Πως νιώθουν όσοι δεν έχουν σχέση με τον Θεό? - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 23 FirstFirst ... 1220212223 LastLast
Results 316 to 330 of 345
    Banned
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Το θέμα σε αυτό το ποστ είναι να συζητήσουμε αν υπάρχει Θεός και ποια είναι η φύση Του και πώς νιώθουν όσοι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη Θεού, και όχι αν ο τάδε είναι ή δεν είναι γκέυ (μου είναι τελείως αδιάφορο αυτό)
    παιζει καπιο ρολο και αυτο θεωριτικα παντα γιατι οταν ενας αντρας ειναι γκει και εχει το μυαλο της γυναικας πλησιαζει τη γυναικα που αμαρτησε πρωτη πριν τον αντρα ενω στις γυναικες συμβαινει το αναποδο

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    παιζει καπιο ρολο και αυτο θεωριτικα παντα γιατι οταν ενας αντρας ειναι γκει και εχει το μυαλο της γυναικας πλησιαζει τη γυναικα που αμαρτησε πρωτη πριν τον αντρα ενω στις γυναικες συμβαινει το αναποδο
    Δεν έχει να λέει ποιος αμάρτησε πρώτος, και τα δύο φύλα αμάρτησαν και έχουν αμαρτωλή φύση που πρέπει να πολεμήσουν. Δεν είναι πιο αμαρτωλή η γυναίκα

Banned
    και ομως εχει ολα ειναι σημαδιακα γεματα δυσνοητους συμβολισμους που χαρτογραφουν τη μοιρα το καθενα εσενα πχ σε παιρνει να αποφευγεις το βαρος της γνωσης εμενα ομως που μου δοθηκε ο τροχος πρεπει να ξερω οτιδηποτε για να ειμαι σε θεση και να το πω στους αλλους

Banned
    Θα συμφωνησω οτι ο Ζωρζ επαιζε μπαλιτσα 1 προς 4 για αρκετες σελιδες.
    Μπραβο του. Μπορει να μην με συγκινουν τα επιχειρηματα του αλλα
    σιγουρα με συγκινησε η αντοχη του. Μπραβο Γεωργιε ...

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Χμμμμ.......
    Δεν νιώθω κάτι το ξεχωριστό ή το μοναδικό,επειδή δεν έχω πίστη (και κατ'επέκταση,σχέση)με τον Θεό.Δεν ασχολούμουν ποτέ ιδιαίτερα και με τα θεία,από όσο θυμάμαι.Τα τυπικά και μέχρι εκεί.
    Θα με χαρακτηριζα ελεύθερο ως προς αυτό το κομμάτι.Δεν ξέρω πως αλλιώς να με προσδιορίσω πάνω σε αυτό το θέμα.
    Βέβαια το πρόβλημα μου δεν είναι η πίστη,αλλά οι εκπρόσωποι της,και αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα...
    Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις,σέβομαι την πίστη του κάθε συνανθρώπου μου στην εκάστοτε θρησκεία,υπό τον όρο όμως πως ποτέ δεν θα μου κάνει πλύση εγκεφάλου με πιεστικό και αγενή τρόπο (όπως συνηθίζουν κατι στενόμυαλοι).Ούτε εγώ θα ζαλιζα τον άλλον για την μη πίστη μου.
    Είναι γενικά ευαίσθητο θέμα.

YokoChoco
    Guest
    Πως νοιώθει κάποιος που δεν πιστεύει σε Θεό; Έχω υπάρξει Άθεος κ είχα ένα αίσθημα κενότητας, έλεγα μέσα μου «ποιο το νόημα της ύπαρξης μου;».
    Κάνοντας μία τεράστια έρευνα σε δόγματα και θρησκείες κατέληξα ότι ''κάτι συμβαίνει μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία'' αλλά δεν είναι κάτι ξεκάθαρο.
    Η εκτίμηση μου είναι πως μάλλον υπάρχει Θεός, πιθανότατα αυτός της Ορθοδοξίας, αλλά έχω ακόμα αρκετές αμφιβολίες ειδικά περί των ''θαυμάτων''.
    Γίνονται; Αναρωτιέμαι...
    Πολλοί λένε ότι υπάρχουν θαύματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δεί τυφλό να βρίσκει το φώς του ή παράλυτο να περπατά. Ούτε κάποιον να περπατά
    στα κύμματα ή να κάνει το νερό κρασί πόσο μάλλον δε να ανασταίνει νεκρούς!!!
    Ο Χριστός στο Ευαγγέλιο αναφέρει πως τα ''σημεία'' που κάνει αυτός οι μαθητές του θα κάνουν μεγαλύτερα, αν ισχύει το δόγμα της αποστολικής διαδοχής,
    οι σημερινοί ιερείς είναι οι διάδοχοι των μαθητών του Χριστού, δλδ διάδοχοι των αποστόλων.
    Τα υπερφυσικά σημεία που είναι όμως; εκτός αν εγώ δεν τα βλέπω για κάποιο λογο..

Senior Member
    Quote Originally Posted by YokoChoco View Post
    Πως νοιώθει κάποιος που δεν πιστεύει σε Θεό; Έχω υπάρξει Άθεος κ είχα ένα αίσθημα κενότητας, έλεγα μέσα μου «ποιο το νόημα της ύπαρξης μου;».
    Κάνοντας μία τεράστια έρευνα σε δόγματα και θρησκείες κατέληξα ότι ''κάτι συμβαίνει μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία'' αλλά δεν είναι κάτι ξεκάθαρο.
    Η εκτίμηση μου είναι πως μάλλον υπάρχει Θεός, πιθανότατα αυτός της Ορθοδοξίας, αλλά έχω ακόμα αρκετές αμφιβολίες ειδικά περί των ''θαυμάτων''.
    Γίνονται; Αναρωτιέμαι...
    Πολλοί λένε ότι υπάρχουν θαύματα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δεί τυφλό να βρίσκει το φώς του ή παράλυτο να περπατά. Ούτε κάποιον να περπατά
    στα κύμματα ή να κάνει το νερό κρασί πόσο μάλλον δε να ανασταίνει νεκρούς!!!
    Ο Χριστός στο Ευαγγέλιο αναφέρει πως τα ''σημεία'' που κάνει αυτός οι μαθητές του θα κάνουν μεγαλύτερα, αν ισχύει το δόγμα της αποστολικής διαδοχής,
    οι σημερινοί ιερείς είναι οι διάδοχοι των μαθητών του Χριστού, δλδ διάδοχοι των αποστόλων.
    Τα υπερφυσικά σημεία που είναι όμως; εκτός αν εγώ δεν τα βλέπω για κάποιο λογο..
    Πολλοί Άγιοι έχουν κάνει θαύματα, ενδεικτικά ψάξε το βιβλίο "Νέα Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ". Γενικότερα όμως να ξέρεις ότι ο Θεός, ενώ μπορεί να μας γιατρέψει από όλα εδώ, συνήθως προτιμάει να το αφήνει για να εξοφλάμε αμαρτίες ή να ταπεινωνόμαστε εδώ και να κερδίσουμε την αιώνια ζωή, που έχει πιο πολύ νόημα. Πάντως πολλές άτεκνες μητέρες έχουν κάνει τελικά παιδιά μετά από πολλές προσευχές, ίσως πρέπει και να το παλέψει κάποιος, αν τα θαύμα γινόταν πανεύκολα δε θα είχε αξία

Senior Member
    ο βιος των αγιων γαλακτιωνος και επιστημης ειναι παρα πολυ γαληνιος για την ψυχη. αν μπορειτε να τον διαβασετε.

Banned
    το υπερφυσικο που λες πιο πανω ηταν το αποτελεσμα του φωτος που υπηρχε απ το αστερι της βηθλεεμ που βρισκοταν απο πανω τους που μαλον ηταν ο πλανητης σειριος

μαλιστα οταν ο πλανητης σειριος πλησιασε ξανα τη γη ανα περιοδους εμφανιστηκε ενα θεμα με καποια παιδια αρα για να εμφανιστουν θαυματα θα πρεπει να γινει παλι το ιδιο.

ενα απο αυτα υποθετω οτι ηταν και ο γιουρι κελερ γνωστος για τις υπερδυναμεις του αλλιως δεν εξηγιται πως γενηθηκε με υπερδυναμεις.

Senior Member
    Πως κάποιοι λένε ότι νιώθουν κενό μη πιστεύοντας στον θεό δε μπορώ να καταλάβω.Γιατί να νιώθεις κενό για μια θρησκεία;Δεν έχω νιώσει ποτέ κενό μέσα μου και δε πιστεύω από πολύ μικρή σε θεότητες.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

YokoChoco
    Guest
    @Νοσηρή Φαντασία κάποιος που ανέκαθεν ήταν άθεος, ίσως να μην είχε κ ποτέ αίσθημα κενότητας, αλλά ο πιστός στον Θεό σαν γίνει άθεος, έχει ένα τέτοιο κενό.
    Ο πιστός ελπίζει ότι πάει κάπου πεθαίνοντας(υπάρχει ένας δρόμος-στοχος) ο άθεος δεν πάει πουθενά(δεν υπάρχει δρόμος-στόχος).
    Αν ήσουν πάντα άθεος, χωρίς δρόμο-στόχο τότε δεν ξέρεις πως είναι να έχεις δρόμο-στόχο. Άρα δεν υπαρχει η έλλειψη του δρόμου-στόχου, οπότε δεν υπάρχει το
    αίσθημα κενότητας.

Senior Member
    @Νοσηρή Φαντασία κάποιος που ανέκαθεν ήταν άθεος, ίσως να μην είχε κ ποτέ αίσθημα κενότητας, αλλά ο πιστός στον Θεό σαν γίνει άθεος, έχει ένα τέτοιο κενό.
    Ο πιστός ελπίζει ότι πάει κάπου πεθαίνοντας(υπάρχει ένας δρόμος-στοχος) ο άθεος δεν πάει πουθενά(δεν υπάρχει δρόμος-στόχος).
    Αν ήσουν πάντα άθεος, χωρίς δρόμο-στόχο τότε δεν ξέρεις πως είναι να έχεις δρόμο-στόχο. Άρα δεν υπαρχει η έλλειψη του δρόμου-στόχου, οπότε δεν υπάρχει το
    αίσθημα κενότητας.
    Ήμουν πίστη μέχρι τα 16 17 μου κςι θεωρώ ότι είχα υποστεί πλήρη πλύση εγκεφάλου. Νιώθω απλα σα να ξύπνησα μετά από ένα σημείο και αρνήθηκα κάθε τι θρησκευτικο
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

YokoChoco
    Guest
    Πάντως ο Θεός δεν είναι κουβαρντάς όπως λένε... μπορεί να τον λένε ''Ο Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών'' αλλά κάθε φορά που βγαίναμε για φαγητό όλο εγώ πλήρωνα!!!

Πάντως ο Θεός δεν είναι κουβαρντάς όπως λένε... μπορεί να τον λένε ''Ο Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών'' αλλά κάθε φορά που βγαίναμε για φαγητό όλο εγώ πλήρωνα!!!
    Ωραιο λογοπαιγνιο. Ο Π.Λιβυος δεν εγραψε για τον " Θεο που παιζει κρυφτο"; Επιπλεον ζηταμε τον "αρτον" να μας βοηθησει να τον αποκτησουμε :)
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Quote Originally Posted by thlimenamatia View Post
    ο βιος των αγιων γαλακτιωνος και επιστημης ειναι παρα πολυ γαληνιος για την ψυχη. αν μπορειτε να τον διαβασετε.
    Σε ευχαριστώ ! Το εννοω. Για τη γαληνη της ψυχης αγωνιζομαστε καθε μερα εν ζωη.
    Εχεις αγορασει το βιβλιο που εξηγει ; Στο νετ αναφερει εν συντομια το σπανιο γεγονος συζυγοι ψυχων οχι σαρκος.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Page 22 of 23 FirstFirst ... 1220212223 LastLast