Δικαιωμα διαγραφης θεματων απο το Forum - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 48
    Senior Member
    Κλείνοντας,
    δεν θελω να μετεχω σε ενα φορουμ οπου υπαρχουν αναρτημενα θεματα που δυσκολευουν την προσωπικη ζωη μελους που τα εγραψε.

Δεν συμφωνω ιδιατερα με την αοριστια των όρων και την γενικότερη διατύπωσή τους.

Προς το παρον καμια νυξη ουτε κινηση βλεπω απο τουςδιαχειριστες.

Γενικότερα παντως, εφοσον δεν συφμωνω,
    δικο μου προβλημα και η επιλογη για την συμμετοχη μου ή όχι σε όλο αυτό υπο τους όρους αυτους είναι δικη μου.

Οι σκεψεις και οι σταθμισεις εξακολουθουν μεσα μου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Banned
    Originally posted by weird
    Δεν θελω ουτε και μπορω να γινω διαχειριστης στη θεση του διαχειριστη.

εξυπνη απαντηση αλλα οχι λειτουργικη, συμφωνεις???

Σαν μελος που εκφραζομαι στον χωρο αυτο εχω καθε δικαιωμα να εκδηλωνω τη δυσαρεσκεια μου απεναντι στον τροπο αλλα και τους όρους διαχειρισης.

σε αυτο δεν με βρισκεις αντιθετο.
    Σαφεστατα και εκανες πολυ καλα που εκδηλωνεις την δυσαρεσκεια σου, ασε που πιστευω οτι μπορεις να συμβαλεις θετικα γιατι οχι??

Τον θυμο τον εβγαλα σε εσενα προσωπικα Κρινο γιατι θεωρησα οτι το ειδες επιπολαια το θεμα και οπως συχνα, ησουν εριστικος.

θυμο θα μπορουσα να βγαλω πολυ πιο ευκολα εγω οταν προχωρησες σε χαρακτηρισμους.
    Απλα επειδη διαπιστωσα οτι δεν ειχες κατι προσωπικο μαζι μου, για αυτο και το περασα ετσι.
    Αλλιως μην νομιζεις το να πεταξει κανεις χαρακτηρισμους εινια το μονο ευκολο.
    Αλλα δεν το κανω γιατι πρωτιστως πιστευω οτι θα μειωθω εγω πανω απο ολα....

Ειμαι σταθερη στην αρχικη μου αποψη, τροποποιηση των όρων.

Ισχυουν στο ακεραιο ολες μου οι τοποθετησεις που εχω κανει σε αυτο το τοπικ.

ΥΓ.... το οτι εχω γραψει τοσα κειμενα και σου εχω απαντησει δειχνει οτι το αντιθετο απο το να τοποθετουμε επιπολαια.
    Οσο σε ενδιαφερει να ειναι ο παρον χωρος να ειναι ενας ζωντανος χωρος αλλο τοσο και εμενα.

Για το εριστικος, οντως υπαρχουν καποια σημεια πανω μου που οταν μου τα ενεργοποιουν γινομαι εριστικος.
    Αυτο δεν εχει να κανει με εσενα, απλα ειναι στοιχειο του χαρακτηρα μου.

Μερσι για την μεχρι τωρα συζητηση.

Banned
    Κλείνοντας,
    δεν θελω να μετεχω σε ενα φορουμ οπου υπαρχουν αναρτημενα θεματα που δυσκολευουν την προσωπικη ζωη μελους που τα εγραψε.

Δεν συμφωνω ιδιατερα με την αοριστια των όρων και την γενικότερη διατύπωσή τους.

δικο μου προβλημα και η επιλογη για την συμμετοχη μου ή όχι σε όλο αυτό υπο τους όρους αυτους είναι δικη μου.

φασκεις και αντιφασκεις καλη μου weird....
    Και μετα με λες εριστικο....

:P

Η δεν θες να μετεχεις κατω απο αυτες τις συνθηκες (οποτε τι να συζηταμε περαιτερω, απλως δεν θα απαντας)

απο την αλλη σταθμιζεις.....

Τι αλλο να πω, εκτος απο καλο ζυγισμα???
    Ισως και καλη χρονια?

Senior Member
    Αμαν πια μανια ρε παιδι μου να εχεις την τελευταια κουβεντα.

Ξερεις κατι?
    Δεν θα τους παρω πισω τους χαρακτηρισμους. Η προθεση μου ηταν να εκφραστω γνησιως και πολυ συνειδητα το εκανα για πολυ σκεκριμενο λόγο. Ξερω πως θα μπορουσα να ειχα μιλησει πιο προσεγμενα αν ημουν ηρεμη αλλα δεν ημουν.

Κι ας μειωθω, δεν με καιει ουτε να με συμπαθουν ουτε να με βρισκουν σωστη ολοι.

Αντε να μαστε καλα. Καλες γιορτες να χουμε κι ας το ληξουμε εδω ή παραπερα. (επειδη θες να εχεις την τελευταια κουβεντα)

Banned

Senior Member
    Originally posted by krino
    Κλείνοντας,

φασκεις και αντιφασκεις καλη μου weird....
    Και μετα με λες εριστικο....

Η δεν θες να μετεχεις κατω απο αυτες τις συνθηκες (οποτε τι να συζηταμε περαιτερω, απλως δεν θα απαντας)

απο την αλλη σταθμιζεις.....

Τι αλλο να πω, εκτος απο καλο ζυγισμα???
    Ισως και καλη χρονια?
    Αυτο που εσυ ερμηνευεις ως αντιφαση,
    ειναι απλα ο διαφοτερικος τροπος αντιληψης και λειτουργιας μας.

Για μενα το δεν θελω μου δεν γραφεται σε μορφη τελεσιγραφου
    ουτε ειμαι τοσο αδιαλλακτη οσο εσυ.

Ουτε τερματιζω τα πραγματα με τον ιδιο τροπο που τα τερματιζεις εσυ.

Το οτι εχει δρομολογηθει η διαδικασια μεσα μου,αυτο μετρα κι οχι τόσο το τι ειναι ορατο στην παρουσα φαση.

Αλλα που να συνεννοηθουμε.
    Ας μην το παλευουμε αλλο, ειμαστε τελειως δαιφορετικοι.

Banned

Αλλα που να συνεννοηθουμε.
    Ας μην το παλευουμε αλλο, ειμαστε τελειως δαιφορετικοι.

αυτη η διοφορετικοτητα μας ειναι που κανει ενα φορουμ ενδιαφερον και ζωντανο.

Ειμαι σιγουρος οτι σε λιγες μερες θα ανταλλασουμε ευχες για την νεα χρονια....

Senior Member
    Για μενα το τι θα γινει με το θεμα του Κωστα και των ορων θα εχει καθοριστικη σημασια.

Περιμενω να δω και αναλογως να πραξω.

Administrator
    Καλησπέρα σε όλους,
    ενδιαφέρουσα και ουσιαστική η συζήτηση όμως ειλικρινά δεν έχω κάτι διαφορετικό να πω πέραν των όσων ήδη έχω πει, οπότε ίσως θα ξαναπω τα ίδια με καινούρια λόγια.

Διατύπωσα πολύ προσεκτικά το αρχικό μου μήνυμα, όπου και αναφέρθηκα, όχι σε καλή λύση αλλά σε λιγότερο κακή λύση.
    Από αρχής της κοινότητας και για 3 χρόνια ίσως και περισσότερο, είχε υιοθετηθεί το ένα άκρο: ολοι να έχουν δικαίωμα όποτε θέλουν να διαγράφουν ότι θέλουν.
    Υπήρξαν χρήστες που διέγραψαν εκατοντάδες μηνύματα.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θα επιλέγαμε να πάμε στο άλλο άκρο, καταλήξαμε σε μια λύση που μοιάζει να βρίσκεται κάπου στη μέση: τα μέλη της κοινότητας να έχουν πλήρη δυνατότητα διαγραφής των μηνυμάτων τους για 5 ημέρες και μετά το πέρας των 5 ημερών, η οποιαδήποτε τροποποιηση ή διαγραφή να απαιτεί παρέμβαση διαχειριστή.
    Η βολική λύση θα ήταν τα δύο άκρα, μιας και σε αυτά δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τον διαχειριστή και ούτε ένα δευτερόλεπτο χρόνου.
    Θέλω από καρδιάς να σου πω weird ότι ενοχλήθηκα και στεναχωρήθηκα όταν είδα να γράφεις πως αυτή η τακτική έγινε για να ευνοήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει συμβεί είναι να \"δυσκολέψει η ζωή\" των διαχειριστών και του τεχνικού τμήματος του e-psychology.gr

Θέλω επίσης να σου πω ότι στον καιρό αυτής της τακτικής έχουν γίνει διαγραφές και πολλές τροποποιήσεις θεμάτων και η μέχρι τώρα αίσθηση μου είναι πως η μέθοδος της τροποποίησης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Εξακολουθώ λοιπόν να θεωρώ πως ένα καλά τροποποιημένο μήνυμα ισούται με ένα διαγραμμένο μήνυμα και ταυτόχρονα διατηρείται το πλεονέκτημα της συνοχής των συζητήσεων.

Δεν ήταν η επισκεψιμότητα το κριτήριο αυτής της αλλαγής. Πρόκειται για ένα ζήτημα ορίων (και όχι όρων) που συντελεί στη διευκόλυνση της επικοινωνίας και των σχέσεων μέσα στην κοινότητα και όχι για κάτι που θα δυσκολέψει και θα περιορίσει την επικοινωνία.

Δεν ξέρω ποιο μέλος είναι ο Κώστας που άνοιξε το παρόν θέμα αλλά μιας και πρόκειται για έναν άμεσα θιγόμενο καθώς και για ένα απτό παράδειγμα, θα ήταν καλή ιδέα, αν θέλει, να συμμετέχει στη συζήτηση και να γράψει για ποιο λόγο θέλει τη διαγραφή και για ποιο λόγο η τροποποίηση των επίμαχων σημείων των μηνυμάτων του δεν τον καλύπτει και δεν του επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ισως αυτο θα ήταν πολύ πιο βοηθητικό για τη συζήτηση μιας και δεν θα είναι μια γενική και θεωρητική συζήτηση αλλά κάτι σαφές και συγκεκριμένο.

Για να κλείσω προς το παρόν την τοποθέτηση μου: ο διαχειριστής και οι κανόνες καλής λειτουργίας υπάρχουν για να διευκολύνουν τα μελη και όχι για να τα εξουσιάσουν. Οι διαχειριστές δεν είναι απέναντι αλλά δίπλα και νομίζω πως στην παρούσα κοινότητα αυτό δεν αποτελεί ένα ιδανικό σενάριο αλλά μία πραγματικότητα. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αίσθηση και ελπίζω να μην κάνω λάθος και να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαιου. Δεν ήταν περισσότερες από 2-3 οι φορές όπου μέλος ζήτησε διαγραφή μηνυμάτων και στην απάντηση του διαχειριστή περί τροποποιησης, αντί για συνεργασία, προκλήθηκε ενόχληση και ένταση.

Τουλάχιστον για τις 2-3 αυτές περιπτώσεις που έχω γνώση, έχω και συγκεκριμένη άποψη για τους λόγους που δεν έγινε διαγραφή αλλά τροποποιηση. Δε θεωρώ όμως φρόνιμο να μιλήσω παραπάνω γι αυτες, μιας και αφορούν ιδιωτικές συνομιλίες.
    Δεν εχω αντίρρηση να τις κουβεντιάσουμε, εάν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι θελήσουν να το κάνουν.

Δεν διαφωνώ πως στο συγκεκριμένο σημείο οι όροι χρήσης μοιάζουν ασαφείς. Για να το πως όμως με δικα μου λόγια, είναι οσο σαφείς επιτρέπει μια τόσο λεπτή ισορροπία. Ευπρόσδεκτη είναι η βοήθεια όποιου θέλει να συμβάλλει στο να διατυπωθούν ακόμη πιο συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια διαγραφής ή τροποποίησης.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    Nίκο, σ ευχαριστώ που απάντησες.

Εντάξει η συζήτηση αν και έγινε σε έντονους τόνους ( ας είναι καλά κάποιες παρεμβάσεις του κρίνου και δικές μου ανταποδόσεις), πιστεύω ότι είχε πολλά ουσιαστικά σημεία μέσα της.

Αυτό που λές και με τον τρόπο που το λές «τα μέλη της κοινότητας να έχουν πλήρη δυνατότητα διαγραφής των μηνυμάτων τους για 5 ημέρες και μετά το πέρας των 5 ημερών, η οποιαδήποτε τροποποιηση ή διαγραφή να απαιτεί παρέμβαση διαχειριστή.»
    μου φαίνεται πολύ λογικό και όντως προσεγγίζει τη μέση λύση.

Όσο για αυτό που λες εδώ,
    \"Τουλάχιστον για τις 2-3 αυτές περιπτώσεις που έχω γνώση, έχω και συγκεκριμένη άποψη για τους λόγους που δεν έγινε διαγραφή αλλά τροποποιηση. Δε θεωρώ όμως φρόνιμο να μιλήσω παραπάνω γι αυτες, μιας και αφορούν ιδιωτικές συνομιλίες.
    Δεν εχω αντίρρηση να τις κουβεντιάσουμε, εάν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι θελήσουν να το κάνουν.\"

το καταλαβαινω και χαιρομαι που το μαθαινω! Χαιρομαι που οι περιπτωσεις αυτές ηταν ελάχιστες και σίγουρα η αρνηση οφειλόταν σε συγκεκριμενους λόγους που στάθμισε και εκρινε ο κάθε υπεύθυνος.

\"ο διαχειριστής και οι κανόνες καλής λειτουργίας υπάρχουν για να διευκολύνουν τα μελη και όχι για να τα εξουσιάσουν. Οι διαχειριστές δεν είναι απέναντι αλλά δίπλα και νομίζω πως στην παρούσα κοινότητα αυτό δεν αποτελεί ένα ιδανικό σενάριο αλλά μία πραγματικότητα. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αίσθηση και ελπίζω να μην κάνω λάθος και να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαιου.\"

Κι εγω αυτή την αισθηση είχα Νικό, και με ανακουφίζει που μου την επιβεβαιώνεις. Γι αυτό τον λόγο πήρα το θάρρος και σου μίλησα ευθέως και ανοιχτά.

\"Θέλω από καρδιάς να σου πω weird ότι ενοχλήθηκα και στεναχωρήθηκα όταν είδα να γράφεις πως αυτή η τακτική έγινε για να ευνοήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει συμβεί είναι να \"δυσκολέψει η ζωή\" των διαχειριστών και του τεχνικού τμήματος του e-psychology.gr\"

Αυτά τα λόγια που είπα, εμενα ντροπιαζουν που σκεφτηκα ετσι καχύποπτα. Εχω καταλαβει τι ανθρωπος είσαι και εχεις το λόγο μου, ότι προσωπικά εσενα δεν θα σε αμφισβητήσω ξανά. Νίκο σου ζητώ συγνώμη.

\"Θέλω επίσης να σου πω ότι στον καιρό αυτής της τακτικής έχουν γίνει διαγραφές και πολλές τροποποιήσεις θεμάτων και η μέχρι τώρα αίσθηση μου είναι πως η μέθοδος της τροποποίησης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Εξακολουθώ λοιπόν να θεωρώ πως ένα καλά τροποποιημένο μήνυμα ισούται με ένα διαγραμμένο μήνυμα και ταυτόχρονα διατηρείται το πλεονέκτημα της συνοχής των συζητήσεων.\"

Χαιρομαι που το ακούω αυτό. Ότι δηλαδή δεν είστε άκαμπτοι μα ανοιχτοί στο να ακούτε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να διαγράφετε όταν κρίνετε ότι πρέπει. ( σχετικά με το θέμα των κριτηρίων, προσωπικά έχω να προτείνω κάτι στο θέμα της διατύπωσης και θα σου στειλω προσωπικό μήνυμα όταν το εχω ετοιμο). Απλα αναρωτιέμαι και υποθέτω ότι σίγουρα, εξακολουθεί να υπάρχει καποια πιθανότητα η τροποποίηση να μην επαρκεί, και λογικά τότε είναι που θα γίνονται απαραίτητες οι ( μικρές έστω) διαγραφές.
    Κώστα, είναι πολύ ενδιαφερουσα η προταση για ανοιχτη συζητηση για το θεμα σου, όπως βλεπεις, μας προβληματισε όλους πολύ.

Banned

Αυτά τα λόγια που είπα, εμενα ντροπιαζουν που σκεφτηκα ετσι καχύποπτα.

Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα.....

Ισως ειναι η σειρα μου να θυμωσω...

Senior Member
    Κρινο πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω.
    Το οτι ενιωσα ασχημα που έκανα μια τετοια υπόνοια σχετικά με τις προθέσεις των διαχειριστών και στην οποία συμπεριέλαβα τον Νίκο, ποια ακριβώς σχέση έχει μαζί σου και σε θυμώνει? Θελεις να το συζητησουμε λίγο?

Banned
    οχι γιατι θεωρω οτι μου δινεις να καταλαβω οτι τσαμπα συζηταω.
    Και δεν Θελω ειλικρινα να τρωω το χρονο μου ετσι.
    Ειχα ολη την καλη διαθεση για διαλογο, ακουσα τα μπινελικια μου (επειδη εσυ εισαι θυμωμενη - λες και οι ολοι οι υπολοιποι ζουνε με ολα τα προβληματα τους λυμενα).

Κατα τα αλλα, την απαντηση που ζητουσες να παρεις απο οσο ειδα την πηρες.
    Θες να κατσεις στο φορουμ δικαιωμα σου.
    Δεν σε καλυπτει??? παλι δικαιωμα σου.

Αυτο που δεν ανεχομαι ειναι να θεωρειται ο αλλος εκ προοιμιου θιγμενος και ολοι οι υπολοιποι ας πανε να κουρευονται....

Πορεψου οπως νομιζεις αρκει να μην με ενοχλεις, γιατι απο οτι ειδα η αυτοσυγκρατηση και η ευγενια μερικες φορες ειναι ασκοπες κινησεις και επειδη δεν θελω να ξεφευγω σταματαω την κουβεντα εδω.

ΥΓ.... ναι αυτη ειναι η ευκαιρια σου για να εχεις απειρο περιθωριο να γραψεις την τελευταια λεξη που μαλλον στη στερησα προηγουμενος....

Senior Member
    Μα γιατί θεωρείς ότι τζαμπα συζητήσαμε?
    Επειδη δεν υιοθετησα τις δικές σου θέσεις?

«Κατα τα αλλα, την απαντηση που ζητουσες να παρεις απο οσο ειδα την πηρες.
    Θες να κατσεις στο φορουμ δικαιωμα σου.
    Δεν σε καλυπτει??? παλι δικαιωμα σου.»

Αυτό το σημείο το θεωρώ περιττό. Ναι, πηρα την απαντηση που εψαχνα από τον Νίκο. Γιατί σε ενοχλει αυτό?
    ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΧΑ στην ιδεα ότι γραφω σε ένα χωρο οπου τηρειται μια ακαμπτη θεση σχετικά με το δικαιωμα διαγραφης…. Δεν θα το αντεχα.. λυπαμαι αν δεν το καταλαβαινεις.

Κι ακόμα γιατί λες ότι σε ενοχλω, πριν απαντησει ο Νικος δεν είχες προβλημα, το επαιρνες με χιουμορ κι ειπες ότι το διαφορετικό κάνει το ωραίο στο φόρουμ.
    Τωρα κατι θίχτηκε μέσα σου και τα λες αυτά….

Θελεις να ζητησω συγνωμη κι από εσενα, ετσι δεν είναι?
    Αν θελεις φυσικα μου απαντας…

Senior Member
    Και στην τελική, μην λέμε ότι θέλουμε τώρα.

Δεν είχες όλη την καλή διάθεση να κανεις διάλογο, είχες όλη την καλή διάθεση να πετάξεις την εξυπνάδα σου.

Μαλιστα μόνος σου επέλεξες να απαντήσεις με το να πεις την εξυπνάδα σου στον θυμό μου, που απευθυνόταν στον Νίκο, όπως κι ο ίδιος αναγνωρίζεις.

«ας πω και την δικη μου εξυπναδα, αν και δεν με λενε Νικο....»

«και οποτε σου κανει κεφι»
    «Αν παλι σου ερθει η εμπνευση να επανελθεις???»

«Αυτους που μετεχουν μαζι σου στην κουβεντα τους ρωτησες???
    Η αυτο δεν σε απασχολει??»

«Αν εσυ δεν νιωθεις ετσι και θες να αποχωρησεις, αφενος καλο αερα στα πανια σου, αφετερου και χωρις αερα αν θες να το κανεις δεν σε εμποδιζει κανενας.»

Ετσι ανοίγεις εσυ διαλόγους? Και πως περιμένεις δηλ να σου απαντησω, εχοντας αυτό το προκλητικο ύφος απέναντί μου?
    Βλεπεις ότι θίγομαι κι ερχεσαι να πεταξεις την εξυπνάδα σου, όπως λες και μετά θίγεσαι με τους εκ προοιμίου θιγμένους?

Για να ακριβολογούμε, διαλογο απόφάσισες να κάνεις από ένα σημείο και μετά.

«Καταρχην αγαπητη weird,
    χαιρομαι που μου απαντησες,
    αυτο σημαινει οτι ανεστειλες - προς το παρον τουλαχιστον - την αποχωρηση σου.
    Ελπιζω να ειναι και στο μελλον μονιμη η αποφαση σου αυτη.»

Εδώ μάλιστα, αλλαξε το ύφος σου και ως εκ τούτου και η δική μου στάση.

«και για να συνοψισω το ολο θεμα, εχω καταλαβει οτι υπαρχει μια παρεξηγηση.» Εδώ πια μιλας συγκροτημενα και ηρεμα. και φυσικά ανάλογη είναι και η δική μου αντιμετώπιση.
    «Krino
    Θα συμφωνησω, ότι έχουμε παρεξηγήσει λίγο τις απόψεις ο ένας του άλλου.
    Η προσπαθεια που κάνουμε, μέσα από εύστοχα λόγια αλλα και μπουρδολογίες αν θέλεις, είναι μια προσπάθεια να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ο ενας, την οπτιτική του άλλου και τι ακριβως εννοει.»

Λες επίσης
    «Αυτα και συγνωμη αν ημουν λιγο εριστικος σε καποια σημεια.»

Μηπως εδώ περιμενες να ζητησω κι εγω συγνωμη αν ημουν αγενης μαζι σου? Μα το θέμα είναι ότι αν δεν ήσουν εριστικός δεν θα ήμουν αγενής. Δεν μπορείς να προκαλείς τον άλλο με τον τρόπο σου και μετά να θέλεις να σου ζητήσει συγνώμη που αντέδρασε όπως αντέδρασε.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast