Results 1 to 14 of 14
-
04-05-2019, 09:02 #1
Δεν ξερω τι συμβαινει με τον αντρα μου.. καταθλιψη η οχι?
γεια σε ολους! ειμαι η ιωαννα 33 ετων και εδω και 1 χρονο ειμαι παντρεμενη με τον αντρα μου επειτα απο 4 χρονια σχεσης. ολα κυλουσαν υπεροχα μεχρι που οταν παντρευτηκαμε αρχισαμε να προσπαθουμε για μωρο. επειτα απο 1 χρονο και οοοοολες τις εξετασεις δεν εχουμε κατι απλα φταιει το αγχος. εχουμε πολυ και οι δυο μονο που το τελευταιο 2μηνο ο αντρας μου εχει πεσει πολυ ψυχολογικα σταματησε να τρωει εχασε πολυ βαρος και δεν μιλιεται δεν κοιμαται ειναι μονιμως σε ενα παραλληλο συμπαν ΟΛΟΣ ο κοσμος του λεει τι εχεις και τι εχεις και εκείνος απλα λεει τιποτα ξερα. οπου και να πάμε δεν μιλαει σχεδον καθολου και το βραδυ αυπνος με ενα πακετο τσιγαρα αγκαλια. οσο συζητησαμε μου ειπε αρχικα οτι νοιωθει εντονο στρες και αγχος γιατι αισθανεται οτι τον πιεζουν ολοι για παιδι και νοιωθει υπευθυνος που δεν ερχεται. μετα μου ειπε οτι νοιωθει θυμο για ολους οτι τους βαρεθηκε. επειτα σταματησαμε για λιγο τις προσπαθειες να χαλαρωσουμε και λιιιιγο ορθοποδησαμε αλλα μολις ξανα ξεκινησαμε παλι αυτη η κατασταση. δεν τον αναγνωριζω και μαλιστα μου λεει οτι ειναι καλυτερα τωρα! δεν εχω ιδεα τι συμβαινει δεν θελει να μιλαει αλλο γι αυτο τσαντιζεται ολο τι εχεις και τι εχεις.. θα περασει δωσε χρονο μου λεει. η δεν εχω τιποτα αλλα ειναι χαλια πολυ δεν ξερω πως να τον βοηθησω τι λετε να συμβαινει?εν τωμεταξυ για ψυχολογο ουτε λογος τους σιχαίνεται δεν του χω πει κατι αλλα οσες φορες εχουμε ανφερθει σε τετοια θεματα λεει οτι ολα ειναι μεσα στο μυαλο μας και δεν χρειαζομαστε γιατρους με το παραμικρο. ευχαριστω πολυ που με ακουσατε.
- 04-05-2019, 10:41 #2
Ιωάννα Καλημέρα.
Νομίζω ότι είναι στο μυαλό σας πιο πολύ όλο αυτό. Γιατί τέτοιο κόλλημα με το θέμα του παιδιού; Να μου έλεγες ότι είσαι 45αρα ξέρω κι εγώ,οκ, αλλά τώρα έχεις πολύ χρόνο για να έρθει το παιδί. Αν σαν νιόπαντροι κάνετε σεξ μόνο για αυτό το σκοπό και αγχώνεστε, πρώτον έτσι κι αλλιώς μειώνετε τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος και δεύτερον είναι απολύτως λογικό να σας έχουν γίνει τα νεύρα τσατάλια. Αφήστε το σεξ να έρθει φυσικά, προσπαθήστε να ξαναβρεθείτε σαν ζευγάρι, θυμηθείτε αυτά που σας έφεραν κοντά, κοιτάξτε να περνάτε καλά οι δυό σας κι όλα τα άλλα θα έρθουν. Θα χαλαρώσει σιγά σιγά κι ο σύζυγος. Προσπάθησε να περιποιήσε τον εαυτό σου και να δείχνεις ήρεμη και συγκροτημένη, πηγαίντε καμια εκδρομή, κάνα σινεμά, κάντον να αισθανθεί πάλι ήρεμα και άνετα μαζί σου και θα δεις ότι θα αλλάξει κι εκείνου η ψυχολογία. Μην το ρίχνουμε στους ψυχολόγους αμέσως αν δεν έχουμε προσπαθήσει οι ίδιοι να ξεμπλοκαριστούμε λίγο...
04-05-2019, 15:46 #3
ευχαριστω πολυ για την απάντηση η αλήθεια ειναι οτι με βοηθας πολυ γιατι και γω ετσι νοιωθω απλα δεν τον εχω ξαναδει ποτε ετσι και εχω τρομαξει! προσπαθω να του προτεινω πράγματα να κάνουμε αλλα δεν εχει πολυ ορεξη για κατι εξω απο τα συνηθισμενα.βγαινουμε κανονικα αλλα οπου και να πάμε ειναι χαλια. επίσης τρομαξα οταν μου ειπε ενα βραδυ να του βρω κανενα ηρεμιστικό γιατι θα παθει τίποτα. και του ελεγα γιατι τι σκεφτεσαι και μου είπε τιποτα συγκεκριμενο. και μετα απο αυτο εκδηλωσε το αγχος του για ολο αυτο το κομματι του παιδιού. δεν υπάρχει λογος ολου αυτου του αγχους απλα ενω προσπαθουσαμε γενικα και ει. ασταν μια χαρα σιγα σιγα αρχισε οοολος ο περίγυρος να κανει παιδια στο άσχετο και εμεις που ειμασταν οι μονοι που περιμένουν ολοι μετα το γαμο και τα σχετικα δεν η
γινόταν και ολο αυτο προκαλεσε πανικο! θα προσπαθήσω περισσότερο να ακολουθησω αυτα που μου είπες και θα δουμε..
05-05-2019, 00:12 #4
Χαίρομαι αν σε βοηθάω. Ο ψυχολόγος δεν είναι κακή ιδέα, αφού όμως το έχετε παλέψει λίγο, εγώ σας βλέπω να ζορίζεστε και οι δύο για πράγματα που δεν είναι και τόσο τραγικά.
Ο περίγυρος μπορεί να έκανε παιδιά, μπορεί και όχι, απλά σας έχει κολλήσει εκεί το μυαλό. Όταν ήσουν παιδί αν ήθελες ένα κουταβάκι κι οι δικοί σου στο αρνιούνταν, ξαφνικά έβλεπες παντού όλοι να παίρνουν σκύλο και σε έπιανε το παράπονο. Κι όμως, δεν παίρναν όλοι σκύλο κι όχι περισσότερο ή λιγότερο από πριν που δεν σου είχε μπει η ιδέα να πάρεις κατοικίδιο... Αλλά και πάλι, γιατί να σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι; Σε διαγωνισμό βρίσκεστε ποιός θα γεννοβολήσει πρώτος και πιο πολύ;;;
Δεν έχω καταλάβει γιατί λές σας πιέζουν όλοι για παιδί και γιατί το παίρνετε τόσο βαριά. Μήπως έχει ο σύζυγος τίποτα κολλημένους συγγενείς που τους έχει αδυναμία και λαμβάνει πολύ σοβαρά τη γνώμη τους; Μήπως π.χ. είναι μαμάκιας και η πεθερά σου λέει (πιθανόν καλοπροαίρετα) κάτι τύπου "άντε, σύντομα να γίνω και γιαγιά" κι εκείνος το βιώνει ως απόρριψη που δεν της έχει κάνει το χατήρι; Καλό θα ήταν με τα άτομα που έχεις το θάρρος στο περιβάλλον σας, να τους μιλήσεις καθαρά και να τους πεις να μην το κάνουν αυτό γιατί σας επιβαρύνουν ψυχολογικά. Πιθανόν να μην συνειδητοποιούν το πόσο κουραστικοί γίνονται.
05-05-2019, 03:18 #5
κατι υποψιαζομαι για το τι σκεφτεται πιστευει οτι αν σου πει τι σκεφτεται θα τον περασεις για τρελο η θα του πεις να παει σε ψυχολογο γι αυτο δε λεει κουβεντα
05-05-2019, 09:51 #6
Καλημέρα Ιωαννα..
Δεν θέλω να σε κουρασω με περιττα οποτε πάω κατευθείαν στο θέμα.
Οι περισσότεροι άντρες, αν θέλεις την γνώμη μου ,πιστεύω πως έχουν στο μυαλό του το θέμα παιδι ίσο με την αντρική - σεξουαλική τους ταυτότητα..
Οτάν λοιπόν αδυνατούν για τον οποιοδήποτε λογο να ανταπεξέλθουν στο ρολο αυτό αισθάνονται αυτόματα οτι χάνουν τον ανδρισμό τους και οτι αυτό τους βγάζει υπόλογους και στοχο συζητήσεων αναμεσα σε συγγενείς και φιλους...
Αντιλαμβάνεται κανεις αμέσως γνωρίζοντας το ποσο σημαντικό ρολο παιζουν τα παραπάνω στην ψυχολογία των αντρών ,οτι ο σύζυγος σου πιθανώς έχει δεχθεί ενα ισχυρό πλήγμα στην υπόσταση του το οποίο αδυνατεί να το διαχειριστεί και τον καταθλίβει...
Πρόσεχε καλό μου...πολλά ζευγάρια σε παρόμοια κατασταση έχασαν τον εαυτό τους και κατα επέκταση την σχέση τους μέσα σε αυτο το κυνήγι της γονιμότητας.
Εφόσον δεν συμπίπτει θέμα υγειας απλα απολαυστε την αγάπη σας κανοντας ερωτα και όχι παιδι!
Φρόντισε να του δείξεις ξεκάθαρα οτι σε ενδιαφέρει η επαφή καθεαυτή και το άτομο του,η αγάπη του και η ηδονή που σου προσφέρει και όχι το σπέρμα του!
Ανανέωσε την σεξουαλική σας σχέση επισημαίνοντας του οτι σε κούρασε όλο αυτό το θέμα και θέλεις να το αφήσεις πίσω! Οτι το μόνο οου σε ενδιαφέρει είναι να είστε καλά εσείς ως ζευγάρι και όλα τα αλλά έρχονται δεύτερα!
Κάνε τον να αισθανθεί το κεντρο του κόσμου σου και βεβαίωσε τον οτι είναι ο άντρας σου ο εραστή σου και όχι σωλήνας σπέρματομεταφορας!
Κάτι μου λέει οτι αν ο σύζυγος βγάλει αυτή την ταμπέλα απο το μυαλό του κάποια στιγμη σύντομα θα μας ανακοινώσεις και τα ευχάριστα!
Να είσαι καλά και εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένεια σου..
Εστάλη από LEAGOO M8 στο E-Psychology.gr Mobile App
10-05-2019, 23:27 #7
ευχαριστω πολυ για την απαντηση! προσπαθώ για το καλυτερο απο εκεινη την ημερα που σας εγραψα στο forum και νομιζω οτι τα πράγματα πανε καλυτερα.. εχω συζητήσει με τον αντρα μου και το πρόβλημα ηταν οτι ενοιωθε οτι εγω πλεον δεν τον θελω! πραγμα που δεν περασε καν σαν σκεψη μου ουτε μια στιγμη. του εξήγησα οτι ακομα και παιδια να μην κάνουμε ποτε εμενα με νοιάζει ο ίδιος και η ομορφη σχέση που εχουμε χτισει.. και τωρα το παλεύουμε.. νοιώθω μεγαλη ανακούφιση γιατί πραγματικά είχα τρομαξει πολυ! εχουμε ξεκινησει τις εξόδους μας κανονικα και παλι και το παλεύουμε..
11-05-2019, 17:51 #8
τι μπορει να σκεφτεται? με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου.. οτι και να μου ελεγε δεν θα τον πέρναγα ποτέ για τρελο γιατί πιστεψε με τις ιδιες σκεψεις θα εχω κανει και γω.. το αγχος μπορει να σε τρελανει και εμεις αυτή την περιοδο εχουμε πολυ!
11-05-2019, 17:55 #9
11-05-2019, 23:14 #10
οταν καπιος ξερει τα παντα για τη ζωη του και βλεπει γυρω του πραγματα που του τη θυμιζουν και εχει την εντυπωση οτι καποιος τον ακολουθει σαν φαντασμα οι αλλοι δεν ειναι σε θεση να καταλαβουν τι λεει γιατι δε βλεπουν οτι βλεπει.
12-05-2019, 08:32 #11
Υπέροχα ! Πολύ χαίρομαι για εσάς!
Λογική μου ακούγεται η ανασφάλεια του..
Προσπάθησε λοιπον και εσυ απο δω και περα να "μπαινεις στα παπούτσια του" και να προλαβαίνεις τις μαύρες σκέψεις του ,επιβεβαιώνοντας τον καθημερινά με την αγάπη σου !
Θα έλεγα τώρα που υπάρχει μια κάποια σχετική πρόοδο, να μην βγει το θεμα του μωρού στην επιφάνεια παλι..δωστε χρονο σε εσάς και στην σχέση σας και χτιστε γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και ασφαλειας..δώσε του αυτό που ζητάει! Επιβεβαίωση! Απολαυστε τον ερωτα σας ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς επιπλέον συζητήσεις αν με καταλαβαίνεις πως το εννοώ !
Με τον καιρό θα εξαφανιστούν οι ανασφάλειες του ελπίζω και θα έχετε πίσω την όμορφη πρώτιστη σχέση σας!
Εύχομαι και ελπίζω στο οτι καλύτερο για εσάς!
Εστάλη από LEAGOO M8 στο E-Psychology.gr Mobile App
13-05-2019, 21:12 #12
13-05-2019, 21:19 #13
σε ευχαριστώ πολυ προσπάθουμε για το καλυτερο! το καλο ειναι οτι εχουμε καλη επικοινωνία και καταλαβαινουμε ο ενας τον αλλον απλα σε μια σχεση(και στη ζωη γενικα) βλεπεις πραγματα συνέχεια που δεν εχεις δει ξανα στο παρελθόν και ερχεσαι αντιμετωπος με πρωτογνορες καταστάσεις οπως αυτη που δεν ειχες ιδεα οτι μπορει να συμβει και εγω πελαγωσα με ολο αυτο! ελπιζω να ηταν μια φαση και να μην ξαναγυρισει! ευχαριστω για ολα ευχομαι οτι καλυτερο και σε σενα!
13-05-2019, 22:16 #14
υποθετω οτι εχει την εντυπωση οτι καπιος τον παρακολουθει και επειδη δε ξερει πως να το εξηγισει στους αλλους δε λεει τιποτα.ετσι λεω δηλαδη μπορει να πεφτω και εξω.