ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 151
    Senior Member
    το μονο που θελω ειναι να ηρεμησω δεν μπορω πλεον να την δω ερωτικα δεν νιοθω ελξη πλεον και δεν θελω να την κοροιδευω

Banned
    οκ σωστα....

παρολα αυτα αν ηρεμησεις και βαλεις τις σκεψεις σου σε μια ταξη θα μπορεσεις να κανεις σωστες κινησεις.
    Φαινεται οτι αυτη την στιγμη δεν μπορεις να λειτουργεις ηρεμα....

Senior Member
    κοιτα αυτη την στιγμη το μονο που σκεφτομαι ειναι μην κανει καμια βλακια που ειναι μονη της και αυτο δεν με ηρεμει ισα ισα με ανχωνει .θελω απλα απο μονη της να καταλαβει το λαθος τις με την αποπειρα αυτοκτονιας και μετα να καταλαβει οτι δεν μπορει παντα να αντιδρα βαση των δικων τις θελω αλλα πρεπει να συμφωνει και να δεχεται τα θελω των αλλον οποια και αν ειναι αυτα απο την στιγμη που δεν ειναι παραλογα

Senior Member
    glafkos

αν οπως λες αντιδρα τοσο άσχημα σε καθε ειδους σχολιο μη θελοντας να ξαναδει το ατομο που της απευθυνεται μαλλον το σχολιο τετοιου τυπου \"ακουμπαει\" μεσα της σε κατι ασχημο που πρωτα απο ολα το ξερει η ιδια. Προφανως της ειναι μαλλον δυσκολο να αντιμετωπισει τα θεματα αυτα.

Ομως αν μπορεις να συμβάλεις σ αυτη την κατεύθυνση του δλδ να αποφασισει να παρει μια βοηθεια ειδικου ειναι ισως ο πιο ασφαλης δρομος για να συνεχισει.

Οσο για σενα καταλαβαινω πώς μαλλον νιωθεις εγκλωβισμενος σε μια ιστορια που μπορει να σου προκαλει κ φοβο κ ανασφάλεια.

Ευχομαι ολα να προχωρήσουν με τον καλυτερο δυνατο τροπο τοσο για σενα προσωπικα οσο κ για την κοπέλα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Eίσαι σε δύσκολη θέση, σίγουρα. Δεν ξέρω όμως αν χρειάζεσαι ψυχολόγο ή ...δικηγόρο ή όποιον άλλο φορέα μπορεί να προστατέψει τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν έχει κάποιον στον κόσμο. Βέβαια η κοπέλα έχει την αδελφή της. Η ίδια επέλεξε να φέρεται σαν να μην έχει τον μοναδικό συγγενή που της απέμεινε.
    Έχω τη γνώμη ότι τέτοια ακραία συμπεριφορά δεν έχει σχέση με ερωτικη απογοήτευση. Δηλαδή πιστεύω πως ακόμα και αν υπήρχαν οι γονείς της κοπέλλας, αυτή πάλι θα είχε ψυχ προβλήματα και απόπειρες. Τότε όμως εσύ δεν θα ένοιωθες εγκλωβισμένος. Τώρα νοιώθεις γιατί χορεύεις στο χορό της παρά τη θέλησή σου. Δεν εχεις κάποιο ψυχ πρόβλημα εσύ. Εγκλωβισμένος είσαι γιατί σου πέταξε το μπαλάκι περί ευθύνης σου στην απειλούμενη αυτοκτονία.

Senior Member
    καλημέρα ψυχολόγο χρειάζομαι για να με βοηθήσει να ηρεμίσω και να δω πως θα λειτουργίσω απο εδω και πέρα απεναντι τις
    Χτες που μιλίσαμε ξανα με την κοπέλλα μου το μονο που την ενδιαφέρει αυτη είναι να μην χωρίσουμε και εγω το μόνο που τις λεω είναι οτι αυτη την στιγμή χρειαζόμαστε και οι 2 βοηθεια να ξεπερασουμε ότι εγινε χωρίς να σκεφτομαστε την σχεση αυτη την στιγμη παρα μονο οτι αυτη η σχέση μας εφτασε εδω.
    Τις είπα οτι το μονο που σκεφτομαι αυτη την στιγμη είναι μην πω-κανω κατι και ξανακανει αποπειρα αυτη και αυτο με τρομαζει της εξηγω οτι αυτη την στιγμη θελω να ηρεμισω και μετα βλεπουμε και το ιδιο θελω να κανει αυτη.Αυτη......... μολις γελαω περνει τα πανω τις και μολις δεν αντιδρω καθολου λεει οκ θα φυγω απο το σπιτι.......τι να πω δεν ξερω προσπαθω

Senior Member
    το περιεργο ειναι οταν μου μιλαει απο το τηλεφωνο ειναι σαν να μην εχει γινει κατι και οταν βρισκομαστε το καταλαβαινει ευτυχος αυριο κανονισα ραντευου με ψυχολογο να δουμε τι θα γινει

Φίλε μου.....δεν ξέρω, αλλά όλο αυτό που περιγραφεις, εμένα προσωπικά μου δίνει την ετύπωση πως η κοπέλα σου χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης την απόπειρα προκειμένου να κερδίσει χρόνο πιστεύοντας πως κάτι θα αλλάξει.
    Έχω μια ελπίδα πως ο ψυχολόγος θα σας βοηθήσει περισσότερο να δείτε την αλήθεια, παρά να την εμποδίσει για κάτι που έχω την αίσθηση ως δεν το θέλει....

Banned
    Νομίζω πως η Θεοφανία έχει δίκιο. Εσύ πάλι λες ότι δεν θέλεις να πάθει ζημιά η κοπέλα, αλλά ούτε κι εσύ να καταπιέζεσαι. Αλλά φαντάζομαι γνωρίζεις πως το πρώτο, όσο κι αν σε στενοχωρεί, τελικά δεν είναι δική σου ευθύνη. Μπορείς βέβαια να την αντιμετωπίζεις με κατανόηση κι ευαισθησία, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση που έχεις πάρει (εφόσον όπως λες είσαι σίγουρος) δεν πρόκειται να αλλάξει. Καλώς πήρες την απόφαση να απευθυνθείς εσύ σε έναν ψυχολόγο για να διευκολυνθεί η κατάσταση.

Senior Member
    Δύσκολο θέμα , από τη μια η κοπέλα παρουσιάζετε ως μια εξαρτημένη προσωπικότητα από την άλλη υπάρχει ο εκβιασμός , σίγουρα τα προβλήματα του παρελθόν έχουν συσσωρευτεί και τώρα … στην πραγματικότητα είσαι κάτι πολύ παραπάνω γι’ αυτήν από απλά μια σχέση, ουσιαστικά μετά την αδελφή της είσαι το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή της και δεν έχει που αλλού να στηριχτεί … προσωπικά θεωρώ ότι η κοπέλα σου χεριάζετε βοήθεια και υποστήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Όσο για σένα δεν χρειάζεσαι να πανικοβάλλεσαι , καταλαβαίνω το βάρος που νιώθεις και το άγχος που σου δημιουργείτε από όλη αυτήν την κατάσταση , αλλά σε διαβεβαιώνω ότι μόλις κάνεις ένα κλικ στις αντιλήψεις σου θα τα δεις όλα πιο ψύχραιμα και απλοποιημένα . Αλλά το σημαντικό για μένα είναι ότι αυτή τη στιγμή η κοπέλα σου σε χρειάζεται … εδώ θα μιλήσει η καρδία και η ψυχή σου το εάν θα της σταθείς η όχι , όντος τόσα χρόνια την ανέχτηκες με την ελπίδα μπας και διορθωθεί , αλλά τώρα πρέπει να την βοηθήσεις να αποκτήσει την ανεξαρτησία της , να σταθεί στα πόδια της, μα θα μου πεις γιατί να αναλάβεις τέτοιες ευθύνες … η γιατί να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία , ενώ θα μπορούσες να χωρίσετε και να κάνεις μια καλύτερη ίσως σχέση θα σου κόστιζε πολύ λιγότερα δηλαδή … ίσως να έχεις δίκαιο ίσως και ψυχολογικά να είναι αυτό το σωστό , αλλά σε αυτό το σημείο υπάρχει και η ηθική της αγάπης , που όταν αγαπάμε η αγαπούσαμε εναν άνθρωπο ιδικά στα δύσκολα δεν το εγκαταλείπουμε ποτέ...
    Σε πολύ γενικές γραμμές αυτά είχα να σου πω , από κει και πέρα ότι και αν αποφασίσεις σου εύχομαι το καλύτερο για σένα και την κοπέλα σου .

Senior Member
    καταλαβενω οτι λετε αλλα δεν ειπα να την αφησω ξεκρεμαστη τις εχω πει οτι παντα διπλα τις θα ειμαι γιατι την αγαπω αλλα σαν σχεση εχουμε τελειωσει απο την στιγμη που ερωτικα εδω και παρα πολυ καιρο δεν την βλεπω οσο και αν προσπαθησα να την δω.Δεν ειπα οτι θελω να βγαλω ενα βαρος απο πανω μου και να το μετατοπησω αλλου αλλα να δεχτει οσο σκληρη και αν ειναι η αληθεια οτι σαν σχεση εχουμε τελειωσει και να συνεχεισουμε την ζωη μας .Και απο την στιγμη που και η ιδια δεν με βλεπει οπως ειχε πει και αυτη ερωτικα τοτε γιατι να κουραζομαστε και να τσακονωμαστε απο το να μεινουμε 2 καλοι φιλοι?

Senior Member
    glafko βρισκω πολυ ενταξει τη στάση σου.

ειναι αλλο πράγμα στηριζω τον ανθρωπο που αγαπω, κι αλλο τον αφήνω να με χειριζεται ή να με εκβιάζει (εστω κ υποσυνειδητα). ειναι αλλες οι ευθυνες που αναλαμβανεις εσυ. Την ευθυνη του εαυτου της πρεπει να αναλαβει η κοπελα. Παραμενοντας διπλα με άλλο ρολο πλεον, ειναι μια τιμια κ ειλικρινης σταση (αφου ετσι λες πως νιωθεις να κανεις) που ελπιζω να εκτιμησει κ η ιδια σε λιγο καιρο.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    Μια χαρά τα λες και πολύ σωστά επισημαίνεις ότι ανεξάρτητα από τα καλά αισθήματα, χρειάζεται να δεχτεί ότι σχέση πλέον δεν μπορεί να υπάρχει.

Φαντάζομαι θα σε έκανε να νιώθεις καλύτερα αν μείνετε 2 καλοί φίλοι, αλλά και αυτό είναι ένα είδος σχέσης που χρειάζεται 2 συνειδητοποιημένους ανθρώπους για να λειτουργήσει.

Μερικές φορές δυστυχώς είναι αναγκαία η απόλυτη απομάκρυνση παρόλο που θα προτιμούσαμε τη φιλία, πάντως ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά.

Senior Member
    Επειδή αντιλαμβανόμενε να χρησιμοποιείται ως πανάκια η θεωρία περί προσωπικών ευθυνών , έχω να ρωτήσω το εξής όταν εγώ που δεν μιλώ κινέζικα ακούω κάποιον που μου απευθύνετε στα κινέζικα , πώς να του απαντήσω και τι να καταλάβω …αυτό που θα κάνω είναι να ερμηνεύσω τη γλώσσα του σώματος και τις κινήσεις του … έτσι και η κοπέλα το να πάει το παιδί τώρα να της πει κοιτά επειδή είναι ευθύνη σου … εγώ θα αναλάβω την ευθύνη μου και ως εκεί … και η κοπέλα που δεν καταλαβαίνει τα κινέζικα όπως εγώ θα ερμηνεύσει αυτήν την κίνηση ως εγκατάλειψη. Για να απευθυνθείς σε κάποιον και να του μιλάς όχι μόνο για ευθύνες αλλά για οτιδήποτε πρέπει πρωτίστως να του αναπτύξεις αυτήν την αντίληψη αυτήν την κόσμο θεωρία, να πεις ότι πχ τα ζευγάρια Εσκιμό ανταλλάσουν τους συντρόφους τους και αυτό δεν θεωρείτε ανήθικο, ενώ άμα γίνει αυτό στο Ιράν ισούται με θανατική ποινή , άντε τώρα ζήσε σαν Εσκιμο στο Ιράν …
    Και να πω όμως κάτι άλλο και εγώ θεωρώ ότι το στίχοι του εκβιασμού υπάρχει αλλά το εάν αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι η έαν θα πραγματοποιηθεί κανείς από δω μέσα δεν το ξέρει... Λέμε εκβιασμό γιατί είναι αυτό που εισπράττει ο φίλος μας , αμφιβάλετε όμως, ότι θα μπορούσε να ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων ... εγώ χωρίς εσένα δεν ζω !
    Ούτε εκβιασμό ούτε τίποτα , απλά μια πραγματικότητα.
    Έχω ζήσει περίπτωση που γιος ψυχολόγου του λέει στον πατέρα ψυχολόγο μετα από έναν καυγά θα πάω να πνίγω εάν συνεχίσεις να μου συμπεριφερθείς ετσι … και ο ψυχολόγος πατέρας του προφανώς κάτεχε και αυτός την θεωρία περί ευθυνών του λέει , επιλογή σου είναι , πράξε ότι νομίζεις με τι ζωή σου … μετά από 5 ώρες ο ¨εκβιασμός¨ δεν ήταν πλέον εκβιασμός ήταν μια μακάβρια αλήθεια που όμως δεν μπορούσε να αλλάξει ποτέ πια …όποτε είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτό το σημείο να απευθυνθείς σε αυτή τη φάση με τέτοιες έτυμες λύσεις ...

Senior Member
    το να δηλώνω στον σύντροφο μου πώς χωρίς αυτόν, δεν ζω (αν κ δεν τον βλέπω ερωτικα), είτε με πράξεις, ειτε με λογια, το να δειχνω πώς ειναι η αρχή μου κ το τέλος μου ενας αλλος ανθρωπος κ ουσιαστικα αφήνω την τύχη της ζωής μου στον άλλο δεν δειχνει οτι πραγματικά αγαπάω τον άλλο αλλα οτι ουσιαστικα ψάχνω για μια σανιδα σωτηρίας. Οτι ο άλλος ειναι εκει για να με σωσει. Αν ο άλλος εχει αναγκη να νιωσει \"σωτήρας\" τότε το ζευγάρι μπορει ισως να λειτουργήσει καλα. Αν ομως ο άλλος συνειδητά δεν αντεχει το βάρος αυτο τί ερχεται να κανει? Να αναλάβει εναν ρολο που δεν αντεχει? Κι ολο αυτο που θα πάει?Κ τί θα εξυπηρετήσει? Ενας ανθρωπος δεν αυτοκτονει για κανεναν άλλο. Ο άλλος ειναι απλα η αφορμη σε μια σειρα πραγμάτων που τον κάνουν να νιωθει μονος.

Το να ζητάει ο glafkos βοήθεια για το πώς μπορει να σταθεί με ευαισθησια διπλα της κ ταυτοχρόνως μονος, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του πιστεύω πώς ειναι ενας τροπος για να βοηθησει την κοπέλα. Κ ένας τροπος που δειχνει αληθινο ενδιαφερον.

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast