Σας έχουν ρωτήσει ποτε;/ηλεκτροκαρδιογραφημα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 93
    Antonis8
    Guest

Σας έχουν ρωτήσει ποτε;/ηλεκτροκαρδιογραφημα

1.Σας έχει ρωτήσει ποτε καποιος γιατρός,καρδιολογος κατά βάση, αν ειχατε ποτε περιστατικό αιφνιδιου θανάτου στην οικογένεια; Γιατί με ρώτησαν δυο απο τους καρδιολογους που πηγα, το θυμηθηκα τώρα και αναρωτιεμαι αν με ρώτησαν επείδη με είδαν αγχωμενο ότι θα παθω κάτι σε νεαρή ηλικία, ή αν είδαν καποια λεπτομερεια που να υποδεικνυε αναλογο ιστορικό και όταν τους απαντησα όχι, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο και την όποια ένδειξη διέκριναν.

2. Εχετε προχειρο καποιο ηλεκτροκαρδιογραφημα ; Μπορειτε να γραψετε εδώ τι λέει πάνω ,ως πορισμα, τα QTc κλπ, για να τα συγκρινω με τα δικά μου; Νομίζω πως έχω καποιο σύνδρομο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    1.Σας έχει ρωτήσει ποτε καποιος γιατρός,καρδιολογος κατά βάση, αν ειχατε ποτε περιστατικό αιφνιδιου θανάτου στην οικογένεια; Γιατί με ρώτησαν δυο απο τους καρδιολογους που πηγα, το θυμηθηκα τώρα και αναρωτιεμαι αν με ρώτησαν επείδη με είδαν αγχωμενο ότι θα παθω κάτι σε νεαρή ηλικία, ή αν είδαν καποια λεπτομερεια που να υποδεικνυε αναλογο ιστορικό και όταν τους απαντησα όχι, δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο και την όποια ένδειξη διέκριναν.

2. Εχετε προχειρο καποιο ηλεκτροκαρδιογραφημα ; Μπορειτε να γραψετε εδώ τι λέει πάνω ,ως πορισμα, τα QTc κλπ, για να τα συγκρινω με τα δικά μου; Νομίζω πως έχω καποιο σύνδρομο.
    σου στέλνω pm
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Τι συμπτώματα ακριβώς εχεις;

Antonis8
    Guest
    Χαμηλή πιεση, αίσθημα παλμων στα αυτιά. Η πιεση μου η μικρή ήταν στο 4.9 πριν. Τωρα έχω 9.3 η μεγάλη, 5.3 η μικρή. Οι παλμοι μου το βραδυ πεφτουν πολυ. Πιστευω ότι έχω καποιο σύνδρομο.

Antonis8
    Guest
    8.8 η μεγάλη, 5.3 η μικρή, 69 παλμοι .

Ο,τι να 'ναι.

Senior Member
    Εχεις υπόταση εσυ γιαυτο. Εγω σημερα πηγα να προσκυνήσω τον επιτάφιο με την γυναίκα μου και με έπιασε μεσα στην εκκλησία την ωρα που περίμενα στην ουρα τοσο δυνατή ταχυπαλμία που νόμιζα θα πέσω κάτω. Μιλαμε για παρά πολυ δυνατή όμως! Μετα πηγα μεχρι το αυτοκίνητο ανέβηκα μια ανηφόρα αρκετά μεγάλη με έπιασε και μια έκτακτη μαζι με την ταχυπαλμία και γενικά σημερα ειμαι και μουδιασμένος στο σαγονι αριστερά. Εσυ εχεις κανονική υπόταση η ορθοστατικη; Εγω θα παρω το πιεσόμετρο απο τους παππούδες μου να Μετρήσω την πίεση μου.

Antonis8
    Guest
    Τι σκεφτοσουν όταν σου συνέβη; Σκεφτοσουν "α, μπορει να με πιασει παλι;" Σκεφτηκες καθόλου μέσα στη μέρα ότι θα σε πιασει όταν πας εκκλησία; Γιατί υποσυνειδητα μπορει να επηρεαστηκες.

Κανονική έχω,οχι ορθοστατικη.Και συνήθως δεν ζαλιζομαι καν, σπανιες φορες.
    Πήρα τηλ το γιατρό μου και μου λεει να μην ανησυχω εφόσον δεν ζαλιζομαι και αν θέλω να φαω κάτι αλμυρό να ανέβει. Αύριο θα κατσω να βρω όλα τα καρδιογραφηματα μου και να δω τις τιμες των QT , μπορεί να σχετίζονται με σύνδρομα.

Φοβαμαι παλι ότι δεν θα μπορεσω να κοιμηθω κιολας και δεν θέλω να παρω ζαναξ παλι γιατί τα φοβαμαι.

Εγω είμαι με δυο πιεσομετρα (κοιμαμαι στης γιαγιάς μου ακόμα και έχει πιεσομετρο που ανιχνεύει και κολπυκη μαρμαρυγη), ένα οξυμετρο και smart watch που μετράει και τους παλμους και την πίεση όταν κοιμασαι. Προσπαθω να μην είμαι όλη μέρα με μετρήσεις γιατί αγχωνομαι περισσοτερο.
    Last edited by Antonis8; 26-04-2019 at 23:48.

Senior Member
    Τι σκεφτοσουν όταν σου συνέβη; Σκεφτοσουν "α, μπορει να με πιασει παλι;" Σκεφτηκες καθόλου μέσα στη μέρα ότι θα σε πιασει όταν πας εκκλησία; Γιατί υποσυνειδητα μπορει να επηρεαστηκες.

Κανονική έχω,οχι ορθοστατικη.Και συνήθως δεν ζαλιζομαι καν, σπανιες φορες.
    Πήρα τηλ το γιατρό μου και μου λεει να μην ανησυχω εφόσον δεν ζαλιζομαι και αν θέλω να φαω κάτι αλμυρό να ανέβει. Αύριο θα κατσω να βρω όλα τα καρδιογραφηματα μου και να δω τις τιμες των QT , μπορεί να σχετίζονται με σύνδρομα.

Φοβαμαι παλι ότι δεν θα μπορεσω να κοιμηθω κιολας και δεν θέλω να παρω ζαναξ παλι γιατί τα φοβαμαι.

Εγω είμαι με δυο πιεσομετρα (κοιμαμαι στης γιαγιάς μου ακόμα και έχει πιεσομετρο που ανιχνεύει και κολπυκη μαρμαρυγη), ένα οξυμετρο και smart watch που μετράει και τους παλμους και την πίεση όταν κοιμασαι. Προσπαθω να μην είμαι όλη μέρα με μετρήσεις γιατί αγχωνομαι περισσοτερο.
    Όχι φιλε μου δεν σκέφτηκα οτι θα με πιασει στην εκκλησία. Ισα ισα ήθελα να παω εκκλησία να ηρεμήσω αλλα απ’οτι φαίνεται έγινα χειροτερα. Μολις μπήκα άναψα κεράκι μετα πηγα στην ουρα για τον επιτάφιο και εκει άρχισε. Το κακό ειναι οτι άρχισε πολυ δυνατά και θα έπεφτα κάτω αν καθόμουν λιγο ακομα. Μολις έφυγα και βγήκα εξω ψιλό ηρέμησε σχετικά αλλα πολυ λιγο γιατι μετα περπάτησα ανηφόρα και ξαναήρθε και εκείνη την ωρα ένιωσα έκτακτη. Μετα κάθισα 1 λεπτό στο αμάξι και έφυγα! Γενικά αν με πιασει μια καλή μετα εχω ολη την ωρα απλά δεν την αισθάνομαι τοσο! Εισαι τυχερός που εχεις τέτοια εργαλεία σπιτι. Αυτα τουλάχιστον σου δείχνουν αν εχεις πίεση μεχρι και μαρμαρυγή! Εγω δεν εχω τιποτα. Έχουν οι παππούδες μου ενα πιεσόμετρο πανάκριβο και λένε οτι ειναι πολυ καλο. Αλλα δεν ξερω αν κανει κατι παραπάνω απο το να μετράει πίεση και παλμούς! Όπως και να χει φιλε μου εχεις κάποια εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν στο σπιτι άρα μην αγχώνεσαι τοσο. Εγω κοκκινιζω στο πρόσωπο στα καλα καθούμενα η μετα το φαι, μουδιαζω στο σαγονι απευθείας και πολλα αλλα και δεν ξερω αν ειναι πίεση η κατι αλλο. Καλή Ανάσταση εύχομαι και καλο Πάσχα φιλε μου! Υγεία πάνω Απ’ολα ψυχική και σωματική!

Senior Member
    Φίλε τώρα που το θυμήθηκα και σε εμένα ο γιατρος το ρώτησε αυτο. Πριν καν με εξετάσει με ρώτησε αν εχει πεθάνει κάποιος αιφνίδια η αν εχει πάθει έμφραγμα κτλ. Αυτο το κανει για να ξέρει αν εχεις οικογενειακό ιστορικό για να σου κανει την καρτέλα σου! Εμένα βγήκαν ολα καλα παρόλα αυτα ο παππούς μου εχει κανει μπαιπας και πρόσφατα το πατέρας μου στα 48 του εκανε μπαλονακι χωρίς να εχει συμπτώματα βέβαια! Όποτε μου έβαλε θετικό οικογενειακό ιστορικό ενώ όταν πηγα πρώτη φορα δεν είχε κανει ο πατέρας μου μπαλονακι. Εγω πιστεύω γιαυτο το κανει για να ξέρει το οικογενειακό σου ιστορικό. Εμένα δεν βρήκε τιποτα εκείνη την στιγμή και γενικά μια μικρή ανεπάρκεια σε μια βαλβίδα μου βρήκε την οποία την έχουν 7/10. Το τεστ κόπωσης ήταν καλο το έβγαλα 94% επειδή ειμαι αγύμναστος. Γενικά και οι αιματολογικές βγήκαν καλα αλλα αυτο που ρωτάει παιζει ρόλο για το οικογενειακό ιστορικό! Άλλοι λένε οτι δεν παιζει ρόλο το οικογενειακό ιστορικό άλλοι λένε οτι παιζει. Τωρα εσυ εχεις οικογενειακο ιστορικό; Πιστεύω πως αν ήταν κατι θα στο ελεγε δεν εχει λόγο να στο κρύψει. Μίλησα και με φιλο μου γιατρο ειδε και τις εξετάσεις μου και μου ειπε ολα καλα. Αυτο με το ιστορικό πιστεύω παιζει ρόλο. Γιαυτο σε ρώτησε.

Antonis8
    Guest
    Όχι, δεν έχει κάποιος ιστορικό καρδιοπάθειας από νεαρή ηλικία. Οι περισσότεροι στην οικογένεια μου ζουν στα 90+ και έχουν τα τυπικά προβλήματα της ηλικίας, τίποτε άλλο. Αλλά αυτά πολλές φορές είναι γενετικά και μπορεί να πηγαίνουν αρκετές γενιές πίσω. Θα προσπαθήσω να μάθω κάποιο ιστορικό από τη γιαγιά μου για τους προπαππούδες μου, τα αδέρφια τους κλπ.

Κανένα καρδιογράφημα έχεις εσύ; Τι λέει; Αυτό με τη βαλβίδα το έχω κι εγώ και ο πατέρας μου από όσο ξέρω, λένε ότι δεν είναι κάτι. Εγώ διάβαζα μία μελέτη για αιφνίδιους θανάτους που λέει ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις παρόλα αυτά, αλλά πρέπει να δώσει σημασία ο γιατρός.

Μετά το φαγητό πριν αρχίσω να παίρνω χωνευτικά, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω και με έπιανε ταχυκαρδία, είναι θέμα του στομαχιού και επηρεάζει τους παλμούς. Από κει και πέρα σου είπα ποια είναι η γνώμη μου, βάλε ένα χόλτερ, σχεδόν μέρα παρά μέρα γράφεις συμπτώματα, δεν μπορεί να μην τα πιάσει. Εγώ σκέφτομαι να βάλω και τέταρτο γιατί νιώθω κάπως περίεργα τελευταία.

Σήμερα δεν ένιωθα καλά, μεγάλη ατονία, και πήγα στα επείγοντα να κάνω ένα καρδιογράφημα. Είχα χαμηλή πίεση πάλι, το καρδιογράφημα βγήκε καλό και είχα 65 σφίξεις. ςΕμένα με ανησυχεί όλο αυτό. Σαν εκείνον τον ποδοσφαιριστή που έπεφταν ολοένα οι παλμοί του στον ύπνο του και πέθανε. Και εξακολουθώ να έχω αίσθηση παλμών, χωρίς να έχω ταχυκαρδία, τους ακούω στα αυτιά μου, κυρίως στο δεξί. Είμαι σίγουρος ότι έχω κάποιο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, κάπου πήρε το μάτι μου ότι κάποιες φορές είναι σύμπτωμα και η κώφωση και ο ΩΡΛ βρήκε κάπως μειωμένη ακοή στο δεξί αυτί και πρέπει να ξαναπάω να το τσεκάρουμε. Και κάνω και άπνοιες. Όλοι μου λένε να ηρεμήσω, αλλά εγώ βλέπω ότι μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις που δεν λαμβάνουν υπόψη. Θα ξαναπάω μετά τις γιορτές στον τελευταίο καρδιολόγο που πήγα, μου φάνηκε καλύτερος από τους υπόλοιπους, θα βάλω και εκεί ένα χόλτερ και θα του πάρω να δει όλα τα καρδιογραφήματα μου, αν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιο σύνδρομο. Και θα πάω πάλι ΩΡΛ να δούμε για το αυτί. Και πρέπει να κλείσω και για μελέτη ύπνου, αλλά δυσυτυχώς δεν κάνουν στο νησί μου και πρέπει να πάω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και είναι δύσκολο να αφήσω τη δουλειά μου αυτή την εποχή, αλλά πιστεύω πρέπει να κάνω άμεσω να δω τι παίζει με τις άπνοιες.

Senior Member
    Φίλε δεν ξερω για σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου πάντως αυτα που με πιάνουν μου είπαν οτι δεν ειναι τιποτα και δεν χρειάζομαι χολτερ. Εχω και εγω καρδιογράφημα βασικά εχω ολόκληρο φάκελο απο τον καρδιολόγο με φωτογραφίες απο το τριπλεξ και με όλο το τεστ κοπώσεως μου και με τα πορίσματα και τις αιματολογικές. Τωρα αν δω το καρδιογράφημα μου να σου πω την αλήθεια δεν θα καταλαβω κατι. Αυτος γράφει πάνω οτι ολα ειναι οκ και στα πορίσματα του αυτα που γράφει ειναι καλα. Τωρα αυτα που λες με την ακοή κτλ δεν τα εχω ψάξει και δεν ξερω, ίσως με βάλουν σε αλλο τρυπακι και μετα νομιζω οτι εχω κ αλλα. Περα απο το ζαλίζομαι να μουδιαζω και τις ταχυκαρδίες δεν με ανυσιχει κατι αλλο τοσο. Και όταν κοκκινίζει το πρόσωπο μου τοτε αγχώνομαι η μετα απο νεύρα η μετα απο το φαγητό ακομη και μετα απο το σεξ ειμαι κόκκινος και γενικά κοκκινιζω εύκολα παρόλο που ειμαι μελαχρινός. Δεν θέλω να τρέχω στους γιατρούς συνέχεια γιατι περιμένω το ραντεβού στον ομοιοπαθητικο μετα τις γιορτες να παω. Πιστεύω εκει αν δεν με βοηθήσει τοτε θα το ψάξω περισσότερο. Προς το παρόν κανω υπομονή φιλε και οτι και να πάθω αγχώνομαι πολυ εκείνες τις ωρες αλλα μετα προσπαθώ να το ξεχάσω. Ξερω οτι ειναι δύσκολο για σενα που εισαι σε νησί να πας σε νοσοκομείο γιατι η γυναίκα μου απο νησί ειναι και ξερω πως ειναι η κατάσταση στα νησιά. Εύχομαι φιλε να πάνε ολα καλα και να μην ειναι τιποτα εν τέλη. Τουλάχιστον σου ειπα εσυ εχεις κάποια εργαλεία να δεις παλμούς και πίεση εγω τιποτα! Ας ξεχάσουμε αυτές τις μερες όσο μπορούμε αυτα τα πραγματα μπας και απολαύσουμε τιποτα. Εδω δεν ξερω αν παω εκκλησία σημερα γιατι χθες με έπιασε ταχυπαλμία μεσα στην εκκλησία πολυ έντονη και τωρα μπορεί υποσεινηδητα και μονο να με πιασει. Θα το παλέψω όμως και θα παω αν δεν ειμαι καλα θα κάτσω κάπου εξω ισα ισα για το Χριστός Ανέστη και μετα σπιτι για φαι μηπως ετσι ξεχαστω. Καλή ανάσταση σου εύχομαι φιλε και καλο Πάσχα. Προσπάθησε τουλάχιστον αυτές τις μερες να το βγάλεις απο το μυαλό σου και να περάσεις καλα!!

Antonis8
    Guest
    Ούτε εμένα μου είχαν πει ότι χρειάζομαι χόλτερ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην βάλεις, είναι μέσα στο καρδιολογικό τσεκ απ. Αφού λες έχεις συμπτώματα, κακώς σου είπαν να μην βάλεις. Το κοκκίνισμα μπορεί να έχει να κάνει με πίεση. Δανείσου ένα πιεσόμετρο και κάνε μετρήσεις. Εγώ έχω κάποια εργαλεία αλλά δυστυχώς το νοσοκομείο απέχει πολύ, αν πάθω κάτι, κλάφτα. Πριν ένιωσα κάτι σαν σπαρτάρισμα στο κέντρο του στήθος, δεν ξέρω καν αν ήταν έκτακτη ή κάτι άλλο. Πολύ χάλια πάντως, με άγχωσε. Νιώθω και κάτι σαν πίεση στο κεφάλι, ζάλη και παλμούς συνέχεια.

Προσωπικά δεν πιστεύω, οπότε δεν θα πάω εκκλησία, αλλά με τόση πολυκοσμία φίλε πολύ πιθανόν να νιώσεις συμπτώματα και δικαίως, πολλοί λιποθυμούν μέσα σε εκκλησίες.

Επίσης, καλές γιορτές. Προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι, αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο όταν έχεις συμπτώματα.

Senior Member

Τα σύνδρομα δεν έχουν σχέση με παλμούς μόνο στο καρδιογραφημα δείχνουν ανωμαλίες

Senior Member
    Ούτε εμένα μου είχαν πει ότι χρειάζομαι χόλτερ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην βάλεις, είναι μέσα στο καρδιολογικό τσεκ απ. Αφού λες έχεις συμπτώματα, κακώς σου είπαν να μην βάλεις. Το κοκκίνισμα μπορεί να έχει να κάνει με πίεση. Δανείσου ένα πιεσόμετρο και κάνε μετρήσεις. Εγώ έχω κάποια εργαλεία αλλά δυστυχώς το νοσοκομείο απέχει πολύ, αν πάθω κάτι, κλάφτα. Πριν ένιωσα κάτι σαν σπαρτάρισμα στο κέντρο του στήθος, δεν ξέρω καν αν ήταν έκτακτη ή κάτι άλλο. Πολύ χάλια πάντως, με άγχωσε. Νιώθω και κάτι σαν πίεση στο κεφάλι, ζάλη και παλμούς συνέχεια.

Προσωπικά δεν πιστεύω, οπότε δεν θα πάω εκκλησία, αλλά με τόση πολυκοσμία φίλε πολύ πιθανόν να νιώσεις συμπτώματα και δικαίως, πολλοί λιποθυμούν μέσα σε εκκλησίες.

Επίσης, καλές γιορτές. Προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι, αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο όταν έχεις συμπτώματα.
    Προσπάθησε το φιλε. Και εγω δεν ειμαι καλα σημερα αλλα θα προσπαθήσω να το ξεχάσω για να περάσω καλα. 6 χρόνια εχω να κανω Πάσχα τόσα χρόνια λόγω δουλειάς δεν έκανα φέτος κανόνισα να μην δουλεύω αυτές τις μερες! Αν δεν γινει κατι με την ομοιοπαθητική θα βάλω χολτερ. Αυτο με την πίεση και την ζάλη και τους παλμούς το εχω και εγω Ειδικα όταν ανεβαίνω τα σκαλιά να ερθω σπιτι αλλα ειναι παρά πολλα τα σκαλιά γιαυτο.
    Εισαι τυχερός εισαι σε νησί όμορφο μέρος θα ειναι σίγουρα. Απόλαυσε το τοπίο και τις μερες!

Member
    πως μπορείτε κάποιοι να είστε τόσοι σίγουροι ότι έχετε σώνει και καλά κάτι, τη στιγμή που έχουν γίνει τόσες εξετασεις? και μάλιστα σε τόσο μικρές ηλικίες? συγγνώμη για το ύφος μου αλλά πραγματικά απορώ. Και βάζω και στον εαυτό μου την απορία μιας και γω έχω τα ίδια θέματα με ένα σωρό φοβίες. Δεν πρέπει δηλαδή να εμπιστευτώ τον καθηγητή του πανεπιστημίου στον οποίο έχω πάει και πρέπει να εμπιστευτώ το κ*λομυαλό μου το οποίο κατεβάζει ένα κάρο μλ*ίες? Και ξαναλέω βάζω και στον εαυτό μου αυτή την ερώτηση, με απασχολεί και μένα αυτό με το συγκεκριμένο σύνδρομο. Πόσες είναι οι πιθανότητες για ένα τέτοιο τη στιγμή που κανείς στην οικογένεια δεν έχει φύγει απ το συγκεκριμένο σύνδρομο? Ο καθηγητής στον οποίο πήγα πάντως δεν μου είπε πολλές. Κι εγώ από τότε σπάω το μυαλό μου μήπως ανήκω στις λίγες πιθανότητες. Όσες δλδ υπάρχουν και για να κερδίσει κάποιος το τζόκερ....
    Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν εχουμε ήδη μπει σ ένα φαύλο κύκλο και γυρνάμε γύρω απ αυτόν. Θα βγούμε ποτέ; Και καλά εγώ είμαι και παλιόγερος, στα 40 κοντά, εσείς που έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας? (καλοπροαίρετα το λέω)
    vickie_victoria φαίνεσαι διαβασμένη, τα σχόλια σου είναι καίρια, και για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για διάφορα άλλα.
    Αν τυχόν παρεξηγήθηκε το σχόλιό μου ζητώ συγγνώμη, καλή ανάσταση καλό πάσχα με υγεία για όλους μας και κάποτε ν αναρρώσουμε...

Page 1 of 7 123 ... LastLast