Results 16 to 26 of 26
Thread: Μούδιασμα μετα απο νεύρα!!
-
19-04-2019, 13:19 #16Antonis8Guest
Σε αυτό θα διαφωνησω. Θα επρεπε να παρεχεται εξίσου ψυχολογική-ψυχιατρική υποστηριξη και να υπαρχουν υποδομες για αντιμετωπίση τέτοιων καταστάσεων. Ή έστω, θα επρεπε να υπάρχουν περισσότερα κέντρα υγείας. Εγώ μενω επαρχια, σε χωριό, αναγκαστηκα αμέτρητες φορες να πληρωσω τόσα λεφτά σε ταξί για να παω να κάνω ένα καρδιογραφημα που θα μπορουσα να είχα κανει σε κέντρο υγείας της περιοχης μου, αν υπηρχε, και να μην πάω στα επειγοντα που θα επρεπε να πηγαινουν μονο σοβαρες περιπτώσεις . Η κρίση πανικού δεν είναι επιζήμια για την υγεία, αλλά δεν παυει να είναι μια κατάσταση με σωματικά συμπτωματα, κι όταν το ατομο δεν έχει αποκτησει τα εφόδια για να την αντιμετωπιζει, πρεπει να υπαρχει καποια ιατρική συνδρομή. Το κράτος δίνει σχεδόν μηδαμινή σημάδια στο ψυχολογικό κομμάτι.
- 19-04-2019, 13:25 #17
Το να νευριάσει κάποιος παρά πολυ είτε εχει αγχώδη διαταραχή είτε όχι δεν παιζει; Δεν ειπα οτι ντε και καλα εγω εχω το κατι αλλο. Λεω οτι θα τύχει καμια φορα να νευριασεις παρά πολυ κατι που θα σου την δώσει πολυ ρε παιδί μου θα γίνεις εξω φρενών. Δεν ειπα οτι με το παραμικρό γίνομαι ετσι η με κατι που θα με νευριάσει λιγο. Σου λεω ολοι μας φτάνουμε σε σημείο να χάνουμε την υπομονή μας η θα γινει κατι που θα μας πειράξει πολυ όπως να πειράξουν την οικογένεια σου η να σε προσβάλουν να σε κανουν ρεζίλι, παραδείγματα φέρνω! Δεν ειπα για τα νεύρα τα καθημερινά και το άγχος της καθημερινότητας ειπα για την μια περίπτωση που θα τρελαθείς. Παλαιότερα σαν πιτσιρικάς το έριχνα απευθείας στον καυγά και ποτε δεν είχα τέτοια, ίσως επειδή με τον καυγά και το ξύλο υπήρχε μια εκτόνωση. Τωρα που τα πραγματα έχουν αλλάξει επειδή δεν μπορώ να κανω κατι τέτοιο εχω φτάσει 23 έβαλα μυαλό, γιαυτο μου γίνεται αυτο! Δεν ειπα ποτε οτι δεν εχω αγχώδη διαταραχή και ραντεβού εχω κλείσει δεν γίνεται να παμε όποτε θελουμε στον γιατρο. Απλά μου ειπε κάποιος δικός μου οτι αν εισαι ετσι πάνε νοσοκομείο να το δεις μπορεί να εγινε τιποτα Αφου δεν Ηρεμησες μετα απο τόσες ωρες! Μπήκα να ζητήσω μια γνώμη σε τέτοιες περιπτώσεις τι βοηθάει να ηρεμησεις λιγο και όχι δια παντός! Μεχρι να παω απο Δευτέρα στον ομοιοπαθητικο. Δυστυχώς τοτε είχε κενό ο άνθρωπος τοτε με έβαλε. Και θα ξαναπώ πως δεν εχω εγω το κατι ιδιεταιρο. Μια φορα θα μας τύχει να έχουμε τρέλα νεύρα, δεν εχω καθημερινά προς θεου!
19-04-2019, 13:25 #18
Καλησπέρα φίλε.
Σου γράφω με πολύ καλή πρόθεση με σκοπό ξεκάθαρα να σε βοηθήσω εξιστορώντας μέρος της προσωπικής μου εμπειρίας.
Για πολλά χρόνια αντιμετώπιζα ακριβώς το ίδιο με σένα. Πολύ έντονο μούδιασμα στο κεφάλι, ζάλη, αύξηση στην πίεση του αίματος και άλλα έντονα σωματικά συμπτώματα μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και νεύρα.
Για όλο αυτό το διάστημα, δεν ήμουν πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον τρόπο που διαχειριζόμουν τα πράγματα. Ουσιαστικά από τη στιγμή που ενηλικιώθηκα, μέχρι και σήμερα το σκηνικό παραμένει ίδιο. Όλα αυτά μέχρι και πέρυσι, όπου εξαιτίας διάφορων γεγονότων στην ερωτική μου ζωή και στην καριέρα μου, αντιμετώπισα πολύ έντονα επεισόδια με κρίσεις πανικού.
Κάνοντας ψυχοθεραπεία, κατάφερα να αναγνωρίσω το δικό μου μερίδιο ευθύνης σε όλα αυτά. Ξέρεις ποιο ήταν το μεγαλύτερο μέρος για το οποίο ήμουν υπεύθυνος; Ότι δεν ζήτησα βοήθεια ώστε να το διαχειριστώ όλο αυτό καλύτερα από την πρώτη στιγμή που άρχισα να το αντιμετωπίζω.
Αν ζητήσεις βοήθεια στην αρχή, θα καταφέρεις να κάνεις βήματα εμπρός πολύ γρηγορότερα. Αν αφήσεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τότε θα έρθει η μέρα όπου θα κληθείς να αντιμετωπίσεις αυτό το ζήτημα με τρόπο πολύ εμφατικό και πολλές φορές επώδυνο για σένα.
Όταν θέλουμε να επισκευάσουμε το αυτοκίνητο μας πηγαίνουμε σε έναν μηχανικό αυτοκινήτων. Όταν θέλουμε να βάψουμε το σπίτι μας προσλαμβάνουμε έναν ελαιοχρωματιστή. Όταν σπάσουμε το πόδι μας ζητάμε τη βοήθεια ενός ορθοπεδικού. Πολλά παρόμοια παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά;
Ότι η λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τα νεύρα που σου προκαλούν έντονα σωματικά συμπτώματα, είναι ένας ειδικός ψυχικής υγείας. Και μόνο αυτός. Και εύχομαι να κάνεις αυτή την επιλογή έγκαιρα και να μην χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς περαιτέρω, φτάνοντας στο έσχατο σημείο.
Δεν είναι λύση ο ομοιοπαθητικός. Όπως δεν είναι λύση ο παππάς, ο αστρολόγος, η καφετζού και άλλα πολλά σε αυτό το πρόβλημα.
Είναι πολύ σημαντικό να βρεις έναν επιστήμονα ψυχικής υγείας με τον οποίο θα νοιώσεις εμπιστοσύνη, ώστε να είναι εφικτό να βοηθηθείς αποτελεσματικά.
Καλή δύναμη."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-04-2019, 13:26 #19Antonis8GuestΚαι για τον φίλο του θέματος, εγώ σε συμβουλευω να πας σε ψυχίατρο. Είσαι σε άρνηση. Εχω βιώσει και βιωνω τα ίδια και χειρότερα, πρεπει να αποδεχτεις το πρόβλημα. Η ομοιοπαθητικη δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει σε αυτό, πηγαινε σε έναν ψυχίατρο να του πεις όσα βιωνεις, να σου εξηγήσει πεντε πραγματα και απο κει και περα ψαξε για οικονομικές λύσεις ψυχοθεραπειας στο δημόσιο τομέα. Είναι το πρώτο που θα επρεπε να ειχες κανει.
Οσον αφορά την υπονοια σου ότι εχεις κάτι οργανικό , θα μπορουσες να ειχες βάλει ένα χολτερ μέχρι τώρα και θα διαπιστωνες ότι δεν έχεις τιποτα παθολογικο στην καρδιά.
19-04-2019, 13:35 #20
Θα σου απαντήσω για τον ομοιοπαθητικο. Πολλοί μου τον έχουν προτείνει επειδή εχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με αυτα που εχω εγω. Και συγγενικά μου πρόσωπα έχουν βοηθηθεί παρά πολυ απο τον συγκεκριμένο! Όταν τόσος κόσμος με το ίδιο θέμα σου τον προτείνει γιατι να μη πας; Εγω δεν εχω καμια εμπειρία με ομοιοπαθητική αλλα θα παω να δοκιμάσω γιατι όπως σου ειπα εχει βοηθήσει παρά πολυ κοσμο. Για ολα τα αλλα συμφωνώ φιλε ναι αλλα δεν το παθαίνω πάντα. Μονο όταν θα γινει κατι πολυ τρομερό που σκάει και γάιδαρο! Κάποιοι άνθρωποι έχουν γαϊδουρινή υπομονή αλλα και αυτοι μετα απο ενα σημείο σκάνε. Δεν μπορεις ολα να τα αντιμετωπίζεις ετσι χαλαρά. Οικογενειακά προβλήματα και αλλα διαφορα πραγματα δεν αντιμετωπίζονται ετσι. Άνθρωποι είμαστε όχι κούτσουρα κάποια πραγματα μας ταράζουν παραπάνω όπως και να το κανουμε! Δεν θα κάτσω να πω λεπτομέρειες τι και πως ολοι καταλαβαίνουμε οτι κάποια πραγματα δεν τα αποφεύγεις με τιποτα!
19-04-2019, 13:54 #21
Φίλε,
Ακριβώς τις ίδιες απόψεις είχα και εγώ. Σου είπα από τα 19 μου και μετά σε κάποια πολύ έντονα περιστατικά, είχα παρόμοια σωματικά προβλήματα.
Το πολύ έντονο μπαμ ξέρεις πότε έγινε; Ξέρεις πότε τα συμπτώματα σωματοποιήθηκαν σε σημείο να μην μπορώ πλέον να είμαι λειτουργικός χωρίς βοήθεια;
Το περασμένο καλοκαίρι. Σε τι ηλικία; Ήμουν 34 χρονών!!!
Οι κρίσεις πανικού είναι όχι απλά έντονο, αλλά το μέγιστο δυνατό άγχος που μπορεί να διαχειριστεί ένας άνθρωπος. Και εμφανίζονται απροειδοποίητα. Δεν είναι κρίμα να αφήσεις κάτι που αντιμετωπίζεται να οδηγήσει σε ενδεχόμενα μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον;
Είχα πάρει προαγωγή σε θέση προϊσταμένου και σε δύο χρόνια θα μπορούσα να γίνω manager σε μια πολύ καλοπληρωμένη θέση σε μια πολυεθνική εταιρεία. Οι κρίσεις πανικού τα ανέτρεψαν όλα. Πριν δύο βδομάδες επέστρεψα στην Ελλάδα. Θα μείνω κάποιο διάστημα εδώ γιατί είχα έντονη ανάγκη να αλλάξω παραστάσεις.
Το τίμημα που πλήρωσα για το μη αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του άγχους ήταν πολύ ακριβό.
Βέβαια πλέον ξέρω ότι όλα θα τα κάνω ορθότερα στο μέλλον.
Αναφέρεις ότι δεν έχεις κάτι σπουδαίο.
Τόσο το καλύτερο λοιπόν. Πήγαινε σε ειδικό και θα το αντιμετωπίσεις πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα. Μην κάνεις αυτοδιάγνωση για το θέμα σου. Είναι πολύ επικίνδυνο.
Να σου πω και κάτι ακόμα φίλε;
Το άγχος στη ζωή υπάρχει όσο ζούμε. Αντιμετώπισες κάποια έντονα γεγονότα που σε πίεσαν και εκδηλώθηκαν σωματικά. Τι πιστεύεις αλήθεια; Δεν θα ξανασυμβεί;
Μην πλανάσαι φίλε. Θα ξανασυμβεί κάποια στιγμή κάτι στη ζωή σου που θα σε κάνει να εκνευριστείς. Είναι νομοτελειακό να συμβεί αυτό. Έτσι είναι η ζωή άλλωστε. Αν λοιπόν δεν έχεις καταφέρει να το παλέψεις με κάποιο τρόπο από τώρα, υπάρχει ενδεχόμενο - χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών - να χρειαστεί να πληρώσεις πολύ ακριβό τίμημα.
Σου γράφω με πολύ καλή πρόθεση. Εύχομαι το καλύτερο για σένα."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
19-04-2019, 14:10 #22
Να συμπληρώσω στα παραπάνω, οτι το κράτος το πληρώνουμε όλοι μας μέσω της φορολογίας ανεξαιρέτως, οπότε και όλοι έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τις δομές του.
Άσε που όποιος έχει πάει στα επείγοντα πάνω από μία φορά έχει δει πόσος κόσμος πηγαίνει όχι επειδή έχει κάτι άμεσα σοβαρό, αλλά επειδή δεν έχει λεφτά να πληρώνει εξωτερικούς γιατρούς, επειδή τρόμαξε απο κάποιο σύμπτωμα , έχει άγνοια, είναι μεγάλης ηλικίας και οι οικείοι του φοβήθηκαν μήπως πεθαίνει κλπκλπ"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
19-04-2019, 15:00 #23
Συμφωνώ σε ολα οτι απο τα νεύρα και τις κρίσεις πανικού μπορεις να χάσεις πολλα και σε επαγγελματικό επίπεδο αλλα και στα πιο απλά καθημερινά πραγματα. Δεν το αφήνω ετσι φιλε τωρα εκδηλώθηκε ολη αυτή η φάση. Πηγα ειδα δεν ειναι παθολογικό καρδιά κτλ τωρα θα παω εκει που σου ειπα στον ομοιοπαθητικο που εχει βοηθήσει πολυ κοσμο! Αν ειμαι η εξαίρεση και δεν δω διαφορα με τη θεραπεία που θα μου δώσει τοτε θα παω σε ψυχολόγο. Δεν βαστάει η τσέπη μου τωρα να δίνω 40-50 ευρω την επίσκεψη. Επίσης εδω που μένω εχει μια ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων που βοηθάνε δωρεαν αλλα εχει παρά πολυ μεγάλη αναμονή. Δυστυχώς ετσι ειναι τα πραγματα και δεν μπορώ να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο. Θα δοκιμάσω τον ομοιοπαθητικο που μου πρότειναν και θα δω. Δε μπορεί να λέει τόσος κόσμος μπαρούφες ποσο μαλλον συγγενείς μου. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σου φιλε μου και εύχομαι τα καλύτερα!
19-04-2019, 15:04 #24
Αυτο ακριβώς φιλε. Το πληρώνουμε ολοι αυτο αλλα δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά σε αυτή τη χώρα που ζούμε. Αν δεις στις ειδήσεις τι γίνεται στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας αλλα και της Θεσσαλονίκης θα πάθεις πλάκα! Ζω θεσσαλονικη και όλο κ όλο εχω παει 2 φορές έκτακτα επειδή μου ήταν πρωτόγνωρο αυτο που μου συνέβαινε εκείνη την ωρα γιαυτο πηγα! Όταν το παθαίνεις πρώτη φορα δεν ξερεις τι ειναι, το ψάχνεις με γιατρούς και μετα καταλήγεις! Τωρα αν ανοίξουμε κουβεντα για το σύστημα υγείας της χώρας μας, δεν θα τελειώσουμε ούτε αυριο. Ευτυχώς έμεινα εξωτερικό και ειδα πως λειτουργούν τα νοσοκομεία και γενικά το σύστημα υγείας. Παντού όμως υπάρχουν κολλήματα Ειδικα στα επείγοντα. Απλώς εδω είμαστε σε τραγικό σημείο που δεν έχουμε που να βάλουμε τους αρρώστους. Άνθρωποι στους διαδρόμους σε ράντζο να περιμένουν να μπουν σε δωματιο! Ασε φιλε μου η κουβεντα θα παει αλλου και ειναι μεγάλη!
19-04-2019, 17:17 #25Antonis8GuestΟταν λες ότι οι γνωστοί σου και οι συγγενείς σου είχαν τα ίδια συμπτωματα και τους περασε με ομοιοπαθητικη,τι εννοεις;
Και για να σε ρωτησω πιο ευθέως, εσύ τι πιστευεις ότι έχεις; Πιστευεις ότι έχεις κάτι οργανικό; Κάτι οργανικό και ψυχολογικό παράλληλα; Αγχος; Τι;
Πέρα από την ομάδα των ψυχολόγων, μπορείς επίσης να πας σε δημοσιο ή ιδιωτικό ψυχίατρο και να σου εξηγήσει πέντε πράγματα για το τι βιώνεις αφού του εξηγήσεις τα συμπτώματα σου.
Στην ομάδα των ψυχολόγων έκλεισες ραντεβού ήδη ή δεν κάνεις τον κόπο λόγω μεγάλης αναμονής; Γιατί θυμάμα το ανέφερες από τα πρώτα θέματά σου οπότε μέχρι τώρα θα ήσουν σε μια καλή θέση στη λίστα αναμονής.
Ναι, να έχεις στο μυαλό σου και την εναλλακτική θεραπεία, αλλά αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεσαι τι είναι αυτό που βιώνεις. Γιατί αυτό είναι το πιο κομβικό σε αυτές τις περιπτώσεις, αν είσαι σε άρνηση, δεν θα σε βοηθήσει τίποτα.Last edited by Antonis8; 19-04-2019 at 18:09.
19-04-2019, 23:35 #26
Ακριβώς αυτα που εχω είχαν. Κάποιοι χειρότερα κάποιοι παρόμοια. Ο καρδιολόγος μου ειπε ειναι άγχος κατα 99% υπάρχει μια μικρή πιθανότητα αρρυθμίας η κατι να ερεθίζει κάποια σημεία της καρδιάς. Αυτος ο ομοιοπαθητικος εχει βοηθήσει πολυ κοσμο με ψυχολογικά θέματα με θέματα άγχους θέματα θυμού φοβίες κτλ. Ειναι πολυ αποτελεσματικός και βοηθάει παρά πολυ. Εχω ζωντανά παραδείγματα όποτε γιατι να μη το δοκιμάσω; Βγαίνει πολυ πιο οικονομικό απο έναν ψυχολόγο. Δυστυχώς ξαναλέω δεν βαστάει η τσέπη μου ψυχολόγο και αυτοι του δημοσίου δεν ξερω αν θα κανουν τη δουλεια τους σωστα. Αν κανω κατι να το κανω σωστα τουλάχιστον! Η ομάδα ψυχολόγων και ψυχιάτρων που σου ειπα φιλε μου εχει πολλούς μήνες αναμονή επειδή ειναι δωρεαν και κανουν τρομερή δουλεια απ’οτι εχω ακούσει γιαυτο δεν εχει κενό φιλε. Τωρα με την ομοιοπαθητική θα κανω οτι ακριβώς μου πει ο γιατρος και απο κει και περα αν δεν αλλάξει κατι τοτε θα αναγκαστώ να βρω τα χρήματα και να παω σε ψυχολόγο. Θα κανω τρομερή οικονομία όχι οτι τωρα δεν κανω αλλα θα την βγάζω με ψωμι και τυρί! Ο ομοιοπαθητικος στην αρχή σου κανει κάποιες ερωτήσεις και του λες τα πάντα και μετα αυτος ξέρει τι και πως. Τουλάχιστον ξερω οτι βοήθησε πολυ κοσμο με άγχος,φοβίες,νεύρα κτλ! Θα δούμε πως θα παει.