Ενοχικά σύνδρομα - φιλία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Member

Ενοχικά σύνδρομα - φιλία

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Έκανα edit καθώς το ποστ αυτό δε θα ήθελα να υπάρχει. Έστειλα και στη διαχείριση, ελπίζω να το διαγράψουν. Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ.
    Last edited by purplerose; 09-05-2019 at 12:14.

Senior Member
    Καλημέρα.

Βλέπω και εδώ και σε άλλα θέματα να αποκαλείτε φίλες κάποια άτομα που μόνο φιλία δεν έχετε και μάλιστα όχι μόνο αυτές έχουν ένα σωρό σκάρτες επιλογές απέναντί σας, αλλά κι εσείς κάθεστε και τις θάβετε πίσω από την πλάτη τους. Άρα για να το πω ωμά, τι σκατά φιλίες είναι αυτές;;;

Για την "φίλη" των 3 χρόνων, χέστηκες! Γιατί να νοιώθεις τύψεις; Το μόνο σου λάθος είναι που δεν την απομάκρυνες και δεν της είπες καθαρά και ξάστερα το τι σε ενοχλεί στη συμπεριφορά της. Αν ήταν όντως φίλη, μπορούσες να της πεις "Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με κάτι δώρα, αν το αισθάνεσαι αγοράζεις κάτι για τους φίλους σου, αν όχι, μην το κάνεις! Άλλωστε και το νυχάκι βάφουμε και δε σε βλέπω να ζορίζεσαι κι ιδιαίτερα οικονομικά" κι αυτή ακόμα κι αν στιγμιαία χαλιόταν θα καταλάβαινε τι λες. Εδώ όμως πρέπει εσύ να καθίσεις να σκεφτείς γιατί θεωρείς φίλη σου ένα άτομο που θεωρείς κουτσομπόλα, τσιγγουνογκρινιάρα, που δεν έχετε κοινό θέμα συζήτησης και πάει λέγοντας. Και μη μου πεις ότι είναι φίλες οι μανάδες σας, διότι δεν είστε 4χρονα που σας βγάζουν μαζί βόλτα στην παιδική χαρά! Άλλωστε λες ότι κι αυτές τα τυπικά είχαν. Ένας λόγος παραπάνω να μη σκας κι αν έκανε η μάνα της φραγή τη δική σου (λες κι είναι κοριτσόπουλα στην εφηβεία, έλεος δηλαδή!). Τα παθήματα να γίνονται μαθήματα όμως. Δεν έχεις δουλειά να συναναστρέφεσαι άτομα που δεν σου κάνουν, ούτε να αρχίζεις τα ψου ψου ψου πίσω από την πλάτη τους. Διότι και για εκείνη ύπουλη και κουτσομπόλα είσαι τώρα.

Για την άλλη σου τη φίλη, καλή είναι κι αυτή, καλή είσαι κι εσύ. Αν πραγματικά της είχες τόση εμπιστοσύνη, θα της έλεγες ξεκάθαρα "πρόσεχε την τάδε, φέρεται έτσι κι έτσι και μπορεί να στη φέρει". Άρα για να μην μιλήσεις με ονόματα καθαρά και ξάστερα πάει να πει ότι δεν της μιλάς όσο αυθόρμητα θα μιλούσες σε μία πολύ στενή φίλη. Κρατούσες, νόμιζες, μία πισινή, αλλά δεν ήταν αρκετό. Λες είναι φίλη 20 χρόνων και την έχεις ήδη ξεγράψει. Μα τι σόι φιλία είναι αυτή που με ένα λάθος την έχεις ξεγράψει; Μία τόσο καλή φίλη λογικά θα την έπιανες και θα της έλεγες "Καλά μωρέ τάδε, εγώ σου είπα το και το για να σε προστατέψω κι εσύ πας και με εκθέτεις έτσι; Δεν σου κόβει ντιπ το νιονιό σου;" και θα το λύνατε το θέμα. Προφανώς εδώ δεν είναι τόσο καλή φίλη όμως όπως λες.

Γιατί να έχεις τύψεις για αυτά τα σκηνικά, δεν έχω καταλάβει; Ο προβληματισμός σου θα έπρεπε να είναι το ποιά άτομα διαλέγεις για "φίλες" και πως λειτουργείς μέσα στις "φιλικές" σου σχέσεις. Γιατί κρατάς γύρω σου άτομα που δεν ταιριάζετε ή δεν τα εμπιστεύεσαι, γιατί δεν λειτουργείς σε ισότιμες φιλικές σχέσεις αλληλοεκτίμισης και αλληλοκατανόησης, αλλά αντίθετα παίζεις την κολοκυθιά με τις παρέες σου... Αυτό είναι το résumé!

Member
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου και την εκτιμώ. Αλλά νομίζω έβγαλες κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα.. Δεν παίζω την κολοκυθιά με τις φίλες μου, ούτε έχω μόνο αυτές για φίλες. Έχω φίλες πολύ έμπιστες και άλλου επιπέδου από αυτές τις δυο, με τις οποίες μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, και έχουμε άριστη σχέση και αυτές είναι όπως λες ισότιμες σχέσεις αλληλοεκτίμησης και αλληλοκατανόησης. Το ότι μιλάω για μια μεμονωμένη περίπτωση ανθρώπων δεν σημαίνει πως δεν έχω άλλες καλές φίλες. Με τη φίλη που έκανα μαζί της παρέα 3 χρόνια, δεν είναι φίλη μου, απλά τη βαφτίζω έτσι για να σας δώσω να καταλάβετε. Λες πως δεν την απομάκρυνα. Μα αν δεις τι έγραψα, έγραψα πως έχουμε να κάνουμε παρέα εδώ και ένα χρόνο. Αραιώσαμε σιγά σιγά , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τσακωθήκαμε, ούτε είπαμε κάτι η μία στην άλλη. Δεν λέω πως τώρα είναι φίλη μου. Απλά την βάφτισα φίλη 3 χρόνων, γιατί κάναμε παρέα 3 χρόνια, τόσο απλό. Εκείνη είχε πει πως μόλις γυρίσει από κάτι διακοπές θα μου έστελνε να βγούμε, δεν έστειλε ποτέ, και μένα δεν με πείραξε γιατί ούτως ή άλλως δεν ταίριαζα μαζί της απλά είχαμε τα τυπικά, τύπου χρόνια πολλά και τέτοια. Με την άλλη την φίλη των 20 χρόνων, την ονόμασα φίλη μου, επειδή έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί, δημοτικό γυμνάσιο λύκειο, ποτέ δεν ήμασταν κολλητές, όμως είχαμε μια σταθερή πορεία στο χρόνο. Μα της είπα ότι με εξέθεσε και το κατάλαβε. Όταν λέω την ξέγραψα, δεν εννοώ πως δεν την αγαπάω, απλά πως δεν έχω εμπιστοσύνη όπως παλιά. Αλλά λογικό είναι να μην έχω εμπιστοσύνη πια. Το μάθημα μου το πήρα πάντως ακόμα και αν αυτό που έκανα δεν ήταν κακόβουλο. Επίσης δεν κρατάω γύρω μου άτομα που δεν εμπιστεύομαι, όπως λες. Και ο λόγος που δεν της είπα ευθέως ήταν γιατί δεν ήθελα να θάψω την άλλη , ήθελα μόνο να προστατεύσω αυτή που τη θεωρούσα φίλη μου. Δεν το έκανα γιατί δεν της είχα εμπιστοσύνη. Της είχα, αλλά όχι πια. Τέλος πάντων σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
    Last edited by purplerose; 09-05-2019 at 09:43.

Junior Member
    Εγω βλεπω πως εισαι αρκετα συγκροτημενο ατομο απο τον τροπο που μιλας και εξηγεις. Απο τη στιγμη που εχεις φιλες με τις οποιες οπως λες νιωθεις ο εαυτος σου, και εχετε αριστες σχεσεις , τοτε είσαι μια χαρα. Μην ανησυχεις, ολοι μας εχουμε κανει παρεα με ατομα που αποδείχτηκαν αναξια εμπιστοσύνης η που καταλάβαμε πως εκ των υστερων δεν ταιριαζουμε. Σιγουρα δεν επρεπε να πεις τιποτα αλλα σε καταλαβαινω κιολας. Ελπιζω να πήρες οπως λες το μαθημα σου. Κατ εμε καλυτερα που ξεμπερδεψες με τη μια εδω και ενα χρονο, και οσον αφορα την αλλη , απλα λεγε τα τυπικα αφου εδειξε πως δε σεβαστηκε εικοσι χρονια φιλιας. Ευχομαι τα καλυτερα. Α και τυψεις μη νιώθεις γιατι δεν ειχες κακη προθεση, τυψεις απεναντι σε καποιο ατομο που ειναι δηθεν οπως αυτη δε χρειαζεται να νιωθεις.

Senior Member
    αν δεν ηταν καν κολλητη σου, αυτη των 20 χρονων, απορω γιατι εξεπλαγης.
    ναι, ο'τι πεις σε καποιον αλλον, μπορει να μαθευτει.
    τωρα το μαθαινεις;
    σε καλη μερια...
    αν κατι δεν θελεις να μαθευτει, απλα το κρατας για τον εαυτο σου.