Αϋπνία με την παραμικρή στεναχωρια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

Αϋπνία με την παραμικρή στεναχωρια

Καλησπέρα παιδιά! Αντιμετωπίζω χρόνια αγχώδη διαταραχή δεν έχω κάνει θεραπεία όμως το παλεύω μόνη μου. Τώρα όμως πλέον σκέφτομαι σοβαρά να κάνω κάποια θεραπεία ίσως και φαρμακευτική αγωγή γιατί έχω μεγαλώσει πια . Τελευταία παρατήρησα ότι κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι που μου αρέσει αν είναι να στεναχωρήσω κάποιον με πιάνει αϋπνία και το σκέφτομαι συνέχεια δεν μπορώ να ηρεμήσω. Τι θέλω να πω με αυτό. Για παράδειγμα είχα πει το Πάσχα να φύγω με την μητέρα μου αλλά επειδή άρχισε να μου το βγάζει ξινό ήδη της είπα ότι τελικά δεν θέλω να πάμε κάπου διακοπές. Και σκέφτομαι τι θα πει ότι τη στενοχώρησα και ότι δεν έπρεπε. Πιο παλιά θα έκανα αυτό που είχα συμφωνήσει αν και θα το έκανα από υποχρέωση. Τώρα όμως έχω αρχίσει να λέω όχι αλλά όχι αβίαστα αφού μετά έχω τέτοια άγχη και αϋπνίες. Μετά γίνεται φαύλος κύκλος φοβάμαι για αρρώστιες κλπ δλδ ότι η αϋπνία το άγχος θα με αρρωστήσουν και βουλιάζω ακόμα περισσότερο.

Banned
    Γεια σου sofaki.
    Με το να αγχώνεσαι να μην στεναχωρήσεις την μαμά σου σημαίνει ότι δεν είσαι αναίσθητη, πρέπει όμως να λέμε και όχι όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι με τον ζόρι, και 'γω έλεγα πάντα σε όλους ναι, με αποτέλεσμα να σκάω και να χαλάω την ψυχική μου ηρεμία. Εμένα τα φάρμακα με βοήθησαν στο να λέω όχι και να μην έχω τύψεις σε καποιον που μπορεί να στεναχωρηθεί. Εμεις οι αγχωδεις ανθρωποι αναλυουμε παραπάνω απο το φυσιολογικο τα πράγματα. Ενας φυσιολογικος θα ελεγε οχι και τελος, εμεις σκεφτομαστε αν αυτο αν εκεινο γιατί ειπα το αλλο κτλ αναλυουμε ολους τους διαλογους και μας πιανει το ξημέρωμα. Ζητα βοηθεια από καποιον ειδικο κακώς ζουσαμε τοσα χρονια μες το αγχος οχι οτι φευγει τελειος. Καλή δύναμη.

Antonis8
    Guest
    Κιεγω τα ίδια, έχει γίνει πολύ ευθραστος ο υπνος μου και κάθε φορά που δεν κοιμαμαι καλά φοβαμαι ότι θα παθω κάτι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Κιεγω τα ίδια, έχει γίνει πολύ ευθραστος ο υπνος μου και κάθε φορά που δεν κοιμαμαι καλά φοβαμαι ότι θα παθω κάτι.
    εσυ γιατί δεν κοιμάσαι; Έχεις άγχος ;

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Sofaki View Post
    εσυ γιατί δεν κοιμάσαι; Έχεις άγχος ;
    Ε ναι. Αν αρχισω να σκέφτομαι τα προβλήματα μου,δεν μπορω να κοιμηθω . Και καποιες φορες δεν μπορώ να κοιμηθω επείδη σκέφτομαι ότι δεν θα μπορω να κοιμηθω και θα είμαι αυπνος και ίσως παθω κάτι, οποτε καταλήγει φαύλος κύκλος. Τις προαλλες ήμουν δυο μέρες με έξι ώρες υπνο συνολικά και δεν μπορεσα να κοιμηθω ούτε την τρίτη μέρα λόγω νευρικότητας οποτε ο παθολογος μου μού είπε να παρω μισό ζαναξ και καταφερα να κοιμηθω. Μου ξαναετυχε πριν μερικές μέρες και πήρα παλι μισό ζαναξ. Εχω και κάτι φυτικά χαπια με βαλεριανα αλλά φοβαμαι να τα παρω ακόμα .

Senior Member
    Μη φοβάσαι τα φυτικά φάρμακα το ζαναξ είναι πιο επικίνδυνο !

Antonis8
    Guest
    Μη φοβάσαι τα φυτικά φάρμακα το ζαναξ είναι πιο επικίνδυνο !

Και το ζαναξ το φοβομουν αλλά είχα καλέσει τον παθολογο μου σπιτι μου στις δυο το βράδυ και το πήρα όσο ήταν εκεί,περιμενε ένα σαρανταλεπτο να δω αν θα εδώ καποια αρνητική παρενέργεια και δεν είχα. Το ξέρω ότι είναι γενικά επικινδυνο, αλλά έχω πάρει μονο δυο φορες και σκοπευω να παρω μονο σε περιπτωση που νιώθω παλι έντονη νευρικότητα για μέρες,όχι με το παραμικρό. Πχ, χθες ξυπνησα γύρω στις πεντε και μισή και δεν μπορεσα να ξανακοιμηθω, δεν πήρα κάτι όμως.

Τα φυτικά οκ,λογικά έχουν λιγότερες παρενεργειες αλλά παραλληλα υπαρχουν και λιγότερες μελέτες για το πώς επηρεάζουν. Αυτό που φοβαμαι βασικά είναι μηπως είναι πιό δυνατά απο κάτι τυπου ζαναξ (αν και οκ, μάλλον απιθανο).

Εσύ παιρνεις κάτι;

Senior Member
    Και το ζαναξ το φοβομουν αλλά είχα καλέσει τον παθολογο μου σπιτι μου στις δυο το βράδυ και το πήρα όσο ήταν εκεί,περιμενε ένα σαρανταλεπτο να δω αν θα εδώ καποια αρνητική παρενέργεια και δεν είχα. Το ξέρω ότι είναι γενικά επικινδυνο, αλλά έχω πάρει μονο δυο φορες και σκοπευω να παρω μονο σε περιπτωση που νιώθω παλι έντονη νευρικότητα για μέρες,όχι με το παραμικρό. Πχ, χθες ξυπνησα γύρω στις πεντε και μισή και δεν μπορεσα να ξανακοιμηθω, δεν πήρα
    Τα φυτικά οκ,λογικά έχουν λιγότερες παρενεργειες αλλά παραλληλα υπαρχουν και λιγότερες μελέτες για το πώς επηρεάζουν. Αυτό που φοβαμαι βασικά είναι μηπως είναι πιό δυνατά απο κάτι τυπου ζαναξ (αν και οκ, μάλλον απιθανο).

Εσύ παιρνεις κάτι;
    Εγώ έχω μελατονινη στο σπίτι αλλά και ζαναξ που αποφεύγω να τα πάρω. Μόνο σε περίπτωση που έχω σωματικά συμπτώματα πχ έχει Τύχει να έχω ζαλάδες μέρες και με μισό ζαναξ να περάσει

Antonis8
    Guest
    Η μελατονινη πως επιδρα πάνω σου; Σε κανει να νιωθεις περισσότερη νυστα; Κοιμασαι πιο βαριά;

Senior Member
    Η μελατονινη πως επιδρα πάνω σου; Σε κανει να νιωθεις περισσότερη νυστα; Κοιμασαι πιο βαριά;
    Κοιτά η αλήθεια είναι ότι κάνει δουλειά αλλά αν είμαι στεναχωρημένη η αγχωμένη πολύ δεν κάνει κάτι. Έχει τύχει μέχρι και ζαναξ να πάρω και να μη με πιάσει. Όποτε δεν ξέρω. Αποφεύγω να την χρησιμοποιώ συχνά πάντως. Σήμερα πήρα μαγνήσιο να δοκιμάσω γιατί αλλά μέλη είπαν ότι βοηθήθηκαν. Θα σου πω νέα.

Senior Member
    sofaki κι εγω ακριβως το ιδιο μ'εσενα.Αγχωνομαι και υπεραναλυω τα παντα οσον αφορα τους αλλους και για να μην τους απογοητευσω καταληγω να στεναχωριεμαι εγω.

Εχω κανει δεκα συνεδριες σε ψυχολογο κι εμαθα λιγω να το κοντρολαρω και να βαζω πανω τον εαυτο μου και τα συναισθηματα μου οσον αφορα καταστασεις που απαιτουν συνεργασια και κοινες αποφασεις με αλλους. Δεν αξιζει να χανουμε του υπνο μας για αλλους ανθρωπους, στο λεω εγω που παλιοτερα δεν εκλεινα ματι ολη νυχτα οταν αντιμετωπιζα παρομοια συναισθηματα με τα δικα σου.

Τα ζαναξ τα χρησιμοποιω το πολυ 4 φορες τον μηνα , αν και θα προτιμουσα καθολου.

Η λυση ειναι η προσωπικη δουλεια με τον εαυτο μας ετσι ωστε να μαθουμε να διαχειριζομαστε καταστασεις . Ξεκινησε τωρα που εισαι μικρη (υποπτευομαι οτι εισαι νεα σε ηλικια).

Antonis8
    Guest
    Χθες το μεσημέρι πήρα μαγνήσιο, το βράδυ ηπια χαμομηλι, μετά γύρω στις τρεις το ξημέρωμα πήρα δυο χαπακια βαλεριανα σε συνδιασμό με αλλά βότανα , δεν με επιασε τιποτα, αντίθετα αγχωθηκα περισσότερο, οποτε πήρα τώρα μισό του μισού ζαναξ γιατί φοβαμαι να παρω παραπάνω. Ρωτησα τον παθολογο μου μηπως έχει επιδραση με τα υπόλοιπα και είπε όχι. Τώρα ελπιζω απλα να με πιασει να κοιμηθω κανα τριωρο

Senior Member
    Χθες το μεσημέρι πήρα μαγνήσιο, το βράδυ ηπια χαμομηλι, μετά γύρω στις τρεις το ξημέρωμα πήρα δυο χαπακια βαλεριανα σε συνδιασμό με αλλά βότανα , δεν με επιασε τιποτα, αντίθετα αγχωθηκα περισσότερο, οποτε πήρα τώρα μισό του μισού ζαναξ γιατί φοβαμαι να παρω παραπάνω. Ρωτησα τον παθολογο μου μηπως έχει επιδραση με τα υπόλοιπα και είπε όχι. Τώρα ελπιζω απλα να με πιασει να κοιμηθω κανα τριωρο
    Το μαγνήσιο μου είπαν να το παίρνω το απόγευμα δοκίμασε και εσυ απόγευμα !

Senior Member
    Το μαγνήσιο μου είπαν να το παίρνω το απόγευμα δοκίμασε και εσυ απόγευμα !
    Σοφακι το μαγνησιο καλυτερα να το παιρνεις βραδυ :)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Demi71 View Post
    Σοφακι το μαγνησιο καλυτερα να το παιρνεις βραδυ :)
    Γιατί έτσι;

Page 1 of 2 12 LastLast