ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 15 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 223
    [QUOTE=GoldenM;1044615]
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post

Έχοντας λοιπόν στην οικογένεια σου μια τόσο τραγική ιστορία δεν βλέπεις την τραγικότητα που ενέχει η προσπάθεια εκδίκησης;

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το εντελώς διαφορετικό χρονικό πλαίσιο της ιστορίας που αναφέρεις.

Η θεία σου τυφλωμένη από αισθήματα εκδίκησης φρόντισε να τους πιάσει "επ αυτοφόρω". Αφού είχε στοιχεία από τον ντετέκτιβ θα μπορούσε να ζητήσει διαζύγιο από τον θείο σου, αφού αυτή ήταν η επιθυμία της. Όμως επέλεξε τον πλήρη εξευτελισμό του θείου σου καθώς και της άμοιρης κοπέλας. Η εκδικητικότητα της δεν της επέτρεπε να δει ότι αυτή η κοπέλα θα πεθάνει από ντροπή. Πράγμα που σίγουρα θα μπορούσε να κατανοήσει αφού την εποχή εκείνη κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο.

Όχι Κασσάνδρα.

Για το θάνατο της δύστυχης κοπέλας δεν φταίει μόνο ο Θείος σου, ο οποίος είναι και αναμφίβολα ο κύριος υπαίτιος για το κακό. Τεράστια ευθύνη έχει και η Θεία σου, η οποία τυφλωμένη και ορμώμενη από εκδικητικά συναισθήματα, δεν υπολόγισε την αξία της ζωής της κοπέλας που θα καταστρεφόταν. Συνυπαίτια είναι και η Θεία σου, όσο και αν βολεύει να κατηγορούμε "το απόβρασμα" που είχες για Θείο.

Για αυτό το λόγο καλώ την Σταυρούλα να περιορίσει τα εκδικητικά της συναισθήματα. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το κακό που θα προκληθεί από πράξεις και συμπεριφορές που λαμβάνονται και υλοποιούνται εν βρασμώ ψυχής και με βάση ταπεινά αίτια.
    Σοβαρά μιλάς τώρα;;;;
    Γιατί, έπρεπε η θεία μου να μαντέψει το ποιόν της γυναίκας με την οποία είχε σχέσεις ο θείος μου και να προβλέψει οτι μπορεί εκείνη να αυτοκτονούσε; Να πάρει δηλαδή πάνω της την δική του παλιανθρωπιά και ευθύνη; Εκείνη εξαπάτησε την κοπέλα; Χώρια οτι κάνεις μεγάλο λάθος που λες οτι το έκανε από εκδίκηση. Δεν το έκανε καθόλου από εκδίκηση. Εκείνη είχε δυό μωρά παιδιά που θα έμεναν "στους πέντε δρόμους" αν δεν έβγαινε το διαζύγιο σε βάρος του να παίρνει την διατροφή.
    Πάλι το θύμα της εξαπάτησης να μπει στην θέση του θύτη; Σοβαρευτείτε επιτέλους καμιά φορά! Η θεία μου παράτησε την δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά, τότε δεν ήταν όπως σήμερα που τα άφηναν τα παιδιά σε μπέιμπι σίτερ, αυτό ήταν γενικά μη αποδεκτό .

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ35 View Post
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΊΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΌΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ.ΜΟΥ ΕΊΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΆ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΑΝ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΈΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΓΆΜΟ ΚΑΙ ΕΓΏ ΑΡΝΗΘΗΚΑ.ΤΟΝ ΈΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΌΤΙ ΘΑ ΚΆΝΩ ΝΈΑ ΑΡΧΉ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΟΠΌ. ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΖΊ ΑΛΛΆ ΕΓΏ ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    Βασικά τα λες πολύ μπερδεμένα από μήνυμα σε μήνυμα. Στο πολύ πρώτο μας συστήθηκες ως αρραβωνιασμένη, μετά λες έβγαινες με τον άλλον 3 μήνες αλλά δεν έκανες σεξ πριν χωρίσεις, μετά λες μετά από μήνα έμαθες ότι είναι παντρεμένος... Την αλήθεια σου την ξέρεις μόνο εσύ εν πάση περιπτώση, ωστόσο εγώ επιμένω στο ότι το κεντρικό σου θέμα δεν είναι ο παντρεμένος και η γυναίκα του αλλά ο εαυτός σου, πως δηλαδή μετά από μία τόσο μακροχρόνια σχέση μεταπηδάς σε κάτι άλλο παράλληλα ή τέλοςπάντων σχεδόν παράλληλα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ35 View Post
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΌΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΔΙΑΛΗΣΗ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΠΩΣ ΕΊΠΕ ΚΑΠΙΟΣ.ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΔΗΛΑΔΉ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΆ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΆΛΛΗ ΜΗ ΓΙΝΩ ΕΓΏ ΑΝΤΡΟΧΟΡΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΊΚΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΉ ΚΑΠΙΑ ΆΛΛΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.ΓΙΑΤΊ ΑΦΟΎ ΤΟ ΈΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΚΑΙ ΔΎΟ ΚΑΙ ΌΛΑ ΚΑΛΆ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΑΝΆ ΚΑΝΕΙ.ΈΤΣΙ ΌΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΌΤΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ.ΓΙ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΝ ΓΊΝΕΙ ΈΤΣΙ ΟΙ ΣΧΈΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΜΕ ΓΕΜΊΣΕΙ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΩΠΟΥΣ ΜΕ ΈΝΑ ΣΟΡΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΟΛΟΥΣ
    Σταυρούλα,

Πάρε μαθήματα από την ιστορία της Κασσάνδρας.

Ο τύπος, αν είναι γκομενιάρης και γουστάρει να ξενοκοιτάει, ότι και να κάνεις εσύ θα συνεχίσει να φέρεται με τον ίδιο τρόπο.

Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και ο Θείος της Κασσάνδρας. Προχώρησε με άλλη γυναίκα στη ζωή του.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του τυφλωμένου πάθους για εκδίκηση της Θείας; Μια νεκρή κοπέλα....

Ποιος κέρδισε από όλο αυτό;

ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Άλλαξε κάτι στην κοινωνία;

ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

Τιμωρήθηκε ο κύριος υπαίτιος;

ΟΧΙ!!!

Μην αφήνεις τα πληγωμένα σου αισθήματα να σε οδηγήσουν σε λάθη. Η στιγμή για να αποφασίσεις το σωστό είναι τώρα...
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    [QUOTE=ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ;1044630]
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post

Σοβαρά μιλάς τώρα;;;;
    Γιατί, έπρεπε η θεία μου να μαντέψει το ποιόν της γυναίκας με την οποία είχε σχέσεις ο θείος μου και να προβλέψει οτι μπορεί εκείνη να αυτοκτονούσε; Να πάρει δηλαδή πάνω της την δική του παλιανθρωπιά και ευθύνη; Εκείνη εξαπάτησε την κοπέλα; Χώρια οτι κάνεις μεγάλο λάθος που λες οτι το έκανε από εκδίκηση. Δεν το έκανε καθόλου από εκδίκηση. Εκείνη είχε δυό μωρά παιδιά που θα έμεναν "στους πέντε δρόμους" αν δεν έβγαινε το διαζύγιο σε βάρος του να παίρνει την διατροφή.
    Πάλι το θύμα της εξαπάτησης να μπει στην θέση του θύτη; Σοβαρευτείτε επιτέλους καμιά φορά! Η θεία μου παράτησε την δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά, τότε δεν ήταν όπως σήμερα που τα άφηναν τα παιδιά σε μπέιμπι σίτερ, αυτό ήταν γενικά μη αποδεκτό .
    Αυτός ο τρόπος σκέψης μου θυμίζει μια γνωστή μου περίπτωση, που ο σύζυγος έχει κάνει τη γυναίκα του εντελώς τάρανδο εδώ και πολλά χρόνια. Παίρναν λοιπόν την σύζυγο τηλέφωνο "Τάδε τρέξε, ο άντρας σου πηδιέται με τη λεγάμενη στο τάδε ξενοδοχείο". Έτρεχε λοιπόν αυτή, τους έπιανε στα πράσα και ξέρεις τι έκανε; Ξεμάλλιαζε την εκάστοτε λεγάμενη και τα έβαζε με τις γκόμενες αντί να τα βάλει με τον άντρα της. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αυτός να μη συμμαζευτεί ποτέ, κάποια στιγμή να τα έχει φανερότατα με μία άλλη παντρεμένη και να καβλολογάνε φορα παρτίδα μέσα στο χωριό και η γυναίκα να έχει σχεδόν λαλήσει από την προδοσία που αισθάνεται. Εμ, ποιός σου φταίει κυρά μου, η καθεμιά ή ο άντρας σου; Γκόμενα την έχεις την άλλη ή κόρη; Τι σε νοιάζει τι κάνει αυτή και ποια είναι και γιατί να την κάνεις εκείνη ρεζίλι; Τον τριμάλακα τον άντρα σου πρέπει να συμμαζέψεις και να δεις τι γίνεται μεταξύ σας, όχι να τα ρίχνεις στις άλλες.

Όσοι λέτε για εκδίκηση , η θεία μου δεν την γνώριζε καν την κοπέλα, δεν την ενδιέφερε να εκδικηθεί. Και πραγματικά, θα ήθελα να σας δω τί θα κάνατε, εσείς οι γυναίκες που τα γράφετε αυτά, αν ήσασταν στην θέση της απατημένης γυναίκας. Ο γάμος δεν είναι απλά μια ελεύθερη σχέαη. Έχει ευθύνες, πρακτικές, νομικές, ηθικές, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.
    Εντάξει, μπορείτε να αφήνετε τους συζύγους σας να έχουν 25 γκόμενες, μην τους δυσαρεστήσετε μωρέ, μην τους ενοχλήσετε ποτέ. Ούτε αν κάποιος σας πουλήσει παραμύθια και είναι παντρεμένος με 5-6 παιδιά να του πείτε τίποτα. Μην τον κακοκαρδήσετε τον άνθρωπο, κρίμα είναι...
    Να βράσω εγώ την πρόοδο και τον φεμινισμό και τις ισότητες και τα γυναικεία κινήματα!
    Χανουμάκια γουστάρουν οι περισσότερες να είναι με τον πασά να διατάζει και να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να τον δυσαρεστούν τα χανουμάκια του, 200 χρόνια πίσω!

Banned
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Βασικά τα λες πολύ μπερδεμένα από μήνυμα σε μήνυμα. Στο πολύ πρώτο μας συστήθηκες ως αρραβωνιασμένη, μετά λες έβγαινες με τον άλλον 3 μήνες αλλά δεν έκανες σεξ πριν χωρίσεις, μετά λες μετά από μήνα έμαθες ότι είναι παντρεμένος... Την αλήθεια σου την ξέρεις μόνο εσύ εν πάση περιπτώση, ωστόσο εγώ επιμένω στο ότι το κεντρικό σου θέμα δεν είναι ο παντρεμένος και η γυναίκα του αλλά ο εαυτός σου, πως δηλαδή μετά από μία τόσο μακροχρόνια σχέση μεταπηδάς σε κάτι άλλο παράλληλα ή τέλοςπάντων σχεδόν παράλληλα...
    ΔΎΟ ΧΡΌΝΙΑ ΑΡΑΒΩΝΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΔΈΚΑ ΣΧΕΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΎ ΧΡΌΝΙΑ ΜΑΖΊ. ΌΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΌΣΟ ΜΕΓΆΛΗ ΣΧΈΣΗ ΔΕΝ ΛΉΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΊΑ ΜΈΡΑ ΣΤΗΝ ΆΛΛΗ. ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΚΆΤΙ.ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΑΠΌΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΠΆΡΕΙ ΑΠΌΦΑΣΗ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΌΧΙ ΝΑ ΧΩΡΊΣΩ.ΧΏΡΙΣΑ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΛΊΓΟ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΝΑΝΙΟΣΑ.ΑΠΛΆ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ.ΔΕΝ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΜΩΣ ΌΤΙ ΘΑ ΞΑΝΆ ΓΥΡΊΣΩ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ.ΈΧΕΙΣ ΔΊΚΙΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΕΛΙΚΑ

[QUOTE=Sonia;1044638]

Αυτός ο τρόπος σκέψης μου θυμίζει μια γνωστή μου περίπτωση, που ο σύζυγος έχει κάνει τη γυναίκα του εντελώς τάρανδο εδώ και πολλά χρόνια. Παίρναν λοιπόν την σύζυγο τηλέφωνο "Τάδε τρέξε, ο άντρας σου πηδιέται με τη λεγάμενη στο τάδε ξενοδοχείο". Έτρεχε λοιπόν αυτή, τους έπιανε στα πράσα και ξέρεις τι έκανε; Ξεμάλλιαζε την εκάστοτε λεγάμενη και τα έβαζε με τις γκόμενες αντί να τα βάλει με τον άντρα της. Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αυτός να μη συμμαζευτεί ποτέ, κάποια στιγμή να τα έχει φανερότατα με μία άλλη παντρεμένη και να καβλολογάνε φορα παρτίδα μέσα στο χωριό και η γυναίκα να έχει σχεδόν λαλήσει από την προδοσία που αισθάνεται. Εμ, ποιός σου φταίει κυρά μου, η καθεμιά ή ο άντρας σου; Γκόμενα την έχεις την άλλη ή κόρη; Τι σε νοιάζει τι κάνει αυτή και ποια είναι και γιατί να την κάνεις εκείνη ρεζίλι; Τον τριμάλακα τον άντρα σου πρέπει να συμμαζέψεις και να δεις τι γίνεται μεταξύ σας, όχι να τα ρίχνεις στις άλλες.
    Είπα οτι τον χώρισε. Γι αυτό και το αυτόφορο.

Senior Member
    Όσοι λέτε για εκδίκηση , η θεία μου δεν την γνώριζε καν την κοπέλα, δεν την ενδιέφερε να εκδικηθεί. Και πραγματικά, θα ήθελα να σας δω τί θα κάνατε, εσείς οι γυναίκες που τα γράφετε αυτά, αν ήσασταν στην θέση της απατημένης γυναίκας. Ο γάμος δεν είναι απλά μια ελεύθερη σχέαη. Έχει ευθύνες, πρακτικές, νομικές, ηθικές, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.
    Εντάξει, μπορείτε να αφήνετε τους συζύγους σας να έχουν 25 γκόμενες, μην τους δυσαρεστήσετε μωρέ, μην τους ενοχλήσετε ποτέ. Ούτε αν κάποιος σας πουλήσει παραμύθια και είναι παντρεμένος με 5-6 παιδιά να του πείτε τίποτα. Μην τον κακοκαρδήσετε τον άνθρωπο, κρίμα είναι...
    Να βράσω εγώ την πρόοδο και τον φεμινισμό και τις ισότητες και τα γυναικεία κινήματα!
    Χανουμάκια γουστάρουν οι περισσότερες να είναι με τον πασά να διατάζει και να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να τον δυσαρεστούν τα χανουμάκια του, 200 χρόνια πίσω!
    Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε. Το πρόβλημα όπως λες κι εσύ δεν ήταν με την κοπέλα. Με τον άντρα της ήταν. Άρα με αυτόν έπρεπε να τα βάλει, όχι με την κοπέλα.

Banned
    ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ ΚΑΣΑΝΔΡΑ.ΑΛΛΆ ΜΆΛΟΝ ΜΌΝΟ ΕΜΕΊΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ

Senior Member
    Σοβαρά μιλάς τώρα;;;;
    Ναι Κασσάνδρα μιλάω πολύ σοβαρά!!!

Η θεία σου θα μπορούσε να κάνει άλλες επιλογές.

Θα μπορούσε να μιλήσει στη κοπέλα και να της αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Το έκανε; ΟΧΙ!!!
    Θα μπορούσε να δείξει τα στοιχεία στον Θείο σου και να τον φέρει ενώπιον των ευθυνών του. Το έκανε; ΟΧΙ!!!

Τι έκανε λοιπόν;

Τράβηξε τα πράγματα στα άκρα, ώστε να βγάλει διαζύγιο υπέρ της. Τα ενορχήστρωσε όλα, προβάλλοντας το άλλοθι των παιδιών. Τα οποία φαντάζομαι ότι ο πατέρας τους δεν θα τα άφηνε έτσι. Διότι οι γκομενοδουλειές προϋποθέτουν την ύπαρξη ικανού πορτοφολιού.

Προφανώς ο θείος σου είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτό που έγινε. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το αρνηθεί. Όμως για το θάνατο της κοπέλας, έχει συμβάλλει και η Θεία σου με την οργισμένη συμπεριφορά της. Και μην μου πεις πως το έκανε για τα παιδιά της. Τα παιδιά της θα μεγάλωναν και χωρίς να έχει συρθεί ο πατέρας τους ξεβράκωτος με ένα σεντόνι στην Αστυνομία.

Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς την ευθύνη της θείας σου. Δεν θα το κάνεις και το καταλαβαίνω.

Σε ευχαριστώ πολύ όμως που με την ιστορία σου κατάφερες να δείξεις με εμφατικό τρόπο, όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αφήνουμε ταπεινά αίτια και εκδικητικά ένστικτα να καθοδηγούν την συμπεριφορά μας.
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε. Το πρόβλημα όπως λες κι εσύ δεν ήταν με την κοπέλα. Με τον άντρα της ήταν. Άρα με αυτόν έπρεπε να τα βάλει, όχι με την κοπέλα.
    Μα δεν τα έβαλε με την κοπέλα. Την κοπέλα ούτε την ήξερε, ούτε είχε μιλήσει ποτέ μαζί της.
    Η διαδικασία των διαζυγίων τότε, σε περίπτωση μοιχείας ήταν από τον νόμο αυτή. Δεν καταλαβαίνετε γιατί είστε αρκετά μικρότεροι. Ίσως ήταν ατυχές το παράδειγμα για εσάς τους νεώτερους. Δεν τα γνωρίζετε αυτά.

Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Ναι Κασσάνδρα μιλάω πολύ σοβαρά!!!

Η θεία σου θα μπορούσε να κάνει άλλες επιλογές.

Θα μπορούσε να μιλήσει στη κοπέλα και να της αποκαλύψει όλη την αλήθεια. Το έκανε; ΟΧΙ!!!
    Θα μπορούσε να δείξει τα στοιχεία στον Θείο σου και να τον φέρει ενώπιον των ευθυνών του. Το έκανε; ΟΧΙ!!!

Τι έκανε λοιπόν;

Τράβηξε τα πράγματα στα άκρα, ώστε να βγάλει διαζύγιο υπέρ της. Τα ενορχήστρωσε όλα, προβάλλοντας το άλλοθι των παιδιών. Τα οποία φαντάζομαι ότι ο πατέρας τους δεν θα τα άφηνε έτσι. Διότι οι γκομενοδουλειές προϋποθέτουν την ύπαρξη ικανού πορτοφολιού.

Προφανώς ο θείος σου είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτό που έγινε. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα το αρνηθεί. Όμως για το θάνατο της κοπέλας, έχει συμβάλλει και η Θεία σου με την οργισμένη συμπεριφορά της. Και μην μου πεις πως το έκανε για τα παιδιά της. Τα παιδιά της θα μεγάλωναν και χωρίς να έχει συρθεί ο πατέρας τους ξεβράκωτος με ένα σεντόνι στην Αστυνομία.

Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να αναγνωρίσεις και να αποδεχτείς την ευθύνη της θείας σου. Δεν θα το κάνεις και το καταλαβαίνω.

Σε ευχαριστώ πολύ όμως που με την ιστορία σου κατάφερες να δείξεις με εμφατικό τρόπο, όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αφήνουμε ταπεινά αίτια και εκδικητικά ένστικτα να καθοδηγούν την συμπεριφορά μας.
    Ναι, καλά, ό,τι πεις!

Senior Member
    Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε μάλλον...

Senior Member
    Μα δεν τα έβαλε με την κοπέλα. Την κοπέλα ούτε την ήξερε, ούτε είχε μιλήσει ποτέ μαζί της.
    Η διαδικασία των διαζυγίων τότε, σε περίπτωση μοιχείας ήταν από τον νόμο αυτή. Δεν καταλαβαίνετε γιατί είστε αρκετά μικρότεροι. Ίσως ήταν ατυχές το παράδειγμα για εσάς τους νεώτερους. Δεν τα γνωρίζετε αυτά.
    Ναι, καλά, ό,τι πεις!
    Λοιπόν για να τελειώνουμε με την πλάκα.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις προφανώς μια πιο προχωρημένη/ώριμη ηλικία. Προφανώς και έχεις εμπειρίες από τη ζωή και προφανώς πρέπει να έχεις διδαχτεί από αυτές.

Θεωρείς ώριμο, σοφό και πρέπον να προτρέπεις έναν άνθρωπο ο οποίος είναι σε συναισθηματική ταραχή να προβεί σε πράξεις αντεκδίκησης;

Θεωρείς ότι θα μπορέσει κάποιος - ή ακόμα και εσύ η ίδια που την προτρέπεις σε αυτή τη κατεύθυνση - να εξασφαλίσει προστασία και υποστήριξη στην Σταυρούλα, στην περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν (το παράδειγμα στην ιστορία σου δείχνει πως πάντα υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας);

Τι ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις με τις προτροπές σου; Να βοηθήσεις την Σταυρούλα ή τιμωρώντας τον Μ@λ@κ@ που της φέρθηκε έτσι επιθυμείς να ξορκίσεις ενδεχόμενες δικές σου κακές εμπειρίες από τους άντρες;

Φαντάζεσαι μια αυτοκτονία της συζύγου αυτού του άντρα; Μια μεγάλη κατάθλιψη; Πως θα ένοιωθε η Σταυρούλα για αυτό το γεγονός; Δεν αισθάνεσαι άβολα να νουθετείς προς αυτή τη κατεύθυνση;

Προσωπικά συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση με πλήρη κατανόηση για την Σταυρούλα. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και τη στεναχώρια της, και με αίσθημα ευθύνης και αλτρουισμού απέναντι σε έναν συνάνθρωπο μου, προσπαθώ να της δείξω πιο ωφέλιμα μονοπάτια για τον εαυτό της. Αποδέχομαι τις αμφιβολίες της. Αντιλαμβάνομαι την καχυποψία της. Στηρίζω την επιλογή της να κάνει το σωστό για την ίδια. Καταδικάζουν τις εύκολες λύσεις και τους ανούσιους συναισθηματισμούς.

Η Σταυρούλα έχει την δικαιολογία να μην μπορεί να σκεφτεί ξεκάθαρα. Οι υπόλοιποι που συμμετέχουμε ως τρίτοι, οφείλουμε να αρθρώνουμε υπεύθυνο και γόνιμο λόγο.

Οντως κανεις δεν συμφωνει με κανεναν αλλά γι αυτό είναι το φορουμ για να εκφραζει ο καθένας τις απόψεις του. Χωρίς να θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου παντως όσον αφορά την ιστορία με την νεκρή κοπελα που πραγματικα είναι λύπηρο γεγονός στην περίπτωση της θεματοθετριας θα μπορούσε να συμβει καλλιστα το ίδιο. Γιατί δηλαδή να είναι το θύμα της ιστοριας η γυναικα του αλλου που θα της αποκαλυψει το κέρατο του άντρας της και θα πληγωθει ανεπανορθωτα και να μην είναι η ίδια το θύμα που εξαπαταθηκε και ίσως πληγωνοταν θανασιμα?λέω εγώ τώρα.

Page 7 of 15 FirstFirst ... 56789 ... LastLast