Δικαιωμα διαγραφης θεματων απο το Forum - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Banned
    και δικα σου προφανως ε?

Banned
    και για να συνοψισω το ολο θεμα, εχω καταλαβει οτι υπαρχει μια παρεξηγηση.

Οταν ενα μελος ανοιγει ενα θεμα και αρχιζει μια συζητηση, εκ προοιμίου δημιουργείτε μια σχεση αναμεσα στους συνομιλητες:
    Ο γραφων που εχει το προβλημα και οι υπολοιποι που το μοιραζονται μαζι του.
    Οποτε οπως καθε σχεση εχει και αυτη καποιες συντεταγμενες.
    Αυτοματα δημιουργουνται καποιες υποχρεωσεις ο ενας απεναντι στο αλλο.
    Αρχικα η εννοια της αλληλεγγυης και της αλληλοβοηθειας ειναι δυο τετοιες εννοιες.
    Ομως σιγουρα αυτη η σχεση ειναι αμφιδρομη και αλληλοτροφδοτουμενη.
    Ο ενας παιρνει και δινει στον αλλο μεσα απο τις διαφωνιες η συμφωνιες του.

Βγαινει ενα μιγμα συγκερασμων αποψεων και επιχειρηματολογηματων, του καθενος απο την δικη του οπτικη.
    Ο χρηστης ακουει, προβληματιζεται, συνθετει και στο τελος καπου κατασταλαζει.

Εαν λοιπον μετα απο ολα αυτα ακολουθησουμε την δικη σου οπτικη αγαπητη weird, καταρριπτονται ολα τα παραπανω.
    Βεβαιως προκειται για μια σχεση που ειναι στο αερα.
    Βεβαιως και ειναι σχετικα πλαστη μιας και ειναι εντελως ανωνυμη, στην ουσια ανυπαρκτη μιας και δεν εχει υλικη υποσταση και ολα τα συστατικα της αληθινης καθημερινης φιλιας.
    Απο την αλλη ομως ειναι ενας τροπος να ξεδιπλωσει ο καθενας τον εαυτο του εφοσον αυτο θελει.
    Εχει την δυνατοτητα να αντεξει την κριτικη που δεν αντεχει να εχει σε μια αλλη καθημερινη σχεση.

Παρολα αυτα ομως καμια σχεση, οποιασδηποτε μορφης δεν μπορει να χτιζεται με ορους οπως βαζεις αγαπητη μου weird.
    Ειναι ηθικο ζητημα να μπορεις να παρεχεις αλληλεγγυη σε συνδιασμο ομως τον αλληλοσεβασμο μεταξυ των συνομιλητων.
    Αν καποιος θελει να παραμεινει εγωιστης εστω και κατω απο αυτους τους ορους της ανωνυμιας, με συγχωρεις αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη δεν μπορει να αναπτυξει ουτε καν μια υποτυπωδη ανοιγμα διαλογου για το ζητημα που τον απασχολει.
    Γιατι αν θες να αναζητησεις το που ειναι ο εαυτος σου σαν μια μοναδα με τους ανθρωπους γυρω σου, πως μπορεις να το κανεις αυτο οταν σε μια πρωτόλεια κατασταση αυτο σου ειναι αδυνατο???

Η αγαπητη κατα τα αλλα weird, αναμεσα στα αλλα μπινελικια που μου εχωσε, εβγαλε το συμπερασμα οτι ολο αυτο το σκηνικο ειναι ενας ηλιθιος μικροεγωισμος μου συν του οτι χανω τα παρασημα μου....
    Ειναι οντως κατι που με ενοχλει μπορει να πει κανεις.
    Αλλα δεν με ενοχλει γιατι θα μειωθω εγω πρωτίστως, αλλα γιατι μπαινω σε μια διαδικασια συζητησης με χρηστη ο οποιος δεν εχει φτασει ουτε καν στο μινιμουμ επιπεδο να μιλησουμε για αυτο που σκεφτεται.
    Ενω ανοιγει την συζητηση και εμπλεκει ενα κοσμο σε αυτο στην ουσια δεν θα ηθελε ποτε να το ειχε κανει.
    Θεωρω οτι κατι τετοιο μπορει καποιος να το κανει με τον ψυχολογο του, αλλα οχι με ατομα που επικοινωνει με κοινωνικους ορους.
    Η εννοια της αλληλεγγυης προυποθετει καποιες μινιμουμ κατακτησεις οι οποιες κατα εμε, δεν εχουν καμια σχεση με την αποψη της weird.
    ΟΧΙ δεν μπορεις να ζητας το ανοιγμα του εαυτου σου με τετοια μπρος - πισω θελωντας κατα αρχην απο ανθρωπους να ασχοληθουν με εσενα και στην συνεχεια να κλεινεις το διακοπτη οποτε ΕΣΥ νομιζεις γιατι θεωρεις οτι εχεις ενα διακοπτη που ανοιγει και κλεινει κατα δοκουν οποτε ΕΣΥ νομιζεις.
    Εχεις ηδη ανοιξει μια σχεσηη οποια θα πρεπει να ειναι αλληλοτροφοδοτουμενη.
    Αν τελικα πραξεις ετσι το ιδιο αντιστοιχα θα πραξει και ο αλλος.

Γιατι σαν ανθρωποι μπορουμε να ειμαστε οτι θελουμε:
    Ηλιθιοι, κομπλεξικοι, με ψυχολογικα προβληματα, με ανεπαρκειες και οτι αλλο φανταστει ο καθενας.
    Αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε παρτακηδες και το μονο που να μας ενδιαφερει ειναι στεγνα ο εαυτος μας αδιαφορωντας για το τι ζηταει ο αλλος απο εμας, αυτο που εγραψα σε προηγουμενο ποστ: τον αλληλοσεβασμο που εκ προιομιου μας δινει ο αλλος καθως μας καταθετει την σκεψη του πανω στο προβλημα μας την ωρα που το γραφουμε και περιμενουμε - ισως με αγωνια - μια γνωμη.

Οταν λοιπον ακυρωνουμε μια συζητηση, δεν διαλυουμε μονο την συζητηση (για την οποια στο φιναλε χεστηκαμε) αλλα την οποια εστω εμβρυακη επικοινωνια ειχε κατακτηθει αλλαζωντας 1-2 γνωμες.
    Στην σημερινη μας κοινωνια, η οποια ειναι κοινωνια αποξενωσης, θεωρω σαν το πιο σημαντικο ζητημα που μπορει να κατακτησει καποιος: Το να ειναι αλληλεγγυος με τον αλλο και να θελει να λειανει οπως μπορει βεβαια ο καθενας το αδιεξοδο του αλλου χωρις καν να το γνωριζει.

Τωρα αυτα σε φορουμ οπου στηριζεται κατα προτεραιοτητα στην αλληλεγγυη τα θεωρω συστατικα εντελώς απαραιτητα και out of discussion.
    Κατανοω βεβαιως οτι ειναι αδυνατον την λογικη μου να την συμπεριλαβει καποιος ως εχει.
    Θα ηταν πολυ δυσκολο εως αδυνατο να γινει κατι τετοιο.
    Ειμαστε τοσο διαφορετικες συμπεριφορες αναμεσα μας, που το να κατανοησουμε απολυτα ο ενας τον αλλον οπως θα μας αρεσε τοτε θα ζουσαμε σε ενα αλλο κοσμο και οχι στο παροντα.

Ωστοσο οπως εγω ερμηνευω τον αλλο και βαζω τις παραμετρους που με αφορουν, ετσι θα πρεπει να κανει και ο απεναντι μου. Αν μεσα σε ολα αυτα φαίνομαι ως μυστηριος δεν θα μου φανει παραξενο.
    Μπορει η καθε weird να ανοιγει μια συζητησει οπως της καθεται καλυτερα ανευ ορων, ειναι αλλωστε κατι που δεν μπορει να απαγορεψει κανεις σε κανενα.
    Απο την αλλη, θεωρω εξισου δικαιωμα μου να συμμετεχω με τους ορους που με καλυπτουν βασει των πεποιθησεων μου, αποψεων κλπ κλπ.

Τελος και για να ολοκληρωσω το σκεπτικο μου, θα προτιμουσα να μην ηταν ολη αυτη η συζητηση βασιζομενη σε κανονες αλλα βασιζομενη σε μια συζητηση μεταξυ χρηστων, ηδη αρκετους κανονες εχουμε στη ζωη μας, γιατι θα επρεπε να προσθεσουμε περισσοτερους???
    Δυστυχως ομως δεν θα συμφωνουσαμε ποτε σε ενα κοινο συμπερασμα.
    Ετσι αναγκαστηκα να βασιστω στο υπαρχον πλαισιο ατυπων η τυπικων κανονων οπως τους γνωριζουμε ολοι.
    Με βαση και αυτο λοιπον συμμετεχω στο φορουμ. Αν τυχον αλλαξει κατι ενδεχωμενα να αναθεωρησω την σταση μου για το αν θα ηθελα να συμμετεχω η οχι. Οπως επραξε και η αγαπητη weird.

Καλημερα και σορρυ αν πλατιασα αλλα τα πρωινα ειμαι λιγο φλυαρος....

Banned
    Θα κλεισω το θεμα με ενα ακομα ποστ γιατι εχει αναπτυχθει μια απιστευτη μπουρδολογια σχετικα με τα σβησε γραψε.

Στην σελιδα αυτη - http://web.archive.org/web/ εαν βαλετε http://www.e-psychology.gr - θα δειτε μια παγκοσμια βαση ολων των sites του πλανητη και φυσικα το παρον.

Αναλογα τα scanning index της περιοδου που τρεχει μπορειτε να δειτε τα \"σβημενα\" μυνηματα σας πχ περυσι.....

Οποτε ειτε σας σβησει ο καθε αντμιν τα μυνηματα σας ειτε οχι, υπαρχουν δια παντος τα αποτυπωματα σας και κανεις αντμιν δεν μπορει να τα διαγραψει δια παντος.

Σταματηστε επιτελους ολο αυτο πολεμο εντυπωσεων και αν νομιζετε οτι δεν σας κανει το μεσο απλα μην συμμετέχετε και σε αυτο δεν εχει καμια σχεση κανενας αντμιν και κανεας χρηστης.

Απο την στιγμη που πατατε ενα κουμπακι καταχωρειστε στο παγκοσμιο ιστο οτι και να σημαινει αυτο.

Οποτε αγαπητη μου weird, ολη η συζητηση ειναι ασφαιρη μιας και το μεσο ειναι τετοιο που ανα πασα στιγμη που θα πατησεις ενα κουμπακι το επομενο δευτερολεπτο μπορουν να παρθουν δεκαδες backup ασχετως τι θα κανεις εσυ την επομενη στιγμη, ασχετως αν στειλεις δεκαδες μυνηματα σε οποιον αντιμιν κανεις κεφι.

Εν ολιγεις μπορω να βρω μυνημα που εχει σβησει ο αντμιν πριν τρια χρονια.

Αλλα κανουμε μια κουβεντα περισσοτρο τεχνικη και οχι ουσιας....

Θα προτιμουσα να βρισκαμε το θαρρος να ειμαστε πιο ειλικρινεις σε αυτο που κανουμε οταν ειμαστε να το κανουμε.

Αυτα και συγνωμη αν ημουν λιγο εριστικος σε καποια σημεια.

Senior Member
    Η συζήτηση φαντάζομαι πως γίνεται καλοπροαίρετα, έστω κι αν στην αντιπαράθεση της εκατέρωθεν επιχειρηματολογίας από δύο συμπαθείς (τουλάχιστον για μένα) διαδικτυακές οντότητες , της Weird και του Krino, υπήρξαν και χαρακτηρισμοί που δεν συμβάλουν στην διαδικασία εξαγωγής συμπερασμάτων.. Θέλω να πιστεύω εν τούτοις πως επώθηκαν στα πλαίσια ενός \"ζωντανού\" σε ένταση διαλόγου και δεν έχουν την έννοια της ευθείας προσβολής.

Διαφωνώ πως η συζήτηση γίνεται για το τεχνικό μέρος της υπόθεσης (δηλαδή για το αν υπάρχουν ή όχι έτσι κι αλλιώς κόπιες όλων των μηνυμάτων είτε σβηστούν είτε όχι), αλλά για το ηθικό τέτοιο, άσχετα αν τελικά το πρώτο αναιρεί αυτόματα το δεύτερο.

Η άποψη μου είναι πως τα γραπτά είναι για να υπάρχουν (scripta manent). Αν στην Ιστορία της Ανθρωπότητας δεν υπήρχε ο γραπτός λόγος, σήμερα θα είμασταν ακόμη στις σπηλιές, άντε το πολύ να φτάναμε στα επίπεδα ανταλλακτικής οικονομίας (δώσε μου δυο αυγά να σου δώσω ένα κιλό στάρι). Εφόσον λοιπόν είμαστε εδώ και συζητάμε σε γραπτό λόγο κι εκφραζόμαστε σε πραγματικό χρόνο , έχουμε την δυνατότητα και να αναλύσουμε για ποιο λόγο τα γραπτά μας θα πρέπει να μένουν , άλλωστε η παρούσα συζήτηση αν θα έπρεπε για κάποιο λόγο να σβηστεί , δεν θα ωφελούσε τον μελλοντικό χρήστη να αποκομίσει τα όποια τέλος πάντων συμπεράσματα.

Το φόρουμ υπάρχει γιατί υπάρχουμε εμείς. Όταν αποφασίσουμε να συμμετάσχουμε , θα πρέπει σαν πρώτο βήμα να προσδιορίσουμε για ποιο λόγο θέλουμε να συμμετάσχουμε και πως. Το φόρουμ σαν ελεύθερο βήμα διάδοσης ιδεών, δίνει την ελευθερία επιλογής με ποια ταυτότητα ο κάθε χρήστης επιθυμεί να συμμετέχει..Από εκεί και πέρα η παρουσία του καθένα στο φόρουμ διάκειται σε αρχές, όρους και κανόνες που θα πρέπει να γίνονται αποδεκτοί.
    Αν δεν υπήρχαν αυτά τα προαπαιτούμενα , το φόρουμ θα γινόταν μπάχαλο, για τον απλό λόγο πως όπως σε μια ζωντανή κοινωνία έτσι και σε μια διαδικτυακή κοινότητα κυκλοφορούν και ανεγκέφαλοι, φαντασθείτε λοιπόν έναν τέτοιον να μπαίνει κάθε 2 λεπτά σε οποιοδήποτε θέμα , να αμολάει ένα \"είστε όλοι μαλάκες\" και να φεύγει...Μπορεί στην αρχή σε όλους να φαινόταν γραφική μια τέτοια συμπεριφορά αλλά στην συνέχεια κι αν οι διαχειριστές δεν τον απέβαλλαν, οι χρήστες σιγά σιγά θα εκνευρίζονταν, στη συνέχεια θα απογοητεύονταν και στο τέλος θα προσανατολίζονταν σε άλλες κοινότητες για να εκφραστούν. Είναι επομένως εκ των ων ουκ άνευ πως οι όροι χρήσης είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ όχι μόνο του παρόντος αλλά και οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο. Αν δεν γίνονται αποδεκτοί από τον χρήστη, το απλούστερο είναι να μην συμμετέχει, αν το κάνει, είναι κατανοητό πως τους αποδέχεται αυτόματα.

Για την ουσία της συζήτησης τώρα σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να σβήνονται τα μηνύματα , θα διαφωνήσω κατ\' αρχή με την τοποθέτηση του krino πως θα ένοιωθε να \'χει πάρει το παράσημο της ανοιχτής παλάμης βλέποντας τα μηνύματα τα δικά του να διαγράφονται, εκτός αν αναφερόμενος στον εαυτό του ταυτιζόταν με όλους τους υπόλοιπους χρήστες..Γιατί εκεί είναι κατά την γνώμη μου το θέμα. Το σύνολο των χρηστών και το κοινό όφελος. Π.χ. παρατηρώ να ανασύρονται τόπικς από το 2005 , αυτό σημαίνει πως οι χρήστες ανατρέχουν σε παρελθόντα θέματα, τα διαβάζουν, και συμμετέχουν έστω κι αν έχουν περάσει τρία χρόνια. Πολλά από τα θέματα που μπαίνουν δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον συντάκτη τους, αλλά και πολλούς άλλους με ίδιους ή παρόμοιους προβληματισμούς.
    Στο θέμα π.χ. \"τι ξέρετε για τις παρενέργειες του φαρμάκου χ\", ενδιαφερόμενος για τυχόν απαντήσεις δεν είναι μόνο αυτός που το θέτει σαν τόπικ αλλά και πολλοί άλλοι που τυχαίνει να παίρνουν την ίδια φαρμακευτική αγωγή . Εδώ λοιπόν δεν τίθεται θέμα κοινοκτημοσύνης των γραπτών μηνυμάτων αλλά κοινού ενδιαφέροντος. Ακόμη κι αν κάποιος δεν ποστάρει, αλλά διαβάσει απλά τις απαντήσεις του θέματος, γίνεται αυτόματα γνώστης πληροφοριών που ανήκουν πλέον και στον ίδιο, το ζήτημα ειναι κατά πόσο του είναι χρήσιμες αυτές οι πληροφορίες. Αν τις αξιολογήσει σαν χρήσιμες, έχει το κάθε δικαίωμα να τις ανασύρει όποτε θέλει.

Το φόρουμ είναι ένα βιβλίο που γράφεται σελίδα σελίδα καθημερινά απ\' όλους τους χρήστες και διαβάζεται από τους ίδιους. Είμαστε ταυτόχρονα συγγραφείς και αναγνώστες των ιδεών μας, των τρόπων που εκφραζόμαστε, της αγωνίας για καλύτερη ζωή,της παρακαταθήκης που θα αφήσουμε στις μελλοντικές γενιές. Αν είμαστε σήμερα στη σελίδα 320 και θέλουμε να επανατεκμηριώσουμε την θέση του χ χρήστη της σελίδας 54 , φαντασθείτε να μην μπορούμε να το κάνουμε γιατί η σελίδα θα έχει σβηστεί !! Φαντασθείτε στους διαλόγους των χρηστών , να σβήνει ο κάθε χρήστης κατά το δοκούν , τα δικά του πόστ..Τα υπόλοιπα πόστ, θα είναι έωλα, θα είναι σαν να κάνουμε ερωταπαντήσεις και να μην έχουμε καταγράψει την ερώτηση !!

Πριν μερικές εβδομάδες έγινα αποδέκτης μιας χυδαίας υβριστικής επίθεσης από έναν χρήστη που η μικρότητα του δεν μου επιτρέπει να θυμάμαι το νικ του. Ο χρήστης μετά από παρέμβαση των διαχειριστών αναγκάστηκε να σβήσει το συγκεκριμένο πόστ. Κατά τη γνώμη μου, δεν θάπρεπε να σβηστεί ούτε κάν αυτή η προσβλητική προς τη μεριά μου συμπεριφορά, μπορεί κάποιοι να είδαν θετικά την χυδαία αυτή επίθεση και να σκέφτηκαν \"καλά του τάπε του sabb\" (..οι συμπάθειες και αντιπάθειες είναι μέρος του παιχνιδιού), αλλά για το όφελος των υπολοίπων χρηστών που θα ανασύρουν το τόπικ θάπρεπε να είναι εμφανή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υβριστή, ούτως ώστε να είναι προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη παρόμοια συμπεριφορά εναντίον τους στο μέλλον !!

Τέλος ο χρήστης που βάζει ένα οποιοδήποτε θέμα, παίρνει και το ρίσκο της \"αποανωνυμοποίησης\" του αν μου επιτρέπεται ο αδόκιμος αυτός όρος. Αν στο θέμα του περιγράφει πως \"απατούσε επί χρόνια τη γυναίκα του με την αδελφή του μπατζανάκη του που την λένε τάδε στην πόλη δείνα\", αυτόματα δίνει κάποιο στίγμα της πραγματικής του ταυτότητας εφόσον στον περίγυρο του είναι γνωστό ή υποψιάζονται μια τέτοια υπόθεση κι εν τέλει ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπαίνει μέσα και βλέπει τα γραπτά σου. Αυτό δεν σημαίνει πως , βλέποντας τον κίνδυνο ο θεματοθέτης θα έχει κι αυτόματα το δικαίωμα να διαγράψει ό,τι έχει ειπωθεί, ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για ό,τι λέει και κάνει, άλλωστε έχει αποδεχθεί με την συμμετοχή του στο φόρουμ ευθύς εξ αρχής τους όρους χρήσης. Θα συμφωνήσω με την weird πως επειδή οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνιες και εφόσον πραγματικά τίθεται θέμα ζωτικής σημασίας για την υγεία - σωματική ή ψυχική -οποιουδήποτε μέσα σ\' αυτό το φόρουμ, είναι στην αρμοδιότητα του αντμιν να αντιληφθεί της κατάστασης κι αφού του εκτεθούν οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η διαγραφή του τόπικ, να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια. Άλλωστε οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα ... Αλλά μόνον τότε που υπάρχουν λόγοι για να αναστείλουμε την ισχύ του....

Senior Member
    σαββα
    πως θα μπορουσα να διαφωνησω με κατι απο αυτα που λες?
    Ειμαι απόλυτα σύμφωνη.....

πολλες φορες. εχω κοιμηθει με αγχος, φοβουμενη μηπως εγραψα παραπανω απο οσα επρεπε, μηπως πανω στον παρορμητισμό μου,
    εδωσα στοιχεία που συνδυασμενα, ζωγραφιζουν την ταυτοτητα μου.
    Εβλεπα εφιαλτες οτι ολοι καταλαβαν ποια ειμαι, οτι εχουν τα εσωψυχα μου στη διαθεση τους....
    Ποτε ομως δεν ζητησα να διαγραφουν ουτε τα διεγραψα εγω.Το μονο που εκανα ηταν να αλλαξω ελαφρως τα οσα εγραφα.
    Αγαπω πολυ τον χωρο αυτο, τον σεβομαι,
    σεβομαι το πόσο εχω βοηθηθει.
    Ωστόσο, σε καποιες οριακες περιπτωσεις,
    οταν ενα μελος παρακαλα επιμονα για πολυ συγκεκριμενο λόγο να σβηστουν ΚΑΠΟΙΑ απο οσα εγραψε,
    το βρισκω απανθρωπο μα μην το επιτρεπουμε......

Σε ενα πλαισιο λοιπον θα μπορουσε να λειτουργει η εξαιρετικη διαδικασια διαγραφης καποιων ποστ.
    Φυσικα προς τουτο απαιτειται πιστευω η τροποποιηση των ότων λειτουργιας του φόρουμ.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    Κρινε
    δεν εχω διαβασει ακομα,
    ειμαι στη δουλεια.
    Θελω να σου πω ομως και να με πιστεψεις.
    Αν δεν μου ησουν συμπαθης, αν μου ησουν αδιαφορος,
    ουτε θα αναλωνα τόσες ωρες να σου γραφω,
    ουτε θα τα παιρνα τοσο πολυ μαζι σου...
    θα σε ειχα απλα γραμμενο.
    Αυτο δεν ισχυει.
    Την καλημερα μου

Banned
    σε πιστευω 101%.
    Αυτο δεν σημαινει οτι μπορουμε να ταυτιστουμε στο ιδιο ποσοστο σε οσα εχουμε στο κεφαλι μας...

Ωστοσο αυτα που εγραψες στο σαββα, περι του οτι σκεφτεσαι αν εχεις γραψει κατι περιεργο μηπως και αποκαλυφθεις με προβληματισαν εξισου περιεργα.....

Την καλημερα μου επισης.

Banned
    Originally posted by weird

οταν ενα μελος παρακαλα επιμονα για πολυ συγκεκριμενο λόγο να σβηστουν ΚΑΠΟΙΑ απο οσα εγραψε,

Σε ενα πλαισιο λοιπον θα μπορουσε να λειτουργει η εξαιρετικη διαδικασια διαγραφης καποιων ποστ.
    Φυσικα προς τουτο απαιτειται πιστευω η τροποποιηση των ότων λειτουργιας του φόρουμ.

ειναι λιγο μπερδεμενη η σκεψη σου εδω.

Στην πρωτη παραγραφο λες να σβηνονται μυνηματα αν υπαρχει σοβαρο προβλημα και στην αλλη ζητας τροποποιηση των ορων λειτουργιας.

Θα σου πω το εξης για να ειμαι ξεκαθαρος.

Εαν ο αντμιν λαβει ενα μυνημα που ζητα να αφαιρεθει μια συζητηση γιατι ο λογος ειναι ο ΤΑΔΕ και ο αντμιν κρινει οτι οντως πρεπει να γινει και τελικα αφαιρεσει ολες τις αναφορες του χρηστη (κατι στο οποιο ειπα οτι ειμαι αντιθετος) θα το δεχτω χωρις δευτερη κουβεντα.

Εχω εμπιστοσυνη στην κριση των διαχειριστων οτι δεν ειναι ουτε αναλγητοι, ουτε εμποροι ψυχολογικων συνδρομων.....
    Για να κανουν κατι τετοιο, θα σημαινει οτι ετσι επρεπε να γινει και δεν χρειαζονται περαιτερω συζητησεις.

Δεν ειπα ποτε οτι τα ποστ πρεπει να παραμενουν οποιος και να ειναι ο λογος....
    Γιατι αν με την παραμονη των ποστς, καταφερουμε να φτασουμε ενα ανθρωπο στο χειλος της αυτοκτονιας (βαζω ενα παραδειγμα) τοτε σκατα στα μουτρα μας....

Ομως αυτο που γραφω παραπανω σε σχεση με το να εχεις την δυνατοτηα να σβηνεις οτι θελεις - οποτε θελεις - οπου θελεις σε πληροφορω απο πειρα θα ηταν καταστροφικο περα ως περα.

Και μην νομιζεις οτι ολοι οσοι μπαινουν εδω σκεφτονται ακριβως οπως εμεις. Ουτε ολοι αγαπουν το χωρο οπως ειπες πιο πανω.

Λυπαμαι που το λεω, αλλα εχει επιβεβαιωθει οτι χρειαζεται μια ρεγουλα στο ποσα και ποιες δυνατοτηες μπορει να εχει ο καθενας μας εδω μεσα.
    Και σε μια συγκεκριμενη φαση που αυτη η ρεγουλα θα σε ξεπερασει, πρεπει να σε φρεναρει το ιδιο το λογισμικο.

Τελος αν θες να πω και για μενα,
    μου αρεσει να ζω χωρις γραπτους κανονες και υποχρεωσεις.
    Τους κανονες αυτους τους εχω ηδη μεσα μου και δεν τιθεται να με νουθετησει καποιος κανονας η αντμιν.
    Νουθετω εκ των προτερων εγω ο ιδιος τον εαυτο μου οταν χρειαζεται....

Senior Member
    Krino
    Θα συμφωνησω, ότι έχουμε παρεξηγήσει λίγο τις απόψεις ο ένας του άλλου.
    Η προσπαθεια που κάνουμε, μέσα από εύστοχα λόγια αλλα και μπουρδολογίες αν θέλεις, είναι μια προσπάθεια να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ο ενας, την οπτιτική του άλλου και τι ακριβως εννοει.

Θα απαντησω, μόνο σε εκείνα που πιστευω ότι χρειάζεται, χωρις αυτό να σημαίνει ότι αδιαφορω για τα υπολοιπα που γραφεις.

Η ανωνυμία βοηθά στο άνοιγμα, αν και προσωπικά τα όσα εχω καταθεσει τα εχω εκμυστηρευτεί και σε πολύ δικούς μου ανθρώπους είτε πριν είτε αφού τα έγραψα, και καποια θεματα τα εκτυπώνω και τα δουλευω μετα με την ψυχολογο μου.

Φυσικα και κουραζεσαι, και με συγκινει αυτό που λες, το ποσο πολύ προσοχη δινεις, ποσο θελεις να πεις κατι ευστοχο στον άλλο, να βοηθησεις. Σε πιστευω και σίγουρα, νιωθεις μια ματαιωση, όταν βλεπεις να σβηνονται όλα μετα.
    Νομιζεις δεν την εχω νιωσει την ματαιωση? Ακομα και σε θεμα οπου δεν ειχα συμμετασχει, μου κακοφανηκε που τα είδα σβησμενα.

Κρινο και αυτος που ζητα αλλα και αυτος που δίνει εχουν δικαιωματα και υποχρεωσεις.
    Μιλας για την εννοια της αλληλεγγύης μα δεν ξερω πως την εχεις οριοθετησει μεσα σου την εννοια αυτή. Είναι αλληλεγγυη το να εχεις μια απαιτηση από τον άλλο που παραβιάζει τα δικα του όρια? Μιλαω για την περιπτωση εκεινη που εχει αποκαλυφθει σε φιλους / γνωστους η ταυτοτητα του και που τιθεται σε κινδυνο με το να μενει αναρτημενο το θεμα του, στο συνολο του τουλαχιστον.
    Φυσικα και δεν εννοω να κανει ότι θελει ο καθενας.
    Να μπαινει, να βοηθιεται, να παιρνει αυτό που θελει και μετα όχι απλα να φευγει αλλα να αποσυρει και το θεμα του, γιατι δεν αντεχει το κοστος της εκθεσης που συνεπαγεται το ανοιγμα με έναν τετοιο εστω τρόπο.
    Αυτό είναι μια συμπεριφορα ανωριμη και επιπολαιη την οποία δεν υποστηρίζω.

Βρε Κρινο, αν ηταν μια κουβεντα σε καφε, δεν θα εξεθετες τόσο πολλα. Το ξερεις φανταζομαι.

Εκει οπου μετεχεις εχεις λόγο. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι στην καλη προαιρεση, στην αντιληψη και στην κρίση του καθενός το πόσες ενστάσεις θα προβάλλει και προς ποια κατευθυνση. Ας πουμε ότι στην περιπτωση του Κωστα και αλλων παιδιων σε παρόμοια κατασταση, εγω προσωπικα επιλεγω να «παραιτηθω» να μην προβαλλω καποιες ενστασεις μου, που ισως δικαιωματικα μου ανηκαν. Θεωρω ποιο σημαντικό να γίνει σεβαστό το αιτημα για οριοθετημένη διαγραφη, εφοσον τιθεται θεμα στην προσωπικη του ζωη. Και ναι, τον πιστευω.

Δεν αμφιβαλλω ότι δεν αναλωνεις προσπαθεια και χρονο, ότι δεν εχεις στιψει το μυαλο σου.. Το λες και το ξαναλες, μα ποτε δεν μου περασε από το μυαλο κατι τετοιο…
    Δεν θελω ουτε να σε απαξιωσω. Το μονο που κανω είναι να εκφραζω αυθορμητα τον θυμο μου.

Κρινο, η πιο εντονη μορφη ανισότητας είναι η εξομοίωση των ανομοίων. Οσο κι αν δεν θελεις να το δεις, άλλη θεση εχει αυτος που ανοιγεται και ζητα να λαβει, κι άλλη αυτος που απαντα.
    Για μενα η εντονη επιμονη του Κωστα εχει πολλη μεγαλη σημασια και είναι μια παραμετρος που θα επρεπε να ληφθει υπόψη από τον κάθε διαχειριστη.
    Αντιθετα μια δικη σου επιμονη πανω στο να μην σβηστουν οι ερωτησεις πανω στις οποιες συμμετειχες, δεν θα ειχε την ίδια βαρυτητα.

Επομενως, θεωρω ότι θεωρεις ανιση την μεταχειριση αυτή , εχοντας τοποθετηθει σε λανθασμενη βαση, Ότι δηλαδη εσυ κι ο Κωστας είστε το ίδιο, στην ίδια θεση. Εχετε και οι δυο δικαιωματα και υποχρεωσεις, μα στην ίδια θεση δεν είστε.
    Ισως αν εμπαινες στην θεση του γραφοντος να το καταλαβαινες καλυτερα αυτό.

Δεν με ενοχλει που πετας εξυπναδες, εμενα τι λόγος μου πεφτει?
    Απλα δεν θεωρω σοβαρο λογο μη διαγραφης το σωσιμο των εξυπναδων 

Το καταλαβαινω ότι δεν νιωθεις καλα με την αλλαγη στασης του μελους. Μα ποιος νιωθει καλα? Ολοι ασχημα νιωθουμε, αλλα δεν το βροντοφωναζουμε γιατι ( προσωπικα να μιλησω) καταλαβαινω ότι στη συγκεκριμενη περιπτωση αλλα πραγματα βαραινουν πιο πολύ από το πώς νιωθω εγω.

Όχι η αληθεια είναι ότι δεν ασχοληθηκα καθολου με κανονες όταν εγραψα για πρωτη φορα.
    Το μονο που με ενοιαζε ηταν να εκφραστω για να βγω από την μαυριλα μου τοτε.
    ΣΗΜΑΣΙΑ δεν εδωσα σε ορους και κανονες.

Δεν παω να σου φορτωσω τους κινδυνους που ενεχει το δικτυακό ανοιγμα. Θα ημουν παραλογη.
    Στο παρον φόρουμ όμως, καποιοι από αυτους τους κιδυνους πιστευω μπορουν να εξομαλυνθουν με την εκλογικευμενη διαγραφη καποιων θεματων.

Δεν ειμαι ανθρωπος που θα ελεγε σε καποιον να μην μετεχει στα θεματα που ανοιγω.
    Δεν λειτουργω ετσι.

Ναι, να προστατευθει μεχρι ποιου σημειου?
    Ολική διαγραφή καποιων θεματων του. Αυτό προτεινω. Και περιμενω ακομα να ακουσω την γνωμη του Νίκου πανω σε αυτό.

Banned
    ενταξει στην αρχη ηθελα να σου απαντησω προταση με προταση αλλα επειδη στο τελος ειναι το ζουμι και για να μην γραφω μιση ωρα, θα μπω κατευθειαν στο ψητο:

Προτεινεις ο καθε χρηστης να εχει δικαωμα να μπορει να διαγραφει μονος του τα ποστ οποτε αυτος νομιζει η να γινεται οποτε κρινει σκοπιμο ο διαχειρστης με τον τροπο που νομιζει???

Senior Member
    Originally posted by krino

ειναι λιγο μπερδεμενη η σκεψη σου εδω.

Στην πρωτη παραγραφο λες να σβηνονται μυνηματα αν υπαρχει σοβαρο προβλημα και στην αλλη ζητας τροποποιηση των ορων λειτουργιας.
    Αν διαβασες και τα παραπανω θα καταλαβεις. Οι οροι ετσι οπως ειναι τωρα διατυπωμενοι ειναι αοριστοι ως προς το θεμα της διαγφραφης. Θα μπορουσαν να τεθουν ποιοτικα και ποσοτικα κριτηρια πιο συγκεκριμενα, γι αυτο ζητω τροποποιηση και στασης και ορων.
    Και να σου πω και κατι?
    Η απαντηση του Νικου \" ας προσεχες, ας διαβαζες τους ορους να δεις πρωτα αν ταιριαζουν τα χνωτα σου με τον χωρο αυτο,\" δεν μου αρεσε καθολου. Με πονεσε αυτη η απαντηση. Ο ΤΡΟΠΟΣ της δηλαδη.

Θα σου πω το εξης για να ειμαι ξεκαθαρος.

Εαν ο αντμιν λαβει ενα μυνημα που ζητα να αφαιρεθει μια συζητηση γιατι ο λογος ειναι ο ΤΑΔΕ και ο αντμιν κρινει οτι οντως πρεπει να γινει και τελικα αφαιρεσει ολες τις αναφορες του χρηστη (κατι στο οποιο ειπα οτι ειμαι αντιθετος) θα το δεχτω χωρις δευτερη κουβεντα.

Εχω εμπιστοσυνη στην κριση των διαχειριστων οτι δεν ειναι ουτε αναλγητοι, ουτε εμποροι ψυχολογικων συνδρομων.....
    Για να κανουν κατι τετοιο, θα σημαινει οτι ετσι επρεπε να γινει και δεν χρειαζονται περαιτερω συζητησεις.

Οπως είπες δεν χρειαζεται ουτε να ταυτιστουμε ουτε να συμφωνησουμε σε ολα. Κι εδω διαφωνω. Εχω εμπιστοσυνη στην εξουσια τον διαχειριστων μα δεν παυουν να είναι ανθρωποι. Κι εμπιστευομαι πιο πολυ το κειμενο των όρων που θα είναι κοινό σε όλους και δεσμευτικό. Γι αυτο και ζητω να γινει πιο συγκεκριμενο για να δεσμευει πληρεστερα και τα μελη και τους διαχειριστες.
    Δεν ειπα ποτε οτι τα ποστ πρεπει να παραμενουν οποιος και να ειναι ο λογος....
    Γιατι αν με την παραμονη των ποστς, καταφερουμε να φτασουμε ενα ανθρωπο στο χειλος της αυτοκτονιας (βαζω ενα παραδειγμα) τοτε σκατα στα μουτρα μας....

Σκατα στα μούτρα μας τότε, όπως το λες. Κι εμενα εκει παει το μυαλο μου, αυτο φοβαμαι.

Ομως αυτο που γραφω παραπανω σε σχεση με το να εχεις την δυνατοτηα να σβηνεις οτι θελεις - οποτε θελεις - οπου θελεις σε πληροφορω απο πειρα θα ηταν καταστροφικο περα ως περα.

Και μην νομιζεις οτι ολοι οσοι μπαινουν εδω σκεφτονται ακριβως οπως εμεις. Ουτε ολοι αγαπουν το χωρο οπως ειπες πιο πανω.

Λυπαμαι που το λεω, αλλα εχει επιβεβαιωθει οτι χρειαζεται μια ρεγουλα στο ποσα και ποιες δυνατοτηες μπορει να εχει ο καθενας μας εδω μεσα.
    Και σε μια συγκεκριμενη φαση που αυτη η ρεγουλα θα σε ξεπερασει, πρεπει να σε φρεναρει το ιδιο το λογισμικο.
    Ποτε δεν διαφωνησα για την αναγκη υπαρξης διαχειρισης και κανόνων εδω μέσα.

Τελος αν θες να πω και για μενα,
    μου αρεσει να ζω χωρις γραπτους κανονες και υποχρεωσεις.
    Τους κανονες αυτους τους εχω ηδη μεσα μου και δεν τιθεται να με νουθετησει καποιος κανονας η αντμιν.
    Νουθετω εκ των προτερων εγω ο ιδιος τον εαυτο μου οταν χρειαζεται....
    Δεκτο και σεβαστο.

Senior Member
    σε πιστευω 101%.
    Αυτο δεν σημαινει οτι μπορουμε να ταυτιστουμε στο ιδιο ποσοστο σε οσα εχουμε στο κεφαλι μας...

Ωστοσο αυτα που εγραψες στο σαββα, περι του οτι σκεφτεσαι αν εχεις γραψει κατι περιεργο μηπως και αποκαλυφθεις με προβληματισαν εξισου περιεργα.....

Την καλημερα μου επισης.
    Μα αν δεν ειχα περασει κι εγω απο παρομοια αγχη, δεν θα ενιωθα τοσο πολυ την αναγκη καποιων παιδιων να σβησουν.
    Εχω βρεθει ομως κατα καποιο τροπο και στην δικη σου τη θεση.
    Να δινω τον καλυτερο εαυτο μου να βοηθησω και μετα διαγραφη....
    Νιωθω και τον θυμο που αισθανεσαι εσυ. Αν και θεωρω οτι καλο ειναι να παραμεριζεται σε καποιες περιπτωσεις.

Senior Member
    ενταξει στην αρχη ηθελα να σου απαντησω προταση με προταση αλλα επειδη στο τελος ειναι το ζουμι και για να μην γραφω μιση ωρα, θα μπω κατευθειαν στο ψητο:

Προτεινεις ο καθε χρηστης να εχει δικαωμα να μπορει να διαγραφει μονος του τα ποστ οποτε αυτος νομιζει η να γινεται οποτε κρινει σκοπιμο ο διαχειρστης με τον τροπο που νομιζει???
    Ουτε το ένα ουτε το άλλο....
    Στο εχω ηδη απαντησει.

Μακαρι όλοι να ειχαμε την εσωτερικη ταξη που χρειαζονται ωστε να μην παιτουνται εξωθεν επιβολες και κανονες.

Αν και αναφερθηκα σε αυτο, δεν υποστηριξα ουσιαστικα την σταση να κανει ο καθεις οτι θελει γιατι αντιληφθηκα στην πορεια οτι αυτο θα γεννουσε προβληματα.
    Ουτε όμως να κανει κι ο διαχειριστης οτι κρινει σκοπιμο.
    Οχι. Να εχει μεν περιθωρια ευχερειας, αλλα να μην ειναι ανεξελεγκτος.
    Να υπαρχουν οριοθετημενες οι περιπτωσεις διαγραφης( παντα μιλουμε για επιλεκτικη διαγραφη).

Banned

Ουτε όμως να κανει κι ο διαχειριστης οτι κρινει σκοπιμο.
    Οχι. Να εχει μεν περιθωρια ευχερειας, αλλα να μην ειναι ανεξελεγκτος.
    Να υπαρχουν οριοθετημενες οι περιπτωσεις διαγραφης( παντα μιλουμε για επιλεκτικη διαγραφη).

Κατσε τωρα γιατι περνας στο αλλο ακρο....

Να μην κανει λοιπον ο διαχειριστης οτι θελει....
    Και ποιος να κανει εγω η εσυ??
    Η μηπως να κανει η μανα??

Σε μια πιθανη εκδοση που ο διαχειριστης κανει οντως οτι θελει, εσυ, εγω ο απεναντι μας τι προτιθεται να κανει???
    Στην χειροτερη των περιπτωσεων απλα θα φυγεις.....
    Θα φυγεις εσυ και εγω, θα ερθουν αλλοι και παει λεγωντας...
    Κοσμος παει και ερχεται οπως και να εχει ασχετως με τους ορους που συμβιωνουμε εδω μεσα.

Εσυ εχεις αρχισει ενα διαλογο οπου με τα χερια σταυρωμενα προτασεις τον θυμο σου και οτι εχεις μεσα σου.
    Σεβομαι αυτο που κανεις και το θεωρω αυθεντικο και σαν τετοιο χαιρομαι που υπαρχεις.

Απο κει και περα ομως λαβε υποψη σου οτι εμεις μιλαμε μεταξυ τυρου και αχλαδιου χωρις να εχουμε μπει στη θεση του διαχειριστη.
    Δεν σκοτιζομαστε με τιποτα αλλο παρα μονο με την καουρα μας.
    Ουτε μας ενδιαφερει τι χρημα - κοπο - δουλεια απαιτειται για να κανουμε εμεις το κεφι μας.
    Ουτε απο την αλλη μας ενδιαφερει αν ο αντμιν γινει υπολογος στις αστυνομικες αρχες σε κατι που ισως και εσυ να συμφωνουσες.

Μιλας, κρινεις και κουνας το δαχτυλο σου θυμωμενη παντα απο την θεση της κρεκλας του απλου χρηστη που εχει δικαιωματα - υποχρεωσεις οχι ομως ευθυνες, οι οποιες ναι ειναι και ποινικες ενιοτε.

Πολυ φιλικα θα σου πω, κουνησω λιγο απο την καρεκλα σου και προσπαθησε για λιγο εικονικα να ερθεις στη θεση του χαλιφη, θα δεις οτι η οπτικη σου ισως να ειναι διαφορετικη.

Αληθεια, πιστευεις οτι αμα σου λεγανε ελα βρε συ weird να αναλαβεις εσυ, εισαι σιγουρη οτι θα τα καταφερνες καλυτερα??
    Γιατι εγω να σου πω την μαυρη αληθεια δεν ειμαι...

Senior Member
    Δεν θελω ουτε και μπορω να γινω διαχειριστης στη θεση του διαχειριστη.
    Σαν μελος που εκφραζομαι στον χωρο αυτο εχω καθε δικαιωμα να εκδηλωνω τη δυσαρεσκεια μου απεναντι στον τροπο αλλα και τους όρους διαχειρισης.
    Τον θυμο τον εβγαλα σε εσενα προσωπικα Κρινο γιατι θεωρησα οτι το ειδες επιπολαια το θεμα και οπως συχνα, ησουν εριστικος.

Ειμαι σταθερη στην αρχικη μου αποψη, τροποποιηση των όρων.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast