Άγχος - φοβίες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Άγχος - φοβίες

Χαιρετώ. Είμαι καινούργια εδώ διάβαζα τα δικά σας προβλήματα άγχη και ήρθε η σειρά μου. Εδω και 6 μήνες σχεδόν είμαι άνεργη με τους γονείς μου δεν έχω καμία επαφή με έδιωξαν από το σπίτι λόγω διαφωνίας και εντάσεων. Εδώ και 3 μήνες κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με τα άγχη μου τις φοβίες μου. Νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω , πόνοι στον θώρακα στην πλάτη σαν να με τραβάνε με σκοινιά, ατονία, μηδέν όρεξη. Κάνω συνέχεια αρνητικές σκέψεις δεν βλέπω κάτι θετικό. Και όσο αγχώνομαι με το να βρω δουλειά με το ότι μου λείπει το σπίτι μου τα δικά μου πράγματα κάθε μέρα ζω ένα μαρτύριο. Φόβος μην πάθω κάτι. Δυστυχώς δεν έχω τα χρήματα να πάω σε κάποιον ειδικό ψυχιατρο ή ψυχολόγο. Έχω ξεκινήσει βέβαια συνεδρίες με κάποιον ψυχολόγο του δήμου για 20 μόνο συνεδριες αλλά δεν με βοηθάει. Πάω λέω τα προβλήματα μου τα άγχη μου τις ανησυχίες μου τις ανασφάλειες μου αλλά και πάλι κάτι λείπει. Δεν έχω περάσει εύκολα δυστυχως. Πως μπορώ να να ηρεμήσω δεν το ξέρω συνέχεια είμαι με ένα άγχος. Είμαι 24 χρονών και νιώθω ότι είμαι 84 χρονών μέσα μου ψυχικά κουρασμένη. Πιστεύω να μην σας κούρασα παιδιά με το κείμενο μου απλά ήθελα να το βγάλω όλα αυτο.

Senior Member
    Γειά σου enya.
    Το ένα φέρνει το άλλο με το άγχος. Από άποψη στέγης είσαι καλυμμένη; Είσαι καλά εκεί που είσαι ή σε απασχολεί και αυτό; Πως περνάς την μέρα σου; Παράλληλα με την αναζήτηση και με το καλό εύρεση εργασίας, καλό είναι να κάνεις και κάτι που σε αποφορτίζει. Περπάτημα, κανένα χαλαρωτικό μπάνιο, μουσικούλα ή ότι άλλο σε χαλαρώνει.

Banned
    Καλημερα enya12.
    H γνωμη μου ειναι αν και δεν ξερω ποσο καιρο λειπεις απο το σπιτι, να παρεις τηλεφωνο τους γονεις σου και να τα βρειτε, στην αναγκη ζητησε και συγγνωμη. Οσο για το αγχος που λες, αν προερχεται επειδη δεν δουλευεις ειναι λογικο να το εχεις, αν ομως γενικα εισαι αγχωδεις θα πρεπει να σε δει ψυχιατρος. Καλη τυχη.

Από άποψη στέγης είμαι καλυμμένη. ΛείπΩ από τον Νοέμβριο του 2018. Κάθε μέρα τρέχω σε συνεντεύξεις για δουλεια δοκιμαστικά. Κάθε μέρα μια ρουτίνα. Τα ίδια και τα ίδια χωρίς κάτι να καλυτερεύει. Με τους γονείς μου δεν μιλάω δεν με έχουν ψάξει. Τους έχω προσεγγίσει εγώ τους έχω ψάξει δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση. Πάσχουν και οι δυο από κατάθλιψη και το ένα έφερε το άλλο με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι οικογενειακές μας σχέσεις. Και έτσι και έφυγα κάτω απο εντάσεις. Δυστυχώς προσπαθώ να βρω μια δουλειά να είμαι καλά οικονομικά για να μπορέσω να κάνω κάτι για εμένα. Ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Καλο Πάσχα

Banned
    Δεν ξερω τι να πω για τους γονεις σου,θα σου πω ομως οτι εισαι μικρη και το μελλον ειναι μπροστα σου. Ειμαι σιγουρη θα βρεις δουλεια αφου το κυνηγας. Να ξερεις οτι καθε εμποδιο σε καλο βγαινει. Να εχεις διπλα σου αισιοδοξους και θετικους ανθρωπους το οτι εφυγες απο το σπιτι σου μπορει να ηταν η σωτηρια σου ολα για καποιο λογο γινονται. Να σαι καλα επισης Καλο Πασχα και παιρνω πισω οτι χρειαζεσαι Ψυχιατρο αλλα οταν ακουω ψυχοσωματικα δεν νομιζω οτι ενας ψυχολογος βοηθαει τελος παντων. Καλη δυναμη.

Κάποιος άλλος που θα μπορούσε να σε βοηθησει έστω και ψυχολογικά. Κάποιος φιλος συγγενεις η κάποιο αγόρι?

Συγκατοικώ με το αγόρι μου. Τον έχω τρελάνει με τα προβλήματα μου. Μου έχει σταθεί οικονομικα ψυχολογικα ότι μπορεί κανει. Όπως και οι φίλοι μου. Νιώθω πως μακρια από το σπίτι μου δεν με γεμίζει κάτι. Άφησα πίσω τόσα πολλά. Είχα στόχους όνειρα τα παράτησα όλα λόγω οικογένειας. Οι συγγενείς είναι απομακρυσμένοι λόγω των γονιών μου. Δεν εχουν επαφές. Έχουν τσακωθεί με όλο τον κόσμο και έχουν μείνει ολομόναχοι. Μέσα στην μαυρίλα. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας. Μου δίνετε κουράγιο. Σας ευχαριστώ

Senior Member
    Μην νιώθεις πως άφησες πίσω τα όνειρά σου, αν η κατάσταση είναι όπως την λες κατάμαυρη στο σπίτι των γονιών σου, τώρα θα μπορείς καλύτερα να τα πραγματοποιήσεις. Θα δυσκολευτείς σίγουρα αλλά μη νομίζεις, τόσοι και τόσες είναι αυτοδημιούργητοι άνθρωποι με βοήθεια από το σπίτι μηδέν.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Quote Originally Posted by enya12 View Post
    Συγκατοικώ με το αγόρι μου. Τον έχω τρελάνει με τα προβλήματα μου. Μου έχει σταθεί οικονομικα ψυχολογικα ότι μπορεί κανει. Όπως και οι φίλοι μου. Νιώθω πως μακρια από το σπίτι μου δεν με γεμίζει κάτι. Άφησα πίσω τόσα πολλά. Είχα στόχους όνειρα τα παράτησα όλα λόγω οικογένειας. Οι συγγενείς είναι απομακρυσμένοι λόγω των γονιών μου. Δεν εχουν επαφές. Έχουν τσακωθεί με όλο τον κόσμο και έχουν μείνει ολομόναχοι. Μέσα στην μαυρίλα. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας. Μου δίνετε κουράγιο. Σας ευχαριστώ
    Αφού έχεις το αγόρι σου να σε στηριζει γιατί λες ότι αφησες τους στοχους σου και τα ονειρα σου?γιατί οι γονεις σου όπως είπες αντιμετωπιζουν κατάθλιψη.άρα πόσο βοηθητικο ήταν το εκεί περιβαλλον σου?

Antonis8
    Guest
    Προσπαθησε να παρεις ότι μπορεις απο αυτές τις συνεδρίες για να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος. Σίγουρα η σχέση με τους γονείς σου επηρεαζει. Εφόσον είναι γενικά τέτοιοι χαρακτηρες, μην κατηγορεις τον εαυτό σου. Είναι λογικό να νιωθεις εγκαταλειψη παντως, λογικά για αυτό σου βγαίνουν αυτά τα συμπτωματα και ο φόβος ότι θα παθεις κάτι. Προσπαθησε να μην σκεφτεσαι αρνητικά, πηγαινε και στο νοσοκομείο για κανένα τσεκ απ αν είναι απαραιτητο και απο κει και περα σκεψου και το ενδεχόμενο καποιας αγωγης αν βλεπεις ότι είναι πολλα όλα αυτά για να τα διαχειριστεις.

Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Αφού έχεις το αγόρι σου να σε στηριζει γιατί λες ότι αφησες τους στοχους σου και τα ονειρα σου?γιατί οι γονεις σου όπως είπες αντιμετωπιζουν κατάθλιψη.άρα πόσο βοηθητικο ήταν το εκεί περιβαλλον σου?
    Πόσο θα με στηρίζει οικονομικά από την στιγμή που ψάχνω δουλειά δεν θέλω δεν έχω μάθει έτσι. Δεν ήταν βοηθητικό αλλά όταν αφήνεις τα πράγματα σου εκεί και δεν έχεις πρόσβαση να τα πάρεις και γενικά δεν φύτρωσα κάπου μεγάλωσα σε ένα σπίτι με αναμνήσεις καλές και κακές.

Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Προσπαθησε να παρεις ότι μπορεις απο αυτές τις συνεδρίες για να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος. Σίγουρα η σχέση με τους γονείς σου επηρεαζει. Εφόσον είναι γενικά τέτοιοι χαρακτηρες, μην κατηγορεις τον εαυτό σου. Είναι λογικό να νιωθεις εγκαταλειψη παντως, λογικά για αυτό σου βγαίνουν αυτά τα συμπτωματα και ο φόβος ότι θα παθεις κάτι. Προσπαθησε να μην σκεφτεσαι αρνητικά, πηγαινε και στο νοσοκομείο για κανένα τσεκ απ αν είναι απαραιτητο και απο κει και περα σκεψου και το ενδεχόμενο καποιας αγωγης αν βλεπεις ότι είναι πολλα όλα αυτά για να τα διαχειριστεις.
    Από το τίποτα καλές είναι οι συνεδρίες με βοηθάει τα βγάζω όλα δεν μένει κάτι αλλά δεν αρκεί. Απλά μου λειπει ότι δεν έχω οικογένεια ότι ξέρω ότι οι γονείς μου είναι ζωντανοί στο πατρικό μου αλλά δεν θέλουν καμιά σχέση μαζί μου. Κάνω ότι μπορώ για εμένα να είμαι καλά να πατήσω στα πόδια μου αλλά νιώθω πολλές φορές ετσι. Εύχομαι να φύγει όλη αυτή η θλίψη. Ευχαριστώ για την απάντηση

Senior Member
    Quote Originally Posted by enya12 View Post
    Πόσο θα με στηρίζει οικονομικά από την στιγμή που ψάχνω δουλειά δεν θέλω δεν έχω μάθει έτσι. Δεν ήταν βοηθητικό αλλά όταν αφήνεις τα πράγματα σου εκεί και δεν έχεις πρόσβαση να τα πάρεις και γενικά δεν φύτρωσα κάπου μεγάλωσα σε ένα σπίτι με αναμνήσεις καλές και κακές.
    1) δεν σου είπε κανείς βρε να ξεχάσεις το παρελθόν σου, ούτε να μην ξαναμιλήσεις ποτέ στους γονείς σου
    2) γιατί δεν έχεις πρόσβαση να τα πάρεις? Δικά σου δεν είναι? Αν πας εκεί και πεις "θέλω τα πράγματά μου" δεν θα σε αφήσουν να τα πάρεις?
    3) λες πως δεν έχεις μάθει έτσι (να σε στηρίζουν οικονομικά). Πριν στους γονείς σου δούλευες και ήσουν ανεξάρτητη?
    4) η θλίψη όταν πατήσεις λίγο στο πόδια σου θα αρχίσει να εξασθενεί. Θες δε θες δηλαδή

Quote Originally Posted by geodim View Post
    1) δεν σου είπε κανείς βρε να ξεχάσεις το παρελθόν σου, ούτε να μην ξαναμιλήσεις ποτέ στους γονείς σου
    2) γιατί δεν έχεις πρόσβαση να τα πάρεις? Δικά σου δεν είναι? Αν πας εκεί και πεις "θέλω τα πράγματά μου" δεν θα σε αφήσουν να τα πάρεις?
    3) λες πως δεν έχεις μάθει έτσι (να σε στηρίζουν οικονομικά). Πριν στους γονείς σου δούλευες και ήσουν ανεξάρτητη?
    4) η θλίψη όταν πατήσεις λίγο στο πόδια σου θα αρχίσει να εξασθενεί. Θες δε θες δηλαδή
    Και που τους έχω μιλήσει δεν μιλάνε. Η μητέρα μου με το ζόρι. Απ την στιγμή που έφυγα απ το σπίτι ανήκουν όλα στο παρελθόν έτσι είχαν πει. Δούλευα ημιαπασχοληση για το χαρτζιλίκι μου και προετοιμαζόμουν για σπουδές στο εξωτερικό το οποίο οι γονείς μου θα με χρηματοδοτουσαν. Η αλήθεια είναι δεν μου είχε λείψει κάτι αλλά και η σχέση μου δουλεύει δεν νιώθω εγώ καλά να μην προσφέρω τίποτα. Όταν είχα λεφτά έδινα δεν το σκεφτόμουν ούτε λεπτό αλλά θέλω να νιώσω ότι προσφέρω και εγώ όχι μόνο θλίψη και αρνητικές σκέψεις. Μακάρι να φύγει γιατί με έχει τσακίσει

Senior Member
    πόσο καιρό έχεις που έφυγες από τους γονείς σου?
    Εγώ όταν έφυγα από το σπίτι τους, μάζεψα ρούχα χύμα σε ένα σακβουαγιαζ , έβαλα κάποια απαραίτητα σε μια τσάντα πλάτης και μια σακούλα μάρκετ και έφυγα. Λίγους μήνες μετά , ήμασταν σε θέση να μιλάμε μεταξύ μας και πήρα ότι άλλο είχα αφήσει

Page 1 of 2 12 LastLast