Φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Quote Originally Posted by melina20 View Post
    εσάς ποια η γνώμη σας;
    Η γνώμη μου είναι ότι ήρθε η ώρα να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου. Μην επενδύεις άλλο συναισθηματικά στη σχέση μ' αυτές τις κοπέλες. Στη θέση σου θα είχα ξεκόψει και μόνο αν με αποζητούσαν μπορεί να βγαίναμε πάλι μαζί, τυπικά.

Αλλά ... τι είναι αυτό που έγραψες:

Φοβάμαι ότι θα μείνω μόνη μου.

Γιατί να μείνεις μόνη σου; Σ' αυτόν τον πλανήτη υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Είναι εκεί έξω και σε περιμένουν για να σε γνωρίσουν. :D

Senior Member
    Πάρα πολύ σωστά μιλάει ο φίλος vox ....
    Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου ....σε όσους αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
    Έχω σταματήσει να κυνηγάω φίλους απτά 25..όχι από εγωισμό η από κακία..απλώς όσοι θελουν φιλιά μαζί ξέρουν που θα με βρουν ...γιατί συνέχεια να ασχολούμε εγώ ??ας ασχοληθούν και εκείνοι λίγο..
    Ας με ψάξουν και εκείνοι...έτσι λοιπόν ξεκίνησα νέες παρέες και βρήκα πάρα πολύ γρήγορα νέους φίλους..

Όσο για τους παλιούς φίλους τους θυμάμαι με αγάπη πάντα..αν θέλουν θα με πάρουν τηλ..αλλιώς ας είναι καλά όπου και αν βρίσκονται..

Senior Member
    Εντάξει οκ το δέχομαι αυτό που μου λέτε να βρω άλλες παρέες κλπ αν και μου είναι δύσκολο λίγο άλλα άλλο είναι το ζήτημα μου. Ότι πολύ απλά νιώθω απογοητευμένη που δεν με κάλεσε στον γάμο της. Και επίσης στο ότι τι στάση να κρατήσω; πρότεινα στην άλλη κοπέλα για καφέ και θα έρθουν μαζί αν δεν μου πουν κάτι θα πέσω πολύ ψυχολογικά και θα φανεί και δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ και δεν πρόκειται να ξαναέχω επαφές μαζί τους. Απλά το θέμα είναι τι να κάνω να βγω η όχι; αν δεν μου πουν θα νιώσω πολύ υποτιμητικα

Senior Member
    Εντάξει οκ το δέχομαι αυτό που μου λέτε να βρω άλλες παρέες κλπ αν και μου είναι δύσκολο λίγο άλλα άλλο είναι το ζήτημα μου. Ότι πολύ απλά νιώθω απογοητευμένη που δεν με κάλεσε στον γάμο της. Και επίσης στο ότι τι στάση να κρατήσω; πρότεινα στην άλλη κοπέλα για καφέ και θα έρθουν μαζί αν δεν μου πουν κάτι θα πέσω πολύ ψυχολογικά και θα φανεί και δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ και δεν πρόκειται να ξαναέχω επαφές μαζί τους. Απλά το θέμα είναι τι να κάνω να βγω η όχι; αν δεν μου πουν θα νιώσω πολύ υποτιμητικα
    Έχεις δίκιο που σε πείραξε ...ο καθένας στη θέση σου θα πληγωνωταν ...βγες να δεις τη θα σε πουνε...αυτά που θα σε πουν θα καταλάβεις πολλά...κάνε ότι δεν τρέχει τίποτα...και μην νιώθεις υποτιμητικά...η πραγματική φιλία δεν είναι έτσι..βρήκα γκόμενο σε γράφω κανονικά.
    Η παντρεύτηκα δεν έχεις καμία θέση στη ζωή μου...δεν ξέρω γιατί εσείς οι γυναίκες τα μπερδεύεται αυτά τα δύο μεταξύ τους...αλίμονο αν άφηνα τους φίλους μου επειδή παντρεύτηκα τη σχέση έχει το ένα με το άλλο??
    Είναι καθαρά κόμπλεξ αυτό...και μεγάλο κόμπλεξ κι όλας..πόσο μάλλον όταν σε κάνουν να νιώθεις και άσχημα επειδή αυτές παντρεύτηκαν η έχουν σοβαρή σχέση και εσύ όχι ...αυτό το πράγμα μόνο φιλία δεν είναι.

Senior Member
    Εννοείται ότι κανένας δεν υπογράφει συμβόλαιο με κανέναν για μια ζωή να είναι μαζί... ωστόσο όμως όταν θεωρούνται κάποιον φίλο φίλη και μας φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο λογικό είναι να πληγωνομαστε..
    Απλά σιγά σιγά με το καιρό θα το ξεπεράσεις...

Senior Member
    Η γνώμη μου είναι ότι είστε σε άλλο μήκος κύματος και θα μπορούσες να είχες κάνει μαζί τους μία συζήτηση για ότι σε έχει πειράξει και για το πως λειτουργεί η φιλία σας πριν χρόνια, όταν μόλις είχατε αρχίσει να απομακρύνεστε. Τώρα όσο και να μη θέλεις να το παραδεχτείς, βλέπεις ότι αυτή η φιλία έχει τινάξει τα πέταλα, ήδη έχεις πληγωθεί και απλά αν βγείτε και δεν σου κάνει νύξη για να πας στο γάμο η άλλη, τότε θα πατήσεις και το οριστικό Χ και για αυτό διστάζεις. Ωστόσο αν βγεις και κάνεις παράπονα έστω και με ωραίο τρόπο για το θέμα του γάμου, θα φανείς πλέον σαν η καρακατινάρα που συγχύστηκε επειδή δεν την κάλεσαν σε μία τελετή, ενώ το θέμα είναι αλλού. Ίσως είναι καλό να βγεις μαζί τους, αλλά να το έχεις δουλέψει στο μυαλό σου να είσαι άνετη και να μην το κάνεις θέμα. Γιατί να νοιώσεις υποτιμητικά;
    Επίσης ποτέ μη λες ποτέ, μπορεί στο μέλλον πάλι να έρθετε πιο κοντά με τις κοπέλες.

Miliva21
    Guest
    Όλοι μας έχουμε τη πιθανότητα να μείνουμε μόνοι κάποια στιγμή από φίλους...

Κανένας δεν έχει μόνιμους τους φίλους του.....ουτε ξέρουμε ότι θα τους έχουμε πάντα σε σταθερή βάση....οι άνθρωποι αλλάζουν.....χάνονται....Η καθημερινότητα αλλάζει....με άλλους ξεκοβουμε.....

Το θεμα είναι να ωριμάζουμε και να δυναμωνουμε, να βλέπουμε τη φιλία στις πραγματικές διαστάσεις της (με ολες τις πιθανες απογοητευσεις ή με το ίδιο το τελος της) και όχι με την εξιδανικευμένη μορφή της όπως τη βλέπαμε όταν ήμασταν μικροί.....του στυλ ( φίλοι για πάντα και για σένα πέφτω στη φωτιά)

Από εκεί και πέρα από τη στιγμή που δεν ζούμε σε γυαλα και συναναστρεφομαστε με ανθρώπους είναι λίγο δύσκολο να μην γνωρίσει κάνεις νέα άτομα και να ταιριάξει πιθανότατα με κάποιον καινούριο φίλο....

Miliva21
    Guest
    Γιατί από αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι τις έχεις ανάγκη τις συγκεκριμένες;;;;

Πιστεύεις ότι η συμπεριφορά τους αξιζει να τις τοποθετεις τόσο ψηλά και να τις χρειαζεσαι;; να κερδίσεις τι από αυτές εφόσον δεν φέρονται σαν φίλες σου ....;; την ψευδαίσθηση της φιλίας τους;;

Ποιος είναι ο λόγος που τις έχεις τόσο πολύ ανάγκη....τις έχεις ανάγκη επδ είναι αναντικατάστατες ως φίλες και ξέρεις ότι θα σου σταθούν και ότι θα βρίσκονται στο πλευρό σε ότι χρειαστείς ενώ αντίθετα είναι δύσκολο να βρεις άλλες φίλες να φερονται σαν αυτές;;; Γιατί από αυτά που γράφεις σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό....

Τοτε;; Γιατί τις χρειάζεσαι; επδ αμα ξεκοψεις μαζί τους θα μειωθούν σε αριθμό οι φιλοι σου και θα έχεις την απειλή της ενδεχόμενης μοναξιάς;;

Ναι αλλά δν μπορούμε να εχουμε ατομα τοξικά ή αδιάφορα στη ζωή μας για να μην μείνουμε μόνοι....!

Είναι δύσκολο να απομυθοποίησει κάνεις μια φιλια χρονων όμως τπτ δεν είναι ιδανικό....πάρε το χρόνο σου να το επεξεργαστείς αυτό

Senior Member
    Είχαμε κάνει αρκετές κουβέντες παλαιότερα αλλά δεν έβγαινε άκρη καθώς είχαν γίνει κόμμα οι δύο τους με αποτέλεσμα ότι προσπαθούσα να πω παρερμηνευοταν και πάντα είχα να αντιμετωπίσω δύο σε ένα.κ έχω πολλά παραδείγματα να παραθέσω πάνω σ αυτο. Χαρακτηριστικα να αναφέρω η μία είχε μπει από το κινητό μου στο φβ και είχε αποθηκευτεί στο κινητό μου. Και είχα δει που σχολίαζαν αρνητικά εμένα με μια σχέση μου τότε και τότε ούτε είχαμε τσακωθεί ούτε απόμακρυνθει ούτε τίποτα. Δεν το έχουν μάθει ποτέ αυτό. Επίσης όταν προσπαθούσα να εκφράσω κάποιο παράπονο σε κάποια θέματα πάντα τα έριχναν σε μένα. Επίσης όταν τους είχα ανακοινώσει ότι βρήκα δουλειά στο αντικείμενο μου μου ανέφεραν όλα τα αρνητικά που μπορούσαν να προκύψουν. Επίσης σε κάποια φάση που ήμασταν και οι τρεις και το αγόρι της μιας η μία δεν ξέρω γιατί το έκανε έλεγα κάτι εγώ και γύρισε και μου λέει εγώ κοίτα όμως είμαι με την σχέση μου τώρα αχ μωράκι μου και τέτοια. Και όταν γύρισα και της είπα και εγώ θα μπορούσα να είχα σχέση και να έχω σκεφτεί να χωρίσω εκατό φορές όπως εσύ ή Τρίτη της παρέας αντί να πάρει την θέση μου σε κάτι που ειχα αντικειμενικά δίκιο μου είπε ότι βγάζω κακία. Να σημειώσω ότι αυτό το είπα όταν έφυγε ο γκόμενπς της για να μην την εκθεσω

Senior Member
    Miliva απλά στο παρελθόν όπως ανέφερα έχω περάσει κατάθλιψη λόγω πολλών θεμάτων γεγονός που έχει κάνει αρκετά αδύναμη ώστε να μπορώ να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις όπως θα έπρεπε. Ίσως να θέλω να έχω την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν άτομα γύρω μου μιας και έχω βιώσει κάτι πολύ άσχημο οικογενειακά γεγονός που μου προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον μου

Senior Member
    Εδώ υπάρχουν δύο θέματα με τις δύο φίλες σου. Το ένα, το οποίο είναι πολύ ανθρώπινο και κατανοητό είναι ότι μέσα στα χρόνια η κάθε ανθρώπινη σχέση -και οι φιλικές- έχουν διακυμάνσεις, λόγω αντικειμενικών γεγονότων. Π.χ. οι δύο μένουν στο ίδιο μέρος, έρχονται πιο κοντά, εσύ είσαι αλλού, δεν έχετε κοινά βιώματα για χρόνια. Οι άλλες βρίσκουν σχέσεις και έχουν άλλα προβλήματα και προτεραιότητες, εσύ περνάς κατάθλιψη, μπορεί να μην είσαι σε φάση να κάνεις παρέα κι ούτω κάθε εξής. ΟΚ ως εδώ.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι σε πάρα πολλά από αυτά που περιγράφεις βγαίνει μία κακία και ζήλια και μεγάλη έλλειψη συνεννόησης σε βασικά πράγματα. Οι άνθρωποι αλλάζουν και μπορεί εκεί που συμφωνούσαν παλιά στο 90% π.χ. τώρα να συμφωνούν στο 50% για παράδειγμα, και πάλι να έχουν βρει τις ισορροπίες τους και αυτό να τους αρκεί. Εδώ όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Φαίνονται να κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος και να εκλαμβάνουν αρνητικά αυτά που μπορεί να λες καλοπροαίρετα ή και το αντίθετο. Δεν βλέπω κανένα σημείο συνεννόησης και κατανόησης. Άρα αφού αυτές θεωρούν ότι βγάζεις εσύ κακία, εσύ θεωρείς ότι κακία βγάζουν αυτές, τι σόι φιλία είναι αυτή; Δεν είναι φιλία εδώ και πολλά χρόνια. Άρα πρέπει να δεις τα πράγματα καθαρά και να μην τις αποκαλείς καν φίλες σου τις συγκεκριμένες και να μη σε προβληματίζει το όλο θέμα.

Miliva21
    Guest
    Miliva απλά στο παρελθόν όπως ανέφερα έχω περάσει κατάθλιψη λόγω πολλών θεμάτων γεγονός που έχει κάνει αρκετά αδύναμη ώστε να μπορώ να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις όπως θα έπρεπε. Ίσως να θέλω να έχω την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν άτομα γύρω μου μιας και έχω βιώσει κάτι πολύ άσχημο οικογενειακά γεγονός που μου προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον μου
    Σταμάτα να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν.......Δεν σου αξίζει μια τέτοια φιλία που στη τελική αυτό το πράγμα δεν λέγεται φιλια πια.....

Δεν νοιάζονται για το πώς νιώθεις θέλουν να βγάζουν τα κόμπλεξ τους και όσο δεν ξεκόβεις μαζί τους και δεν τις βάζεις στη θέση τους καταλαβαίνουν ότι σου ασκούν επιρροή και αδιαφορούν παραπανω.....Όταν λες ότι έγιναν κόμμα οι δύο τους είναι σαν να έβγαλαν από τη μέση εσένα και όχι μόνο αυτό σαν να έγιναν μια φωνή και σαν να λένε άσχημα πράγματα για σένα πίσω από τη πλάτη σου....Μη το αποκλειεις να σε υποτιμούν και να μιλάνε για σένα με κακια...Από αυτά που αναφέρεις ότι κάνουν...!

Για ποιο λόγο να κρατάς τόσο ανούσια άτομα;; και άτομα που σου κάνουν κακο και ειναο τοξικα ; δν φταις εσύ για τη συμπεριφορά τους ....Ούτε άξιζει να ψάχνεις την εκτίμηση και την αποδοχη σε αυτές....

Καλύτερα μόνη στη τελική παρά με άτομα κομπλεξικα και ψεύτικα στη ζωή σου.....

Βγες με θετικά άτομα....που θα σε γεμίζουν ενέργεια και θα νιώθεις καλά και άφησε τες αυτές...Μπορεί στη τελική η μια από αυτές να μην αξίζει να σε ζηλεύει και να βάζει λόγια στην άλλη ώστε να την έχει με το μέρος της...Πάντως φίλες ούτε καν δεν είστε......!

Miliva21
    Guest
    Αυτό που θες καταβαθος είναι να είσαι αρεστή και αποδεκτή από τους αλλους να παίρνεις αξια....ζητάς έντονα την επιβεβαίωση και κάνεις τα πάντα για να την παρεις......υποχωρείς σε άσχημες συμπεριφορές ανέχεσαι καταστάσεις...Δεν χρειάζεται να υποβάλεις τον εαυτό σου σε αυτό......!
    Γράφεις ότι θα αξιζες να σε καλέσει στο γάμο της.....! Μα ποιος σου είπε ότι εσύ φταις άμα δεν σε καλέσει........;;;; ή ότι εσύ δεν αξίζεις άμα δεν σε καλέσει...; το να είναι προβληματική η ίδια και να αδιαφορεί για σένα ή και να θέλει να πληγώσει σκοπιμα αλλά άτομα για να καλύψει δικά της κενα και να νιώσει δυνατή;; Γιατί δλδ πρέπει να αυτόμαστιγωνεσαι ότι εσύ φταις και ότι δεν αξίζεις;;; δεν έχει να κάνει με σενα αυτο...

Γι αυτό το λόγο πρέπει να σταματήσεις να ψάχνεις την αποδοχή από άτομα που είναι φανερό πως δεν τους ενδιαφέρεις πλέον ή δεν νοιάζονται για τους δικούς τους λόγους......Γιατί να κάθεσαι με δύο άτομα που δεν σου ταιριάζουν πια να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι καλή και ότι αξίζεις;; δεν χρειάζεται καν μα Τις λαμβάνεις υπόψη σου

Ούτε χρειάζεται να αποδείξεις σε κανέναν ότι είσαι καλή και ότι αξίζεις

Senior Member
    Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όταν έβγαινα μόνη μου με την καθεμία ουδέποτε προέκυψε πρόβλημα ούτε τους ενοχλούσε κάτι και μια χαρά έδειχναν να με κατανοούν. Όταν βγαίναμε οι τρεις γινόντουσαν αυτά τα σκηνικά. Και υπηρχε πάντα η αναλογία 2 1.θελψ να πω δηλαδή ότι αν όντως το πρόβλημα ήταν η έλλειψη επικοινωνίας ή αλλαγή κλπ τέτοια θέματα θα προέκυπταν όντας μόνη μου με την καθεμία. Τα θέματα προέκυπταν όταν ήμασταν 3.ποτε δεν υπήρχε προσβολή και οι απόψεις τους σε διάφορα θέματα συνεπιπταβ με τις δικές μου. Ούτε γκρίνιες ούτε παράπονα ούτε μπηχτές ούτε τίποτα. Όλα αυτά συζητιοντουσαν στο πλαίσιο που ήμασταν και οι τρεις και πάντα υπήρχε η αναλογία 2 σε 1.και οκ να σεβαστώ ότι ήρθαν πιο κοντά και ούτε με ενόχλησε αυτό γτ κι εγώ είχα κάνει άλλες παρέες που ταίριαζα περισσότερο την δεδομένη στιγμή αλλά ρε φίλε εγώ το είχα στο μυαλό μου ότι ναι μεν έχουν αλλάξει οι ζωές μας αλλά δεν πάυει να υπάρχει ένα αμοιβαίο δέσιμο και εκτίμηση.αλλα μάλλον στο μυαλό μου ηταν

Senior Member
    Ναι, στο μυαλό σου ήταν.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast