Results 31 to 45 of 49
Thread: Διάγνωση Γιατρού
-
05-05-2019, 23:41 #31
- 05-05-2019, 23:44 #32Nefeli28Guest
Κι εγώ το ίδιο σκέφτομαι. Ότι στο τέλος θα μου έρθουν....χαχαχ
Κι εμένα με ρωτάει αλλά μέχρι στιγμής διαπιστώνει ότι δεν έχω φυγή από την πραγματικότητα.
Ωστόσο τα αντιψυχωσικα δυο δυο κάθε βράδυ....
05-05-2019, 23:49 #33
Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Καληνύχτα.
05-05-2019, 23:57 #34
06-05-2019, 02:56 #35
Ρουλακι πίστεψες μονη σου αγνοώντας τους ειδικούς οτι ειχες καρκίνο, πηγες να αυτοκτονήσεις και τωρα σωνει κσι καλα πιστευεις οτι θα ακουσεις και φωνες δε πα να λεει ο γιατρος οτι θελει. Με αυτα τα δεδομένα δεν ειχε και αδικο που σου μίλησε για ψυχωση γιατι στη ψυχωση πιστευεις πραγματα που δεν εχουν βαση, φοβασαι και γίνεσαι επικινδυνη κυριως για τον εαυτο σου. Αλλο ομως αυτο και αλλο η σχιζοφρένεια που εινσι βαριάς μορφής ψυχωση με φωνες οράματα κτλ.
Μη σε τρομάζει η λεξη ψυχωση, ενα κολλημα ειναι στην ουσια με τις αρρώστιες και παρομοια κολλήματα εχουν περασει πολλοι. Ποσες φορες εχεις ακουσει εχει παθει ψυχωση με τον γκομενο/γκομενα η κατι αλλο; Οντως ειναι ψυχωση, μην σε τρομάζει ο όρος, εσυ λεγε το κολλημα.
06-05-2019, 08:34 #36
06-05-2019, 08:41 #37
Καλημερα Γιωργο.
Εχεις δικαιο θα το λεω κόλλημα. Αλλα να σου πω ειχα φαει και κολλημα με την νυφη μου που την ειδα αδυνατη πετσι και κοκκαλο να σπαραζει απο τους πονους και στο τελος να μην τα καταφερνει ηταν 32 χρονων οταν εφυγε. Ειχα φαει και ενα αλλο κολλημα οταν πηγαινα μια φιλη επι 1,5 χρονο στο νοσοκομειο για χημειοθεραπειες και ακτινοβολιες και ειπα ευχαριστω εγω δεν θα παρω.
06-05-2019, 11:55 #38
συγνωμη, αλλα ουτε η νυφη, ουτε η φιλη ειναι εξ αιματος συγγενεις για να εχεις επιβαρυνση για καρκινο.
επομενως, ειναι περιεργη αντιδραση να κανεις αποπειρα για ΠΙΘΑΝΟ καρκινο που ΙΣΩΣ ειχες λογω συγγενων με καρκινο, χωρις καμια εξεταση.....
δεν ξερω τι γινεται με την διαγνωση περι ψυχωσης. εγω θα ελεγα να παρεις κι αλλη γνωμη για μια σωστη διαγνωση και καποια στιγμη να αποφασισεις ποιον ψυχ θα εμπιστευθεις και να κανεις την θεραπεια που σου προτεινει.
06-05-2019, 12:15 #39
Αυτο που διαφοροποιει την ληψη αντιψυχωσικου σε μια αγχωδη διαταραχη σε συγκριση με μια ψυχωση ειναι η δοσολογια που στις ψυχωσεις ειναι μεγαλυτερη. Καποια αντιψυχωσικα εχουν αντικαταθλιπτικη δραση σε μικρες δοσεις.
Γενικα συνηθως το ατομο αποσυρεται κ απομονωνεται.
Μπορει να πιστευει οτι καποιος θελει το κακο του.
Να εχει ξεσπασματα κ γελια χωρις αιτια.
Να μη δειχνει συναισθημα.
Σε μερικες περιπτωσεις μπορει να γινει βιαιο.
Εγω απο αυτα που συμπεραινω ειναι οτι για καποιον λογο πιστευει πως πασχεις απο ψυχωση, και οχι δεν ειναι η γνωστη φραση που σημαινει το κολλημα. Ειναι βαριας μορφης διαταραχη απο τις πιο αναπηρικες.
Γνωμη μου ειναι να ζητησεις δευτερη γνωμη. Η ο γιατρος βγαζει αυθαιρετα συμπερασματα ή εσυ δεν εχεις γνωση ολων των προεκτασεων της συμπεριφορας σου.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
06-05-2019, 14:52 #40
Ο γιατρος σε διέγνωσε με ψυχωση επίσημα σαν διαταραχη; Μηπως σου το ειπε απλως καπως πιο γενικα σαν ορο οπως τον χρησιμοποιούμε πολλοι και μεταξυ μας και τον πηρες κυριολεκτικά λογω της αρρωστοφοβιας που εχεις;
Θα μου πεις γιατρος ειναι δε κανει πλακα με τετοια αλλα ειναι πιθανο αν υπαρχει καποια οικειότητα μεταξυ σας ή αν ειναι λιγο αφελής.
Εγω λεω να παρεις και αλλη γνωμη.
06-05-2019, 15:04 #41
06-05-2019, 15:18 #42
Εκεινη με γνωρισε πανω στην συγχιση δεν ειχα συγκροτημενη σκεψη γενικα δεν ημουν ηρεμη γι αυτο με εδωσε respirdal που να παω αλλου αφου ειμαι ηρεμη τωρα?
06-05-2019, 21:17 #43
Φιλε σειριε τοποθετησε πολυ σωστα και καίρια σε ολα τα θεματα που σε εχω διαβασει απλα στη συγκεκριμμενη περιπτωση η δηλωση οτι καποια αντιψυχωτικα σε μικρες ποσοτητες εχουν αντικαταθλιπτικη δραση εχω την εντυπωση πως δεν ειναι αληθης. Τα αντιψυχωτικα εχουν συγκεκριμενη δραση και συγκεκριμενο λογο που δινονται και δε πιστευω πως ειναι δοκιμος ο ορος αντικαταθληπτικη δραση. Ειναι λεπτομερια αυτο που αναφερω και να το πω λαικα τη ψυριζω τη δηλωση σου αλλα απαντας στην Νεφελη που απο τη πρωτη της αναρτηση μου εχει κινησει το ενδιαφερον να της μιλησω και λογω της αποβολης μου απο το φορουμ για καιρο δεν ειχα τη δυνατοτητα γι αυτο και κρινω σκοπιμο να τοποθετηθω εδω και να δω αυστηρα το ζητημα και αληθεια στο λεω χαιρομε που εισαι στο φορουμ και σε σεβομαι απλα ειναι η αδυναμια η Νεφελη αλλιως δε θα ειχα επεμβει.
07-05-2019, 09:55 #44
@airetike Δεν μπαινω σε συζητησεις για φαρμακα και δεν δηλωνω υπερ ή κατα με μια απλη απαντηση.
Εχω γραψει παλια τα θετικα κ αρνητικα τους.
Η ερωτηση της Νεφελης ηταν συγκεκριμενη κ συγκεκριμενα απαντησα γιατι δινουν αντιψυχωσικα σε αλλες παθησεις. Δεν επεκταθηκα να πω αν συμφωνω με αυτη την τακτικη η οχι γιατι δεν ειμαι ειδικος.
Ο λογος που τα δινουν σε οποιον γιατρο ρωτησεις ειναι οτι ορισμενα σε μικροτερες δοσεις εχουν αγχολυτικη κ αντικαταθλιπτικη δραση. πχ το solian στα 100-200 mg λειτουργει αντικαταθλιπτικα κ απο 400 κ πανω σαν αντιψυχωτικο.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
07-05-2019, 13:47 #45
Ευστοχο αυτό που λες και όντως οι ψυχιάτροι μπορεί να αναφέρονται έτσι αλλά πιστεύω πως το κάνουν για να δικαιολογήσουν με απλοικό τρόπο τη χορήγηση τέτοιον φαρμάκων και η δήλωση τους αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση είναι ψευδής και αντιδεοντολογική. Ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας δίνει συγκεκριμενη άδεια και ενδειξη χορήγησης γι αυτά τα φάρμακα. Οι γιατροι λενε ψεματα αυτο που ονομαζουν αντικαταθληπτικη αντιγχολυτικη δραση ειναι παπατζα και εξηγειτε με πιο τεχνικο τροπο και η δραση του ειναι συγκεκριμενη αλλα δε το εξηγουν και αν οντως υπαρχει ανθρωπος που μπορει να εχουν πανω του αγχολυτικη δραση η αντικαταθλιπτικη δραση ειναι ελαχιστο το ποσοστο και πρεπει να καλυπτει συγλεκριμενα τεκμηρια απλα οι ψυχιατροι πεταν μια κοτσανα καθε φορα αν δεν ακολουθουν θερπαπεια πτωτης εκλογης για να τα σωσουν. Ειδες φιλε ποσο σωστος εισαι απο προσωπικο ειδη το εριξες στους ψυχιατρους και οντως καταδεικνυεεις μια πολυ ενδιαφερουσα παρατηρηση για τα πως εξηγουν καποια πραγματα.