Μια ερώτηση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Μια ερώτηση

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι έκανα πλήρες καρδιολογικο έλεγχο πριν 6 μήνες περίπου ξέρετε κάθε πόσο πρέπει να γίνεται δόξα τον θεό δεν μ βρήκα τίποτα είμαι 26 χρόνον χωρίς ιστορικό απλά λογο τον κρίσεων πανικου που είχα φοβήθηκα για καρδια

Senior Member
    Μια φορά στα 5 χρόνια προληπτικά, εκτός κι αν είσαι αθλητής ή έχεις ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια ή είσαι παχύσαρκος ή είσαι διαβητικός ή συντρέχουν άλλοι παρόμοιοι λόγοι.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Μια φορά στα 5 χρόνια προληπτικά, εκτός κι αν είσαι αθλητής ή έχεις ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια ή είσαι παχύσαρκος ή είσαι διαβητικός ή συντρέχουν άλλοι παρόμοιοι λόγοι.

Πέντε χρόνια μου φαίνονται πολλά. Εγώ έχω μόνο μια μικρή ανεπάρκεια σε βαλβίδα, που είναι πολύ συνηθισμένο, και ο γιατρός μου είπε αν θέλω να κάνω ετήσια τσεκ απ. Και εξετάσεις αίματος εννοείται κάθε χρόνο.

Senior Member
    Αντώνη εγώ πάντα όσο με θυμάμαι έχω παραπανίσια κιλά κι είμαι και καπνίστρια, στα 20τοσα ο καρδιολόγος μου είπε ότι αφού δεν έχω κάποιο θέμα, μια φορά στα 5 χρόνια είναι κομπλέ, εκτός κι αν εμφανίσω κάποιο άλλο θέμα. Το ίδιο και άλλοι καρδιολόγοι αργότερα. Τελευταία φορά πήγα πριν κανένα χρόνο και μου είπε προληπτικά έλα σε δυο-τρια χρόνια, πάω και στα 38 τώρα...Μου έδωσε κάποιες συμβουλές που δίνουν όλοι και μου είπε ότι καλός είναι ο έλεγχος, αλλά να μην το παρακάνουμε, υγιέστατη είναι η καρδία σου!
    Εξετάσεις αίματος κάνω κάθε χρόνο, έτσι κι αλλιώς δικαιούμαι και εντελώς δωρεάν γιατί είμαι αιμοδότρια. Παρ΄όλα τα κιλά μου εκτός από λίγο τσιμπημένη χοληστερίνη που είναι και πολύ καλύτερα από παλιότερα, όλα τα άλλα είναι κομπλέ. Αυτό που μου λένε όλοι είναι ότι καλό είναι να κόψω το κάπνισμα, τους πολλούς καφέδες και φυσικά να βελτιώσω την διατροφή μου και να χάσω βάρος. Και όσο μπορώ να μην αγχώνομαι. Κατά τα άλλα όλα ΟΚ. Με βοηθάει πολύ κι ότι αν και όχι όσο θα ήθελα, πάντως περπατάω και κινούμαι όσο μπορώ μέσα στη μέρα.