ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 151
    Senior Member
    καλημερα σε ολους
    η κατασταση ειναι πολυ δυσκολη και απο τις σταση της καταλαβαινω οτι πιο πολυ οτι κανει το κανει για να με πιεσει ψυχολογικα και να με κανει να γυρισω σε αυτη με λαθος τροπο.Το μονο που της ζηταω ειναι να δεχτει τον χωρισμο αν με αγαπαει οπως λεει να με αφησει να ηρεμισω εγω αλλα να ηρεμισει και η ιδια και αν οντος με θελει ακομα ας συνεχεισει να με διεκδικει αλλα οχι με ψυχολογικη βια αλλα νιοθοντας τις αναγκες μου και τα θελω μου αλλα αυτο δεν μπορει να το καταλαβει με τιποτα δεν το δεχεται .Γιατι θα πρεπει να πιεσω εγω τα θελω μου για κατι που δεν νιοθω ετοιμος ;;

Senior Member
    Εχουμε μπει στο εξης παιχνιδι τωρα .Αυτη θέλει να προσπαθησουμε ξανα για να νιοσει καλυτερα αυτη και εγω θελω να ηρεμισω και να δω τι πραγματικα θελω για να νιοσω καλυτερα εγω.Ενας απο τους 2 πρεπει να κανει πισω απο την στιγμη που δεν αποδεχομαστε και οι 2 τα θελω του αλλου ,εγω δεν κανω πισω και αυτο την τρομαζει γιατι ξερει οτι αν κανει αυτη πισω εμεινε στον δρομο δεν θα εχει τιποτα μετα.Το ασχημο ειναι οτι δεν καταλαβενει οτι ετσι δυσκολευει τα πραγματα και θα με χασει μια για παντα απο την ζωη της ,αλλα αν καταλαβει τι εννοω θα βοηθηθει ακομα περισσοτερο απο εμενα.

Σημερα εχω ραντευου με τον ψυχολογο το μονο που θελω να τον ρωτησω ειναι ποσο καιρο πρεπει να κανω υπομονη μεχρι ενας ανθρωπος καταλαβει οτι με την σταση του αυτη αντι με με πλησιαζει με απομακρυνει?και πως εγω πρεπει απο εδω και περα να συμπεριφερομαι σε αυτον τον ανθρωπο?

Μολις εχω νεα θα σας ενημερωσω

kalimera....
    sorry kiolas k me olo to tharros ... i kopela s me ti asxoleitai? thelw na pw dn douleuei,spoudazei, ti kanei telos pantwn ektos apo to na asxoleitai me esena? diladi ok dexomai to gegonos oti dn exei syggeneis alla to oti dn exeis filous files na milaei na syzitaei ta dika tis to katakrinw...

kathe anthrwpos exei anagki apo filous ayti dn goustarei na exei? an exei tote ok pio einai to provlima... as stathei sta podia tis as ginei ligo aneksartiti .... egw pantws ayto tha tis elega synexws gia na tin pisw.. tha tis edina san kinitro tin aneksartisia k oti dn einai wraio pragma na stirizetai se sena i se kapoion allo...
    alitheia dn mas eipes (i egw dn diavasa) poso xronwn eisai esy k poso ayti?

ayta....
    oi symvoules einai proswpikes k kathara ypokeimenikes.. vevaia mporei i megaliteri m sxesi na itan 6 mines (exw na to lew) alla gia merika pragmata estw k apo tin apeksw pleyra kapws mporw na dwsw kapoies \"lyseis\" ....

Senior Member
    Μου κάνει εντύπωση η τόση «αγάπη» εδώ μέσα. Πιστεύω πως στις πιο πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις χαϊδεύουμε τα αυτιά του κάθε θεματοθέτη, μιλάμε για αγάπη, υπομονή, ευαισθησία και δίνουμε συμβουλές να πάει σε ψυχολόγο ή σε οικογενειακό σύμβουλο και να βρεθεί μία λύση. Λες και δεν υπάρχει εκτός από τη ψυχολογική, καμία άλλη ματιά. Λες και κωφεύουμε στην Ψυχιατρική.
    Ποτέ δεν έχω δει να λέμε σε κάποιον «φίλε/φίλη, η μάνα σου/πατέρας/σύζυγος/φίλος/φίλη σου δεν είναι με τα καλά του, βάσει της περιγραφής σου και της κοινής λογικής μας. Θωρακίσου, κάνε ό,τι κουμάντο θέλεις, αλλά έχε υπόψη σου αυτή την παράμετρο». Μιλάμε για τον κάθε \"βασανιστή/εκβιαστή\" κάθε περίπτωσης σαν ένα απόλυτα λογικό άτομο, που του λείπει η αγάπη ή που δεν έχει καταλάβει καλά ή που δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες....ή.....
    Το λέω για περιπτώσεις όπως η παρούσα, όπου ένας λογικός θεματοθέτης μας γράφει τεκμηριωμένα και με στοιχεία για μία σοβαρή κατάσταση που υφίσταται στη ζωή του παράλογα, παράνομα και καταπιεστικά.
    Στα μάτια μου, το άλλο μέλος, εδώ συγκεκριμένα η κοπέλα, δεν είναι με τα συγκαλά του. Και όταν κάποιος δεν είναι με τα συγκαλά του, δεν διορθώνεται με αγάπες και ευαισθησίες αν δεν πάρει φαρμακευτική αγωγή. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Γιατί συνήθως αυτοί που έχουν ανάγκη τα φάρμακα δεν το παραδέχονται, δεν συνεργάζονται και στο τέλος οδηγούν τους δικούς τους, τους λογικούς, στον ψυχίατρο.
    Εγώ (και απορώ, γιατί μόνο εγώ?) βλέπω ή για να είμαι πιο ακριβής πιθανολογώ, η κοπέλα να έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. Τέτοιο που δεν λύνεται με αγάπη, κατανόηση, παράταση της ερωτικής σχέσης, υπομονή και οικογενειακό σύμβουλο.
    Καταλήγω, γλαύκο, βάστα γερά μη σε αποδιοργανώσει. Η ματιά σου είναι πολύ καθαρή στα γεγονότα, προστάτευσέ τη σαν …κόρη οφθαλμού.

Banned
    Originally posted by Thessalo
    Επειδή αντιλαμβανόμενε να χρησιμοποιείται ως πανάκια η θεωρία περί προσωπικών ευθυνών , έχω να ρωτήσω το εξής όταν εγώ που δεν μιλώ κινέζικα ακούω κάποιον που μου απευθύνετε στα κινέζικα , πώς να του απαντήσω και τι να καταλάβω …αυτό που θα κάνω είναι να ερμηνεύσω τη γλώσσα του σώματος και τις κινήσεις του … έτσι και η κοπέλα το να πάει το παιδί τώρα να της πει κοιτά επειδή είναι ευθύνη σου … εγώ θα αναλάβω την ευθύνη μου και ως εκεί … και η κοπέλα που δεν καταλαβαίνει τα κινέζικα όπως εγώ θα ερμηνεύσει αυτήν την κίνηση ως εγκατάλειψη. Για να απευθυνθείς σε κάποιον και να του μιλάς όχι μόνο για ευθύνες αλλά για οτιδήποτε πρέπει πρωτίστως να του αναπτύξεις αυτήν την αντίληψη αυτήν την κόσμο θεωρία, να πεις ότι πχ τα ζευγάρια Εσκιμό ανταλλάσουν τους συντρόφους τους και αυτό δεν θεωρείτε ανήθικο, ενώ άμα γίνει αυτό στο Ιράν ισούται με θανατική ποινή , άντε τώρα ζήσε σαν Εσκιμο στο Ιράν …
    Και να πω όμως κάτι άλλο και εγώ θεωρώ ότι το στίχοι του εκβιασμού υπάρχει αλλά το εάν αυτό είναι απλά ένα παιχνίδι η έαν θα πραγματοποιηθεί κανείς από δω μέσα δεν το ξέρει... Λέμε εκβιασμό γιατί είναι αυτό που εισπράττει ο φίλος μας , αμφιβάλετε όμως, ότι θα μπορούσε να ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων ... εγώ χωρίς εσένα δεν ζω !
    Ούτε εκβιασμό ούτε τίποτα , απλά μια πραγματικότητα.
    Έχω ζήσει περίπτωση που γιος ψυχολόγου του λέει στον πατέρα ψυχολόγο μετα από έναν καυγά θα πάω να πνίγω εάν συνεχίσεις να μου συμπεριφερθείς ετσι … και ο ψυχολόγος πατέρας του προφανώς κάτεχε και αυτός την θεωρία περί ευθυνών του λέει , επιλογή σου είναι , πράξε ότι νομίζεις με τι ζωή σου … μετά από 5 ώρες ο ¨εκβιασμός¨ δεν ήταν πλέον εκβιασμός ήταν μια μακάβρια αλήθεια που όμως δεν μπορούσε να αλλάξει ποτέ πια …όποτε είμαι πολύ επιφυλακτικός σε αυτό το σημείο να απευθυνθείς σε αυτή τη φάση με τέτοιες έτυμες λύσεις ...
    Thessalo, ξεκινώντας από την ιστορία που παραθέτεις, αναφέρεται σε μια σχέση γονέα-παιδιού και όχι σχέση δύο συντρόφων. Δεν αμφιβάλλω ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση από το ‘ανέλαβε τις ευθύνες σου’, αλλά εδώ λείπουν πολλές πληροφορίες για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ποια ήταν η ηλικία του παιδιού, ποια η προσωπικότητα του πατέρα και η σχέση με το γιο (μήπως η συμπεριφορά του δεν ήταν απόρροια της ‘θεωρίας περί ευθυνών’, αλλά αποτέλεσμα αναλγησίας και αδιαφορίας? Μήπως είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και απηύδησε, μήπως υπήρχαν παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά του παιδιού? Υπάρχουν αρκετά ενδεχόμενα…). Ίσως εσύ που όπως λες έζησες την περίπτωση αυτή να γνωρίζεις κάτι παραπάνω, αλλά για εμένα που τη διαβάζω δεν υπάρχει εύκολο συμπέρασμα. Γενικά μπορώ να πω ότι είναι άλλοι οι ρόλοι σε μια τέτοια σχέση και άλλες οι ισορροπίες.

Σε μία όμως ερωτική σχέση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Συμφωνώ ότι ένας άνθρωπος που είναι εγκλωβισμένος στο δικό του τρόπο σκέψης, στις δικές του ανασφάλειες, που έχει τις δικές του άκαμπτες αντιλήψεις κλπ δεν θα καταλάβει και τίποτα αν του πεις ‘ανέλαβε τις ευθύνες σου’. Αλλά μέχρι ποιο σημείο είναι δουλειά του συντρόφου η ‘επανεκπαίδευση’ και η υποστήριξη ενός άλλου ανθρώπου?

Ας πούμε ότι το ‘χωρίς εσένα δεν ζω’ είναι η πραγματικότητα κάποιου ανθρώπου. Εσύ όμως είσαι σίγουρος πως δεν θέλεις να ζήσεις με αυτόν τον άνθρωπο. Τι γίνεται τότε?

α! οκ οπότε απ\'ότι κατάλαβα εσυ προτείνεις να πάει μια μέρα κ να της πει
    \"μωρό μου πάρε αυτά τα χαπάκια είναι για το καλό της σχέσης μας... \"

Εσυ νομίζεις ότι με τα τρελοφάρμακα θα δωθεί λύση? Εσύ θα έδινες σε ένα άτομο π ήσουν 6 χρόνια μαζί κ π το αγαπούσες ανεξάρτητα απο τις επιπολαιότητες κ τις τρέλες π κάνει ψυχοφάρμακα? εσύ θα δεχόσουν ποτέ να πάρεις ψυχοφάρμακα?

Για μένα πιστεύω είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα το οποίο μπορεί να λυθεί κ με άλλους τρόπους... για μένα ας εξαντλήσει πρώτα όλες τις εκδοχές κ μετά βλέπει τι θα κάνει... δν μπορεί μετα απο 6 χρόνια έτσι επειδή δν τον έλκει πια να την παρατήσει ούτε να την γράψει δίνοντας της έτσι απλά ψυχοφάρμακα...

το παραπάνω μήνυμα αναφέρεται στην απάντησει του/της nature κ είναι καθαρά προσωπική άποψη... sorry αν έθιξα κάποιον (που δν νομίζω) αλλά εδω μέσα είναι κατάθεση προσωπικών απόψεων...

Senior Member
    παιδια δεν λεγονται οσα νιοθω και ξερω με ενα απλο γραψιμο επιγραματικα λεω τι συμβαινει και απανταω σε οσα με ρωτατε
    εγω ειμαι 37 ετων και η ιδια ειναι 32 φιλους φιλες δεν εχει γιατι εχει προβλημα με την συμπεριφορα της και κανεις δεν αντεχει να κατσει πολυ και απομακρυνονται .Οσο αφωρα την δουλεια τις την βοηθησα εγω προσωπικα και ανοιξε ενα καταστημα που ηθελε πολυ απλα τωρα μου λεει οτι ειναι εγκλοβισμενη με το μαγαζι και αυτο φταιει που παραμελησε την σχεση μας.Το θεμα ειναι οτι πρεπει να καταλαβει και η ιδια 1ον οτι εχει προβλημα και οτι χρειαζεται βοηθεια οχι απο εμενα αλλα απο εναν ειδικο και 2ον οτι αυτη η σχεση ετσι οπως ειναι δεν καταληγει πουθενα .Εγω το μονο που ζηταω ειναι να ηρεμισω εγω και για να γινει αυτο πρεπει να ηρεμησει και η ιδια και μετα με ηρεμια και συνεση να δουμε αν αυτη η σχεση καταληξει πουθενα η οχι και αν ειναι οχι να ληξει ηρεμα και απο τις 2 πλευρες για να μπορεσουμε να σταθουμε και οι 2 ξανα στα ποδια μας

Senior Member
    μολις μου εστειλε μηνυμα στο κινητο και τι μου λεει......παω στην δουλεια τωρα θα με αφησεις να ερθω σπιτι οτι και αν σου πει ο ψυχολογος σημερα??

Banned
    δεν βλεπω να εχει νοημα να κοντραρεις αυτη την στιγμη κατι.
    Αντιθετα νομιζω οτι πρεπει να εστιασεις - σταθεροποιησεις τις επισκεψεις στο ψυχολογο και στα υπολοιπα να μην εισαι αρνητικος.
    Τα οποια ξεκαθαρισματα θα τα κανετε με την βοηθεια του ψυχολογου σας.

Banned
    glafko είπες στην αρχή ότι δεν μπορείς πλέον να την δεις ερωτικά. Νομίζω αναφέρεις επίσης ότι δεν σου αρέσει πλέον η συμπεριφορά της. Και ότι επιθυμείς να χωρίσετε και να μετακομίσει. Όμως στα τελευταία μηνύματα μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν είσαι και πολύ βέβαιος ή ότι το διαπραγματεύεσαι. Λες ότι δεν νιώθεις έτοιμος, να ηρεμήσουμε και να βρω τι πραγματικά θέλω, ας συνεχίσει να με διεκδικεί αν θέλει αλλά με άλλο τρόπο.

Νομίζω είναι σαφές ότι θα ήθελες να ηρεμήσει εκείνη, να σε πλησιάσει με τον τρόπο που θα σου άρεσε. Το ερώτημά μου είναι όμως αν πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να συνεχίσετε τελικά τη σχέση σας, υπό άλλες προϋποθέσεις και αν ναι ποιες. Ή πιστεύεις πως ότι και να γίνει, εσύ για τους δικούς σου λόγους δεν θέλεις πλέον ερωτική, αλλά μόνο φιλική σχέση με αυτή την κοπέλα? Και έτσι απλά ψάχνεις τον τρόπο να χωρίσετε κατά το δυνατόν πιο ομαλά?

Senior Member
    δεν κοντραρω απλα λεω οτι φοβατε τον ψυχολογο γιατι πιστευει οτι θα μας χωρισει
    ισα ισα που τις ειπα οτι η πορτα του σπιτιου μου θα ειναι παντα ανοιχτη για αυτη

Ο ψυχολόγος δεν θα βγάλει καταδικαστική ή αθωοτική απόφαση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο/ Συμφωνώ απόλυτα με την nature, αλλά δυστυχώς μερικά πράγματα είναι πολύ λεπτά για να τα θίξεις.
    Επί του παρόντος, θα σου έλεγα να την αφήσεις για λίγο καιρό να μείνει μαζί σου και μέσα από τη στάση σου, (φιλική και καθόλου σεξ, γιατί να είσαι σίγουρος πως θα κάνει τα πάντα για να έρθετε σε επαφή), να της δείξεις πως είσαι δίπλα της, αλλά μόνο σαν φίλος.
    Συγνώμη για την αδιάκριτη ερώτηση, αλλά, τη στηρίζεις και οικονομικά;

Senior Member
    αυτη την στιγμη που μιλαμε και γραφουμε το μονο που θελω ειναι να ηρεμισω δεν μπορω να την δω ερωτικα και δεν μου αρεσει η συμπεριφορα τις αυτη την στιγμη ειμαι μπερδεμενος παρα πολυ δεν ξερω τι θελω σημερα εχω παρει μια αποφαση να χωρισο η πιεση που μου ασκει δεν μου αρεσει καθολου και το μονο που θελω ειναι να μεινω μακρια τις για να βρω την ψυχικη ηρεμια μου .Απο την αλλη με την αποπειρα που εκανε νιοθω οτι αν επιμεινω στις αποψεις μου θα ξανακανει κατι παρομοιο και ισως πιο αποτελεσματικο κατι που δεν θελω με τιποτα .Αν ηρεμισει αυτη και αφησει και εμενα να ηρεμισω ισως τοτε με ηρεμη ματια να κατσουμε να δουμε ποια ειναι τα πραγματικα αιτια του χωρισμου μας και αν πιστευουμε οτι κατι μπορει να αλλαξει τοτε να ξαναδωσουμε μια ευκαιρια στην σχεση μας αλλα καθε μερα που περναει το μονο που καταφερνει ειναι να μου δειχνει οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει

Senior Member
    ναι και οικονομικα και ηθικα και ψυχολογικα και τα παντα εκανα για αυτην απο εδω και περα ενα ενα τα κοβω και αρχιζω με τα χρηματα τις ειπα ειδη οτι δεν μου περισσευουνε και οτι πλεων δεν μπορω να τις δινω αλλα

Page 3 of 11 FirstFirst 12345 ... LastLast