφησουν ησυχους με ενα κουβαδακι και φτυαρακι
    να πλασουν παιχνιδισματα στην αμμο ωστε να χαρουν ... απο αυτο, και μονο απο αυτο.

(για οσο τους αφηνουν και οι ορμονες που ειναι ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ διαβολος,
    αν μου επιτραπει να προσθεσω).
    Δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι όπως το λες. Οτι θα ζεις στις αναμνήσεις των άλλων. Γιατί τότε αυτοί που δεν αγαπήθηκαν και δεν θα τους θυμάται κανείς όπως λες, τι γίνονται;
    Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω σε καμιά μάταιη ζωή.

Πιστεύω πως η ζωή του καθενός μας έχει ένα ξεχωριστό νόημα για τον καθένα. Άλλος βρίσκει το νόημα στο να κάνει οικογένεια, άλλος στο να αγαπηθεί πολύ, άλλος στο να χορτάσει ταξίδια και ανέσεις... άλλος στο κουβαδάκι του που λες.
    Ο καθένας όμως όταν το κάνει με ειλικρίνεια αυτό που κάνει και με Αγάπη, τότε αυτό δεν χάνεται. Κάτι άλλαζει στον κόσμο γύρω του, έστω κι ανεπαίσθητα, άρα πάντα κάτι μένει πίσω. Μπορεί σε αναμνήσεις άλλων, μπορεί σε ένα καλό για την κοινωνία ευρύτερα, μπορεί σε ένα μυρμίγκι που απέφυγες να πατήσεις...δεν ξέρω σε τι, σε οτιδήποτε.

Banned
    για το θεο ολοι ειναι αδελφοι οσοι ειναι σαν αυτον
    και οσοι μετανοησουν και απαρνηθουν τη κακη φυση τους σ αυτους πηγαινει η φραση μακαρι φτωχο το πνευμα

Senior Member

Σωζομαι ?

Παμε απο το τελος. Αν δε μας "κυρηξει" καποιος κατι... λεμε .. μα καλα κανεις δε μας μιλαει? Δε θα επρεπε καπως καποιος να μας κατευθύνει? Αβοηθητους μας αφησε ο Θεός? οποτε κυρηγμα = βοήθεια... όποιος θελει, δεν ειναι υποχρεωτικό.

Αυτα που περιγραφεις ως "απαιτει" ειναι οδηγιες προς την ελευθερια, ειναι σαν εισαι σκλαβος στους ταλιμπαν (δηλαδη στα παθη και τις αμαρτιες τα οποια ΔΕΝ ειναι ελευθερια αλλα σκλαβιά) και να λες... μα καλα γιατι μου δεινει οδηγιες προς ελευθερία? Μα δε σε υποχρεώνει κανεις να "ελευθερωθείς" όποιος θέλει κανει ό,τι πιστεύει. πχ θελεις να τρως ακαταπαυστα με λαιμαργία? ναι ειναι θυσια για αυτον που εχει αυτο το παθος, το να σταματησει να τρωει τοσο, το να στερηθει ταπολλα λιπαρα, καθηκον απεναντι στον εαυτό του και τα παιδιά του, στον/στην συζυγο που οταν παντρευτηκαν ηταν 50 κιλα οχι 95! :)

Οποιος εχει πραγματικά οπως λες "παιδικότητα" τοτε φυσικα δε χρειαζεται κανενα κηρυγμα ή θυσια κτλ γιατι πολυ απλα η παιδικη καρδια και η αγαπη - απλότητα που ακομα εχει (πριν χαλασει απο τα σκατα της ζωης) είναι απαλαγμενη απο αυτα τη σκλαβιά της αμαρτίας... αλλα δε νομιζω να υπαρχουν πολλοι τετοιοι σημερα, δηλαδη χωρις παθη αδυναμιες κτλ μονο καλη καρδια.. οποτε επειδη δεν ειμαστε ετσι... ε μια βοηθεια τουλάχιστον την χρειαζομαστε μπας και ξεφυγουμε απο τα σαπια μας "θελω".

Banned
    Εγω παντως, οταν μπαινω στην θαλασσα και επιπλεω ανασκελα ...
    δεν χρειαζομαι κανεναν παραδεισο. Ολα ειναι εκει οπως πρεπει να ειναι.
    Τιποτα δεν λειπει. Το ιδιο και αν τυχει να καθισω στην βρεγμενη αμμο
    (αν και στα 53, με βλεπουν λιγο περιεργα και το αποφευγω ....)

Το λεω οχι για να ζηλεψουν οσοι δεν βρισκονται κοντα σε θαλασσα
    αλλα για να επισημανω την ΑΠΛΟΤΗΤΑ αντιληψης και αισθησης που
    εχει χαθει μεσα τον συγχρονο τροπο σκεψης (να προλαβει τα ολο
    και περισσοτερα, ολο και ακριβοτερα, ολο και σπανιοτερα, ολο και
    πολυπλοκοτερα). Παλιοτερα, οταν δεν μπορουσα να βρισκομαι κοντα
    σε θαλασσα, εβαζα ενα καλειδοσκοπιο στο PC, Pink Floyd η Michel Jarre
    στα ακουστικα και ... γεια σας ! Τιποτα δεν μου σκαλιζε τα σωθικα.

Τερμα η πολυπλοκη εκτιμηση του κοσμου .... (απο μενα).
    Μεσα σ'αυτην την πολυπλοκοτητα (που αποδιδει συμβαντα εκει
    που δεν υπαρχει τιποτα) ανηκουν και οι θρησκειες. Ειμαι αυτος,
    βρισκομαι εδω, αντιλαμβανομαι αυτο και κανω αυτο !!!!
    Οπως ακριβως αντιλαμβανεται τον κοσμο ενα παιδι.

Senior Member
    Εγω παντως, οταν μπαινω στην θαλασσα και επιπλεω ανασκελα ...
    δεν χρειαζομαι κανεναν παραδεισο. Ολα ειναι εκει οπως πρεπει να ειναι.
    Τιποτα δεν λειπει. Το ιδιο και αν τυχει να καθισω στην βρεγμενη αμμο
    (αν και στα 53, με βλεπουν λιγο περιεργα και το αποφευγω ....)

Το λεω οχι για να ζηλεψουν οσοι δεν βρισκονται κοντα σε θαλασσα
    αλλα για να επισημανω την ΑΠΛΟΤΗΤΑ αντιληψης και αισθησης που
    εχει χαθει μεσα τον συγχρονο τροπο σκεψης (να προλαβει τα ολο
    και περισσοτερα, ολο και ακριβοτερα, ολο και σπανιοτερα, ολο και
    πολυπλοκοτερα). Παλιοτερα, οταν δεν μπορουσα να βρισκομαι κοντα
    σε θαλασσα, εβαζα ενα καλειδοσκοπιο στο PC, Pink Floyd η Michel Jarre
    στα ακουστικα και ... γεια σας ! Τιποτα δεν μου σκαλιζε τα σωθικα.

Τερμα η πολυπλοκη εκτιμηση του κοσμου .... (απο μενα).
    Μεσα σ'αυτην την πολυπλοκοτητα (που αποδιδει συμβαντα εκει
    που δεν υπαρχει τιποτα) ανηκουν και οι θρησκειες. Ειμαι αυτος,
    βρισκομαι εδω, αντιλαμβανομαι αυτο και κανω αυτο !!!!
    Οπως ακριβως αντιλαμβανεται τον κοσμο ενα παιδι.
    Είναι πολύ σημαντικό που σκέφτεσαι σαν παιδί, και μάλιστα συνήθως αυτοί που είναι κοντά στο Θεό σκέφτονται έτσι. Ωστόσο, δεν προβληματίζεσαι για το μετά θάνατον?

Banned
    Οτι ειναι να συμβει ... εχει ηδη συμβει.
    Οτι ειναι να υπαρξει ... εχει ηδη υπαρξει.
    Και οτι ειναι να πεθανει ... εχει ηδη πεθανει.

Τι νοημα εχει να ψαχνω τα μετα θανατον ...
    ... οταν ειμαι ηδη "νεκρος" εν ζωη (απο τα 19) ?

Μπορει και να εκτιμουσα τα της ζωης ...
    ... αν δεν ειχε βουλιαξει το ειναι μου, απ'το μισος
    για τον πατερα μου. Αλλα, ο χρονος δεν γυρνα πισω.

Banned
    εφοσον εσυ τον αποκαλεις θεο ΤΟΥΣ εσυ το διαλεξες

ειναι αδυνατο να βρει καποιος το σωστο δρομο χωρις καθοδηγιση

αλλα εμενα με ενοχλουν οσοι επειδη ειναι αθεοι θελουν να επειρεασουν τους αλλους με χοντροειδη ψεματα

Senior Member
    Για μένα είναι Θεός ένα πλάσμα που αντιλαμβάνεται 4 χωρικές διαστάσεις και τον χρόνο = 5 διαστάσεις.
    Αυτό το πλάσμα βλέπει τις τρεις διαστάσεις σαν ένα σημείο, έχει δηλαδή πλήρη επίγνωση της δικής μου πραγματικότητας και μπορεί να δει το παρόν το παρελθόν και το μέλλον των τριών διαστάσεων.

Μπορεί να επέμβει στις 3 διαστάσεις όπως μπορώ εγώ στις 2 διαστάσεις, άρα μπορεί να κάνει θαύματα.

Μετά θάνατον σταματώ να επικοινωνώ με τρισδιάστατα πλάσματα και "χάνομαι" σε άλλες διαστάσεις.

Page 7 of 23 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast