Διάγνωση Γιατρού - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 49
    Senior Member
    Ψυχωση στην ουσια ειναι φυγη απο την πραγματικοτητα.
    Ειναι ακραιας μορφης ψυχικη διαταραχη με παραισθησεις, ψευδαισθησεις κ αλλαγη στην συμπεριφορα καθως κ γνωστικα ελλειμματα δηλ εκπτωση στην μνημη, συγκεντρωση κτλ

Εσυ δηλ εκανες αποπειρα στηριζομενη σε ακραιο φοβο;;

Οταν σε εξετασε ψυχιατρος του ανοιχτηκες η εμεινες σιωπηλη;;
    Το ρωταω γιατι μπορει να ερμηνευσαν την σιωπη σου ως αλογια που ειναι συμπτωμα της ψυχωσης.

Νομιζω καλο θα ηταν να παρεις μια γνωμη απο εναν καλο ψυχιατρο αν δεν σου αρκει αυτη η διαγνωση.
    Υπαρχει πιθανοτητα να εχεις κατι μικροτερης σοβαροτητας οπως αγχωδη διαταραχη κ να διαγνωστηκες λανθασμενα λογω της αποπειρας.

Μια τελευταια ερωτηση
    Ποσο λειτουργικη εισαι στην καθημερινοτητα.
    Οταν εχασες κιλα δυσκολευοσουν να κανεις πραγματα οπως φαγητο, μπανιο, ψωνια, διαβασμα, εργασια, χομπυ κτλ

Banned
    Γεια σου. οχι τα εφτιαχνα ολα αυτα μπανιο κτλπ αλλα ημουν ανησυχη υπερκινητικη δε με χωρουσε ο τοπος. Βασικα στο πρωτο ραντεβου με την γιατρο οι σκεψεις μου δεν ηταν συγκροτημενες αλλα ηταν απο το αγχος και τον φοβο, ηταν και αγνωστη δεν ειναι και ευκολο να μιλας
    σε ξενο ανθρωπο για τα προσωπικα σου.

Banned
    Εγω παιρνω αντικαταθλιπτικα, μια μετρια καταθλιψη θα ελεγα εχω, οπως επισης που ζητησα για τον υπνο μου εδωσε αντιψυχωσικο seroquel δεν ξερω γιατι το εδωσε οι παρενεργιες φερνουν υπνηλια και αυτο μονο την πρωτη μερα.

Antonis8
    Guest
    Η υποχονδρια είναι εμμονή ιδέα κατα βάση, η ψύχωση είναι κάτι διαφορετικό. Αν δεν νιωθεις σίγουρη για ρη,διάγνωση ρου γιατρού,γιατί δεν παιρνεις και τη γνώμη ενός δεύτερου ειδικού;

Οι εξετάσεις σου τι έδειξαν τελικά; Εκανες πληρες τσεκ απ; Αν ναι και δεν βρέθηκε κάτι, εξακολουθεις να πιστευεις ότι έχεις καρκίνο; Κιλά χανουμε και απο το άγχος. Κι εγώ εχασα οκτώ κιλά και είμαι ήδη αδύνατος.

Banned
    Καλησπερα Αντωνη οχι δεν ειχα καρκινο απο το στρες ηταν. Ο πρωτος ειπε οτι εχω ΓΑΔ στο κεντρο ψυχικης υγειας αλλα ειπε αν συνεχισω ετσι θα σαλταρω με ειδε ανήσυχη μου εγραψε zanax κατευθειαν εγω ημουν ανήσυχη μηπως στιγματιστω και δε βρω δουλεια οπως και του το ειπα αυτοι φοβηθηκαν μηπως τα τιναξω.Οταν πηγα σε ιδιωτικη γιατρο μου ειπε οτι ειναι ψυχωση με αυτο που εκανα το αμφισβητώ.

Antonis8
    Guest
    Τι να σου πω δεν ξέρω, στη θέση σου θα επαιρνα και άλλη γνώμη. Στην αγωγή ανταποκρινεσαι; Νιωθεις καλά τώρα; Το μονο προβλημα σου δηλαδή είναι η λέξη "ψύχωση" και το στίγμα,ή νιωθεις ακόμα συμπτωματα άγχους κλπ; Αν έχεις ηρεμήσει, μην το πολυαναλυεις. Ακόμα και η λέξη ψύχωση ,κακώς είναι φορτισμένη αρνητικά, όλα ψυχικές καταστάσεις είναι. Αν πλεόν είσαι λειτουργική,μην το σκεφτεσαι.

Banned
    Οχι το στιγμα δεν το σκεφτομαι αντιθετος θα εχω και το ακαταλογιστο σε ενα καυγα χιχι. Ειμαι ηρεμη με την αγωγη αλλα θα ηθελα να ξερω αν παω για ψυχωση ή σχιζοφρενεια ούτως ή άλλος και αυτοί που εχουν σχιζοφρενεια δεν γεννηθηκαν με αυτή μετά τους ήρθε.

Senior Member
    Η Σχιζοφρένεια τείνει να εκδηλώνεται στις ηλικίες 16-30 . Αν έχεις περάσει τα 30 , οι πιθανότητες είναι μικρές! Μη Φοβού!

Banned
    Και απο ότι διαπιστωνω στους αδυναμους και ευαισθητους συμβαίνουν πιο συχνά ψυχικες διαταραχές.

Senior Member
    Στην ψύχωση είναι λίγο πιο περίπλοκο. Αλλά παίζει αυτό που λες.

Nefeli28
    Guest
    Γιατί οι ψυχίατροι δίνουν τότε αντιψυχωσικα;

Banned
    Εγώ μόνο στη μνήμη και στη συγκέντρωση έχω πρόβλημα τώρα αν είναι ψύχωση δεν ξέρω. Παντως οταν με ξεπροβοδιζε μου ειπε Ρουλα οι φωνες και η σχιζοφρενεια θεραπευονται γιατι μου το ειπε? σαν παραδειγμα ή ήταν υπονοούμενο? θα επιμείνω στην γιατρό να μου απαντήσει. Η θα με τρελάνει ή θα την τρελάνω χαχα

Banned
    Τι εννοείς Νεφέλι?

Nefeli28
    Guest
    Αν η ψύχωση είναι φυγή από την πραγματικότητα τότε γιατί δίνουν αντιψυχωσικα και σε ασθενείς χωρίς ψυχώσεις;
    Roulaki έχεις περιστατικά φωνών κλπ;

Banned
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Ψυχωση στην ουσια ειναι φυγη απο την πραγματικοτητα.
    Ειναι ακραιας μορφης ψυχικη διαταραχη με παραισθησεις, ψευδαισθησεις κ αλλαγη στην συμπεριφορα καθως κ γνωστικα ελλειμματα δηλ εκπτωση στην μνημη, συγκεντρωση κτλ

Εσυ δηλ εκανες αποπειρα στηριζομενη σε ακραιο φοβο;;

Οταν σε εξετασε ψυχιατρος του ανοιχτηκες η εμεινες σιωπηλη;;
    Το ρωταω γιατι μπορει να ερμηνευσαν την σιωπη σου ως αλογια που ειναι συμπτωμα της ψυχωσης.

Νομιζω καλο θα ηταν να παρεις μια γνωμη απο εναν καλο ψυχιατρο αν δεν σου αρκει αυτη η διαγνωση.
    Υπαρχει πιθανοτητα να εχεις κατι μικροτερης σοβαροτητας οπως αγχωδη διαταραχη κ να διαγνωστηκες λανθασμενα λογω της αποπειρας.

Μια τελευταια ερωτηση
    Ποσο λειτουργικη εισαι στην καθημερινοτητα.
    Οταν εχασες κιλα δυσκολευοσουν να κανεις πραγματα οπως φαγητο, μπανιο, ψωνια, διαβασμα, εργασια, χομπυ κτλ
    Εκει που γραφεις αλλαγη στην συμπεριφορα ξερεις να πεις κανένα παραδειγμα?

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast